[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
662
5 225
93
az orosz általános mozgósítás eddigi akadálya annak társadalmi támogatottságának a hiánya volt
most már meg van az a támogatottság?
Még nincs, de az események abban az irányba tartanak, hogy akár meg is lehet...
Valahol gyanús ez a dolog, ilyen közel a Föderáció határához "nyitva hagynak" egy védelmi vonalat és közben az OF felderítése is teljesen vak, nem látja a gyülekező ukrán erőket...
A szándékos "helyzetteremtés" belpolitikai okoból ugyanúgy nem zárható ki, mint a szimpla orosz balf@szakodás, bár ismétlem, ennyire közel a saját határokhoz ez szinte hihetetlen.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
6 205
18 711
113

Egy ukrán vélemény...


Ja... Csak egy kis hadtest...
Ukrán vélemény:
Élet a donyecki fronton.
Egy kis kapor humor.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 611
4 864
113
az orosz általános mozgósítás eddigi akadálya annak társadalmi támogatottságának a hiánya volt
most már meg van az a támogatottság?

Dehogy van meg! Az oroszországi polgárháborúnak van meg a társadalmi támogatottsága! :(:confused:
Mert a Putyin az istennek se fog mozgósítani és a hatalomhoz viszont ragaszkodik! Tehát a keményvonalasoknak puccsolniuk kell, tehát lesz Oroszországban minden... a nyomorult életbe, hogy ezt mér' kell elbaszni.......
amikor egyébként eddig is megvolt volna a tárdalmi támogatottsága a mozgósításnak, hát gondoljatok bele több mint 1 millió (!!!) Junarmijás tizenéves fiatal is összegyűlt az utóbbi pár év során, gondoljátok, hogy azoknak a családjai nem hazafiasok? Akkor ez már legalább majd 1 millió család, aki bármire képes lenne a hazájáéért! Minden Putyinon bukik el... nem a társadalmon! :(
Ebben most mi a vicces? Kibaszottul szomorú!
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
636
2 182
93
Ha véletlenül Sojgunak és náhány tábornoknak egy ideje már egy épitőipari vállalkozás elindtása járt az eszében valahol Szibériában, akkor van esély arra, hogy ez az orosz visszavonulás nem szándékos volt? Egyébként még az utóbbi esetben is (ami szerintem lényegében kizárható) lesz majd bűnbak...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
4 659
21 806
113
Folyamatosan dolgozik az orosz légierő, ám helyi jelentések szerint a megmaradt ukrán légvédelem többségét a harkovi front térségébe vonták össze, így most ott az oroszok óvatosabbak meg nem is tudnak olyan mértékben akciózni. Plusz megint oda jutunk, hogy nincs kialakított SEAD doktrína, hiába dobálják a H-31P-t azért még maradt Taraszéknál is technika. Meg igen megint oda jutunk, hogy szar a terep a védelem plusz légierő számára. Persze lehetne a'la natur felgyújtani az erdőket, de azért az mégse opció
Folyó túlpartjára visszavonulni, és attól a perctől a folyó vonala mentén É-D irányban folyamatosan bombázni a nyugati partot, és szép lassan kúszni a bombázásokkal Nyugat felé. Utána drónokkal megnézni, hol van még élő katona, azt pedig tüzérséggel elintézni.
Ezzel párhuzamosan a komplett kijevi kormányzati negyedet kiiktatni.

Nem értem, mire föl még mindig ez a finomkodás.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
426
1 479
93
Én nem hiszem el hogy nincs 30k ruszki katona pár száz btr,bmp,t72,szuhoj,hogy még most vissza nyomják az ukrikat ,mire beindulna a mozgósítás addigra már tök mindegy lesz mert ukrajnába már nem lesz orosz katona ha tovább balfaszkodnak.Meg putyinnak most kell kitalálni valamit már holnapra vagyis inkább tegnapra .Ha meg tényleg kiverik őket ukrajnából putyin nem hinném hogy továbbra is államfő lesz.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
172
1 526
93
Még nincs, de az események abban az irányba tartanak, hogy akár meg is lehet...
Valahol gyanús ez a dolog, ilyen közel a Föderáció határához "nyitva hagynak" egy védelmi vonalat és közben az OF felderítése is teljesen vak, nem látja a gyülekező ukrán erőket...
A szándékos "helyzetteremtés" belpolitikai okoból ugyanúgy nem zárható ki, mint a szimpla orosz balf@szakodás, bár ismétlem, ennyire közel a saját határokhoz ez szinte hihetetlen.
Kb. ennyire idiótának nem lehet lenni érzésem van nekem is. Egyszerűen nem tudom elhinni.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
6 205
18 711
113
Egy kérdésem volna azokhoz akik szorosan követik az eseményeket, és tényszerű információkkal bírnak.

