[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 803
14 103
113
Ne pánikoljatok már ( a másik oldal tőlem örömködhet, letojom ;)).
Gyakorlatilag gyorsan, mégpedig szerintem igenis szervezetten vonultak vissza (ha nem így lenne, tengernyi ember esett volna ukri fogságba). Nincsenek nagy Orosz veszteségek. Ott maradt egy-két nehéztechnika (nem több), fogságba esett néhány (!) szerencsétlen katona, milicista. Közben a támadásban részt vevő kaprok ( egyes jelentések , becslések szerint ) 1/3-a harcképtelenné vált ! Pedig nem látni komolyabb közelharcot sem.
Folyamatos a felőrlő, tizedelő tüzérségi tűz, de a légierő és a helikopterek tömeges bevetése még várat magára.
Kérdés, miért történt mindez ?
Valamivel indokolni kell otthon a háborúvá váló különleges műveletet, a mozgósítást ?
Vagy az Orosznak is érdeke, hogy nyugati fegyverek, segélyek érkezzenek ? (Bizony-bizony, még ez is lehet, miért ne ?)
Érdeke, hogy a lehető legnagyobb mértékben pusztuljon a nyugati zsoldos, az oroszgyűlölő fajta ukrán ?
A DNR/LNR lakosság , a felszabadított területek még nagyobb ( önkéntes alapú ) mobilizálása a cél ?
Nincs még vége a dalnak !
Azt mondom, az nevet igazán, aki a végén nevet !

Msta-S tarackok az új északi fronton


Csecsenek Soledarnál

 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
2 831
5 333
113
Azt kell mondanom ez alapján,hogy nem gondoltam volna,hogy ennyire amatőr az orosz vezetés....

A megszállók kijelentették, hogy elhagyták Izyumot és más településeket​


2022. szeptember 10., szombat, 15:16


Az orosz csapatok elhagyták Izyum városát és néhány más települést a Harkov régióban.

Forrás : az úgynevezett "DPR információs miniszter első helyettese", Danylo Bezsonov a Telegramban, az RBC kiadványa

Bezsonov : "Igen, elhagyták Izyumot, valamint a harkovi régió néhány más települését. Természetesen ez rossz. Természetesen ez a főparancsnokság hibáinak eredménye. De nem kell keresgélni. ebben rejtett jelentésekért.Ez nem tárgyalópartnerek és nem árulás kérdése.Egyszerűen harcolunk,ahogy tudunk.Minden szinten.Hol jobban,hol rosszabbul.

A lényeg az, hogy beismerjük a hibákat, és levonjuk a megfelelő következtetéseket.”

Részletek : Az RBC azt írja, hogy az Izyumból való távozást Olekszandr Kots és Jevhen Piddubnij katonai tudósítók is megerősítették. Utóbbi „az adott körülmények között” helyesnek nevezte a parancsnokság ilyen döntését, szerinte „katasztrófa lenne az orosz csoport bekerítése Izyumban”.

Kots hozzátette, hogy a megszállók Balakliát és Kupjanszkot is elhagyták.Ha ezt írja Oroszországban a Právda, akkor ez így igaz. Bármennyire paradoxon hangzik ez magyar nyelven. :)
 
 • Tetszik
Reactions: honved

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
1 831
8 088
113
Az igazság kicsit minden lehet amit itt leírtak a többiek. Putyin kénytelen volt támadni mert nem vették komolyan. Gyors győzelemben gondolkodott, megbuktatott ukrán kormányban, a helyén oroszbarát vezetőkkel. Miután ez nem jött be, illetve szembesült az összenépi nyugati zárással újratervezett és rájött, hogy tulajdonképpen megéri a háború neki, ha jó sokáig elhúzza és giga bevételei lesznek a magas energiahordozók után. A gazdaságát igyekszik megvédeni, a szankciók nem ütötték ki, de felpofozták a gazdaságát, így nem akar millió számra dolgozó férfiakat a frontra küldeni. Ezért volt low szinten az orosz támadás, a lehető legkisebb veszteségekkel. Viszont most valamit lépnie kell(ene). A hadsereg vezetői nyilván nem ostobák, látják, hogy a haderő kevés, de nem ők mondják ki a végső szót. Na most vagy kivár még és meglátja meddig bírják az ukránok a tempót, vagy összekapja a hadsereget és nekiugrik az ukránoknak. Mindkettőben van rizikó, de el kell döntenie Putyinnak, hogy mit akar és ahhoz mérten cselekednie.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 031
26 174
113
Az RF fegyveres erői növelték az ellenség elleni csapások számát Harkovban, és a város északnyugati része felé haladnak

"Egy műveletet hajtottak végre a csapatok átcsoportosítására": a Honvédelmi Minisztérium összefoglalója az NWO előrehaladásáról
Döntés született a Balakleya és Izyum régióban állomásozó orosz csapatok átcsoportosításáról, hogy a donyecki irányban építsék fel erőfeszítéseiket

Mennek Harkov északnyugati része felé, meg mennek a DPR területére, meg jön az erősítés, hogy megállítsák a kaprokat.
Zsákbaukri?
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
936
7 883
93
Pánikol a halál ....a. :D

Amikor Silvio is idén augusztusi piszkii (ott a tábla a videón 0:12nél, és csak meg kellett volna hallgatni miről hadovál a nő, hogy több, mint 600 kilométerről hoztak ellátmányt, meg nincs víz) videókat oszt meg, mint "menekülő oroszok", miközben még a legjobb barátom anyósa se mozdult ki, az istennek se, pedig naponta ágyúzzák a környéket az ukránok ..., akkor itt olyan komoly ukrán dezinfo van, hogy az max. arra jó, hogy elhitesse kb. mindenkivel, aki hinni akar (meg is jelent minden pro ukrán felszopó, azok is, akik az ukránok bedarálása óta nem igazán voltak jelen, meg azok alregjei is, ki tudja honnan), az hinni is fogja ezt a sok sületlenséget amit az ukránok a médián keresztül előadnak. Figyeljétek meg, ha így folytatják, még pár nap és Moszkvánál vannak! :D

Nem, 9 milliárdos PR és médiahadjárat ez, leharcolt, ki tudja honnan össze szedett ukránokkal és kicsit épkézlábabb nácikkal ill. külföldi zsoldosokkal, semmi több. Már A-10est CGIznek Hohollywoodban, annyira hülyének próbálnak kb. mindenkit nézni, aki szereti. Én azt vettem észre ma, hogy az oroszok is csatlakoztak ehhez, és elkezdték szopatni a világot, hogy kivonultunk innen, majd onnan, aztán két perc múlva cáfolják, az ukránok meg semmi mást nem csinálnak, mint tűzik ki ilyen-olyan településeken az ukrán zászlót, majd robognak tovább, miközben se élőerő, se haditechnika nem marad a településen, főleg ott, ahonnan az oroszok el se mentek. Elképesztő dezinf mindenhohol. :D

De hajrá!

Mindenki röhög az oroszokon, milyen bénák (ezt már megkapták a szellem szállító teherautók és a kijevi ugra-bugra után, aztán mindenki csak nézett utólag, hogy nem is voltak olyan hülyék. A röhögők bele se gondolnak, hogy vajon ha az ukrán 30k épkézlábat előszedett, akkor vajon milyen végkimenetele lehet majd a történéseknek pártíz kilométerre Oroszországtól? De jó, lehet álmodozni és fantáziálni mindenről, amit vágyvezéreltek bele az éterbe, főleg az ukránok kapcsán, de srácok, Kijev Szelleme, Kígyó-sziget és az ARMA 3 mellé most már CGIs A-10ek is csatlakoztak! Nem veszitek észre, hogy éppen annyira hoholtok a hoholok után, hogy lassan, de biztosan a legótvarabb és nyomorultabb proukrán dezinfót is tátott szájjal szopjátok be? Emberek, nem a DLNR ellen háborúznak ukránék, hanem Oroszország ellen. Értem én, hogy Putyin meghalt, rákos, feltámadt, beteg meg minden, értem én is, hogy az orosz sereg gyenge, szarul vezetett, szervezetlen, stb. meg amit általában ráakasztotok, de még olyanok is beszopják az ukriagitpropot ÚGY, hogy fogalmuk sincs mi a helyzet, hisz alig vagy egyáltalán nincs anyag arról, hogy mi is zajlik, akik eddig azért ennyire vagy egyáltalán nem. Tessék lenyugodni a picsába!

Értem, hogy sokan félnek, de senkinek nem jut az eszébe, hogy mindez a hülyítés és rádiócsend azért van, hogy minél több hohol loholjon bele a hoholisztáni valóságba, amit a saját agitpropjuk támogat meg a szokásos szinten? :D

Bár tény, hogy kevés az ember,legalábbis annak látszik, tény, hogy Strelkov is végigpicsogta a netet, hogy kevés, de mi van, ha PONT AZÉRT picsogta végig (sokan sértettségnek, én inkább velem nem b.szok ki, szétszopatlak titeket, és most végre elkaplak -nak fogtam fel, mert jót akart). Mi van, hogy végigrotálták az állományt, mindenki látott harcot, és most fogják még a tél előtt rövidre zárni, hogy az utolsó náci ukrán se fagyjon meg a panel 8. emeletén a saját náci maffiakormányuk miatt? Aztán pacsi a hülye nyugattal is? A lengyelek meg bevonulnak oda, ahová akartak. (Mi van, ha a főlengyel észlény azért ment pár napja Kijevbe, hogy szóljon, hogy ha nem támadtok, mi bevonulunk és nem megyünk ki többé?)

Ez az egész háború nem más, mint egy baromi nagy dezinfós hadjárat mindkét részről, és mivel az oroszok eleve hátrányban vannak, mert mindenhonnan ki vannak tiltva, le vannak kapcsolva, máshogy kell ezt űzniük, és szerintem az oroszok ebben nem rosszak. Mi meg azt látjuk, amit hagynak, és oldaltól függően vagy elhisszük vagy nem.

Ahogy pár napja írtam, bár folyamatosan minden szovjet és ruszki tengeralattjárónak a seggében ott manőverezik egy amerikai, ha elsüllyed egy szovjet/orosz, akkor csakis felrobbant indításkor a torpedó meg egyéb baromságok, sose volt köze hozzá az amerikai vagy egyéb NATO tengeralattjárónak, de ha a Moszkva hasonló és érthetetlen módon gyullad ki, majd süllyed el, ebben a háborúban az csakis ukrán siker lehet, mint a Kijev Szelleméé korábban. stb.

Mindenki beszopja, sokszor oldaltól függetlenül, nem gondolkozik, és meg se látja amit korábban még simán egyéb esetekben.

Ha Dugin lányát felrobbantják, az ukrán hőstett, ha megölnek valamit senkit, még azt is simán rákenik az oroszokra, és lényegtelenek a tények, az összefüggések, még Trump kampánya kapcsán is az oroszokkal etette a média a népet, és az BE IS SZOPTA. Akkor mit vártok, hogy gondolkodás és elemzés nélkül beszopjátok a harcif.szt akkor is, amikor ehhez se háttér, se semmi, csak a média öklendezése bármelyik oldalról?

Ami régen némi gondolkodáshoz vezetett, mára simán elmarad. A jobboldali a náciknak szorít, pedig tudja, hogy az ország gáz és olaj kapcsán a ruszkikra van utalva, és mellé még az ukrán vegzálja a kárpátaljai magyarságot is. A nácizmus, fasiszták, stb. meg van bocsájtva, ha azok olyan fasiszták, akikért a mainstream szorít, legyen szó Ukrajnáról vagy Magyarországról. Olyankor azonnal csend lesz, nincs feszegetés, csak kettős mérce, miközben az zt produkálók máskor általában a szálkát is észreveszik, míg szintén máskor még a gerendát se ...

És most eljutottunk oda, hogy a semmi alapján dőltök be olyan baromságoknak, ami csak az ukránoknak fontos, mint pl. zászló, míg a ruszki a háború első napja óta leszarja, és csak akkor kapta le, amikor már csak az maradt hátra, pl. Mariupol, de ha visszaemlékeztek az első napokra ahol átment a ruszki front, kb. minden ukrán zászló érintetlen volt az angol faszi videójában!

Itt kérem az ukránoknak kell virítani. Nekik kell angolul beszélő német ejtőernyős módjára káoszt teremteni az útjelző táblákkal, mert maga a támadás is egyfajta káosz támadás, mint az eredetije, egy All In. Ne felejtsük el, hogy amikor elbukták, 4 hónapra rá a muszka már Berlinben volt ...

Stieréket meg inkább pihentessétek. Jól nyomják, élvezem az írásaikat, de most semmibe se látnak bele! Itthonról meg főleg. Ez most nem olyan, hogy felhívom a havert, hogy ott vannak már az ukránok. Itt kérem vsz véglegesen véget fog érni a háború. Vagy így, vagy úgy. Meglepődnék, ha ukrán győzelemmel, de hinni azt lehet, az mindenki magánügye.
Így van. Döbbenet hogy még itt a fórumon is, még az oroszfanok is azonnal benyelik a médiafost. Mintha magyar belpolt hallanám, hogy Orbán és csapata se kép se hang degeneráltakból áll, most meg az oroszok és Putyin lettek fogalmatlan alkalmatlan rövidlátó gyengeelméjűek. Közben mindenhol csak a közvélemény kondicionálása zajlik. Ukrajna most küldhet még több hősies húst a darálóba, kaphat mégtöbb csilivili technikát, Putyin meg a közvélemény nyomására (a'la nemzeti konzultáció itthon) küld még önkéntest. Várható volt, hogy kicsit fel kell rázni a beállt frontot, ugye az oroszok ember hiányában nem támadhatnak, hát inkább "fejvesztve" menekülnek. Mondjuk hatrahagyott technikáról egy árva kép nem érkezett de ne zavarjon senkit. Ettől még mindenkinek vannak hülyeségei és van sok hülye vezető meg tiszt, csak ez a teletabi szintű magyarázat, hogy na a hős ukránok visszapofozták az oroszokat a határon ez finoman szólva nem a teljes igazság. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy taktikai szinten minden ah oroszok szája íze szerint megy, de stratégiai szinten nagyjából igen. És ez bizony a nyugati warmongerek szája ízével is egybeesik. De itt azért várnék pár véleményt ami legalább egy szinttel a felszín alá próbál hatolni.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 301
13 133
113
Az előző folyománya....
Mit tennék én, ha
Ukrán vezető lennék.... Akár Harkiv feladása árán megrövidíteném a frontot, kivonnám a belorusz határról a csapatokat, keleten szilárd védelemmel. Ott támadni nem kifizetődő, mert kevéssé tud a Nyugat felderítési és célmegjelölő adatokkal szolgálni. Ha minden áron támadnom kéne politikai okokból, akkor a nyugati felderítő, célmegjelölő kapacitás kihasználásával dél felé mennék.

Orosz vezető lennék.... a zsák száját bezárnám és erőimtől függően kivéreztetném, illetve felszámolnám a katlant. Délen tehermentesítő támadást indítanék, számolva a nyugati felderítés hatékonyságával, így tüzérségi és reaktív tüzérségi fölénnyel. Keleten a légierőt jobban kihasználnám, délen pedig a drónokat.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
429
5 838
93
Kezdem azt hinni, hogy ahhoz, hogy bármikor is háborúzni tudjál, ahhoz mindig háborúzni kell.
Ezt teszik az amerikaiak. Az orosz hadseregben legfeljebb már csak mutatóban vannak olyanok, akik valaha háborúztak. Grúz balhé szerintm nem nevezhető háborúnak, és még a csecsen háborúk sem igazán. Valós harctéri tapasztalat konvergál a nullához, miközben az amerikaiaknak - ha gyenge ellenfelek ellen is - de folyamatosan van olyan állománya, aki tudja milyen az, hogy kint lenni a harctéren, milyen az, hogy valós fenyegetettségben készülsz, állomásozol, járőrözöl, vagy nyomulsz előre. Az oroszoknál ilyen nincs. Zapad ide, Vosztok oda, az csak gyakorlat.

Ebből is az következik, hogy soha nem lett volna szabad az oroszoknak megengedniük, hogy az ukránok amerikai segítséget és kiképzést kapjanak.

@Littlejohn
én meg breszt felől kovel-lvov irányba támadnék minden nyugati utánpótlást elvágva, és ismét kijev ellen, ezúttal komoly bombázás, és civil infrastruktúra rombolás.

az ukrán átlagember meg se érezte igazán egy komoly háború nélkülözését. partyzgatnak fényes nappal meg stb. pár napja harkovban még egy állatkerti majom is nyugodtal héderelhetett.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
10 408
24 672
113
Kezdem azt hinni, hogy ahhoz, hogy bármikor is háborúzni tudjál, ahhoz mindig háborúzni kell.
Ezt teszik az amerikaiak. Az orosz hadseregben legfeljebb már csak mutatóban vannak olyanok, akik valaha háborúztak. Grúz balhé szerintm nem nevezhető háborúnak, és még a csecsen háborúk sem igazán. Valós harctéri tapasztalat konvergál a nullához, miközben az amerikaiaknak - ha gyenge ellenfelek ellen is - de folyamatosan van olyan állománya, aki tudja milyen az, hogy kint lenni a harctéren, milyen az, hogy valós fenyegetettségben készülsz, állomásozol, járőrözöl, vagy nyomulsz előre. Az oroszoknál ilyen nincs. Zapad ide, Vosztok oda, az csak gyakorlat.

Nem, elégnek kellett volna lenni az oroszoknak a csecsen, grúz, szíriai tapasztalatok plusz az azeri-örmény balhéból levont tanulságok.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Sírva röhögős? Ott ülsz az orosz vezérkarban? Putyinnal szaunázol? Vagy most hirtelen miért lett nálad is szentírás a mainstream narratíva? Csak mert bukni akarod látni Putyint? A minap amúgy szuper elemzést adtál, a legvége kivételével nagyon egyetértek. Tulajdonképpen szerintem a múlt és közelmúlt és a jelen történéseit is te szoktad a legjobban látni. Szóval most is elhiszem jó magyarázatnak amit írsz, na de hogy sírva röhögős legyen egy viszonylag kézenfekvő magyarázat...hát nem tudom.

Kínomban mondtam... mert most a hibák mentegetése nagyobb vétek mint a kőkemény kritika.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
645
6 136
93
Amúgy ezeket a dolgokat ki segít kitalálni? Őszintén kérdezem. Ilyet hülyeségeket lehetetlen egyedül kitalálni, már ne is haragudj.
Olvass vissza te tök. Minimum 2014-ig. Regisztráltál, ok, de a te kedvedért senki sem fogja újra leírni azt ami le volt már ezerszer. A második hozzászólásodban már pattogsz, röhej.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
41 460
60 294
113
Kezdem azt hinni, hogy ahhoz, hogy bármikor is háborúzni tudjál, ahhoz mindig háborúzni kell.
Ezt teszik az amerikaiak. Az orosz hadseregben legfeljebb már csak mutatóban vannak olyanok, akik valaha háborúztak. Grúz balhé szerintm nem nevezhető háborúnak, és még a csecsen háborúk sem igazán. Valós harctéri tapasztalat konvergál a nullához, miközben az amerikaiaknak - ha gyenge ellenfelek ellen is - de folyamatosan van olyan állománya, aki tudja milyen az, hogy kint lenni a harctéren, milyen az, hogy valós fenyegetettségben készülsz, állomásozol, járőrözöl, vagy nyomulsz előre. Az oroszoknál ilyen nincs. Zapad ide, Vosztok oda, az csak gyakorlat.

Ebből is az következik, hogy soha nem lett volna szabad az oroszoknak megengedniük, hogy az ukránok amerikai segítséget és kiképzést kapjanak.

@Littlejohn
én meg breszt felől kovel-lvov irányba támadnék minden nyugati utánpótlást elvágva, és ismét kijev ellen, ezúttal komoly bombázás, és civil infrastruktúra rombolás.

az ukrán átlagember meg se érezte igazán egy komoly háború nélkülözését. partyzgatnak fényes nappal meg stb. pár napja harkovban még egy állatkerti majom is nyugodtal héderelhetett.
Az oroszok fél éve háborúznak (sőt, 14-ben is orosz zászlóaljak csinálták azt amit), ennyi időnek elég kellett volna lennie.
Az okát annak amit most látunk, hát finoman szólva sem tudja senki. Nekem van egy olyan érzésem, hogy egész egyzserűen kibukott az, hogy ennyire kevés emberrel ennyire sokat nem lehet legyőzni még úgy sem, hogy az erősokszorozó tényezőkben jobban állsz.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 968
15 583
113
Liszicsanszkot? Hogy kerul oda ukran katona?

Ukrajnában mindenhol van ukrán katona. Most a helyi ellenállás, partizán mozgalom a megszállókra bárhol lecsaphat, hisz a megszállók az összeomlás jeleít mutatják. Ilyenkor könnyen visszanyal a fagyi.
A hazugságok vissza ütnek az oroszokra. Elhitték, hogy győzhetnek Ukrajnában.
Úgy tűnik, becsapták önmagukat. :)
 
 • Tetszik
Reactions: Kopi2000 and Wilson

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 528
18 592
113
Aztán hogy provokálták őket, elmondanád? Komoly kérdés, bárminemű rosszakarás nélkül
Neked is kiesett a 2014-től idén Febr 24.-ig tartó időszak ugye?
Csak nézd át az idén január-februári EBESZ napijelentéseket... A napi belövések számának növekedése bizony egy közelgő Donbasz elleni offenzívát vetített előre.
⚡A Harkov térségében az ellentámadás során elszenvedett ellenséges veszteségek előzetes becslései 2500 és 5000 fő között mozognak. A kórházak Harkovban és Kijevben túlzsúfoltak. A kijevi rezsim sikerének nagy ára van.
Szerintem korai még bármit mondani erről az offenzíváról, az érmeket majd a befutó után osztják. Majd ha megszilárdul a helyzet kiderül, hogy ki nyert vagy vesztett. A jövő hét végére talán letisztul a kép.
Februárban a ruszkik is bementek Kijevig, hogy aztán puskalövés nélkül feladják a területet...
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 803
14 103
113