[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
13 179
41 248
113
Valószínűleg minden harcra fogható erőt korábban délre irányítottak.
 • A két héttel ezelőtt megindított Ketszoni támadás elhitette az orosz vezetéssel, hogy ott mindent egy lapra tesznek fel az ukránok.
 • Ezért az oroszok az összes tartalékokat ide csoportosították.
 • Ezért mindenhol máshol csak a motiválatlan, harcolni nem akaró gyengébb erőket hagyták. Tartalékok nélkül. Így most nagy meglepetés és a pánik.

A Wágner és a lázadók így kevesek és utóbbiak csak saját földjüket, Donbaszt védik....

Valaki hazudott Putyinnak...
;)
Meglátjuk.
Már fél éve mindig a következő 2 hét lesz döntő... :)
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
579
4 421
93
Csizsov orosz uniós nagykövet elhagyja Brüsszelt

Csizsov orosz állandó EU-képviselő azt mondta, hamarosan elhagyja Brüsszelt, utódját nem nevezte meg​

Oroszország állandó képviselője az Európai Uniónál Vlagyimir Csizsov – RIA Novosti, 1920, 2022.09.12.

© RIA Novosti / Ilya Pitalev
Menj a médiabankhoz
Oroszország állandó képviselője az Európai Uniónál Vlagyimir Csizsov. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
BRÜSSZEL, szeptember 12. – RIA Novosti. Vlagyimir Csizsov orosz állandó európai uniós képviselő közölte, hogy a közeljövőben elhagyja Brüsszelt egy 17 évig tartó üzleti út befejezése miatt.

"Hamarosan indulok, üzleti utam véget ért. Már most kényelmetlen számomra, hogy az Oroszország és az EU közötti stratégiai partnerség élő emlékműveként viselkedjek" - mondta orosz újságíróknak Brüsszelben .
Utódot nem nevezett meg.

„Elmondhatom, hogy búcsúlátogatásaim során figyelmeztettem az európaiakat, hogy sokkal könnyebb hidakat felégetni, mint később újjáépíteni” – mondta Csizsov.
Szerinte az EU a világszíntéren "makacsul és tudatosan megtagadja az önálló szerepvállalást, amelyet stratégiai autonómiájáról beszélve már régóta különféle szájakon kinyilvánít".
„Most már mindenki megfeledkezett róla” – mondta Csizsov.
Elmondása szerint valójában az Európai Unió gyorsan " a NATO gazdasági függelékévé " válik. Megjegyezte, hogy "nem lesz visszatérés az Európai Unióval fenntartott korábbi kapcsolatokhoz".
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 458
28 690
113
Én teljesen össze vagyok zavarodva. Fogalmam sincs mi történik az orosz politikai térben, az orosz hadvezetésben és az ukrán harctereken. Hülyébbnél hülyébb nyilatkozatok az orosz politikai térfélen, az egyik szerint mozgósítani kell, másik szerint nem kell, az egyik szerint háborút kell hirdetni, a másik szerint maradjon ez a hadművelet. Közben fenyegetések szerdára, bejelentve, mint az árleszállítást. Az orosz hadvezetés mintha nem létezne. Igor Sztrelkov írja épp az imént: "(P.S. És Subedei Avatarja biztos? Különben talán a tuva lámák kicsit összezavarodtak és a nagy mongol parancsnok helyett valami ostoba és kapzsi akkori kínai tábornok lelke él miniszterünk testében, aki minden csatát elveszített és - csataterekről való menekülés közben - ló taposta?). Putyin gazdasági fórumokon osztja az igét, mintha most, mikor ég a ház, a szankciók hatása lenne a legfontosabb téma. A harctereken pedig mintha nem lenne ott orosz hadsereg. Szintén Sztrelkov idézi Andrej Morozov becenevén Murzot: "
Ukrajna "jelenlegi" fegyveres erői, csak ne nevess, sikeresen átkeltek a Szeverszkij-Donyecen Belogorovka közelében, az NM LPR 2. hadsereghadtestének oldalára mentve, szemben. a Szeverszk-Artemovszk autópályán, valamint a kubai kozákok és a luganszki tartalékosok szövetséges erőinek hátába, akik még mindig hősiesen védik a Krasznij Liman melletti erdészkunyhót. Éjszaka, a hangokból ítélve, hosszú Hersonban és Slobozhanshchinában töltött szünet után a "Haymarsy" ismét a luhanszki régióban dolgozott.

