[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
708
6 128
93
Az illiberális rendszerekben sokkal kisebb a hazafiasság, mert a nép kevésbé érzi magáénak az országot.

Igen??? Én azt hittem a liberális euban van az, hogy ha nemzeti színű zászlót kitűzöl a házad elejére, akkor nacionalista szennye vagy a társadalomnak.
Vagy éppen a demokratikus németországna mondanak olyat a politikusok, hogy a hazaszeretet szótól hányingerük van.


Vagy akár egy átlag csökkent képességű hvg olvasó liberális agymosott 1.0 szemében még egy trianon is teljesen jogos történés volt.

Ha leülsz egy némettel dumálni, pár sör után megnyílnak. Ott sincs esze ágában meghalni senkinek a hazaáruló vezetésért, meg aldozatot hozni élősködő hordákért.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
3 163
7 737
113
Miért zavarná meg Ukrajna az úgynevezet népszavazásokat, amikor azok igazából elonyosek számára. Ugyanis ha azok a teruletek, amelyekért most aktívan folynak a harcok, ugyan olyan státuszt kapnak, mint Krímea, eltunik egy képzeletbéli voros vonal, amit akkor kellene átlépniuk, amikor Krímeai félszigethez jutnak (márpedig odajutnak). Oo pedig már aligha mondhassa bárkinek, hogy nem egy hódító háborút folytat. És Oo-nak már nem lesz hová fokoznia a háborút a nélkul, hogy fel ne merulne az ENSZ-bol való (minimum ideíglenes) kizárása. :cool:
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 369
11 522
113
‼️Az USA és Európa majdnem kimerítette az Ukrajnának szállítandó fegyverkészleteit - CNBC

Az amerikai hadiiparban a 155 mm-es ágyúkhoz való tüzérségi lövedékek szokásos gyártási üteme békeidőben évente körülbelül 30 000 darab. Az AFU körülbelül két hét alatt fogyaszt el ennyit - mutatott rá Dave de Roche, az amerikai Nemzeti Védelmi Egyetem vezető kutatója a CNBC-nek.
--
Ajaj
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 369
11 522
113
Miért zavarná meg Ukrajna az úgynevezet népszavazásokat, amikor azok igazából elonyosek számára. Ugyanis ha azok a teruletek, amelyekért most aktívan folynak a harcok, ugyan olyan státuszt kapnak, mint Krímea, eltunik egy képzeletbéli voros vonal, amit akkor kellene átlépniuk, amikor Krímeai félszigethez jutnak (márpedig odajutnak). Oo pedig már aligha mondhassa bárkinek, hogy nem egy hódító háborút folytat. És Oo-nak már nem lesz hová fokoznia a háborút a nélkul, hogy fel ne merulne az ENSZ-bol való (minimum ideíglenes) kizárása. :cool:
Ezt ma álmodtad? Vagy még akkor amikor azt is jósoltad, hogy a déli régiókból a népszavazás segítségével fognak kivonulni az oroszok?
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
464
1 705
93
1.jpg
Oh Roni, hogy te milyen sármos egy férfi vagy! ;)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
6 074
18 234
113
Harctéri video
Tájkép csata után.
Csecsenek
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 561
3 124
113
Ebből baj lesz. Ugye van a "tapodtat se hátrálni" parancsa az oroszoknak, pedig Limant ki kellene üríteniük lassan. Egy mocsaras folyóvölgy van mögöttük, amin keresztül nem lesz lehetséges a sikeres visszavonulás ha az ukránok még egy kicsit előrenyomulnak!

Ekkorát én tuti nem kockáztatnék, ez nem a lassan hanem tegnap kellett volna.
Az érdekes, hogy most nem azért lettek bekerítve, lehúsdarálva mert Ukránok gyorsak voltak mint elöző hónapban hanem mert Sztálinos/Hitleresen (putyinosan?) nincs hátrálás volt a parancs.
Gondolom ez olyan oroszos kit érdekel még "2000" orosz halott jön a "300.000"es erősítés dolog.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 692
19 567
113

A DNR és az LNR vezetői Moszkvába indulnak​


A DPR és az LPR vezetői, Denis Pushilin és Leonyid Pasechnik Moszkvába mentek, hogy befejezzék a köztársaságok Oroszországhoz való csatlakozásának folyamatát.

