[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 286
14 738
113
Szep felvetel, a pilotat tegnap beraktam, ma legalabb lattuk a repulot es az esemenyt is.
A 13 másodperces verzió végét levágták, a korábbi 45 másodpercesben viszont látható, ahogy a gép elrepül.
Szu-25-mp4-snapshot-00-27-2022-09-11-12-42-33.jpg

Ott dobta el az utolsó infracsapdát és aztán kirepül a képből. Ez 0:27-nél látható. ki lehet kockázni.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 434
61 910
113

Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 11., 12:38


A legfrissebb jelentések szerint a csoport kivonása az Izyumtól délre fekvő területről sikeresen befejeződött. Az ellenséget visszatartó utóvédegységeknek is sikerült visszavonulniuk (ráadásul szervezetten, a veszteségek ellenére).
A frontvonal Oskolhoz "megy".
Liman számára nincs veszélyben.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
1 743
3 604
113
Egyszerűen arra, hogy sokan lefitymálták ezt a katonai tamogatást, pedig a kelet-europai T-72-esek nélkül nem lenne ma ukrán offenzíva ráadásul 2 fronton.
Hát, mondjuk, az a déli azért nem tartott sokáig...
Ott érdekes módon voltak felvételek az elpusztult/kilőtt technikáról, de itt észak keleten nem. Hírtelen olyan jók lettek hogy nem veszítettek semmit az ukrik? Vagy már itt csak dzsihád mobilra futotta a sok adományból? Egyszerűen súlyponti áthelyezésről van szó. Egyszerre 35000 ukrán megindult, s ruszkiknak nem igen voltak ott csak vagy 10000-en lehet még annyian sem, s ezért inkább kivonulnak. Orosz veszteséget nem igen látni néhány foglyul esetten kívül, meg egy két btr-en kívül. Hogy miért nem készültek az oroszok, az a nagy talány, miért adják inkább fel a területet(hiszen ahogy mi is sejtettük, ők is tudhatták mi lesz, nyugodtan átcsoportosíthatták volna ők is az erőiket).
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 369
11 522
113
⚡Szeptember 6. és 10. között a Nyikolajev-Krivoj Rog és Harkiv irányban a kijevi rezsim veszteségei több mint 4 ezer halottat és több mint 8 ezer sebesültet tettek ki.

‼️ Az orosz hadsereg csapást mért az ellenséges koncentrációkra Harkiv térségében: az Ukrán Fegyveres Erők 2 dandárja, a hadsereg és egy külföldi zsoldos egységet ért találat, az ellenséges veszteségek összesen több mint 200 katona és több mint 20 egységnyi katonai felszerelés - Védelmi Minisztérium Több mint 250 ukrán katonát és 12 egységnyi páncélozott járművet semmisítettek meg Kupjanszk közelében és további 8 települést a Harkivi területen.

Jó lesz ez, megérte.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
20 262
69 217
113
⚡Szeptember 6. és 10. között a Nyikolajev-Krivoj Rog és Harkiv irányban a kijevi rezsim veszteségei több mint 4 ezer halottat és több mint 8 ezer sebesültet tettek ki.

‼️ Az orosz hadsereg csapást mért az ellenséges koncentrációkra Harkiv térségében: az Ukrán Fegyveres Erők 2 dandárja, a hadsereg és egy külföldi zsoldos egységet ért találat, az ellenséges veszteségek összesen több mint 200 katona és több mint 20 egységnyi katonai felszerelés - Védelmi Minisztérium Több mint 250 ukrán katonát és 12 egységnyi páncélozott járművet semmisítettek meg Kupjanszk közelében és további 8 települést a Harkivi területen.

Jó lesz ez, megérte.
Ezek komolytalan számok. Ne hülyítsük magunkat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 122
57 454
113
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
216
1 236
93
Azért nekem érdekes ,hogy még nem szól az ukrán támadásról semmit pedig igen kíváncsi lennék rá..
 
