[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 055
44 422
113
Következetes ukrán álláspontok:

augusztus 10. 22:11:
"Az ukrán légierő megerősítette: a megszállók kilenc repülőgépét semmisítették meg az ideiglenesen annektált Krím félszigeten. „Szaki. Mínusz kilenc ellenséges repülőgép” – olvasható a parancsnokság Facebook-bejegyzésében."

https://podiji.karpat.in.ua/?p=92081&lang=hu

augusztus 12. 8:46: "A Védelmi Minisztérium tagadja, hogy az ukrán fegyveres erőknek közük lenne a Krímen történt robbanásokhoz. Ukrajna katonai vezetése nem erősítette meg a fegyveres erők részvételét a megszállt Krím félszigeten történt robbantásokban, és arra kéri az állampolgárokat, hogy ne higgyenek névtelen forrásoknak."

https://life.karpat.in.ua/?p=114341&lang=hu
Viszont lecserelhettek a flotta parancsnokot ott az oroszok.

Ukran korrupcio
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 128
62 333
113
Mennek a Pionok a harci zónába

Y2P8AXdw_u8.jpg
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
554
3 510
93
"Putyinnak úgy látszik nem változott a tatkijája, olyan mint egy sokat tapasztalt pókerjátékos, már évtizedek óta. Ugyanazt csinálja mint a februári támadás előtt, szépen gyűjtögeti a lapjait, a gyengébbeket eldobálja, hogy ismét teríthessen, és az események akkor egy szinttel magasabbra lépnek."

Egy kiegészítés: A háttérben közeledik egy ősi játékos, a Tél tábornok. Már most vacog az EU foga a gondolatra is h meg fog jelenni. A kis bajszos, és a korzikai hadvezér már egyszer erre ráfaragott...
 

Kopi2000

Well-Known Member
2022. március 27.
2 363
2 869
113
A kramatorszki vasútállomásra kilőtt rakétán is jól láthatóan megmaradt a felirat.
Nagyon nagy szerwncse
Figyelmesen olvasd a híreket! Nem a reaktorokat lövik, hanem az iszaptartályokat. Én sem vagyok kapcsolatban az ukrán vezérkarral, felesleges is lenne. Nem ők irányítanak! Ezt meg te foghatnád fel. És itt nem az oroszok lövéséről van szó, hanem emberek millióinak a sorsáról. Ezt olyan nehéz átlátni?
Reggel valtottam Kriss-el nehany rovid mondatot. Azt irta, egyebkent teljes joggal, hogy kb. utodottek vagyunk ennek az ukran topiknak a posvanyaban. Elgondolkoztam rajta, igazat adtam neki, ugyhogy ezutan nem fogok sok energiat belefektetni az ittletbe, mert ugyis felesleges vallasos hitu predikatorokkal meddo eszmecsereket folytatni. Jo rettegest!
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 515
7 573
113

Neki nem lesz jó sora szerintem egy orosz börtönben.

Megfogja, szinte biztos. Sőt kimondottan fontos lesz az őrök körében, hogy életben tartsák. De a seggét sz@ráson kívül másra többször fogja használni, az egyszer biztos.

Itt is kiderült, hogy az adott pillanatban a haláltól való félelem mennyivel erősebb, mint a racionális gondolkozás. Ha eszénél tud maradni, akkor simán golyót repít a fejébe, mintsem elete hátralévő részében a börtön köcsögje legyen..
Igen, nekem is az a furcsa, hogy a neten nagy arcu, emberkedo "harcosok" kozul a tobbseg fogsagba esik, nem harcol a vegsokig. Szellemileg nem az elcsapatba tartoznak az ilyenek, szerintem nem igazan fogjak fel, milyen kovetkezmenyekkel jarhat a valodi eletben, a neten altaluk bemutatott "show".
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 611
4 861
113
Erre már tényleg nincsenek szavak… A legalja mindennek.

„Ha az orosz megszállók felrobbantják a Zaporizzsjai Atomerőművet, akkor Csernobil kismiska leszDanilov Az orosz megszállók felrobbanthatják a Zaporizzsjai Atomerőművet, és ha ez bekövetkezik, a következményei sokkal rosszabbak lesznek, mint a csernobili atomerőmű-katasztrófa következményei voltak – jelentette ki csütörtökön Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára egy interjúban, közölte az rbc.ua hírportál. A tudósítás szerint Danilov a Novoje Vremja rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a Zaporizzsjai Atomerőműben esetleg bekövetkező nukleáris katasztrófa nagyobb lesz, mint a Csernobili Atomerőmű felrobbanása volt. „Ez Európa legnagyobb atomerőműve, hat blokkja van. És mit tegyünk most, amikor fegyveres terroristák foglalták el, és vittek oda haditechnikát” – mutatott rá. Hozzátette: „ha most elkezdjük „tisztázni velük a viszonyunkat”, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy úgy döntenek, felrobbantják az atomerőművet.” Az RNBO titkára azt is elmondta, hogy a világ nem akar foglalkozni a probléma megoldásával, és a Nemzetközi Atomenergetikai Ügynökség „eltűnt valahova”. „Ukrajna azonban tudja, mit lehet tenni, hogy megszűnjön ez a probléma” – biztosított mindenkit Olelszij Danilov.”