A fővárosban jogi eljárásokra kerül sor, amelyek új régiók belépését jelentik az Orosz Föderációba.

„Lesznek jogi eljárások az Állami Dumában és a Föderációs Tanácsban, majd az Orosz Föderáció véglegesen aláírja a dokumentumot. Ezt követően hivatalosan az Orosz Föderáció részei vagyunk ”- magyarázta az újságíróknak a DPR vezetője, elhagyva Donyecket.

Hamarosan a Herson és a Zaporozhye régió vezetői is megérkeznek Moszkvába.

FRISSÍTVE​

12:15. Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke kijelentette, hogy a parlamenti képviselőknek "sok munkájuk van".

Elmondása szerint az Állami Duma munkarendjét a korábbi népszavazások figyelembevételével módosítják azok eredményeinek gyors törvényhozási nyilvántartásba vétele érdekében.

Így a regionális hét (az az időszak, amikor a képviselők a régiójukban dolgoznak) későbbre tolódik. A képviselők ezen a héten Moszkvában dolgoznak – pontosította Volodin.

Az Állami Duma következő plenáris üléseit október 3-án és 4-én tartják.
A Föderációs Tanács (az orosz parlament felsőháza) következő ülésére a menetrend szerint október 4-én kell sor kerülnie.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664355600
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 407
64 901
113
Ki, vagy mi áll az orosz vezetékek felrobbantása mögött(összeállítottam egy elemzést)

Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy mindkét Északi Áramlat gázvezetéket szándékosan robbantották fel. Számos közvetett jel utal arra, hogy az amerikai haditengerészet érintett az incidensben. Hogyan lehetne pontosan megszervezni a szabotázst, és miért maradt sértetlenül az Északi Áramlat 2 gázvezeték utolsó szála?

Mindenekelőtt abból érdemes kiindulni, hogy az ukrán katasztrófa az Európai Unió elnyomására és az egyik civilizációs vetélytárs felszámolására irányuló amerikai hadművelet forgatókönyvét követi. „Európa az Atlanti-óceántól Vlagyivosztokig”, amelyet egykor de Gaulle javasolt, nagyon nemkívánatos forgatókönyv lett volna az Egyesült Államok számára. Az amerikai stratégák Ukrajnát választották a megfékezés másik eszközeként – Európa és Oroszország közötti „hidat”, amely az EU-hoz szükséges energiát is szállította gáz formájában. Egy másik alternatíva a Lengyelországon áthaladó vezeték volt, de a varsói russzofóbia fényében ez egyáltalán nem jelentett problémát.

Közvetlenül Jugoszlávia után az USA elkezdett pénzt fektetni az "új ukrán elitbe". E befektetések megtérülése 2014-ben kezdődött, és nem lehet nem észrevenni, hogy az Európa és Oroszország közötti kereskedelmi szakadék mindkét oldalt súlyosan megviselte.
Ez azonban még nem volt végzetes csapás. Az EU gazdaságát ért ilyen ütés az Északi Áramlat csővezeték mindkét vonalának és az Északi Áramlat 2 egyik vezetékének aláaknázásának tűnik.


Biden fenyegetések és víz alatti robbanások

Könnyű találni olyan videót, amely Joe Bident az Északi Áramlattal fenyegeti. Egy 2022. február elején forgatott videóban Biden az Olaf Scholz német kancellárral folytatott találkozót követően kijelentette: "Ha [orosz] tankok és csapatok átlépik a határt, akkor nem lesz Északi Áramlat 2, akkor véget vetünk neki." . Amikor a jelenlévők megkérdezték, hogyan fog ez megtörténni, Biden magyarázat nélkül azt mondja, hogy "meg tudjuk csinálni".

