[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
3 774
16 793
113
Amerikai a csávó ahhoz képest szerintem teljesen objektívan áll hozzá hogy ő is elmondja hogy konkrétan proxyháborút vívnak. Ami tetszik, hogy azt is elmondja, hogy a nyugatnak esze ágában sincs annyira segíteni az ukránoknak hogy valós eredmènyt tudjanak elérni.
Talán a szkepszis hiánya zavart, nem tudom. Meg hogy vigyorogva magyarázza, hogyan is áll össze az a kb 50 mrd USD támogatás (amelyről ő is megemlíti, hogy nagyrészt köze se lesz ukrajnához).

Olvastad az USMC elemzést, amit korábban tettem be? Érdekelne a véleményed :)
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
170
685
93
Azért csak látjuk, hogy m777 -ek ki vannak lőve, a HIMARS-ok közül is meg tudott már semmisíteni néhányat az orosz haderő. Használják a légierőt is, de mégsem jönnek mostanában videók lelövésekről túl gyakran.

" Pukov úgy látja, hogy az orosz haderő legmodernebb vadászbombázója, a Szu-34-es egy negyedik+ generációs eszköz. "

Szerintem a cikk elfogulatlan brit tudósok és katonai szakértők segítségével lett megírva. Azért küldenék nekik egy képet a Szu-35-ről is, nézegessék, hátha leesik valami.

Ha Mr. Pukov szakértő, akkor ő nem jó szakértő. Vagy nem modta. Vagy nem ő mondta...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
2 962
18 143
113
Összefoglaló 08-08.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe augusztus 8-án este​

Vera Belousova ma 00:45-korAz elmúlt nap helyzete a frontokon
 • Artemovszkij (Bakhmut) irányban az orosz csapatok előrenyomulnak Jakovlevka térségében. A Soledar délkeleti külvárosában található KNAUF-Gipszgyár területén az ukrán fegyveres erők állásait megrohamozzák. Az üzem területének egy részét az LPR Népi Milíciája birtokolja. Ami magát az Artemovszk elleni támadást illeti, a PMC Wagner a város keleti részéből folytatja offenzíváját. Artemovszktól délre Kodema keleti külvárosában folynak a harcok.
 • Donyeck irányában az ukrán fegyveres erők minden rendelkezésre álló tartalékot összevonnak a Pervomaiskoye - Krasnogorovka - Maryinka védelmi vonal megtartására ;
 • Déli irányban éjszaka az ukrán fegyveres erők rakétákkal próbálták megtámadni Melitopolt , de az orosz légvédelmi rendszer lelőtte a rakétákat.

"Érkezés"
Augusztus 8-án ismét ágyúzták Donyecket, főleg a Petrovszkij kerületre esett a csapás. Legalább egy halott és két sérült , egy férfi és egy nő ismert.
Rakétacsapásokat hajtottak végre az Orosz Aerospace Forces egy infrastrukturális létesítményben Zatoka térségében. A légvédelem Odessza felett működött. Emellett Mikolaiv, Donyeck és Harkov régiókban rakétatámadások történtek ukrán bázisok, parancsnoki állomások és lőszerraktárak ellen.
Határterületek
Egy Tochka-U rakétát lőttek le Koloskovo közelében, Belgorod régióban. Valószínűleg az ukrán fegyveres erők megpróbáltak csapást mérni a Soloti melletti támaszpontra. Azt is közölték, hogy a Kalino katonai repülőteret lőtt és az erőátviteli tornyot felrobbantó ukrán szabotőröket az orosz különleges erők a Rylsky kerületben lokalizálták.
Érdekesből
Voenkor Readovka járt az ukrán fegyveres erők egykori katonai műhelyében, ahol az ukrán katonák a békeegyezmény által tiltott kiterjedt golyókat készítettek.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 181
9 386
113
‼️☠️SU Általános személyzeti összefoglaló ▪️A Harkiv irányába az orosz hadsereg tankokból, hordó- és rakétatüzérségből tüzet nyitott. ▪️Szlovjanszk irányában a szövetséges erők tüzérségi ágyúzással lőtték az Ukrán Fegyveres Erőket. ▪️A szövetséges erők a taktikai és a katonai repülés támogatásával támadó harcokat folytatnak a donyecki Bakhmut és Avdiivka irányában. ▪️A kramatorszki irányban az orosz fegyveres erők ágyúzást hajtottak végre az AFU állásai ellen Hrihorivka, Seversk, Verhnekamenske, Zakotnya és Ivano-Daryivka közelében.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 181
9 386
113
Zelenszkij felszólította a nyugati országokat, hogy zárják le a belépést minden orosz előtt. Az ukrán elnök szerint ezt az intézkedést azokra is alkalmazni kellene, akik tiltakozásul hagyták el az országot. "Akármilyenek is az oroszok <...>, küldjék őket Oroszországba" - követelte. Az ukrán vezető kijelentette, hogy "az egész lakosságot felelősségre kell vonni" Oroszországot.
--
Hát, most már biztosan ki van mérve a speciális Novicsok adag ennek a gyökérnek.

Ukrajna nem kap F-16-os repülőgépeket az Egyesült Államoktól. A Pentagon közölte, hogy e fegyverek szállítása a közeljövőben nem valósítható meg, mivel még nem készült el ennek a cselekvési lehetőségnek a "végső elemzése". "A mi prioritásunk, minden mást alárendelve, az ukránoknak átadni azt, ami a jelenlegi ellenségeskedésekben megfelelő" - mondta Colin Kohl, a Pentagon helyettes vezetője.

Elég volt. Az USA szerint Ukrajna már elég HIMARS-berendezést kapott. A Pentagon helyettes vezetője emlékeztetett arra, hogy Kijev 16 HIMARS MLRS-t kapott az Egyesült Államoktól, három azonos M270-es berendezést az Egyesült Királyságtól, Németország pedig további három átadására készül.
--
Mi lesz, ha kifogy a wunderwaffe? Lesz ám hiszti.