[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
929
949
93
Orosz oldalról folyamatosan a humánus bánásmódot látod. Ez a videó is az, a múltkorinál is ott volt hogy, elég volt a videozásból, lássátok el és hozhatjuk sorra a példákat. Se a ruszkiktól, se a csecenektől nem ezt vártuk. A ruszkik abszolút emberségesen bánnak a foglyokkal, a csecsenek meg barátságos Rumcájszosdit játszanak mindenkivel,aki nem lő rájuk, nem geciskednek, hanem segélyt osztogatnak.
Rákosi Mátyás büszke lenne rád!
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
12 629
18 870
113
Ha megnézed nem csak úgy ráhegesztették azt a Rapiert arra az MT-LB platformra másrészt kicsit utána nézve ennek a módosításnak, az Ukránok nem elsősorban mobil páncélos vadásznak szánják, hanem elsősorban előkészített lőállásokban akarják majd elsősorban használni.A személyes véleményem az, hogy érdekes egy elgondolás, de én nem látom ennek a párosításnak az egyértelmű előnyeit.
Lö párat,aztán állást vált.Ezt önjáróként gyorsabban meg tudja tenni,mint vontatva.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 434
61 910
113
Ne aggódjatok Sztrelkov miatt, valószínűleg nem fogják ott helyben főbe lőni....:)

Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a Kreml mennyire akarja elhalgattatni ,mert az kétségtelen, hogy az utóbbi időben egy kritikusabb hangot ütött meg velük szemben,és ennél sokkal kevesebbért is ítéltek embereket letöltendő börtönbüntetésre Oroszországban.
 

Kopi2000

Well-Known Member
2022. március 27.
3 029
3 992
113
Ne aggódjatok Sztrelkov miatt, valószínűleg nem fogják ott helyben főbe lőni....:)

Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a Kreml mennyire akarja elhalgattatni ,mert az kétségtelen, hogy az utóbbi időben egy kritikusabb hangot ütött meg velük szemben,és ennél sokkal kevesebbért is ítéltek embereket letöltendő börtönbüntetésre Oroszországban.
Szerintem cellatarsa lesz Navalnijnak....ugy 10-15 evig... Elvegre mindketten a vezert kritizaltak...
 
 • Szomorú
Reactions: Raszputyin

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
2 823
5 747
113
Egy hónapja nincs már semmilyen elmozdulás.

Hallottál olyanról, hogy hadműveleti szünet ? 150 - 180,000 katonával harcolnak, kell őket pihentetni, váltani, nem pedig a világháború idején non-stop harcolnak egyszerre 10 millió katonával, mindenféle rehab nélkül.

Ha tényleg az ukránok támadják már a Krímet akkor az a herszoni offenzíva előkészülete is lehet, de többet nem tudni.

Az Ukránok a Szovjetuniótól megörököltek 600 T-72A-t, és abból 500-at elpasszoltak Szudánnak, Etiópiának és hasonló országoknak. Majd 100 darab kiöregedett, modernizáció nélküli T-72-essel indítanak gigantikus offenzívát ? Az Oroszoknak az 500 T-72B-vel nem sikerül semmit haladni, de majd a 100 darab ugyanolyan Szovjet korszakos raktárkészlet Ukrán zászlóval majd világmegváltó lesz.

Ez a Krími csapás óriási blama, egyfelől, másfelől viszont néha vak tyúk is talál szemet, amit gyorsan pótolnak. Egyetlen reptér ez, nem pedig másik 5 - 6 reptér is kapott fullos csapást. És emellett még kedvenc és idézett hasonlattal a Szovjet Hadsereg egy nagy vörös hörcsögként raktározta el az elmúlt nagyjából 70 év minden haditechnikáját és lőszerét, Munkácstól / Breszttől Usszurijszkig. Szaporodtak, lettek Orosz, Ukrán, Fehérorosz hörcsögök, az Ukránok sokmindent elpasszoltak, de a Fehéroroszok és Oroszok semmit nem dobtak a szemétbe, biztonsági okokból történő megsemmisítésre, ott rozsdásodnak valahol az Urál és Vlagyivosztok között Ezeket a dolgokat elő lehet venni és az elmúlt öt és fél hónapban elő is vették.