2022. június 14-én a Sea Power magazin közzétett egy cikket arról, hogy az amerikai haditengerészet aknavető osztaga a dániai Bornholm sziget közelében, az alsó gázvezetékek közelében gyakorolja a víz alatti drónok nagyszabású használatát. Az amerikaiak a BALTOPS haditengerészeti gyakorlatokon gyakoroltak, amelyek abban a pillanatban zajlottak a Balti-tengeren.

Mi itt a konkrét probléma? Az a tény, hogy az aknákat ma víz alatti drónok (UUV) - aknarombolók segítségével semmisítik meg. Az ilyen eszköz gyakran robbanótöltetet hordoz magában, amelyet az akna közvetlen közelében robbantanak fel. Vannak más speciális eszközök is, köztük olyanok is, amelyekkel robbanótölteteket lehet felhelyezni. A korábban a csővezetékre elhelyezett, időzítővel felszerelt UUV feltételezett felrobbantása, vagy más típusú újrafelhasználható UUV által közvetlenül a csőre helyezett töltetek felrobbantása a csővezeték falának tönkrtételéhez vezet, amit élesen súlyosbíthatja a csővezetékben lévő gáz hatalmas nyomása.

Az UUV azonban nem fog a semmiből kihajózni. Le kell szállítani, majdirányítani kell, amíg a helyére nem kerül. Szükségünk van valamiféle haditengerészeti erőkre a közelben, felderítést kell végezniük, támogatásra van szükségük.

Az amerikaiaknak voltak ilyen erői a régióban - attól a pillanattól kezdve, hogy a BALTOPS-2022 gyakorlatok elkezdődtek, és szeptember 23-ig egy csoport amerikai hajó a Balti-tengeren tartózkodott. Három hajója - az UDC Kerasarge, egy San Antonio típusú helikopter-hordozó-dokkhajó és egy régi, Gunston Hall partraszálló-dokkhajó - áthaladt a Nagy Belton, és szeptember 25-én már a La Manche csatornán is áthaladtak. Ezt megelőzően a csoportba tartozott a Gravely romboló és a csoporttól külön-külön, valamivel északabbra az osztályába tartozó vezető romboló, az Arleigh Burke is.

Az utóbbin egyébként rendkívüli esemény történt - egy tengerész eltűnt a tengeren, és keresése nem vezetett semmire. A Baltika tisztázatlan körülmények között örökre átvette David Spearman irányítását. Talán egy rossz merülés volt az oka?

A legérdekesebb egy másikesemény. Szeptember 2-tól az amerikai haditengerészet MH-60S helikopterei intenzív repülést kezdenek mindkét csővezeték felett Bornholmtól keletre. A számok a weben vannak. Mit kerestek ott az amerikaiak? A kérdés nyitott. Az Egyesült Államoknak vannak helikopterrel üzemeltetett aknarombolói, de ezek nagyon kicsik. Másrészt csak azt tudjuk, amit beszámolnak magukról. Lehetséges, hogy van egy erősebb, helikopterről ledobott UUV-juk robbanóanyaggal, amelyet egy lebegő helikopter száloptikai kábelével vagy kábellel és egy sodródó úszóantennával vezérelnek. Az amerikaiak is gyakorolják a hajók légi szállítását a legénységgel. Az pedig egyáltalán nem kérdés, hogy ebből megszervezzék az UUV irányítását, valamint a rakományok (robbanóanyagok és detonátorok) 70-100 méteres mélységbe süllyesztését. Szeptember 13-ig helikopterek repültek a vezetékek felett. Az amerikai harccsoport szeptember 21-én az esti órákban hagyta el azt a területet, ahol a vezetékek találhatók.

Szeptember 26-án 02:03-kor a svéd szeizmikus érzékelők erős robbanást rögzítettek. Az amerikaiak ekkor már elhagyták a Baltikumot. 19:04-kor újabb robbanás történt, majd valamivel később a csővezetékek nyomáseséséről szóló információ szivárogni kezdett a médiába. Aztán a csővezeték "példátlan megszakításáról" érkeztek jelentések, az Északi Áramlat AG illetékesei szerint mindkettő, az Északi Áramlat 1 csövei és az Északi Áramlat 2 egyik ága megsemmisültek, a gázellátás rajtuk keresztül lehetetlen.
Azt kell mondanom, hogy az EU számára ez kiütés, különösen Németország számára. Oroszország számára ez gazdasági szempontból nem jó, de ezek a következmények egyszerűen semmik másokhoz képest – azokhoz képest, amelyek az Északi Áramlat 2 utolsó sértetlen ága mögött rejlenek.

