[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 173
6 867
113
Látszik, hogy nincs. Mariupolt, Szeverodonyecket, Liszicsanszkot védték az ukránok keményen, mondhatni hősiesen.
Itt a betolakodók gyáván, harc nélkül adják
fel.
Képzettség nélkül is érzed a különbséget, gondolom.
;)


Nagyon sok a ha. Ha majd, .. akkor visszavágnak, csapdába csalják, katlan csata stb, stb.
Ez az álmodozás megy március óta, de a csoda sohasem következik be.
Ez a baj a vágy vezérelt véleményekkel.Hol éri el a bicska a ruszkit, Rosztoviban?
Nem lehet, hogy a ruszkinak is csak bicskája van?
;)Most bizonyosodott be, hogy mennyire nincs meg az az erő, ami a vágyaidhoz kellene.
Egy ekkora fronton csak kis helyen lehetett helyi erőfölényt kialakítani.
Más szakaszok kárára. Ezt az ukrán jól ki is használta.
Úgy látszik a déli támadás tényleg sok erőt vont el innen, így csellel, gyors, rejtett átcsoportositással érték el hadműveleti sikert.

Ezek szerint nem az ukrán volt a hülye az elmúlt hónapokban.
Miért gondolod, hogy a következőben más lesz a helyzet. A ruszki kevés, fogyó erejét rosszul csoportosította, az ukrán átverte.
Ha egy katlant próbálná itt kialakítani az orosz, ahhoz honnan vonná össze a csapatokat?
Délről? Herszon, Donbassz környékéről?
;)
Érted miért baj, hogy kevés az ereje ehhez a háborúhoz?
:)
Legyen így..nekem aztán mind1..ha titeket nem zavar,hogy az ukránjaitok állandóan tátott szájjal rohannak be a faszerdőbe...akkor engem miért zavarjon?! :D
 

Busho3301

Well-Known Member
2021. április 26.
1 579
5 087
113

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
901
1 945
93
De kár hogy ezt a szentenciát az eleink nem ismerték, milyen könnyű is lehetett volna a történelmünk.

Hamarosan megindulnak az oroszok, de még megvárják az őszi esőket, a raszputyicát, hogy km-ként beleragadjanak a sárba.

Már rég meg kellett volna indulniuk, ha tudnának. Aztán az esős időben beásni magukat, majd ha fagy tovább. Helyette tudod mi van? Az ukránok indultak meg 2(!!!) fronton. Ha a kövi 2 hétben tartják magukat, akkor decemberig hátrébb nem mennek.

Az a helyzet, higy ahogy az idő telik az ukrán haderő szépen felfejlődött, az orosz meg mintha leépülne. Ami vicces mert mki másra számított. Nekem eddig az a tanulsag, hogy nem lehet az orosz haderőt, hadvezetést kellőképoen alulbecsülni.
Ahogy telik az Idő én azt se tartom kizártnak hogy pár hónapon belül elkezdik "átfegyverezni"Ukránokat nagyobb számú nyugati nehéz technikára.És nem tartom kizártnak hogy a légierő is kapni fog nyugati 4 gen gépeket.Oroszok meg vagy végre hajtanak teljes mozgósítást finoman szólva nem lessz nekik "sikertörténet" az Ukrajnai "kaland".
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 738
19 981
113

Az amerikai PMC Academi hivatásos katonai zsoldosai részt vesznek az ukrán fegyveres erők támadásában Kupjanszk és Izyum ellen​


A Readovka Telegram csatorna Andrej Medvegyev orosz újságíróra hivatkozva arról számol be, hogy az Academi amerikai katonai magáncég, korábban Blackwater („Fekete Víz”) és Xe Services LLC hivatásos külföldi zsoldosait látták a fegyveres erők soraiban. Ukrajna megtámadja Izjumot és Kupjanszkot. Tapasztalt hivatásos katonákról van szó, akik közül sokan részt vettek az iraki, afganisztáni és szíriai háborúkban. Külföldiek láthatók az állítólag Kupjanszk térségében készült felvételeken.
Nem csak amerikai állampolgárok harcolnak az amerikai PMC-ben. A társaság még az iraki csatákban is vonzotta Dél-Amerikából a volt katona- és rendőrtiszteket. Most az ukrán Academi csoportban nagy valószínűséggel Kelet-Európából, a volt Szovjetunió tagköztársaságaiból és maguk az ukránok külföldiek is vannak – írja Medvegyev. Az újságíró szerint a tapasztalt amerikai katonaság irányítja az egységet. Lehetséges, hogy fő tanácsadóként működnek, sőt parancsot is adhatnak az ukrán fegyveres erők reguláris egységeinek.