A harkovi irányban az oroszok nagy arányban írnak nyugati PMC jelenlétről. Van-e erre bármilyen képi, stb. bizonyíték? Jópár zsoldos (személyek és csoportok is) tevékenységét igyekeztem követni február óta, és most nem igazán kerül elém semmi, ami az oroszok állítását alátámasztaná.
Említették a grúz önkénteseket, a szíreket, dél-amerikaiakat.


Zsirinovszkij meglátása:
Az ifjú zellergárdista

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 122
57 454
113
Hamarosan megindulnak az oroszok, de még megvárják az őszi esőket, a raszputyicát, hogy km-ként beleragadjanak a sárba.

Már rég meg kellett volna indulniuk, ha tudnának. Aztán az esős időben beásni magukat, majd ha fagy tovább. Helyette tudod mi van? Az ukránok indultak meg 2(!!!) fronton. Ha a kövi 2 hétben tartják magukat, akkor decemberig hátrébb nem mennek.

Az a helyzet, higy ahogy az idő telik az ukrán haderő szépen felfejlődött, az orosz meg mintha leépülne. Ami vicces mert mki másra számított. Nekem eddig az a tanulsag, hogy nem lehet az orosz haderőt, hadvezetést kellőképoen alulbecsülni.
Miért is kellett volna megindulniuk? Kb. azért, mint elfoglalni első nap Kijevet? SEMMI, DE SEMMI értelme nem volt annak, hogy Oroszország a tél előtt bármit is elindítson.

Az ukránok 10 nap múlva ugyanott lesznek, ahonnan indultak, mínusz 30k fő halott, sebesült, eltűnt, és kilőtt haditechnika. (Talán 10 nap se kell ...)

Te itt most úgy adod elő az egészet, mintha Ukrajna lenne egy Oroszország méretű hadsereggel és haditechnikával megáldott valami, és csak úgy támadásba lendült a tél beállta előtt. Decemberről beszélsz, de még az hideg beálltát se fogják itt tölteni, max. halottként. Oroszország esetében ugyanis fennáll az, amit a németek se vettek figyelembe az amerikaiak kapcsán az Ardennek előtt, hogy annyi üzemanyaguk és légterük van, hogy tortákat küldözgettek Európába az Óceán túloldaláról! Ugyanez a helyzet Oroszországgal. Itt menekülő oroszokat mutatnak, Bucsa után nem csodálom, de Belgorod az azért messzebb van.

December, édes istenem ...

Pár nap és se üzemanyag, se élőerő, se haditechnika. Vagy hogyan képzelted el az utánpótlás bejuttatását egy szűk folyosóba HÓNAPOKIG, miközben MÁJUS VÉGÉN ÉS EGÉSZ NYÁRON!!! kiépített védelemből SE tudták megoldani? Vagy ezek most Supermanek lettek hirtelen, egy hónap NATO kiképzés után? Vagy hogyan képzeled? Apropó, az én első követett háborúm a grúz volt. Na ott aztán láttam elég NATO kiképzett, NATO fegyverzettel felszerelt halott grúz katonáról képet! Amikor egy viszonylag szűk folyosóba több irányból vonul be egy hadsereg, azt szilárdan meg is kell tartani, állni a sorozatos légi, tüzérségi és egyéb támadásokat, és még a NATO intel ellenére SE hiszem, hogy ez pár nap után menni fog, mert nekik NEM LESZ ROTÁCIÓ, miközben az oroszoknak FOLYAMATOSAN! A kilőtt haditechnika helyett azonnal új fog bemenni.

