[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
979
3 326
93
vajon mi lehet az a titkos technológia amit ennyire titkolnak ,holott elvileg az orosz drónok is tudják ezeket típustól függően?
a titok az hogy az iráni drón az, van, létezik, levehető a polcról
a kronstadt orionból meg elkészül havonta egy darab, most hogy felpörgették és három műszakban készül havonta néhány darab
tehát nincs, nem létezik, az hogy időnként villantanak egyet nem bír jelentőséggel
gyártási kapacitás kellene, nagy sorozatokkal
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
24 857
59 873
113

A brit hírszerzés rámutatott az orosz parancsnokság előtt álló dilemmára​

2022. JÚLIUS 25., HÉTFŐ, 09:49

ae585a2-war-map-22-07-2022--uk--690.jpg

HÁBORÚS TÉRKÉP 2022.07.22-ÉN, AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG VÉDELMI MINISZTÉRIUMA

A brit hírszerzés megjegyzi, hogy az orosz hadsereg továbbra is azzal a dilemmával néz szembe, hogy fokozza az offenzíváját keleten, vagy erősítse meg a védelmet nyugaton.

Erről az " European Truth " ír a brit védelmi minisztérium hírszerzési áttekintésében .

"Továbbra is folynak a sikertelen csaták Donbasz és Herson irányában. Az orosz parancsnokok továbbra is azzal a dilemmával szembesülnek, hogy fokozzák-e az offenzívát keleten, vagy erősítsék meg a védelmet nyugaton" - áll az áttekintésben.

Emellett a brit hírszerzés tudomásul veszi a megszállók katonai felszerelésekkel kapcsolatos problémáit.

Megjegyzendő, hogy 2022. július 18-án a hírszerzés egy katonai felszerelések javításával és karbantartásával foglalkozó orosz gyárat azonosított az oroszországi Belgorod régióban, Barvinok közelében, 10 km-re az ukrán határtól.
Legalább 300 megsérült jármű volt, köztük harckocsik, páncélozott szállítókocsik és általános támogató teherautók.
"A jól dokumentált személyi problémákon kívül Oroszország valószínűleg továbbra is küzd az ukrajnai műveletek során megsérült harci járművek ezrei helyreállításáért és javításáért" - áll a felülvizsgálatban.

 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
505
4 375
93
a titok az hogy az iráni drón az, van, létezik, levehető a polcról
a kronstadt orionból meg elkészül havonta egy darab, most hogy felpörgették és három műszakban készül havonta néhány darab
tehát nincs, nem létezik, az hogy időnként villantanak egyet nem bír jelentőséggel
gyártási kapacitás kellene, nagy sorozatokkal

Havonta néhány és az állomány bővül.
Ez sokkal jobb szerintem, mint ahogy a bayraktarokat és amcsi drónokat csepegtetik. Amelyeknek kb első körös vesztesége garnatált.
Pénzégetés.

Ha nem is optimális a helyez, de ez így totál win helyzet a nyugat és az orosz drónháborúban.
Max tovább elnyúlik. De miért is lenne érdekük az oroszoknak hamar befejezni, ha a nato így csepegtetve küldi a technikát. Oroszok lokális erőfölényébe. Ezt a helyzetet konkrétan ameddig lehet, fent kell tartani, orosz szemszögből nézve..

Mikor bejelentik az új fegyver szállítmányomat az abjelenet jut eszembe, mint mikor palpatine császár mosolyogva mondja:
- jól van, jól van...


Más:

Már meglévő szerződéseket pl a Rheinmetall hogy teljesíti? Vagy az ár nem fix volt, nyersanyagárfüggő?
Ki mit tud? Nyilván brutál túlszámlázott, de a háború kezdete óta a nyersanyagok hiánycikkek és drágább. El nem hiszem, hogy a fegyvergyártók nem sírnak.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
4 158
7 853
113
gy hát most feladva eddigi elveimet, minden visszaállítva, amire érdemes válaszolni, azt ott írtakat megkérdőjelezni, kommentelni - megteszem..