Még egyszer vegye le a rózsaszín szemüvegét. Nemcsak a náci Ukrajna harcol ellenünk. Újra háborúban állunk a kollektív Nyugattal – a NATO-hadsereg és számos külföldi zsoldos vesz részt a harkovi front offenzívájában.

- írja Medvegyev a Telegram csatornájában, ezzel magyarázva különösen az ukrán fegyveres erők sikereit a harkovi irányú áttörési területen.
A hivatásos külföldi zsoldosok jelenléte az Izyum és Kupjanszk melletti harci övezetben ismét megerősíti, hogy a front ezen szektorában milyen jelentős áttörést jelent Kijev számára. Zelensky most szinte mindent kockára tett, és nem számol veszteséggel, hogy legalább megszilárdítsa sikerét. Nyilvánvaló, hogy Kijev nyugati kurátorai is ugyanezt a célt követik. Nem valószínű, hogy a legnagyobb amerikai PMC hivatásos harcosai, akik szorosan kötődnek az amerikai vezetéshez, a Pentagon és a Fehér Ház beleegyezése nélkül részt vesznek az ukrán konfliktusban.

A háború nem csak győzelem. Mindig győzelem a vereséggel. És jobbnak és erősebbnek kell lennünk. És a következő napok kemények lesznek. És ennek kell egyesítenie minket, és nem fordítva.

írja Medvegyev.

Biztos vagyok benne, hogya profi külföldi zsoldosok valóban ott harcolnak. De ezzel a ténnyel már régen tisztában vannak az oroszok. És nem tettek semmit Harkov területén a védelem megerősítéséért. Mindenféleképpen hibáztak! Nem kicsit! Leginkább a lakosságot sajnálom, most aztán lesz "orosztalanítás" ! Hogy bízzanak ezután az orosz haderőban a helyi lakosok?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
901
1 945
93
Ha véletlenül Sojgunak és náhány tábornoknak egy ideje már egy épitőipari vállalkozás elindtása járt az eszében valahol Szibériában, akkor van esély arra, hogy ez az orosz visszavonulás nem szándékos volt? Egyébként még az utóbbi esetben is (ami szerintem lényegében kizárható) lesz majd bűnbak...
Gazdaságilag egyenlőre egész jól állják q szankciókat az Oroszok(természetesen hosszú távú hatások még annyira nem láthatók).De az Orosz haderő egyenlőre nagyon alul teljesít.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 611
4 864
113

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 434
61 910
113
Azt kell mondanom ez alapján,hogy nem gondoltam volna,hogy ennyire amatőr az orosz vezetés....

A megszállók kijelentették, hogy elhagyták Izyumot és más településeket​


2022. szeptember 10., szombat, 15:16


Az orosz csapatok elhagyták Izyum városát és néhány más települést a Harkov régióban.

Forrás : az úgynevezett "DPR információs miniszter első helyettese", Danylo Bezsonov a Telegramban, az RBC kiadványa

Bezsonov : "Igen, elhagyták Izyumot, valamint a harkovi régió néhány más települését. Természetesen ez rossz. Természetesen ez a főparancsnokság hibáinak eredménye. De nem kell keresgélni. ebben rejtett jelentésekért.Ez nem tárgyalópartnerek és nem árulás kérdése.Egyszerűen harcolunk,ahogy tudunk.Minden szinten.Hol jobban,hol rosszabbul.

A lényeg az, hogy beismerjük a hibákat, és levonjuk a megfelelő következtetéseket.”

Részletek : Az RBC azt írja, hogy az Izyumból való távozást Olekszandr Kots és Jevhen Piddubnij katonai tudósítók is megerősítették. Utóbbi „az adott körülmények között” helyesnek nevezte a parancsnokság ilyen döntését, szerinte „katasztrófa lenne az orosz csoport bekerítése Izyumban”.

Kots hozzátette, hogy a megszállók Balakliát és Kupjanszkot is elhagyták.