Provokációs forgatókönyv

Ha az amerikaiak, akkor miért viselkednek ilyen szemtelenül? Ránézésre ez a hagyományos taktikájuknak tűnik, hogy állandóan arra kényszerítik az európai vezetőket, hogy esküdjenek fel a hírhedt „atlanti egység” mellett. A csővezetékek esetében ez a bizalom nyilvános és tagadhatatlan demonstrációja, hogy a robbanás a szörnyű oroszok műve. Nem számít, mi van ott valójában.

De itt kést szúrnak a németek hátába. Mi történik, ha Scholz, akinek most mutatták be, hogyan robbantja fel örökre a német jövőt az amerikai haditengerészet kétéltű harccsoportja, nem akar együtt játszani?

Mi van, ha összeomlik, és erre a lépésre válaszul az Egyesült Államok pozíciója Németországban éppen ellenkezőleg, meggyengül? Hiszen itt a tél! És itt kell feltenni a történet legfontosabb kérdését. És miért hagyták érintetlenül a támadók az Északi Áramlat 2 utolsó ágát?

Talán azért, hogy valami Oroszországban gyártott robbanószerkezetet vagy ahhoz hasonlót találjanak? Valami orosz jelzéssel vagy orosz vagy szovjet alkatrészekkel? Mintha a robbanószerkezet meghibásodott volna, és nem tudott felrobbanni. Hogyan reagál majd Európa és az USA lakossága? Milyen intézkedéseket kell tenniük az európai kormányoknak, hogy csillapítsák a jövőjüket vesztett emberek tömegeinek haragját?


Az Egyesült Államokban kijelentették, hogy az Északi Áramlatnál végzett szabotázsból senkinek semmi haszna(csak az usának, hiszen kiejtették az oroszokat és így már ők szállíthatják a drágább amerikai lNG gázt-hatalmas nyereséggel)

Svéd szeizmológusok két robbanást regisztráltak az Északi Áramlatnál
Ez egy komoly kérdés. Ha egy ilyen provokáció valóban megtörténik, akkor annak következményei beláthatatlanok lehetnek. Ugyanezek az angolok már készítik a közvéleményt: egyedül a Telegraphnak sikerült több olyan cikket publikálnia, amelyek szerint a „folyamok” aláaknázása „orosz szabotázs”. Egyikük például az „Európa szabotázással gyanúsítja Oroszországot, miután az Északi Áramlat Európába vezető gázvezetékben „példátlan” károkat okoz, címszó alatt jelent meg.

Keresnek valami robbanóanyagot az utolsó csövön Oroszországra fogva, és itt Scholz nem fogja tudni megmagyarázni, miért nem akar német tankokat adni Ukrajnának.

Le kell mondaniuk a tankokról, a gyalogsági harcjárművekről és általában mindenről, amit Washington követelni fog. Ráadásul most az ukránon kívül nincs más csövezeték, amely Oroszországból Európába szállítana gázt.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
598
6 314
93
Aham, UFO elmélet rokon paranoid összeesküvéselmélet, amit a józan gondolkodású halandó nem érthet meg. :oops:
Semmi gyíkember és tsai nincs benne, azt sem mondom hogy ált.8 -al ne lehetne megérteni, de mondom, hagyjuk, egyrészt ennek a kifejtése nekem nem éri meg a belefeccölendő energiát és időt, másrészt a topicba biztos nem fér bele, lehet a htka-ba sem. De hogy valamit adjak, ha már válaszolok, néhány mondatba sürítve:

Az élő vagy élők által alkotott rendszerek a megnyilvánulás különböző szintjein rendelkeznek olyan mechanizmusokkal, amelyek a rendszer fennmaradását és reprodukcióját szolgálják. Ha ezek a mechanizmusok gátlás alá kerülnek, az a rendszer pusztulását eredményezi. Az jelenlegi nyugati típusú társadalmi berendezkedésben olyan trendek alakultak ki, melyek gátolják a reprodukciós és regeneratív folyamatokat, tehát életellenesek. A gátló trendek kialakítása, kialakulása tudatos tevékenység folytán ment végbe a nyugati civilizációban, a trendek fenntartása, hatásuk fokozása bizonyos ágenseken keresztül jelenleg is tart, ezek általában megnevezhetőek, tevékenységüket nyilvánosan gyakorolják. Eddig a tények. Az eredmények ismertek.