A teljesen egyértelműen provokációkat meg egyszerűen próbálom átugrani... szellemi ignore..
ez a teljes megoldás:
betükkel a falon nem harcolok
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 128
62 333
113
Elkapták a Bellingcat alkalmazottját, aki részt vett az ukrán hírszerzési műveletben, amelynek célja az orosz légierő repülőgépeinek eltérítése volt

A Bellingcat kiadvány főnyomozója, Khristo Grozev részt vett az ukrán katonai hírszerzés hadműveletében, amely az orosz légierő repülőgépeit próbálta eltéríteni – derül ki az FSZB anyagaiból.
A Russia 24 tv csatorna riportjában , amelyben az eseményt közli, Grozev és a művelet egyik résztvevőjével folytatott levelezésének töredékét mutatja. Koordinátorán keresztül Grozev talált két női futárt, akik a lipecki pályaudvaron találkoztak egy moszkvai futárral, akit ukrán titkosszolgálati tisztek béreltek fel, aki 4000 dollár előleget vitt egy orosz pilótának, aki állítólag beleegyezett az eltérítésbe.
„Nemcsak nyilatkozataiból tudunk Grozev (brit külföldi hírszerzés) MI6-os részvételéről” – mondta az FSZB egyik munkatársa a tévécsatornán.
„Általában az utóbbi időben az ukrán hírszerzés már nem rejtegeti kapcsolatait a NATO-országok különleges szolgálataival, és arra törekszik, hogy közelebb kerüljön a washingtoni és londonigazdáihoz” – tette hozzá.

A történet operatív videofelvételeket mutat be egy Dinar nevű futárkoordinátor történetével, akit az FSZB munkatársai őrizetbe vettek kazanyi lakásában.

„Valójában nagyon haragszom Khristo Grozevre. Meg tudom magyarázni, hogy miért. Még mindig bíztam benne, mint emberben, hogy soha nem fog beállítani... Ezért simán beleegyeztem ebbe az egészbe, mert teljesen biztos voltam benne, hogy senkit nem fenyeget semmi. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen piszkos üzlet ott – mondta a fiatalember.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
514
3 711
93

Kiva: Zelenszkij Szlavjanszk feladására készül, Harkiv következik​

2022.07.25 11:55
Világ
A kijevi rezsim Szlavjanszk feladására készül, Harkov lesz a következő. Ezt a véleményt fejezte ki a Rada volt helyettese, Ilja Kiva .

Az ellenzéki politikus a Telegram csatornájában idézte Vadim Ljah szlavjanszki polgármester szavait , aki szerint valójában nem lesz fűtési szezon a városban, és komolyan el kell gondolkodni azon, hogyan lehet tovább élni.

A polgármester evakuálásra is felszólította a város lakosságát, mivel továbbra is megpróbálják elfoglalni a várost az orosz csapatok.

Kiva szerint Szlavjanszk után Harkovban leállítják a víz- és hőellátást, mivel annak elvesztése a kijevi "hatóság" számára nyilvánvaló és kiszámítható.

Erről Arestovich azonban nem nyilatkozik – tette hozzá a volt helyettes.

Reményét fejezte ki, hogy a hideg idő előtt Harkov az orosz hadsereg irányítása alá kerül, ami lehetővé teszi a városlakók életének nyugodt javítását.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1730084-kiev_gotovitsja_sdat_kharkov_posle_slavjanska/
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
514
3 711
93

Nyugati média: Irán Shahed-129 drónokat adott át Oroszországnak​

2022.07.24. 16:05
Világ
A nyugati média jelentése szerint Irán Shahed-129 drónokat adott át Oroszországnak, amelyek az izraeli Hermes 450 UAV-on és az amerikai MQ-1 Predatoron alapulnak.