Bastogne már van legalább kettő, az ukrán előretörés is masszívnak tűnik, mint a német, de mennyi is kellett az amerikaiaknak, hogy Patton 3. hadserege felszabadítsa Bastognet? :D Kb. annyi kell az orosznak, hogy minden odaérjen időben ... Vagy még talán annyi sem ...

Javaslom nézd át a mennyiséget és a távolságokat, ennyire ne légy Atlantista! Megjegyzem, 2014-15ben kb. ugyanekkora felhördülés volt itt a fórumon, hogy jujj, jönnek az ukránok, vége az oroszoknak, aztán mindig véres szájjal és fejjel takarodtak vissza azok, akik megtehették. Most is ez lesz. Egyszerűen nagy számok törvénye. Az ukránok túl sokat képzeltek magukról.

De menjünk sorba.
Kb. 3 hete tudja az orosz, hogy mi várható. Kb. 3 hete eltűnt a nehézfegyverzet és haditechnika a határ mellől. Ezek mind lekonzervált cuccosok lehettek, de helitől tankig minden volt felsorakoztatva MÁR tavasszal, úgyhogy készültek valami hasonlóra. (Szvsz inkább az lepett meg engem és vsz őket is, hogy sokkal komolytalanabb ellenállást fejtettek ki az ukránok Mariupoltól kezdődően, mint az oroszok gondolták.) Hirtelen kb. ezzel egyidőben: III. Hadtest, növelték a hadsereg létszámát, stb. tehát "abszolút nem készültek fel arra, hogy az ukránok támadni fognak" és nekik valami fajta offenzívát kell indítaniuk, hogy azt visszaverjék ... ;)

Hirtelen az orosz főparancsnok nincs a térségben ... az ukránok és atlantisták szerint ez gyengeség, miközben simán lehet, hogy éppen Moszkvában finomítottak a terveken. De ez majd úgyis kiderül.

Szóval, az orosz elkezd készülődni. Meghagy pontokon VDV és Wagner egységeket, egyes részeken csak rendőrök és az apró, mindent hátravon, hisz eltűntek, felkészítik őket az offenzívára, kipihenik magukat, és harci tapasztalatokkal felruházva várnak az ukrán ellentámadásra.

Ami annyira biztos volt, mint kevés dolog. Mintha minden ide vágott volna.

Jöttek a hírek, hogy lassan nincs miből háborúznia Ukrajnának. Nálunk kis késéssel jött ez le:

... de máshol azért egyértelmű utalások voltak, hogy vagy villantanak valami ellentámadást, vagy nincs segély, nemhogy 9 milliárd, semmi. Ez ugye egyet jelentett volna Ukrajna végével, mert még a külföldi zsoldosokat SE tudták volna fizetni ...

Aztán jöttek a hírek, hogy a német cégeknek se tetszik ami a gáz kapcsán folyik az EUban. Az autógyárak Belgiumtól Németországig heti 3 napra álltak át, már aki megtehette. A BASF leállt, és folyamatos hülyeségek jelentek meg a mainstremben Putyinról, hogy beteg, meghalt, de már jobban van, de közben rákos, dublőrös, meg a többi hülyeség, és kb. az ukrán támadással egyidőben kijött e:


Szóval, készítették elő a terepet, hogy minden gromek, fasza lesz.

Aztán akkora ukrán támadás volt, hogy először az oroszok csak azt vették észre, hogy valahogy meghalt 3k ukrán, az ukránok meg azt, hogy hirtelen tele minden kórház Odesszától Kijevig sebesült ukránokkal.

Aztán sok-sok ukrán zászlókitűzést láttunk bucsai és orosz mészáros grúzoktól és náci barátaitól, úgy végig robogva a térségen, mintha nem lenne holnap, csak hogy elhitessék, hogy összeomlott a TELJES orosz front, káosz van és mindenki menekül, MIND az Ardennekben a ledobott, angulul beszélő német ernyősokkel történt. (Annak ismert a vége: akit elfogtak, azonnal kivégezték. Szerintem, grúz barátaitok is így fognak járni.) Közben megy a dezinf és agitprop, hogy mekkora áttörés, az Unian és a többi autista telekürtöli az étert, hogy mekkora áttörés, tapsolj te is kopasz, vagy elvisznek ...