 

Kopi2000

Well-Known Member
2022. március 27.
3 029
3 992
113
Nem nagyon látom jönni az ukránoktól az elfogott haditechnikáról készült képeket és híreket, pedig régebben nagyon szerettek villogni vele. Ekkora területi nyereség elvileg nagyon sok technikát és hátrahagyott lőszert kellett eredményezzen.
Csak neked, a náci ukránok a buzi, gyíkvállú, libsi nyugat támogatásával éppen egy jelentőset ütöttek a keresztény fehérembert állítólag védelmező 3. Rómátokon. Ideje lenne elhinni, hogy az orosz hadsereg ütőképessége csak a virtuális világban létezik.... A főtisztek kb. annyira tehetségesek, mint akik a sztálini tisztogatások után megmaradtak...

Foglyok..


a megszállók elhagyták a luhanszki régióbeli Szvatovét, a Kupjanszktól 50 km-re fekvő várost.


Izum határában, ukránok..

 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
662
5 225
93
Kb. ennyire idiótának nem lehet lenni érzésem van nekem is. Egyszerűen nem tudom elhinni.
Vagy idióták, vagy más van a háttérben.
Ha idióták, azon nincs mit elemezni.
Ha nem azok, akkor valami egyéb dolog is lehet rejtve, de az nem biztos, hogy ez feltétlenül valami zseniális haditerv.
Egy "normális" háborúban a hadszíntéri események szokták a háttér alkudozásokat befolyásolni, de ebben a "normálisnak" (= megszokottnak) eleve nagyon nehezen nevezhető háborúban nem lennék meglepve, ha fordítva lenne, a háttérben zajló egyéb területeket érintő "sakkjátszmákhoz" igazítják a fronton a helyzetet. De ez is csak egy lehetőség.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
526
5 176
93
⚡⚡️A haditudósítók közössége az orosz védelmi minisztérium támogatásával zárt távirati csatornát hozott létre, amelyen exkluzív felvételeket tettek közzé az AFU szörnyű sorsáról, amely ma szembeszállt az orosz SOBR-rel a Balaklejáért folytatott csatában.

Az AFU ellentámadásba induló 16. és 25. gépesített dandárjait egyaránt megsemmisítették. Több mint 1100 katona a 200-asok közül és ugyanennyi a 300-asok közül. Még senki sem mondta meg, hogy az AFU ma hány embert vesztett. A gyengébb idegzetűek, kérem, ne nézzék meg. Itt nem tudjuk közzétenni, a felvételeket és a hozzászólásokat a zárt Igazmondás csatornán láthatjátok, ahol naponta élő közvetítéseket tartanak, válaszolnak az előfizetők kérdéseire és elemzik a katonai akciókat.

 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
211
1 730
93
A tegnap esti orosz helyzetkezelés után, mind csapatok, mind légierő, mind tűzérség tekintetében azért én sok esélyt nem adnék az ukrán előrenyomulásnak, főleg, hogy valami hasonlót láttam már tőlük 2014-15ben, melynek a vége közismert:


Viszonty legalább mindenkinek leeshetett, hogy februárban miért támadta meg Oroszország Ukrajnát. Ha akkor ez és ami már megsemmisült ráment volna a DLNRre, abból olyan népírtás kerekedett volna ki, mint Jugoszláviában. Rossz fiúk lettek az oroszok, de legalább élni fognak.

Kérdezitek miért nem qurják szét az infrastruktúrát, vasútat, stb. Mert más volt a cél de hogy ezek után se fogják, na az már más kérdés. Mintha erre a támadásra vártak volna, hogy rájuk ereszthessék amit hónapokig gyűjtögettek és saját biztonságuk érdekében menjenek tovább.

Tulkép az ukránok a hónapokig tartó rejtegetés és gyűjtögetés helyett házhoz mentek a pofonért. Ezt ki fogják használni az oroszok, és tovább mennek. Ne felejtsétek el már első nap Kijevben voltak!

Mintha az egész beindításához, a sorozáshoz, önkéntesekhet, nemcsak eredetileg is orosz, hanem DLNR területen is ez kellett volna, hogy lássák, ha nem vagyunk elegen, nem megyünk előre, akkor ezek visszajönnek!

Innentől viszont lehet végre háborút vívni hagyományos módon, sok nehéztechnika repcsik, stb., mert lesz hová mutogatni, hogy ha nem, akkor ez lesz. Mi tha Strelkov csipogása ezt készítette bolna elő, meg amit Demkó ír.

Viszont, ameddig a most linkeltet kb. minden este meg tudják lépni az oroszok, én az ukránok helyében húznék visszafelé, mint 2014-15ben, ameddig van híd ahol át tudnak kelni nehogy a vége 2024-15ös legyen.