 • Tetszik
Reactions: menroting

Kopi2000

Well-Known Member
2022. március 27.
3 029
3 991
113
1
"Jomini of the West"

Megint egy autista észlény. Silvio, semmit se tudunk. Ami jön, az találgatás. Amit pedig ez az autista ír, totális faszság, főleg, hogy itt nem az arabok harcolnak a ..., na jó, a zsidókkal harcolnak, Zé, oké, de még mindig NINCS VÉGE! Ebből lehet Ardennek, lehet Jom Kippur, de lehet olyan gci nagy ukrán vereség, hogy télen már Odesszában telelnek az oroszok. Térjünk erre vissza jövő pénteken! Addig is sok info ugyanis nem lesz.

Amit eddig Konasenkov március óta mondott, kb. egyezett a helyzettel. Tegnap elmondta mi van, kedd környékén okosabbak leszünk. Bár te azt mondod Magyarországnak drukkolsz, pedig por ukro fan vagy atlantista létedre, nem törődve mi lenne Magyarországgal, a kárpátaljai magyarokkal, ha ukronácik nyernének, és konkrétan fake ukrán agitpropot teszel be kb. augusztus vége óta a fórumra. Szerintem, inkább ne tegyél be. A civil menekültek benézése Piszkiből, meg a krími tankok harkovinak eladva nem kicsit volt durva, de ugyanez volt pár hónapja Putyin Iránban c. hülyeségeddel. Kérlek, ne. Értem, hogy drukkolsz az ukránoknak, én hányok tőlük és attól, hogy ha nyernének mennyire lennének veszélyesek Magyarországra, de az én vagyok, viszont én nem pakolok be semmilyen olyan ukrán helyzetjelentést vagy videót, amiről nem tudom, hogy ténylegesen akkor és ott készült ahol!

Más.
Árak:

Mariupol:


24.hu
Te szerencsétlen flótás!! Ez Mariopol a harcok után, nem az a sok propaganda film, amiket linkelsz!!!


 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 414
47 628
113
Baszki legalább te ne rinyálj már ! Simán kanyar nélkül veszed a dezinfót ! Ne kritizáld a receptet tálalás előtt ! Az tény , hogy az kapor propaganda gépezet melyet pont azok irányítanak akik a majdant és az arab tavaszt koreografálták tökéletesen működik mert te is rábuktál !
Nem csak en vagyok merges, pl Kadirov is. Ket nap alatt feladni egy ekkora teruletet harc nelkul ugy hogy mar fel eve pacifikaltak szerintem kurva nagy hiba. Megis hogyan akarjak visszafoglalni majd, mivel, mennyi ido alatt? Az eszaki teruleteket is feladtak aprilisban es semmi kilatas hogy oda valaha visszaternek, semmi torekves ra. Ez egy aranylag ep terseg volt, most majd lehet lerombolni honapok alatt ha talalnak hozza eleg harceszkozt es legalabb 50-60000 katonat valahonnet. Ekkora futast rendezni ket nap alatt nem lehet. Hat miert nem vertek szet azon a keskeny szakaszon betoro ukranokat a levegobol, hol voltak akkor a helikopterek meg a repulok? Miert nem volt ott epkezlab tartalek, ket nappal kesobb tudtak helikoptereztetni? Aztan mint akik jol vegeztek a dolgukat kivonulnak, mert meg kell ovni a katonat... Faxom, akkor minek haboruznak ha meg kell ovni a katonat... En meg ilyet nem lattam.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
662
5 225
93
A február 24.-én megindított háború stratégiai vereség Oroszországnak, függetlenül a harctéri technikai győzelemtől vagy vereségtől, első perctől kezdve ez a véleményem.

Ennek a háborúnak a megindítása egyben stratégiai vereség Európának is.

Soha nem volt titok, én a mai napig egy EU-orosz szövetség létrejöttét szerettem volna, a Hidegháború végétől ennek a sikerében reménykedtem, mert meggyőződésem, hogy Európának akkor jó, ha jó az oroszoknak is és fordítva. Európa stratégiai önállósága, jóléte és hosszú távú geopolitikai biztonsága nem képzelhető el Oroszország nélkül. Egy EU-orosz szövetség ráadásul „medveszelídítő” hatásokkal is járt volna, mindkét Centrum számára pozitív szerepet biztosítva.
De úgy látom, hogy a de gaulle-i álmok egyre távolabb és távolabb kerülnek, sajnos az angolszász machinációk, az EU-ra kényszerített amerikai béklyók és az oroszok ostobasága ezt újabb száz évre elintézte.