... miközben a WPtól a NYTig mindenki szkeptikus (ez a kettő azért be van kötve a védelmi minisztériumhoz rendesen, tehát olyan infókkal is találkoznak, ami ki nem jut el), és a helyi politikai államtitkár is csak annyit mond, hogy felfedezhető némi siker ... miközben kb. semmi, de semmi sikert a zászlókon kívül nem jut el a frontra, csak olyan mobilos és gorpos felvételek amelyeket a halott ukránoktól elvett mobilokból az orosz küld be a netre. És közben nekem azt mondják, hogy higgyem el, csak mert eddig is ki tudja milyen háttérrel, esetleges Order 66 alá esett twitteroldalak és egyebek behűlyítették az orosz lakosság erre fogékony részét, aki menekül. Hiába írják mások, hogy nem, nincs elfoglalva, még tartják, de az orosz nem megbízható, a proukrán felszopó és egyéb atlantista olyan Unionoknak és egyebeknek hisz, akiknek a Kijev Szellemét és a Kígyó-szigetet is köszönhetjük ...

Az orosz haderő annyira "leépült", gyenge, buta, stb. (ki tudja mit mondtatok eddig rá), hogy miközben 4%át vetik be Ukrajnában, közben párhuzamosan háborúzik Szíriában, flottagyakorlatozik Kínával, és éppen zsákolni készül az ukránokat, akik fogalmam sincs hogyan és hová fognak visszavonulni.

A hidakról meg annyit, hogy sokszor elmondták, hogy ez vagy az fel lett robbantva, aztán baromira lényegtelen volt, hogy ez igaz vagy sem, sokkal jobb pozícióban volt ponton máshol. Na de mindegy. Kizártnak tartom, hogy EZ az ukrán haderő decemberig még bármit megtartson, annál inkább hajlok arrafelé, hogy létezni se fog, nemhogy bármit is megtartani! Mondom mindezt úgy, hogy UGYANEZT az elsöprő ukrán támadás mesét már kétszer ebben a topikban végigéltem veletek, pontosabban közületek sokakkal ...

A netre a töredéke se jut el a történéseknek, de annyi látszik, hogy a havi 9 milliárdért és még féléves nyugati mainstream támadásért az ukránok ALL INt csináltak, mind agitpropban, mind katonailag, de az max. annyiban lesz más, hogy a bunkerek helyett a katlanban pusztulnak majd el a ruszki tüzérség által, ami a végeredményen nem fog változtatni.

Ukrajna egy korrupt maffiaállam. Úgy is lesz vége hamarosan, csak előtte kicsinálják a felesleges kisebbségeiket és másodlagos polgáraikat a frontokon, miközben Kijevben az ukránok bulikáznak ...

December ... :D
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
9 240
8 074
113
A Portfólió is megírta, meg a Twitteres felvételek alapján látható, a mostani Ukrán haladás Balaklija, Kupjanszk, Izjum térségében közutakon zajlik, egy puskalövés nélkül veszik vissza a településeket a régióban, és jókedvűen szelfiznek, mert nincsenek ott Oroszok. Üres utakon pedig könnyű előretörni.

Nincsenek ott oroszok, mert nincs elég emberük, hogy ott legyenek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 122
57 454
113
Folyó túlpartjára visszavonulni, és attól a perctől a folyó vonala mentén É-D irányban folyamatosan bombázni a nyugati partot, és szép lassan kúszni a bombázásokkal Nyugat felé. Utána drónokkal megnézni, hol van még élő katona, azt pedig tüzérséggel elintézni.
Ezzel párhuzamosan a komplett kijevi kormányzati negyedet kiiktatni.

Nem értem, mire föl még mindig ez a finomkodás.
Múlt héten (?) írtam, hogy feltűnt, hogy délről észak-nyugat felé kezdtek az oroszok mozogni. Először azt hittem a front változott meg, de mintha az összeomlás utáni teljes pályás letámadásra pakolgatták volna pozícióba magukat, nem?