Miért kommentelsz úgy, hogy katonai kérdésekben nulla a hozzáértéseket, helyette csak a wishful thinkingeket tolod ?

Szar az Orosz katonák helyezete. De az Ukránoké meg tragikus.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 413
64 968
113
Hatalmas robbanások rázták meg Donyeck központját kb 1,5 órája.
Az egyik lövedék a város Kijevszkij kerületébe érkezett, nem messze a Donetsk City bevásárlóközponttól. A második lövedék a Béke tér és az Artyem utca kereszteződésében robbant fel.

EmkANmrZOak.jpg

mlV27AA4ip0.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 414
47 628
113
A drive-ról egy HARM azonosítósdi:
És a használata, ukrán kitekintéssel:
Telibeverte azt a konyhat, csak nem a mikro zavarta meg?
Érdekességnek berakom, csakhogy lássátok, milyen ötletek is megfogalmazódnak a mainstream nyugati véleményformáló firkászok fejében.
A Bildnél dolgozó germán újságíró javaslata:
5 000 000(!) férfi és nő mobilizálása…

De ő gondolom a hatorszagbol irogatna a twitterre ahogy eddig is.
De miert nem all be zsoldosnak ha ekkora gyulolet eg a sziveben?


Khersonban az oroszok ellátása két pontonátkelőhelytől függ – a brit hírszerzéstől

Khersonban az oroszok ellátása két pontonátkelőhelytől függ – a brit hírszerzéstől​

2022. 08. 13. 18:44
az orosz megszállóknak csak felületes javításokat sikerült végrehajtaniuk az ukrán erők által megrongálódott hersoni Antoniv-hídon, de ez továbbra sem teszi lehetővé a csapatok alapvető ellátását.

Ez áll a brit titkosszolgálatnak a brit védelmi minisztérium Twitterén közzétett jelentésében – számol be az Ukrinform.

"Az elmúlt napokban Oroszországnak csak felületes javításokat sikerült végrehajtania a megrongálódott Antoniv autópálya-hídon, amely valószínűleg szerkezetileg sérült" - jegyzi meg a jelentés.

Ugyanakkor megjegyzik, hogy a Dnyeper nyugati partján, a Herszon régióban található két fő közúti hidat, amely az oroszok által megszállt területre vezet, „a megszállók által – a szerk. fő katonai ellátás."
Olvassa el még: A fegyveres erők támadása után használhatatlanná vált a Kahovskaya HPP melletti híd
"Oroszország július vége óta a vasúti híd melletti pontonátkelőhelyet használja a hadsereg fő utánpótlási útvonalaként. Még ha Oroszországnak sikerül is megjavítania a hidakat , azok sebezhetőek maradnak. A földi támogatás szinte biztosan csak két pontonon múlik. átkelőhelyeken” – áll a felülvizsgálatban.

Mint az Ukrinform beszámolt róla, az ukrán fegyveres erők újabb támadása után az Antonivszkij hídon megkezdték a városban tartózkodó orosz katonák családjainak kiszállítását Herszonból.
Figyelj mester, ukrinfo, hoholradio, brit tudos, brit politikus, jenki politikus, jenki volt katona, na ezek mind az alternativ valosag. A meseben van ugy hogy a csavo beul az urhajoba aztan szetlovi a birodalom legjobb pilotait meg a harcallomast. Na ez egy meseben elmegy, a valosagban hohol Jóska ezt nem fogja megcsinalni.