Mert ez az egész onnan 8smerős, hogy ugyanezzel a média felhajtással ezt én már 2x láttam, és egyiknek se ukrán győzelem lett a vége hanem csúfos menekülés. Most is ez lesz, de most nem az a cél, mint 2014-15ben, hofy tárgyalások, kevés áldozat, most az ukrán hadsereg megsemmisítése a cél. És erre tökéletesen alkalmas ez az ukrán támadás ami inkább tűnik ardenneki szintű pr támadásnak, mint valós erejű előretörés ek, de legalább mindent bedobnak efy szűk frontszakaszra, mint 1944ben a németek, miközben a légi fölény az oroszoké ...
Legyen úgy, ahogy írod! De szerintem Putyin a gyávasága miatt alkalmatlan elnöknek ebben a helyzetben. S mivel beszari, így továbbra sem fog jelentősen megváltozni semmi. Esetleg az ukránok szégyenszemre további terlüteket foglalnak el. Vagy további merényleteket hajtanak végre egyre inkább Oroszországban. Remélem neked lesz igazad!
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
662
5 225
93
Dehogy van meg! Az oroszországi polgárháborúnak van meg a társadalmi támogatottsága! :(:confused:
Mert a Putyin az istennek se fog mozgósítani és a hatalomhoz viszont ragaszkodik! Tehát a keményvonalasoknak puccsolniuk kell, tehát lesz Oroszországban minden... a nyomorult életbe, hogy ezt mér' kell elbaszni.......
amikor egyébként eddig is megvolt volna a tárdalmi támogatottsága a mozgósításnak, hát gondoljatok bele több mint 1 millió (!!!) Junarmijás tizenéves fiatal is összegyűlt az utóbbi pár év során, gondoljátok, hogy azoknak a családjai nem hazafiasok? Akkor ez már legalább majd 1 millió család, aki bármire képes lenne a hazájáéért! Minden Putyinon bukik el... nem a társadalmon! :(
Ebben most mi a vicces? Kibaszottul szomorú!
Eddig te mondtad, hogy az USA a Szovjetunió visszaállítását akarja. Hát ehhez már van egy bevált forgatókönyv, az is valami háború során kirobbant polgárháború + egy nagy októberi volt.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 611
4 864
113
Oszt ha elfoglalják Kupjanszkot, mi van ott?
1000 milliárd dodó hogy kihúzzák magukat a totális eladósodásból???
Mert ha nem... felesleges.

A lakosság. A lakosság is kellene, hogy számítson. Akik most menekülnek. Gyakorlatilag Putyin közreműködik Ukrajna teljes orosztalanításában. Kiknek csinál helyet???

Monte:
"Eddig te mondtad, hogy az USA a Szovjetunió visszaállítását akarja. Hát ehhez már van egy bevált forgatókönyv, az is valami háború során kirobbant polgárháború + egy nagy októberi volt."

Igen, sajnos EZ fog történni. Mivel Putyin nem akar SZU-t, tehát csak úgy lehet SZU, ahogy most leírtad.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 173
6 867
113
Ennyi nyafogó , hisztis , fotel tábornok vénasszonyt egy rakáson ritkán látni! Gratulálok . Mindenkinek legyen a hite szerint, jövő héten meg majd meglátjuk! Azért komolyabb összegeket tennék rá , hogy lesz hohol vinnyogás rendesen!
De ugyanezek a nyavajgó punczik kb két havonta eljátsszák ezt amikor orosz átcsoportosítás, vagy ez a húzd meg erezd meg taktika megy. Tényleg szánalmas ami ebben a topikban megy sokszor.

Tök gáz lehet katonaként az itteni agymenéseket olvasni...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
6 228
18 486
113
Legyen úgy, ahogy írod! De szerintem Putyin a gyávasága miatt alkalmatlan elnöknek ebben a helyzetben. S mivel beszari, így továbbra sem fog jelentősen megváltozni semmi. Esetleg az ukránok szégyenszemre további terlüteket foglalnak el. Vagy további merényleteket hajtanak végre egyre inkább Oroszországban. Remélem neked lesz igazad!
Putyin nem egy rinocérosz ész nélkül! Ő egy farkas egy igazi farkas és a falkája is erős . A ravaszsága keveredik egy sakknagymester gondolkodásával . Veszélyes kombó ! Olvassd rendszeresen a Szun-ce-t minden le vagyon írva benne csak értelmezni kell és adoptálni a jelen korhoz ! És mindezt nála megfejeli a KGBs kiképzés és múlt . Lenézni , degradálni óriási hiba!