Az, hogy mi van ezen szint fölött, hogy ezek az ágensek koordinálják -e a tevékenységüket, tudatában vannak -e egyáltalán a tevékenységük következményeinek, metafizikai természetűek -e stb., ez már mind hitkérdés és filozófia.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 437
13 052
113
Rybar gugli fordító:
A helyzet Liman környékén
2022. szeptember 28-án 10.00 órától
Az ukrán fegyveres erők megpróbálják elvágni a Liman csoport utánpótlási vonalait.
Liman külvárosában
▪Az ukrán fegyveres erők egységei egy társaság erőivel, páncélozott járművek támogatásával kísérelték meg megtámadni Limant kelet felől Dibrov irányából. 3 gyalogsági harcjármű, 2 pickup és jelentős mennyiségű élőerő elvesztése után az ellenség visszavonult eredeti állásaiba.
▪Folytatnak napi sikertelen támadások az orosz fegyveres erők állásai ellen Ozernoje és Shchurovo kis csoportjai által.
▪Az ellenséges társaság közelében, páncélozott járművek támogatásával, Jampol délnyugati külterületén, Dibrovból harcolnak.
Limantól északra
▪Az ukrán fegyveres erők egységei a Redkodub melletti hídfőn nyomulnak előre, Katerynivka kis falu elfoglalva.
▪Az ukrán alakulatok három irányból támadták meg Kolodezi kis falut, hogy megvegyék a lábukat a Szvatovo-Makeevka-Terny-Liman úton, amelyen az Orosz Fegyveres Erők Liman-csoportját látják el. Az RF fegyveres erők katonáinak sikerült visszaverniük az offenzívát.
▪Kolodezitől északra az ellenséges mobil csoportok elérték a Zherebets folyó nyugati partját.
▪Az ukrán fegyveres erők egységei tovább bővítik az Oszkol folyó melletti hídfőt, előrenyomulva Borovoye község irányába, Peszkij-Radkovszkij falut elfoglalták. Az ellenséges mobil csoportok Podliman déli külvárosai közelében működnek.
Limantól nyugatra
▪Az ukrán fegyveres erők két irányból támadják Shandrigolovót. Északról az ukrán alakulatoknak sikerült elfoglalniuk Sredne falut, és megvetni a lábukat a külterületeken. Nyugat felől az ellenség a romos Novoszelovka falu irányából nyomul előre.
▪Drobisevó falu is napi és eddig sikertelen ellenséges támadásoknak van kitéve.
▪A nagy létszámvesztések kompenzálására az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága tartalékokat helyez át Bogorodicsny oldaláról a harci zónába a Drobisevo - Shandrigolovo elleni döntő támadáshoz.
Limantól keletre
▪A Szeverszkij-Donyec északi partján lévő hídfőről az ukrán fegyveres erők ágyúzzák a Szvatovo-Kremennaja autópályát.
20220928062534-27c49820.jpg

Sokan álmodoztak katlancsatákról a tavasszal.
:D
Lehetséges, hogy Putyin valóra váltja álmukat Limannál.
Az ukránok szisztematikusan kerítik be az "utolsó oroszig" kitartó megszállókat.
Nagyon úgy tűnik, hogy a beképzelt diktátor személyesen irányítja a ruszki műveleteket. ;)

Egyszer kattintok rá, hogy mutassa az ignorált üzeneteket, erre ilyen agyhalálok fogadnak. Többet nem kattintok rá. :D