Az USA nem megfelelő szövetséges és partner Európa számára hosszú távon, ez szintén ténykérdés, most a tengernyi okba nem mennék bele.

Az északi fronton az orosz hadsereg katonai vereséget szenvedett. Engem nem érdekelnek a magyarázatok arról, hogy nem volt ott elég erő (vihettek volna), az sem érdekel, hogy a felderítés-hírszerzés miért nem látta az ukrán erőösszevonást (kizárt, hogy nem látta) és az a magyarázkodás sem érdekel, hogy az orosz csapatok bevetési metodikája miért hibás és szar (miközben nem ezt tanítják az akadémiáikon és nem ezt gyakorolják a hadgyakorlataikon).
Ez mind duma és mellébeszélés.

A lényeg, hogy Putyin megindított egy hibás módon szervezett, időzített és lebonyolított hadműveletet, ami több szinten is orosz vereség. Technikai vereség a frontokon, politikai vereség a bel- és külpolitikai színpadon, presztízs vereség a katonai-szakmai körökben és stratégiai vereség a geopoltikai játéktérben.

Ellenben hatalmas győzelem az angolszász-neokon geostratégiának, a katonai-ipari komplexumnak és a szénhidrogén exportőröknek, beleértve természetesen a Gazprom részvényeseit is. Putyin ezzel a hadművelettel eladta harminc ezüst tallérért Oroszország és Európa geopolitikai-stratégiai közös jövőjét, akkor is, ha nyernek Ukrajna ellen és akkor is, ha nem. Ez ugyanis tökmindegy a fenti szempontból.

Hogy érthetőbb legyek: például az amerikai katonai-ipari komplexumnak a győzelem egy háború kirobbantása és minél további fenntartása függetlenül annak végeredményétől. Tök mindegy, hogy végül az USA nyer vagy veszít, ez totál hidegen hagyja őket, a lényeg, hogy legyen minél több és minél hosszabb ideig tartó fegyveres konfliktus. Maga a háború folyamata a projekt, amit majd megfizetnek a háborúval sújtott szerencsétlen kisemberek meg az amerikai adófizetők, a nyereség pedig vándorolhat a megfelelő zsebekbe.

Ami Ukrajnában folyik, az számomra egyre gyanúsabb és egyre inkább azt érzem, hogy ennek a háborúnak a valódi céljai pár sorra feljebb olvashatóak, a lényeg, hogy minél tovább tartson és néhány oligarcha Keleten és Nyugaton hatalmasat kaszáljon rajta.

Ja, hogy közben hazavágják az EU gazdaságát, lerombolják Ukrajna városait, meghal egy csomó ember mindkét oldalon és közben tönkre teszik Oroszországot is, nagy kaland, kit érdekel. Ezek csak járulékos és mellékes veszteségek vagy épp nyereségek, attól függ, honnan nézzük.

Egyre inkább azt látom, hogy az USA-t, az EU-t és Oroszországot/Ukrajnát szimplán köztörvényes bűnözők, maffiózók irányítják, nekünk pedig tolják az esti meséket minden oldalról. Nem tudom, hogy ki ért velem egyet, de ez tényleg az a pont, amikor értelmetlenné válik bármiféle geopolitikai vagy katonai elemzés és okoskodás, ez ugyanis csak egy színpadi műsor…, sok halottal és tönkretett élettel.

Biden, Truss, Macron, Zelenszkij és Putyin is elmehet a jó édes ……anyjába a főnökeikkel együtt.