Légishow valahol Ukrajna nyugati része felett. A pilótát Hartmann ihlette a sisak felirata alapján...
Vajon miert pont Hartmann? Ukran hos mar ciki?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
3 328
21 598
113
Összefoglaló 08.13.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe augusztus 13-án este​

Olga Melkova ma 06:24-kor


Az elmúlt nap helyzete a frontokon
 • Harkov irányában orosz csapatok megtámadták az Ukrán Fegyveres Erők tartalékait a Gavrilovka pályaudvar környékén a harkovi régióban, megsemmisítve több mint 70 katona és több mint 300 sebesült. Udy falu elfoglalásáról tudósítanak. Még nem erősítették meg azokat a jelentéseket, amelyek szerint az orosz csapatok behatoltak Odnorobovkába – az ukrán fegyveres erők erős erődítményt építettek ki ezen a területen.
 • Artemovszkij (Bakhmut) irányban taktikai szünet következik. Az orosz csapatok erősítést és anyagi erőforrásokat gyűjtenek, hogy megerősítsék pozícióikat. Ezenkívül a szövetséges erők támadása során a DPR Artemovszk régiójában az Ukrán Fegyveres Erők 72. gépesített dandárjának két századát teljesen megsemmisítették.
 • Donyeck irányában az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma arról számolt be, hogy a DNR -ben Peskit teljesen felszabadították. Innen hajtották végre nyolc éven át Donyeck szakadatlan ágyúzását, és ezt a települést az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága ugródeszkának tekintette a DPR fővárosa elleni támadáshoz.
 • Déli irányban az Ukrán Fegyveres Erők két Mi-24-es támadóhelikopterét semmisítették meg a földön a Nikolaev régióban.
Érkezések . A Zaporozsjei Atomerőmű és Energodar városa ismét ágyúzás alatt áll Ukrán által. Az ukrán fegyveres erők kilenc lövedéket is kilőttek a Zaporizzsja erõmûvel szomszédos területen. Új Kahovkát ma lőtték. Az ukrán fegyveres erők folyamatos lövöldözése miatt a Kakhovskaya vízerőmű vészhelyzet előtti üzemmódban dolgozni, ami egyebek mellett a Zaporozsjei Atomerőmű reaktorainak hűtését is veszélyezteti, és katasztrófába torkollhat. A nap folyamán 3 ember meghalt és 7-en megsérültek a Gorlovka elleni ukrán támadások következtében. Összesen 5 ember vesztette életét a DPR-ben szombaton, további 15-en megsérültek – jelentette a köztársasági JCCC-s képviselet. A helyi lakosok éjszakai érkezésekről számolnak be Donyeck központjában – tüzet rögzítettek a nyugdíjalap épülete közelében. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az orosz űrrepülőerők rakétacsapásokat mértek a Nikolaev, Donyeck és Harkov régiók stratégiai létesítményeire és irányítópontjaira.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 143
10 082
113

Igor Sztrelkovot őrizetbe vették, miközben önkéntesként próbált a frontra kerülni (FOTÓ)​


Igor Sztrelkov önkéntesként próbált a frontra kerülni, de a Krímben őrizetbe vették.

„Természetesen ez egy egyedülálló történet, amelynek nincsenek analógjai. Gyakran a törvényes okokat megkerülve küldik az embereket háborúba, lehetőséget kapnak a harcra, engesztelésre az elkövetett bűnökért. Itt, horoggal vagy szélhámossal, az ember megpróbál háborúba szállni, készen arra, hogy a legértékesebbet - az életét - a Szülőföldért és elveiért adja. De nem engedik be” – írja A. Zsucskovszkij milicista és önkéntes – „Annak ellenére, hogy Sztrelkov nem tűzött ki semmilyen politikai célt, és nem állt szándékában zavart kelteni Novorossziában.


Azt írják, hogy Igor Ivanovics fedőútlevéllel próbált eljutni a Herson Frontra, amelyet a különleges szolgálatoknál használt.


