[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
95
374
53
Már megint ennyi, a szokásos hőbörgés 15 soron keresztül. Pedig csak 1 kérdést tettem fel.

Erre elkezdesz agitpropozni, al-kaidázni, XD minden sor végére, meg a szokásos személyeskedés, mert annyira fel vagy hergelve, hogy az nem maradhat ki. Az egész hozzászólásodból az jön le, hogy te azért kommenteltél, hogy a "mink osztán megaszontuk nektek csicskáknak" érzésre élvezkedhess. Szánalmas.

Szerintem nyugodj meg kicsit, jót fog tenni.
Csak a szokásos mellébeszélés megint.
 
 • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 369
11 522
113
Valamelyik felvilágosult elküldhetné a mindnet bizonyító twitter linkjeit a lengyeleknek meg a németeknek, mert ők is azt mondják, hogy szabotázs állhat az események mögött:

Napokig ömleni fog a gáz a kukába
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
2 781
5 615
113
FZnCr7N.jpg
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
2 781
5 615
113
Láttunk már ilyet párszor, még sem adták meg magukat az ukránok...

És az Ukránok hány harckocsit kaptak a Nyugattól ?

A háborúban a harckocsis / helikopteres / repülős veszteségeknek van hírértéke, de azokat nézve nem akar kijönni a 30 - 90,000 elesett katonával való számolás, mert a harckocsizók, lövészpáncélosok, és a többi azok egy 4 - 5,000 halottat hoztak össze.

A legnagyobb veszteséget a tüzérségi fegyverekkel okozzák egymásnak a felek. A légierő is dolgozik, amikor valahova becsapódik egy tüzérségi lövedék, egy légibomba, rakéta ott nem 3 ember hal meg, hanem 10 - 15 - 30 - 50 - 89.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
2 938
5 956
113
A legnagyobb veszteséget a tüzérségi fegyverekkel okozzák egymásnak a felek. A légierő is dolgozik, amikor valahova becsapódik egy tüzérségi lövedék, egy légibomba, rakéta ott nem 3 ember hal meg, hanem 10 - 15 - 30 - 50 - 89.
Ez függ 2 dologtól:
1 milyen a pontosság (100m nagyságrendű a tüzérség szórása, ha jól tudom)
2 mennyi ember van ott 1 csoportban. Lehet, hogy 1 db azt is megvédi valamilyen fedezék. Eltrafált lakóházakban sem volt rengeteg halott, csak néhány.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
801
2 646
93
És az Ukránok hány harckocsit kaptak a Nyugattól ?
És?
Itt az olvtárs a videokon látható eszközökkel példálózott, hogy nem gyenge Oroszország.
Eddig is voltak ilyen videók, de a harctéren mutatott teljesítmény nem a technikai fölényüket támasztotta alá. Ha szarul vezetik ezeket az alakulatokat, ezekből is roncs lesz.
Hogy jönnek ehhez a lengyel harckocsik?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
13 692
34 766
113
A németek, vagyis solc megoldotta a gázhiányt. Vett egy darab tankernyi folyékony gázt :
Scholz mindössze egy tartályhajónyi cseppfolyósított földgáz szállításáról állapodott meg az Egyesült Arab Emírségekből.

Erről a Bloomberg számolt be a német kancellár Perzsa-öböl menti országokba tett útjának eredményeit követően.

A gázt a jövő év elejéig szállítják.
Így már tuti nem lesz recesszió dojcslandban xDDDIlyen 1 komoly politikus,aki miniszterelnök is.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
598
6 314
93
Csak a szokásos mellébeszélés megint.
Mellé? Mi mellé? Feltettem egy kérdést, mire kiadtál magadból egy fölényeskedő fröcsögő tirádát, aminek semmi köze nem volt a kérdéshez, majd azt írod nekem, hogy mellébeszélek? Na jó, nálam mész ignorre-ra, mert a veled folytatott kommunikáció értelmetlen.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 692
19 567
113

Baranets megnevezte a front fő forró pontjait​


2022. szeptember 27., 15:15 - Közhírszolgálat - OSN
A leghevesebb harcok Krasznij Limanban zajlanak, amelyet az ukrán fegyveres erők három oldalról támadnak. Ezt egy nyugalmazott ezredes, a Komszomolszkaja Pravda Viktor Baranec katonai megfigyelője jelentette be a Rádió 1-nek adott interjújában.

Elmondása szerint az RF fegyveres erők a város területén tartják a védelmet, amelyet az ukrán fegyveres erők próbálnak elfoglalni. Az ukrán csapatok emellett a zaporozsjei atomerőmű felett is ellenőrzést akarnak szerezni.

„Az Ukrán Fegyveres Erők olyan eszeveszetten rohannak ehhez a létesítményhez, mert a hatodik utolsó egységet leállították, és Ukrajna elvesztette áramának 20%-át. Ez pedig erőteljes csapás Ukrajna leromlott, összeomlott gazdaságára” – hangsúlyozta a szakember.

Baranec megjegyezte, hogy az ukrán fegyveres erők Harkiv irányába próbálnak előrenyomulni, de az Orosz Föderáció fegyveres erői megtették a szükséges lépéseket.

A szakértő emellett megjegyezte, hogy ma van a donbászi köztársaságok és felszabadított területek Oroszországhoz csatolásáról szóló szavazás lejárati dátuma.

„Úgy gondolom, hamarosan megtudjuk, hogy ezeknek a független köztársaságoknak a népei kifejezték azt a vágyat, hogy Oroszország részévé váljanak. Így lesz. Ezek a területek az Orosz Föderáció alá tartoznak, és sok minden megváltozik az életükben. Az orosz törvények szerint fognak élni. És ezeket a régiókat ugyanúgy megvédjük, mint bármely orosz földet” – zárta gondolatait.

Mint azt a Közszolgálati Hírszolgálat korábban megírta, bizonyos védőintézkedések alkalmazásával meg lehet állítani az atomcsapás sugárhatásait . Alekszandr Losev, a Kül- és Védelempolitikai Tanács elnökségi tagja a taktikai nukleáris fegyverek lehetséges ukrajnai bevetésének tervéről beszélt.

 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
2 546
5 352
113
Harmadik, a második Kína.

Mert ők high end platformokba ölik a kevés pénzüket (vadászok, atom tengók, műholdak, ilyesmik...), erre meg nem maradt keret. Meg a gyökér hadvezetés, ahogy Amerikában is, full vaskalapos maradi öregekből áll, akik a saját idejükből származó eszközökre és eljárásokra esküsznek.

Irán most elképesztő hírnevet szerezhet (meg cserébe Szu-35-ösöket), olyasmit, mint Izrael, majd a törökök, nem csoda, hogy hirtelen beindult a forradalom keverő üzemmód ellenük...
Mármint a CIA ügynökök agyonvertek egy kurd lányt mert kicsit rosszul hordta a kendőt?
És utána belelőttek a tömegbe?
Vagy CIA ügynök lányok vágják a hajukat hergelendő a tömeget és hogy igazán hatásosak legyenek le is lövetik magukat?
Vagy van olyan lehetőség is hogy az irániak egy jelentős részének már teljesen tele a fasza az aggságtól elhülyült vezetőiktől és az ő túlbuzgó verőembereiktől?
(hogy a CIA bujtogat bent, legyen, de talán az is van hogy szar ott élni, és a ahelyett hogy már minden szomszéd országban támogatnak pár terrorsita mozgalmat a helyiek szeretnének kicsit jobban élni, vagy például az iráni nők is szeretnének futni járni meg strandolni, talán konditerembe menni meg táncolni a bigott majmok meg ezt nem engedhetik)
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
2 546
5 352
113
Lehet az orosz ortodox keresztény egyház helyet az isztánokban lakóknak jobb lenne ha Allahért dögölhetnének meg szerencsétlenek, mert így nem látszanak túl lelkesenek.
 
 • Tetszik
Reactions: Robur and Árpicsek

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
882
1 871
93
Meg aztan az M-113 is miota Nato csucstechnika?
Amit kaptak nato "csúcstechnikát"páncéltőrő rakéták,manpads,tüzérségi eszközök.Meg néhány rövid,közepes hatótávolságú légvédelmi rendszert.Ezen kívül nagy mennyiségben ex szovjet eredetű páncélozott járművet.És ez mellé felderítési adatokat.