Tényleg ideje letennem a klaviatúrát, semmi értelme.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
13 745
35 031
113
Hol tartunk, van már annyi hátrahagyott Orosz technika ami nem fér el egy tenis,pályán?
Vagy annyi Orosz fogoly,halott, hogy nem férnek fel 1 csuklós buszra?
Ja,hogy nincs?
Akkor Putyin biztos bukni fog,fellázad a hadsereg,összeomlik a gazdaság,az ipar,a társadalom,és szétdarabolják Oroszországot, még lehet mi is kapunk belőle pár olajmezőt 56-ért....
Eszem,fszom megáll b+ mi megy itt.
Nem lennék az ukránok helyében az "elfoglalt" területeken a következő napokban.
Csak,hogy tiszta legyen,akkor lesz mozgósítás ha azt a politika elrendeli,amíg 70-80%-os Putyin és kormányának támogatása addig ne pörögjünk már baromságokon.
A katona azt teszi amit parancsolnak neki,ha az a parancs,hogy vonuljon ki akkor kivonul.
Akkor, és ott támadnak,ahol azt parancsolják nekik,a vezérkarból,ahol az alsóbb,magasabb egységek parancsnokaitól kapott helyzetjelentések,műholdképek,földi,légi felderítés,hírszerzési adatok alapján jónak látják.
Nem bloggers,fórumozók, futónolondok,nehézgépkezelők,egyéb harcászathoz fogalmatlan hülyék pillanatnyi elmezavarai alapján.
Kb az infók 2%-ának vagyunk a birtokában,akár napos késéssel,ehhez képest kommentel itt mindenki mint kotrós a nyitva felejtett üzamanyag raktár belselyéből...
Kéretik nem etetni a trollokat,és önmérsékletet tanúsítani a baromság cunami közepén.
Különben is vasárnap van,menjetek vízközelbe,lazuljatok,eddig is szépen fogytak az ukránok, ezután is fogyni fognak.
Na,elkészült a bundáskenyér,léptem.
 

Kopi2000

Well-Known Member
2022. március 27.
3 029
3 991
113
Mekkora terület, kb 1 járásnyi kiterjedésű. És egyébként szerinted egy gépesített alegység hátrahagyja a harcjárművét és inkább gyalog menekül? Persze a műszaki hibás járművek visszamaradnak meg ha kifogyott az üzemanyag, no meg persze a lőszer és egyéb felhalmozott hadianyag készletek, de az intakt, üzemképes harcjárművek? Anno a honvédségnél is úgy volt, hogy a kilőtt járművet is védenie kell a rajnak, nemhogy az üzemképest hátrahagyva menekülni.

Másrészt az ukránok cirka 8 dandárt vonultattak fel a támadáshoz, amivel szemben az oroszok a belügyi és szakadár erőkkel együtt cirka 2 dandárnyi erőt tudtak szembe állítani. Amennyiben ténylegesen nem az ukrán csapásmérő erők védett poziciókból való kicsalogatása volt a cél, akkor az orosz hadvezetés valóban hibázott. Azt végképp nem gondolnám, hogy bármiféle sorsdöntő dolog történt, hiszen számottevő bekeritésre nem került sor, az oroszok többé-kevésbé szervezetten visszavonultak. Újrarendezik a sorokat és folytatják az ukránok ledarálását. Ezt tették a Kijev alóli visszavonulás után is. Oroszországnak amennyiben valóban több pólusúvá kivánja alakítani a világot, nincs más lehetősége, mint legyőzni Ukrajnát, a Nyugat előretolt csatlósát.
Aztán az MN hány percig viselt valódi háborút? Az előírások úgy omlottak volna össze tényleges harchelyzetben, mint amit látsz a filmeken...

De bízzál a csodába, újabb orosz alegységeket hajtanak a darálóba...


Képek újabb ukrán trófeákról. Már lassan feltölthető velük néhány zászlóalj..
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
13 745
35 031
113
A február 24.-én megindított háború stratégiai vereség Oroszországnak, függetlenül a harctéri technikai győzelemtől vagy vereségtől, első perctől kezdve ez a véleményem.

Ennek a háborúnak a megindítása egyben stratégiai vereség Európának is.