Источник: https://rusvesna.su/news/1660413313

A kommentárok vegyesek, van, aki támogatja, és van, aki sározza. A nevére még a kezdeti harcoknál emlékszem, de nem igazán tudom, miért váltották le.
Ajajj, mi lesz most Wilsonnal? Leülttették a forrását... :D
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 474
13 213
113
Hallottál olyanról, hogy hadműveleti szünet ? 150 - 180,000 katonával harcolnak, kell őket pihentetni, váltani, nem pedig a világháború idején non-stop harcolnak egyszerre 10 millió katonával, mindenféle rehab nélkül.Az Ukránok a Szovjetuniótól megörököltek 600 T-72A-t, és abból 500-at elpasszoltak Szudánnak, Etiópiának és hasonló országoknak. Majd 100 darab kiöregedett, modernizáció nélküli T-72-essel indítanak gigantikus offenzívát ? Az Oroszoknak az 500 T-72B-vel nem sikerül semmit haladni, de majd a 100 darab ugyanolyan Szovjet korszakos raktárkészlet Ukrán zászlóval majd világmegváltó lesz.

Ez a Krími csapás óriási blama, egyfelől, másfelől viszont néha vak tyúk is talál szemet, amit gyorsan pótolnak. Egyetlen reptér ez, nem pedig másik 5 - 6 reptér is kapott fullos csapást. És emellett még kedvenc és idézett hasonlattal a Szovjet Hadsereg egy nagy vörös hörcsögként raktározta el az elmúlt nagyjából 70 év minden haditechnikáját és lőszerét, Munkácstól / Breszttől Usszurijszkig. Szaporodtak, lettek Orosz, Ukrán, Fehérorosz hörcsögök, az Ukránok sokmindent elpasszoltak, de a Fehéroroszok és Oroszok semmit nem dobtak a szemétbe, biztonsági okokból történő megsemmisítésre, ott rozsdásodnak valahol az Urál és Vlagyivosztok között Ezeket a dolgokat elő lehet venni és az elmúlt öt és fél hónapban elő is vették.

Miért kommentelsz úgy, hogy katonai kérdésekben nulla a hozzáértéseket, helyette csak a wishful thinkingeket tolod ?

Szar az Orosz katonák helyezete. De az Ukránoké meg tragikus.

Csakhogy az egyik támad, a másik véd.
Ez katonailag nagy különbség lehet.
Fél év alatt, nagy veszteségek árán Donbassz ért küzd, a déli területek védelmére készül a ruszki.
A tankok harmadát, a BMP-k negyedét elvesztette. Meghalt 30 000 katonája, és a céljai nagyrészt nem érte el.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 440
14 756
113
Én ezt annyira nem hiszem, hogy nagy okosság...
Egyrészt az MT-LB váza nem arra készült hogy egy ilyen brutális 100 millist tegyenek rá.
A másik dolog, hogy úgy 2 méter magasságba felpakolni egy páncéltörő ágyút? Zsíros falat lesz egy Kornetnek ;)
Most hogy így leírtam... tulajdonképpen elég sanszos, hogy hamarabb kilövik majd, minthogy a vázat szétszaggassa.
Pedig volt rá elképzelés, igaz nem ilyen sufnituning formában
Bolgár könnyű harckocsi tervezet a 1980-as évek végéről
Bulgaria-LPT-Lek-Plavus-Tank.jpg