Izgalmas végjátékába érkezett az RF Fegyveres Erők vezérkara által kifogástalanul megtervezett akció, az ukrán fegyveres erők LPR területére csábítása.

Munkakörnyezet, stresszes."

Én, aki tetőtől talpig orosz párti vagyok, csak nézek ki a fejemből, mit is látok, mi is történik. Aztán lehet, hogy én vagyok vak. De van egy rossz előérzetem: ez egy nagyon profin megtervezett, megszervezett hadműveletek sorozata, amelyet nyilván amerikai stratégák irányításával hoztak össze az ukránok. Szinte minden helyen az ukránok támadnak! Nos várom a szerdát! Ha egyáltalán lesz szerda!
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 446
6 233
113
Arra ott a hadsereg, minden szir-szarért nem hiszem, hogy mozgósításba kezdenének. Ha meg hirtelen akkora a baj, akkor pár taktikaival bárkit le tudnak lassítani, amíg első körbe behívnak egymillió embert, a másodikban még húszmilliót.
Amúgy a polgári lakosság harci kedvéről nem vagyok meggyőződve, hogy a toppon lenne, persze ez ugyanúgy igaz az usa-ra is.

Addig amég nem éri direkt és komoly támadás, ami feltüzeli a lakosságot,addig nehezen menne a sorozás, mint Ukrajnában....
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
6 680
33 983
113
Nem a hivatalos magyar politikáról beszéltem, bár elég sajnálatos, hogy hovatovább szövetségesek nélkül maradunk az EU-ban.
Igen, jól mondod, kontraproduktív Magyarország számára az ukránellenes uszítás, akár létünket is fenyegetheti, ezért alapvető érdekünk, a jószomszédi kapcsolat velük, ha győznek... és bajban ismerkszik meg a barát.
Meg is lepődtem, sokan mennyire azonosulnak az orosz érdekekkel, figyelmen kívül hagyva a sajátunkat is.
Kérlek menj ukrajnába, ha esetleg még nem lennél ott.
Úgy értem, élni.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
1 831
8 088
113
Ez igaz lenne?
Annyival egészíteném ki, hogy napokkal ezelőtt kérdeztem, hogy mi a helyzet az oroszországi sorozással, mert nekem ilyen infóim voltak, de itt azt mondták, hogy hülyeség...
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
645
6 136
93
Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az ukrán harkivi ellenoffenzíva következtében az orosz technikai veszteség óriási... Ja, amúgy hamarosan beküldöm, hogy az oroszok TOSZ 1-et is vesztettek (mondjuk már korábban is)... Nona, Mszta-SZ, Mszta-B, T-72, T-80, BMP-k, BTR-k, Grad, teherautók, stb...szép mennyiségben. Egészen "egzotikus" felhozatal... Ami érdekes, hogy az orosz szintnél (a háborúban) is gyengébben teljesítő orosz légierő próbált (gyenge) csapásokat intézni az ukránok ellen, de még így is szenvedett veszteséget... Itt egy megsemmisült Szu-30.
Itt meg (ettől függetlenül) egy Szu-34, ami a Krímben zuhant le...
Ez mi a franc?
További veszteségek (annyi van, hogy nem győzöm belinkelni...)
https://twitter.com/UAWeapons/status/1569347140035518466/photo/2
https://twitter.com/UAWeapons/status/1569288340041568258/photo/2
https://twitter.com/UAWeapons/status/1569058662869516289/photo/2
https://twitter.com/i/status/1569058019866021894
https://twitter.com/UAWeapons/status/1569057880027832327/photo/2
https://twitter.com/UAWeapons/status/1569043961771163652/photo/2
Az ukránok dolgozzák Herszont.
https://liveuamap.com/en/2022/12-september-explosions-audible-in-kherson
Robbanások Belgorodtól nem messze.
Ukrán dróncsapás egy orosz határállomásnál (3 sebesült)
(orosz v. ukrán?) tűzérségi csapás egy határállomásnál. (1 halott 4 sebesült)
Egyébiránt nem hiszem, hogy Luhanszkba betörnek teljesen az ukránok. Elfáradtak a kharkivi offenzívában résztvevő erők, és ha sikerülne is a darabokra szétesett orosz erőket szétverni ott, túlontúl megnyúlnának az utánpótlásvonalak, és nehezebb lenne szilárd állást foglalni...
Azt hogy az orosz légierő gyenge csapásokat végzett volna, se te sem én nem tudhatjuk ebben a pillanatban.
A Szu-30 roncs több mint fura, azért ami orral belevágódik a földbe, az elég gyorsan megy ahhoz hogy annak a farokrésze nem marad ép.
Szu-34 Krímben, talán baleset? Elég jó a típus mutatója, nem sok baleset volt vele. Nincs infó.
Su-25 - 99% pilótahiba. Fordulóban túlhúzta, átesett. Horthy István balesete lehetett hasonló a Héjával.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
2 803
11 873
113
Annyival egészíteném ki, hogy napokkal ezelőtt kérdeztem, hogy mi a helyzet az oroszországi sorozással, mert nekem ilyen infóim voltak, de itt azt mondták, hogy hülyeség...
Néhány politikus és elemző elkezdte megkongatni a vészharangot, de ennél több még nem történt.
Egyébként milyen infókra gondolsz, mit hallottál?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 031
26 174
113
Én teljesen össze vagyok zavarodva. Fogalmam sincs mi történik az orosz politikai térben, az orosz hadvezetésben és az ukrán harctereken. Hülyébbnél hülyébb nyilatkozatok az orosz politikai térfélen, az egyik szerint mozgósítani kell, másik szerint nem kell, az egyik szerint háborút kell hirdetni, a másik szerint maradjon ez a hadművelet. Közben fenyegetések szerdára, bejelentve, mint az árleszállítást. Az orosz hadvezetés mintha nem létezne. Igor Sztrelkov írja épp az imént: "(P.S. És Subedei Avatarja biztos? Különben talán a tuva lámák kicsit összezavarodtak és a nagy mongol parancsnok helyett valami ostoba és kapzsi akkori kínai tábornok lelke él miniszterünk testében, aki minden csatát elveszített és - csataterekről való menekülés közben - ló taposta?). Putyin gazdasági fórumokon osztja az igét, mintha most, mikor ég a ház, a szankciók hatása lenne a legfontosabb téma. A harctereken pedig mintha nem lenne ott orosz hadsereg. Szintén Sztrelkov idézi Andrej Morozov becenevén Murzot: "
Ukrajna "jelenlegi" fegyveres erői, csak ne nevess, sikeresen átkeltek a Szeverszkij-Donyecen Belogorovka közelében, az NM LPR 2. hadsereghadtestének oldalára mentve, szemben. a Szeverszk-Artemovszk autópályán, valamint a kubai kozákok és a luganszki tartalékosok szövetséges erőinek hátába, akik még mindig hősiesen védik a Krasznij Liman melletti erdészkunyhót. Éjszaka, a hangokból ítélve, hosszú Hersonban és Slobozhanshchinában töltött szünet után a "Haymarsy" ismét a luhanszki régióban dolgozott.

Izgalmas végjátékába érkezett az RF Fegyveres Erők vezérkara által kifogástalanul megtervezett akció, az ukrán fegyveres erők LPR területére csábítása.

Munkakörnyezet, stresszes."

Én, aki tetőtől talpig orosz párti vagyok, csak nézek ki a fejemből, mit is látok, mi is történik. Aztán lehet, hogy én vagyok vak. De van egy rossz előérzetem: ez egy nagyon profin megtervezett, megszervezett hadműveletek sorozata, amelyet nyilván amerikai stratégák irányításával hoztak össze az ukránok. Szinte minden helyen az ukránok támadnak! Nos várom a szerdát! Ha egyáltalán lesz szerda!
A tervezést nato szinten (usa) csinálták és már linkeltem, hogy az amerikai magánhadsereg Academy zsoldosai is megjelentek, azt nem tudni milyen volt az arányuk.
Szerintem egyre nagyobb lesz a külföldi zsoldosok száma, mivel a kiképzett ukri állomány egyszerűen elfogyott, az újak kiképzése meg több hónapot vesz igénybe.
Az oroszoknak meg kell növelni az ott harcoló személyi állomány létszámát, jön a csecsen erősítés, kérdéses, hogy elegendő lesz-e? Mozgósítás is lehetőség, de vannak még tartalékaik, szóval én nem aggódnék értük.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 372
113
Azt hogy az orosz légierő gyenge csapásokat végzett volna, se te sem én nem tudhatjuk ebben a pillanatban.
A Szu-30 roncs több mint fura, azért ami orral belevágódik a földbe, az elég gyorsan megy ahhoz hogy annak a farokrésze nem marad ép.
Szu-34 Krímben, talán baleset? Elég jó a típus mutatója, nem sok baleset volt vele. Nincs infó.
Su-25 - 99% pilótahiba. Fordulóban túlhúzta, átesett. Horthy István balesete lehetett hasonló a Héjával.
"Azt hogy az orosz légierő gyenge csapásokat végzett volna, se te sem én nem tudhatjuk ebben a pillanatban."
Haver, ezt onnan tudjuk, hogy a háború nem így alakult volna, ha lenne normális légiereje az oroszoknak... ;) Még ha nem is kizárható, hogy van tartalék benne, vagy tartogatják, nem tartom valószínűnek, hogy 180 fokot venne a dolog.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 348
3 229
113
Mennyire valós az, hogy ha az Orosz Föderáció területét ellenség lépi át, elvileg azonnal életbe lép valamiféle ("általános?") mozgósítás?

Mert ennek lenne értelme a mi miért történik kapcsán ...
Nyugat felől reálisan senki se akarja az orosz határt átlépni, mert nincs rá különösebben semmilyen oka.
Európa felé az orosz határ jelenleg nagyjából ott van, ahol annak minden szempontot (etnikai, vallási, kultúrális, történelmi, gazdasági) figyelembe véve lennie kell.

Max a kínaiaknak lenne mit visszavenni tőlük keleten.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 458
28 690
113
Nem csupán én vagyok megzavarodva, az orosz oldalak kommentelői is kapkodják a fejüket.:

"Néhány napon belül megtudjuk a csapatok következő kivonását ?!"
"Pár nap múlva vagy holnap? Már valami bohózat a várható erősítéssel és erősítéssel. Hová mennek az „átcsoportosuló” csapatok? Eddig minden fronton csak kapornál jelennek meg emberek és felszerelések."
"Nincsenek szavak.."
"És ez nem egyetlen áttörés a fronton, csak olvassa el ide-oda ((. Zaluzsnij csak Európa sztárja, afféle IV. Napóleon. Vajon Zelenszkij drogos és bohóc okosabb, mint a vezérkar Orosz Föderáció, nos, vagy szemrevalóbb.Végül is a modern háború mozgékony, és hogyan sikerül gyorsan és titokban tartalékokat átvinniük a front különböző szektoraiba?A hivatalos tévécsatornákon még mindig minden rendben van, duzzadt arcú volt tábornokok beszélnek , főállású műsorvezetők hóvihart cipelnek, írók leszármazottai sugároznak valamit ...... általában van olyan vezetés az országban, aki meg tudja mondani, mi történik?"
"
Mit mondhatnék? Szeretnék mindenkinek lelki bátorságot kívánni keresztény alázattal, hogy szembenézzenek a bekövetkezett szerencsétlenséggel.
... Az élet meglepetéssel készül nekünk,
S az ő szeszélye a törvény mindenkinek.
Az élet először lefelé dob,
aztán újra felfelé...

A lényeg, hogy megértsük, hol követtek el lelki hibát, ha az Úr megengedte ezt a csalódást."

Olvassák az orosz politikusok ezeket a kétségbeesett mondatokat?