Soha nem volt titok, én a mai napig egy EU-orosz szövetség létrejöttét szerettem volna, a Hidegháború végétől ennek a sikerében reménykedtem, mert meggyőződésem, hogy Európának akkor jó, ha jó az oroszoknak is és fordítva. Európa stratégiai önállósága, jóléte és hosszú távú geopolitikai biztonsága nem képzelhető el Oroszország nélkül. Egy EU-orosz szövetség ráadásul „medveszelídítő” hatásokkal is járt volna, mindkét Centrum számára pozitív szerepet biztosítva.
De úgy látom, hogy a de gaulle-i álmok egyre távolabb és távolabb kerülnek, sajnos az angolszász machinációk, az EU-ra kényszerített amerikai béklyók és az oroszok ostobasága ezt újabb száz évre elintézte.

Az USA nem megfelelő szövetséges és partner Európa számára hosszú távon, ez szintén ténykérdés, most a tengernyi okba nem mennék bele.

Az északi fronton az orosz hadsereg katonai vereséget szenvedett. Engem nem érdekelnek a magyarázatok arról, hogy nem volt ott elég erő (vihettek volna), az sem érdekel, hogy a felderítés-hírszerzés miért nem látta az ukrán erőösszevonást (kizárt, hogy nem látta) és az a magyarázkodás sem érdekel, hogy az orosz csapatok bevetési metodikája miért hibás és szar (miközben nem ezt tanítják az akadémiáikon és nem ezt gyakorolják a hadgyakorlataikon).
Ez mind duma és mellébeszélés.

A lényeg, hogy Putyin megindított egy hibás módon szervezett, időzített és lebonyolított hadműveletet, ami több szinten is orosz vereség. Technikai vereség a frontokon, politikai vereség a bel- és külpolitikai színpadon, presztízs vereség a katonai-szakmai körökben és stratégiai vereség a geopoltikai játéktérben.

Ellenben hatalmas győzelem az angolszász-neokon geostratégiának, a katonai-ipari komplexumnak és a szénhidrogén exportőröknek, beleértve természetesen a Gazprom részvényeseit is. Putyin ezzel a hadművelettel eladta harminc ezüst tallérért Oroszország és Európa geopolitikai-stratégiai közös jövőjét, akkor is, ha nyernek Ukrajna ellen és akkor is, ha nem. Ez ugyanis tökmindegy a fenti szempontból.

Hogy érthetőbb legyek: például az amerikai katonai-ipari komplexumnak a győzelem egy háború kirobbantása és minél további fenntartása függetlenül annak végeredményétől. Tök mindegy, hogy végül az USA nyer vagy veszít, ez totál hidegen hagyja őket, a lényeg, hogy legyen minél több és minél hosszabb ideig tartó fegyveres konfliktus. Maga a háború folyamata a projekt, amit majd megfizetnek a háborúval sújtott szerencsétlen kisemberek meg az amerikai adófizetők, a nyereség pedig vándorolhat a megfelelő zsebekbe.

Ami Ukrajnában folyik, az számomra egyre gyanúsabb és egyre inkább azt érzem, hogy ennek a háborúnak a valódi céljai pár sorra feljebb olvashatóak, a lényeg, hogy minél tovább tartson és néhány oligarcha Keleten és Nyugaton hatalmasat kaszáljon rajta.

Ja, hogy közben hazavágják az EU gazdaságát, lerombolják Ukrajna városait, meghal egy csomó ember mindkét oldalon és közben tönkre teszik Oroszországot is, nagy kaland, kit érdekel. Ezek csak járulékos és mellékes veszteségek vagy épp nyereségek, attól függ, honnan nézzük.

Egyre inkább azt látom, hogy az USA-t, az EU-t és Oroszországot/Ukrajnát szimplán köztörvényes bűnözők, maffiózók irányítják, nekünk pedig tolják az esti meséket minden oldalról. Nem tudom, hogy ki ért velem egyet, de ez tényleg az a pont, amikor értelmetlenné válik bármiféle geopolitikai vagy katonai elemzés és okoskodás, ez ugyanis csak egy színpadi műsor…, sok halottal és tönkretett élettel.

Biden, Truss, Macron, Zelenszkij és Putyin is elmehet a jó édes ……anyjába a főnökeikkel együtt.

Tényleg ideje letennem a klaviatúrát, semmi értelme.A meccs végén lesz az eredmény hirdetés,várjuk meg.
Az eu-orosz szövit már Putyinék régen feladták,az miatt ne aggódj.