Ha én egy katlant akarok létrehozni, akkor hagyom az ellenfelet előrenyomulni és közben találom ki, hogy egy nagy, vagy több kicsi legyen, de a cél, hogy a durva élőerő veszteség mellett a haditechnikát (megint visszatérő, mint az Ardennekben ...) ne tudják visszavonultatni, ha mégis ki tudnának törni belőle. Szerintem, ez a lényeg az oroszoknál, ahogy Grúziában se nagyon volt elég haditechnika, és onnan már sima ügy volt az előretörés. Itt azért a NATO intel és radarok, hülye lengyelek miatt annyira nem lesz az, de ha sokadjára elpicsázzák az ukránokat és télen még az EU is belefagy a panelekbe, az ukránok polgári megfagyásokról nem beszélve, akkor magától összeomlik az ukrán kupleráj, nem kell hozzá mindent szétlőnie az oroszoknak. Szerintem ...

Ja, és igen:

Assad Must Go! Hajrá! Putyin kapcsán is ez lesz! :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 738
19 981
113

Az ukrán fegyveres erők déli offenzívájának véres kudarca: a fegyveresek ismét áttörést értek el a Herson régióban (VIDEO)​


Az RT tudósítója, Murad Gazdiev exkluzív videót közöl: az ukrán fegyveres erők és a nacionalisták újabb támadást kíséreltek meg a Herson melletti Alekszandrovka felé.

A mieink vártak. Az ellenséget tüzérség, MLRS és repülőgépek fedezték a "szürke zónában". Visszavonultak, elhagyták a sajátjukat, és lyukakat ástak. Alexandrovka a miénk.

A front különböző szektoraiban az ukrán fegyveres erők és a nacionalisták hatalmas mennyiségű felszerelését és holttestét semmisítették meg és hagyták ott.

Sajnos sok filmezési korlátozás van a Nikolaev-Krivoy Rog irányban. A legfontosabb, hogy ne engedjük, hogy védekező pozícióink valahogy lencsevégre kerüljenek.

A kétoldali elektronikus hadviselés aktív munkája miatt a kereskedelmi drónok keveset használnak. Megmutatjuk, hogyan tudjuk.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662805732
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 474
13 213
113
De minek nyomnák vissza az ukrikat? :D:D

Gyerekek... nincs semmilyen katonai végzettségem,katona sem vagyok,de még én is látom,hogy mi zajlik...ugyanaz,mint eddig vagy háromszor már február óta.

Vadhajtásos cikk azt írja,hogy 30 települést foglaltak vissza az ukránok.

Ez csak úgy lehetséges, hogy kivonultak onnan az oroszok, az orosz kimegy,az ukrán bemegy,kapnak egy zárótüzet,így lesz sikeres az ukrán előretörés, elérhetik akár -2000 katona/napot is.:D

Hajrá.. nyomuljanak csak!

Látszik, hogy nincs. Mariupolt, Szeverodonyecket, Liszicsanszkot védték az ukránok keményen, mondhatni hősiesen.
Itt a betolakodók gyáván, harc nélkül adják
fel.
Képzettség nélkül is érzed a különbséget, gondolom.
;)
Ez egy igen kockázatos lépés volt az ukránoktól.
A térkép megmutatja a problémát.
Csak a folyóig tudnak elmenni. Az azon való átkelés már egy egészen másik ügy lesz/lenne. Ezzel viszont megkönnyítik az oroszok dolgát.
A folyó vonalát sokkal kisebb erővel. Is meg lehet tartani.
Ha viszont nem tudnak gyorsan átkelni a folyón, akkor a beérkező orosz csapatok észak-dél irányból elkezdhetik felszámolni a katlant.

Nagyon sok a ha. Ha majd, .. akkor visszavágnak, csapdába csalják, katlan csata stb, stb.
Ez az álmodozás megy március óta, de a csoda sohasem következik be.
Ez a baj a vágy vezérelt véleményekkel.

Az ukrán ellentámadás az oroszok ellen az olyan mint amikor ledöftek egy karddal és van a kezedben egy bicska és elkeseredésedben tovább nyársalod magad a kardon hogy közelebb kerülj és a vértjébe vágd a bicskádat. Itt minden erőt a "kapuk" védelmere megerősitésére kellett volna felhasználni mint Mariopulnál, ha vannak részsikerek az akkor is csak erőforráspazarlás...Egy amerikai elemző is megemlitette, hogy ha ráharapnak az ukránok a mostani amerikai elemzők szerint emlitett "részsikerekre" az egész hadseregük csak tűzkatlanokba fog kerülni. És utána? Mi a f.sz lesz?? Nincs aki megvédje a városkat nincs gazdaság, utánpotlás, nyersanyag, energia...csak a brutál hideg és demoralizáltság.