+ Néhány cím az elmúlt 24 órából:

augusztus 12. 08:27 Oroszország a történelem legnagyobb sugárbalesetét idézheti elő
augusztus 11. 19:18 Kuleba kioktatta Scholzot, amiért „Putyin háborújának” nevezte az Ukrajna elleni orosz inváziót
augusztus 11: 17:06 Ukrajnát fel kell fegyverezni, Oroszországot el kell szigetelni – Zelenszkij
augusztus 11. 16:48 Az oroszok ismét lőtték a kezükön lévő Zaporizzsja Atomerőművet – Enerhoatom
augusztus 11. 16:30 Reznyikov: mindössze három lépés kell Ukrajna összes megszállt területének a felszabadításához
augusztus 11. 15:36 Kuleba: minden partnerünk szüntesse be a vízumkiadást az oroszoknak, és ne mondja, hogy nem minden orosz bűnös
augusztus 11. 11:06 Oroszország a világ legnagyobb terrorszervezetévé vált – Kuleba

https://m.hirstart.hu/partner/karpat_in_ua/1

Az oroszoknak el kellene tolniuk a frontot vagy 300km-rel odébb az atomerőműtől, de ahhoz mozgósítaniuk kellene, amit Putyin nem akar.
A Krím-i robbantásokra is azért nem tudtak válaszolni, mert ha Oroszország bármilyen kemény választ lépne, akkor Ukrajna szétlövi az atomerőművet.
A nyugati sajtó meg majd az oroszokra keni...
Magyarán az atomerőművel fogják az oroszok tökeit az ukránok.
Nincs ez így jól, addig nem fognak tudni válaszolni az ukrán provokációkra az oroszok, amíg a frontot odébb nem tolják az atomerőműtől.
Ahhoz pedig mozgósítani kellene, mert a jelenlegi erők ehhez nem elégségesek...
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 611
4 861
113
hát, ha ezt meglépik, akkor kijevnek reszeltek. Legalábbis rohadtul remélem.
Egyébként, ha valóban himarsokkal (is) lövik, akkor az azt jelenti, hogy amcsi engedéllyel teszik.
Ebben az esetben meg ugye washington hiába van messze, őket sem hagynám ki a buliból.

Az atomerőművel zsarolják az ukránok az oroszokat, hogy ha bármi válaszcsapást mernének lépni a Krím miatt, vagy bármi más jövőbeli ukrán provokáció miatt, akkor szétlövik az atomerőművet...
eleve meg sem kellett volna engedni, hogy az atomerőmű mellett merevedjen meg a frontvonal, magyarán itt is látható, hogy Putyin mekkora veszélynek teszi ki az embereket, azzal, hogy nem mozgósít.
 
 • Vicces
Reactions: ghostrider

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 122
11 582
113
Szerintem pedig az atomerőmű egy csapda. Világosan lehet tudni az irányokat és a lőtávolságokat. Az erőműre irányuló tűzcsapások a támadó fél megsemmisülésével végződnek. Az ukik csak viszik oda a lövegeket, MLRS-eket, az oroszok pedig tudják, hova kell lőni. Ennyi.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
554
3 510
93
Mindenesetre nagyon nem úgy tűnik,hogy a nyugati kormányok visszavonulót fújnának Ukrajna katonai ,pénzügyi támogatása ügyében.
Akkor ez igen szomorú: azt jelenti hogy európának igy is ugy is meszeltek, vagy az eddigi, elvesző ukrán befektetései, vagy azt menteni igyekvő további pénzek feneketlen ukrán kútba dobálása miatt
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
505
4 375
93
Egyszerubb lenne, ha egybol a kohoba vinnek ezeket a vasakat..... Akkor legalabb a kezelok tovabb elhetnenek.

Ami meg feltunt, a finom, oroszos tereprendezes a vasut mellett....
Ha neked kellene tüzérnek lenned, mit választanál? Egy ilyen kohószökevényt vagy valami nem induló amcsi tehert egy szaros pajzs nélküli m777-el?
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
2 463
12 854
113
Az atomerőművel zsarolják az ukránok az oroszokat, hogy ha bármi válaszcsapást mernének lépni a Krím miatt, vagy bármi más jövőbeli ukrán provokáció miatt, akkor szétlövik az atomerőművet...
eleve meg sem kellett volna engedni, hogy az atomerőmű mellett merevedjen meg a frontvonal, magyarán itt is látható, hogy Putyin mekkora veszélynek teszi ki az embereket, azzal, hogy nem mozgósít.
Talán esetleg hadd tudja jobban az orosz hadvezetés, hogy mire van szüksége...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 181
9 386
113
Hohol módi, igazi EUs színvonal. Mondjuk az angokszászokhoz mehetnének.

Ami az Artemivszkért folytatott harcokat illeti. Az éjszaka és ma reggel heves harcok folytak a város keleti és északkeleti peremén. Az ellenség nagyon makacsul ellenáll, és megpróbálja megakadályozni, hogy csapataink a városban sáncot verjenek. Aktívan használ tüzérséget, harckocsikat és UAV-kat. Artemivszk az AFU fő stratégiai védelmi vonalának része Donbasszban, ezért az AFU mindent megtesz annak érdekében, hogy megtartsa. A hasonló erőfeszítések azonban Szeverodonyeckben és Liszicsanszkban elégtelennek bizonyultak.

Grafikon, miből-mennyit-mikor