Az ukrán elképzelés se lenne teljesen rossz, ha ez nem 2022 nyarán, hanem mondjuk 2016 táján jut eszükbe
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
598
6 315
93
Tartsd jól a hadifoglyot és az ellenség várni fogja, h letehesse a fegyvert. De ha kegyetlenkedsz, azzal a végsőkig kitartásra sarkallod. Úgy látszik az ukránoknál nem kötelező Sun Ce műve.
A viselkedésük, a kegyetlen vérszomjas ostobaságuk miatt inkább rájuk illene az ork jelző.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 434
61 910
113
Szerintem cellatarsa lesz Navalnijnak....ugy 10-15 evig... Elvegre mindketten a vezert kritizaltak...
Ha a Kreml ezt szeretné, akkor azt a Kremlnek jól át kell gondolnia ugyanis Sztrelkov Navalnijjal ellentétben abszolút az Ukrajna elleni háború pártján át, sőt folyamatosan egy sokkal nagyobb mozgósítást követelt, hogy Ukrajna teljes területét elfoglalják, emelett ő nem volt rendszerellenes ő nagyrészt csak az orosz katonai vezetést ostorozta, amellett azt sem szabad elfelejteni, hogy elévülhetetlen érdemei vannak a szaki köztársaságok létrejöttében Szlovjanszk ostromában és rövid ideig ő volt Donyeck védelmi minisztere.

De persze az is igaz , hogy ha valaki rendszeresen követte a bologját akkor látta, hogy olyan adatokat osztott meg rendszeresen az ukrajnai frontok helyzetéről, szinte napi rendszerességgel amelynek a töredékéért egy sima Orosz mezei halandót már egy alkalom után is Szibéria mélyére szállítottak volna.És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy napi rendszerességgel ostorozta az orosz katonai vezetést különösen Sojgut.

Lehet most érezte úgy a Kreml, hogy, most kell eltüntetnie,mindenesetre kíváncsian várom mi lesz a sorsa.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 440
14 756
113
Csakhogy az egyik támad, a másik véd.
Ez katonailag nagy különbség lehet.
Fél év alatt, nagy veszteségek árán Donbassz ért küzd, a déli területek védelmére készül a ruszki.
A tankok harmadát, a BMP-k negyedét elvesztette. Meghalt 30 000 katonája, és a céljai nagyrészt nem érte el.
Milyen 30 ezer? Jó lesz az 15 ezernek is. Annak is csak a kb 40 százaléka az orosz reguláris hadsereg. Harckocsikat javarészt pótolták, a T-62-ek önmagában pótolták a harckocsiveszteségek harmadát. E mellett mindnyájan láttuk a T-72, T-80 harckocsik tömegét szállító szerelvényeket az elmúlt hónapok során. Tudod ezek azok a harckocsik, amelyek szerinted nem is léteznek.

Eddig az ukránok készültek ellentámadásra Herszonnál, most azért sipályognak mert már annyi orosz erő gyűlt össze, hogy akár támadhatnak is.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
12 629
18 870
113
Szovjet Hadsereg egy nagy vörös hörcsögként raktározta el az elmúlt nagyjából 70 év minden haditechnikáját és lőszerét,
Castel nyomán elterjedt,hogy a 70 éves letárolt lőszerrel lehet csatázbi....Hát,nem igazán.A lőszer is elöregszik álltában is.Ugyanez érvényes a teknyikára is.Minnél bonyorultabb,annál inkább.Egy 30 éve a tajgán rohadó T72 csak gyári helyrepofozás után vethető harcba.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 474
13 213
113
Milyen 30 ezer? Jó lesz az 15 ezernek is. Annak is csak a kb 40 százaléka az orosz reguláris hadsereg. Harckocsikat javarészt pótolták, a T-62-ek önmagában pótolták a harckocsiveszteségek harmadát. E mellett mindnyájan láttuk a T-72, T-80 harckocsik tömegét szállító szerelvényeket az elmúlt hónapok során. Tudod ezek azok a harckocsik, amelyek szerinted nem is léteznek.

Eddig az ukránok készültek ellentámadásra Herszonnál, most azért sipályognak mert már annyi orosz erő gyűlt össze, hogy akár támadhatnak is.

A Pentagon mondta a 15 ezret? Passzolt az álmaidhoz, ezért abba kapaszkodsz.
Most mást mondott a Pentagon. Ez már nem áll közel a vágyaidhoz?