Hol éri el a bicska a ruszkit, Rosztoviban?
Nem lehet, hogy a ruszkinak is csak bicskája van?
;)

Folyó túlpartjára visszavonulni, és attól a perctől a folyó vonala mentén É-D irányban folyamatosan bombázni a nyugati partot, és szép lassan kúszni a bombázásokkal Nyugat felé. Utána drónokkal megnézni, hol van még élő katona, azt pedig tüzérséggel elintézni.
Ezzel párhuzamosan a komplett kijevi kormányzati negyedet kiiktatni.

Nem értem, mire föl még mindig ez a finomkodás.

Most bizonyosodott be, hogy mennyire nincs meg az az erő, ami a vágyaidhoz kellene.
Egy ekkora fronton csak kis helyen lehetett helyi erőfölényt kialakítani.
Más szakaszok kárára. Ezt az ukrán jól ki is használta.
Úgy látszik a déli támadás tényleg sok erőt vont el innen, így csellel, gyors, rejtett átcsoportositással érték el hadműveleti sikert.

Ezek szerint nem az ukrán volt a hülye az elmúlt hónapokban.
Miért gondolod, hogy a következőben más lesz a helyzet. A ruszki kevés, fogyó erejét rosszul csoportosította, az ukrán átverte.
Ha egy katlant próbálná itt kialakítani az orosz, ahhoz honnan vonná össze a csapatokat?
Délről? Herszon, Donbassz környékéről?
;)
Érted miért baj, hogy kevés az ereje ehhez a háborúhoz?
:)
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 434
61 910
113
Sztrelkov mai helyzetértékelései időrendben alulról felfele....
Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 14:14

47b359644d26945e0d2943eeed40a6e5.jpg

Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 14:11
De Suligovka falu területéről (a térképen) csak annyit mondanak, hogy az ukrán fegyveres erők két egymást követő támadást hajtottak végre ezen a településen. és a szomszédos településen Brazhkovkán - sikeresen tükröződik. Az Izyumtól délre lévő területen lévő hídfőt még mindig szilárdan tartják csapataink.
Ezért várjuk a további információkat.
(Az ellenség szándékosan terjeszt félretájékoztatást sikereiről, hogy pánikot keltsen).Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 13:51Az Alekszandrovka Herszon irányú átadásáról szóló információkat megcáfolták.
Aleksandrovkától Poszad-Pokrovszkijig a front változatlan.
(Ez az információ közvetlenül a faluból származik).Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10. 12:26
Számos jelentés szerint csapataink sietve elhagyták Izyumot. Ha ez így van (számos forrás megerősíti), akkor:

1). "Még jó, hogy így van" - olyan körülmények között, amikor még tegnap is az utolsó út is közvetlen ellenséges tűz alatt állt, és közvetlen elfoglalásának veszélye fenyegette - a teljes bekerítést és az azt követő elkerülhetetlen vereséget kockáztatni a kalandvágy csúcsa lenne, ami már-már a bűnnel határos.

2) Az elhamarkodott visszavonulás elkerülhetetlenül súlyos veszteségeket okoz felszerelésben és felszerelésben, valamint - ésszerűen - a visszavonuló csapatok emberállományában.

3) Minden, a földön felhalmozott készletet elhagynak - azaz az bekerítésből való kilépés után csapataink akut lőszer-, üzemanyag-, kenőanyag- és minden egyéb hiányban találják magukat, és ezért nem lesznek képesek azonnal harcolni.

4) Ennek ellenére a bekerített csoportosulás visszavonulása stratégiailag helyes döntés, minden ezzel járó veszteség ellenére. A megmaradt egységek és alakzatok - újjászervezés és utánpótlás után - újra harcra képesek lesznek. Ez azonban nem oldja fel a bekerítésért és a vereségért felelős személyek kérdését.

Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 11:24

ef0b2d070b29cc5387f858b6f9bf1b2e.jpg


Az ellenségnek sikerült "megtámasztania" (valószínűleg tegnap este vagy éjjel) a Szeverszkij-Donyec keleti partján, a település közelében. Az Old Caravan még mindig harcol Liman (Krasny Liman) külvárosában.
Az ukrán fegyveres erőkkel ellentétben az orosz csapatok nem tudták sem az ellenséges csapatok felvonulását és koncentrációját megnyitni, sem tűzkárt okozni az átkeléskor. A helyzet nehéz.Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 10:54Ha a jelenlegi helyzetet az orosz-japán háború analógiájával jellemezzük, akkor csak egy szó jut eszembe: "MUKDEN". De a csata még korántsem ért véget... mintha a Cannami-ügynek még nincs vége.
Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 10:14
Megerősítették, hogy csapataink feladták Kupjanszk nyugati részét (kb. a város 2/3-át). Már elkezdtek beszélni arról, hogy szerintük "a helyes taktikai döntés" az, hogy "túllépünk a vízvonalon, és ott megszervezzük a védelmet".

Tájékoztatásul - ebben az évszakban az Oskol folyón gyalogosan átkelnek egy gázlón szinte bárhol, és egyáltalán nem jelent komoly akadályt a lánctalpas és kerekes terepjárók (haditechnika)számára.

Hadd emlékeztessek arra is, hogy a megfelelő településeket (például Szeverodonyecket) - amelyeket a "szárazföldtől" egy folyó ártere választott el - az ukrán fegyveres erők hetekig makacsul védték.

Szemben a folyamatban lévő akut műveleti válság a front széles szektorában, amely már komoly vereséggé nőtte ki magát. Most tulajdonképpen csak arról tud beszélni a mi oldalunk, hogyan lehet megállítani további elmélyülését, és megakadályozni, hogy egy hadműveleti vereség stratégiai vereséggé eszkalálódjon... Bár általánosságban ez már túlnőtt ezen. - "A csatát a kezdeményezésért" az ellenség már megnyerte. Most arról kellene beszélnünk, hogy megakadályozzuk, hogy az ukrán fegyveres erők bekerítsék és megsemmisítsék csapataink nagy alakulatait.

És igen, sajnos – ezt vártam tőle.

P.S. ellenőrizetlen adatok érkeznek a Limansky és Lisichansky irányú támadásokról (és állítólagos) ellenséges áttörésekről.
Donyeck heves ágyúzások alatt áll.Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 09:55Ha Shariy nem hazudik (és ha az ukránok nem dobtak be félretájékoztatást), akkor az ukránok bevették Kupjanszkot... Ha ez igaz, akkor ezen a területen a front egyszerűen összeomlott.
Még nincs információm a csatornáimon keresztül.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
20 262
69 217
113
Múlt héten (?) írtam, hogy feltűnt, hogy délről észak-nyugat felé kezdtek az oroszok mozogni. Először azt hittem a front változott meg, de mintha az összeomlás utáni teljes pályás letámadásra pakolgatták volna pozícióba magukat, nem?

Ha én egy katlant akarok létrehozni, akkor hagyom az ellenfelet előrenyomulni és közben találom ki, hogy egy nagy, vagy több kicsi legyen, de a cél, hogy a durva élőerő veszteség mellett a haditechnikát (megint visszatérő, mint az Ardennekben ...) ne tudják visszavonultatni, ha mégis ki tudnának törni belőle. Szerintem, ez a lényeg az oroszoknál, ahogy Grúziában se nagyon volt elég haditechnika, és onnan már sima ügy volt az előretörés. Itt azért a NATO intel és radarok, hülye lengyelek miatt annyira nem lesz az, de ha sokadjára elpicsázzák az ukránokat és télen még az EU is belefagy a panelekbe, az ukránok polgári megfagyásokról nem beszélve, akkor magától összeomlik az ukrán kupleráj, nem kell hozzá mindent szétlőnie az oroszoknak. Szerintem ...

Ja, és igen:

Assad Must Go! Hajrá! Putyin kapcsán is ez lesz! :D
Ezt az orosz zsenialis haditervet, majd magyarázd el a menekülő oroszoknak, akik mindenüket hátrahagyták.

Itt meg a felmentő sereg.