Nyugati média: Irán Shahed-129 drónokat adott át Oroszországnak


Megjegyzendő, hogy egy tétel iráni drónt a Kaszpi-tenger küldtek az Orosz Föderációba.

Tehát a Shahed-129 képes mind harci, mind felderítő küldetések végrehajtására. Akár 24 órán keresztül is keringhet a levegőben. A Shahed-129 méretét, formáját és rendeltetését tekintve az egyik leghatékonyabb drónnak számít Irán készletében.

Az UAV jellemzői szerint a Shahed-129 hasznos tehertömege 400 kg, sebessége 150 km/h, repülési hatótávja 3400 km, magassági plafonja 7,3 km.

Igor Korotcsenko katonai szakértő korábban azt mondta, hogy Irán egy köteg pilóta nélküli légijárművet szállított Oroszországnak , nem szabad a közterületen kommentálni . Ezek konkrét megállapodások, amelyek zárt formában is végrehajthatók.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1729892-bespilotniki/
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 181
9 386
113
A nagy hatótávolságú HIMARS rakéták felgyorsítják "győzelmünket Oroszország felett" - mondta Podoliak, a Zelenszkij Iroda tanácsadója. "Egyszerű logika: minél távolabb repülnek a HIMARS rakéták (100+ kilométer), annál hamarabb véget ér a háború. Kevesebb civil áldozat, kisebb gazdasági nyomás nehezedik Európára, kevesebb orosz migráció és élelmiszer-zsarolás. A HIMARS kiváló "kapcsoló" az orosz arroganciához, "írta. Eközben a Fehér Ház közölte, hogy "nem áll szándékukban" ilyen rakétákat szállítani, hogy elkerüljék a harmadik világháborút. Hívj meg egy barátot


Ork oroszok "viszik el" az embereket című agymosás duma cáfolására:

Lengyelek lengyeleskednek:

Észak-korea és a kamu orosz agitprop biolaborok:

Lengyel harckocsik érkeznek hoholföldre

Neki is annyi:

M777 és himars lőszer raktárak kaptak tegnap:

Jó sok buzi támogatja ukrajnát:
Ilyenkor mindig eszembejut az "Ukraine is gay" plakát.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 181
9 386
113
Orosz védelmi minisztérium közlemény - összefoglaló:
‼️Összefoglaló elölről:

A HIMARS MLRS lőszerek és az amerikai gyártmányú M777-es ágyúkhoz való lövedékek átrakó bázisa megsemmisült a Hmelnickij régióban;

Az orosz fegyveres erők megsemmisítették az ukrán haditengerészet két, szabotőrökkel felszerelt partraszálló hajóját a Dnyeper Liman vizein;

Az Orosz Föderáció egy ütegellenes harc részeként az Ukrán Fegyveres Erők négy szakasza elfojtotta az ukrán fegyveres erők Grad többszörös rakétarendszereit a DNR-ben;

✈️ Az orosz légi, rakéta- és tüzérségi csapatok megsemmisítették az AFU négy fegyverraktárát és egy S-300 SAM lokátort;

✈️ Az orosz légierő több mint 100 nacionalistát és külföldi zsoldost semmisített meg a 95. AFU-dandár elleni csapás során a DNR-ben;

Az orosz légvédelmi erők az éjszaka folyamán lelőttek hat ukrán UAV-t és elfogtak hat rakétát az Uragan többszörös rakétaindító rendszerből;

✈️ Az orosz légierő, rakétavetők és tüzérség az ukrán erők hat parancsnoki állását találta el Zaporizzsja és Mikolajiv régiókban.

Bővebben a Védelmi Minisztérium tájékoztatójában:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
18 778
50 687
113

Más.

Biztos vak vagyok, de nem látok semmi evakuálást, csak hogy valamikor valahová lőszert hoznak, de az index lazán lehoz egy ilyet:

(Persze, ez is UNIAN ... :D)

Egyéb humoros hírek: