[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 465
8 341
113
Akkor egy kicsit személyre szabottan. A ruszkik nemcsak a falvakat, hanem az embereket és a harceszközöket is elhagyják. Mégpedig nagy mennyiségben. Óriási az ukrán zsákmányanyag. Ezt nem tervszerű visszavonulásnak, hanem pánikszerű menekülésnek mondják, legalábbis mifelénk...Remélem hiszed, ha látod....

Orosz kölcsönbérlet a fegyveres erőknek kereskedelmi mennyiségben​


Örülünk nem?

Davaj davaj előre zelenszkij hadtest!! Üldözni kell a gyáva menekülő ruszkit!! Most kell odacsapni kőkeményen, Moszkváig kell kergetni őket!!!

Hajrá!!! Támadáááás!

Stephen king is megmondta,ma seggbelesznek rúgva az oroszok! Irgum burgum,ha ő ezt Twitterkedte,akkor így is lesz!!!
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
5 881
20 373
113
Ezt az O "csoportot" fel kéne oszlatni, mert február 24-én beszaladtak egy borzasztó sűrű és f@szerdőbe ráadásul kiakasztott állkapoccsal és azóta nem sikerült kikecmeregniük belőle. Nem akarok bántani senkit, de ez egy nagyon szerencsétlen banda.
Konkrétan ha van szerencsétlen és kvázi megátkozott harccsoport Ukrajnában, az a Harkov környéki Otvazsnije kezdve a harkovi elkerülős oldalfasztól, ahol az első nap már elszállt egy T-80BVM egészen mostanáig. Egyszerűen ez a térség mindig neuralgikus pont volt orosz szempontból, plusz tippre kicsit szarokbele módon is kezelték
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 326
13 752
113
Konkrétan ha van szerencsétlen és kvázi megátkozott harccsoport Ukrajnában, az a Harkov környéki Otvazsnije kezdve a harkovi elkerülős oldalfasztól, ahol az első nap már elszállt egy T-80BVM egészen mostanáig. Egyszerűen ez a térség mindig neuralgikus pont volt orosz szempontból, plusz tippre kicsit szarokbele módon is kezelték
Az oroszik az egészet úgy kezelik.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
429
5 838
93
Hát nem érted, ez is a terv része. Bagoly a legnagyobb bábjátékos :D (csak, hogy itt is meglegyen)
7640_5f4e57527fa4.jpg
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
705
2 640
93
Attól tartok hogy az oroszok vissza verik az ukránokat és megint megáll a front vonal!Most kellenek a Himars és a bayraktar drónók!Remélem az ukrán 4 gen gépek nyomják a radar ellenes rakétákat!!
Ha átmennek az Oszkolon, akkor megnyújtják a logisztikájukat. Nemrég pont egy ukrán miniszter dicsekedett, hogy ők már nato-szabványra tértek át, így a hadianyag jelentős része egyből nem használható, viszont jelentős tüzérségi készletek kerülhettek a kezükbe, ami által a "letett" tüzérség egy része újra használhatóvá fog válni számukra. Ha bevállalják az átkelést akkor tényleg belenézhetnek egy orosz pofonba, ami a demoralizált orosz erőknek jelentős segítség lenne, még akkor is, ha ezt esetleg mérsékelt veszteségekkel megúsznák az ukránok.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
1 770
4 427
113
Én csak az embereket sajnálom akiket most cserbenhagytak.Milyen érzés lehet megint hohol iga alá kerülni....Mint visszafoglalnánk Erdélyt egy honap mulva meg megint bejönnének a te.ves románok..
A felszabaditok majd tisztogatnak megint mint Bucsanal, aztán majd megint jönnek, hogy miket találtak.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 528
18 592
113
hohol DRG lesállásba fut
Luhanszki felderítők harcérintkezése a Szoledar környéki erdőben.
Pár napos videók
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 054
8 950
113
Ezt miért hagyták hátra? Ilyen parancsot nem kaphattak semmilyen visszavonuláskor. Itt vagy puccs lesz, vagy a komplett katonai vezetést lefejezik. Vagy, Putyinék tényleg atomot akarnak dobni a környékre és valóban gyorsan pucolni kellett onnan.

Ha egyáltalán ez ott van. És kapcsolódik valamilyen szinten a történésekhez.

Pont elöttem írta Pelger...
Szóval ukrán dezinfó. Hvg, portfolio átveszi?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 220
54 092
113
Helyi lakosok szerint vannak a kornyéken ukrán katonák, de lehet hogy csak partizánok ...


... akik például kituzték az ukrán zászlót Kremennában. Abból eredhet ez a hír is:


Korábban példaul Melitopolban is tobb helyen kituztek a partizánok ukrán zászlókat ...
Terroristak azok nem partizanok, a partizan egyenruhaban van.

Menekulo civilek elhelyezese.

Most mar tudom miert ez a no az EU vezetoje...

Sajnos csak megsebesult a Kraken naci.

Halott pilota nem vezet repulot, tehat a hohol gracs is odalett.

Szep loves.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 594
3 313
113
Ezt miért hagyták hátra? Ilyen parancsot nem kaphattak semmilyen visszavonuláskor. Itt vagy puccs lesz, vagy a komplett katonai vezetést lefejezik. Vagy, Putyinék tényleg atomot akarnak dobni a környékre és valóban gyorsan pucolni kellett onnan.

Ez is necces de 5+ hadianyag raktár került ukrán kézre 48h alatt. Otthagyták ahogy van ukránoknak. Értem én hogy ez nem egy szervezett visszavonulás volt jött a parancs, hogy mindenki most irány kelet de bzzki. Tegyük hozzá legalább az élőerő sztem kijutott, nem úgy mint tegnap, tegnapelött amikor nagyon masszívak lehettek az orosz veszteségek, pont mert nem jött meg sztem a parancs időben, hogy irány Kupyansk, Izyum.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
645
6 136
93
A preciziós bombák alacsony számára valamint nincs az oroszoknak megfeleló minőségű célzókonténere.
Tgp amivel közvetlenül gyalogsági támogatást lehet adni. Különböző tömegű lezer bombák. Csapásmérő drónók is hiányoznak.Erdekes ha Izrael vagy az USA török háborúzik akkor a fent említett dolgokkal csapnak oda a legjobban és sikerrel. Itt meg pucér faxal bementek az oroszok pofonert
Két dolog:
 • TGP nincs rendszerben, de nem is kell. 100-as nagyságrendben állnak beépített célmegjelölős gépek rendszerben. A képesség megvan!
 • Meglepne ha akár egy magyar állampolgárnak infója lenne TV/lézer/GLONASSZ vezérlésű KAB-500 / 1500 számáról, valamint ezeknek a bevetéséről.

Majd 15 év múlva meg fog jelenni pár visszaemlékezés egy belpiacos szaklapban. Azt kell majd keresni. Addig ez találgatás.

Egyébként is, kevés felvétel van a Szu-25 és a helikopterek kivételével. Ezek a legújabbak:

Más. Hiányoltuk az orosz légierőt. Ők továbbra sem jelentkeznek, de helyette feltámadt az ukrán.
Mint fent látod repülnek. Amit linkeltél, az viszont gyanúsan egy gyakorlat 22 előttről. Próbálgatták ezt, akkor vitte el az egyik szuhoj a táblát az autóút mellől.
Gondolom éles helyzetben nem az átstartolásokat nyomatnák.