Akkor most mi lesz? Ha nem tetszik a hír, akkor hazugság?

Felesleges álomvilágban ringatni magad. A ruszkinak nagy veszteségei vannak.

Úgy jártok, min a hatalmas katlancsatáitokkal, amikből nem lett semmi.
Álmodoztatok, Odesszaról, Harkovról, Kijevről.
A valóság meg Szeverodonyeck lett.
:)


Azok a tankok, amiket láttál, pont olyan szar állapotban vannak, ahogy mondtam. Három évtizede félrelökve, donornak használva.
A T-80 -ra se tudtatok semmit írni, miért vannak lecsupaszítva.
Na vajon miért?
Mert olyan faszák.
Álmodozás, az élet megrontója.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 257
5 446
113
Hallottál olyanról, hogy hadműveleti szünet ? 150 - 180,000 katonával harcolnak, kell őket pihentetni, váltani, nem pedig a világháború idején non-stop harcolnak egyszerre 10 millió katonával, mindenféle rehab nélkül.
Lényegében itt azt mondod amit én. Nincs elég erejük az oroszoknak egy a Szeverodonyonyeck-Liszicsanszk méretű offenzíva fenntartásához se. Sőt tovább megyek, ha ilyen áron kellene egész Ukrajnát elfoglalni, akkor előbb rokkanna bele az orosz hadsereg mint hogy célt érjenek.
Az Ukránok a Szovjetuniótól megörököltek 600 T-72A-t, és abból 500-at elpasszoltak Szudánnak, Etiópiának és hasonló országoknak. Majd 100 darab kiöregedett, modernizáció nélküli T-72-essel indítanak gigantikus offenzívát ? Az Oroszoknak az 500 T-72B-vel nem sikerül semmit haladni, de majd a 100 darab ugyanolyan Szovjet korszakos raktárkészlet Ukrán zászlóval majd világmegváltó lesz.

Ez a Krími csapás óriási blama, egyfelől, másfelől viszont néha vak tyúk is talál szemet, amit gyorsan pótolnak. Egyetlen reptér ez, nem pedig másik 5 - 6 reptér is kapott fullos csapást. És emellett még kedvenc és idézett hasonlattal a Szovjet Hadsereg egy nagy vörös hörcsögként raktározta el az elmúlt nagyjából 70 év minden haditechnikáját és lőszerét, Munkácstól / Breszttől Usszurijszkig. Szaporodtak, lettek Orosz, Ukrán, Fehérorosz hörcsögök, az Ukránok sokmindent elpasszoltak, de a Fehéroroszok és Oroszok semmit nem dobtak a szemétbe, biztonsági okokból történő megsemmisítésre, ott rozsdásodnak valahol az Urál és Vlagyivosztok között Ezeket a dolgokat elő lehet venni és az elmúlt öt és fél hónapban elő is vették.

Miért kommentelsz úgy, hogy katonai kérdésekben nulla a hozzáértéseket, helyette csak a wishful thinkingeket tolod ?

Szar az Orosz katonák helyezete. De az Ukránoké meg tragikus.
Nem véletlenül beszéltem feltételes módban. Egy biztos, a földrajz Herszon Dnyepperen túli részén az ukránoknak kedvez. Az ukránoknak ott van hátországnak egész közép Ukrajna, az oroszok meg a folyón át kénytelenek utánpótlást szállítani. Ezen kívül már a folyótól messze is támadják az oroszokat. Az ukránok simán növelhetik a nyomást az ott tartózkodó orosz erőkön.

Amúgy nem látom hogy ez miért wihsfull thinking szemben az itteni oroszbarátok Odesszáról szőtt álmaival.

De amúgy tényleg nem véletlen volt a feltételes mód a részemről. Lehet nem lesz sikeres az ukrán offenzíva, lehet nem is lesz offenzíva és csak növelik a nyomást az oroszokon. Nem tudom, ezért írtam feltételes módot.