Más:
⚡Az EU enyhíteni fogja az Orosz Föderáció elleni szankciókat, feloldva az Orosz Föderációból származó műtrágya, cement és más termékek exportjának tilalmát - Politico
Szánalmas

Lebuktál a manipulált rémhír terjesztéssel, ezért sértegetsz inkább?
:D
Nem állok bele. :)

Egyre nagyobb bajban vagy...
:)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 692
19 567
113

Politico: Az Egyesült Államok gondosan figyelni kezdte az orosz nukleáris fegyvereket​


2022. szeptember 28., 12:46 - Közhírszolgálat - OSN
A Politico szerint az Egyesült Államok fokozta a hírszerzési intézkedéseket az űrben, a levegőben és a kibertérben, hogy megértse Oroszország nukleáris fegyverek bevetésére való készségét.

„A további hírszerzési erőfeszítések közé tartozik további amerikai és szövetséges hírszerzési eszközök kiosztása a levegőben, az űrben és a kibertérben. Valamint a kereskedelmi műholdak aktívabb felhasználása a Föld képalkotására és a terepen tartózkodó orosz egységek elemzésére, amelyek atomfegyver használatára kaphatnak parancsot” – áll az anyagban.

Az ügynökség beszélgetőtársa szerint "ezt szorosan figyelemmel kísérjük".

 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 561
3 124
113
Igen??? Én azt hittem a liberális euban van az, hogy ha nemzeti színű zászlót kitűzöl a házad elejére, akkor nacionalista szennye vagy a társadalomnak.
Vagy éppen a demokratikus németországna mondanak olyat a politikusok, hogy a hazaszeretet szótól hányingerük van.


Vagy akár egy átlag csökkent képességű hvg olvasó liberális agymosott 1.0 szemében még egy trianon is teljesen jogos történés volt.

Ha leülsz egy némettel dumálni, pár sör után megnyílnak. Ott sincs esze ágában meghalni senkinek a hazaáruló vezetésért, meg aldozatot hozni élősködő hordákért.

US MOhoz képest erősen liberális, ha tetszik MO erősen "illiberális" UShez képest ország és had ne mondjam hol lobog több nemzeti zászló a házakon. Ide értve még a Spanyol bevándorlókat is!
Had idézzek erre egy volt arab fővezért: Az ország azé aki teleszüli. Lehet így úgy ezen feszengeni de ez van. Erdéllyel is ez volt. És had ne mondjam azt, hogy 20év múlva Magyar ország nem lesz Magyar ország. Már a 2030as évek közepén több roma gyerek fog magyar országon születni mint magyar. Itt van a nacionalista illiberális 1000éves MOnak vége. Erről megoldásokról amúgy ~6-7éve írtam egy oldalt talán a társadalmi folyamatokba. Sztem ott volt az utolsó időpont amikor fordítani lehetett volna, azóta a ratkó unokák is bőven 40en felett vannak.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
6 074
18 234
113
Ki, vagy mi áll az orosz vezetékek felrobbantása mögött(összeállítottam egy elemzést)

Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy mindkét Északi Áramlat gázvezetéket szándékosan robbantották fel. Számos közvetett jel utal arra, hogy az amerikai haditengerészet érintett az incidensben. Hogyan lehetne pontosan megszervezni a szabotázst, és miért maradt sértetlenül az Északi Áramlat 2 gázvezeték utolsó szála?

Mindenekelőtt abból érdemes kiindulni, hogy az ukrán katasztrófa az Európai Unió elnyomására és az egyik civilizációs vetélytárs felszámolására irányuló amerikai hadművelet forgatókönyvét követi. „Európa az Atlanti-óceántól Vlagyivosztokig”, amelyet egykor de Gaulle javasolt, nagyon nemkívánatos forgatókönyv lett volna az Egyesült Államok számára. Az amerikai stratégák Ukrajnát választották a megfékezés másik eszközeként – Európa és Oroszország közötti „hidat”, amely az EU-hoz szükséges energiát is szállította gáz formájában. Egy másik alternatíva a Lengyelországon áthaladó vezeték volt, de a varsói russzofóbia fényében ez egyáltalán nem jelentett problémát.

Közvetlenül Jugoszlávia után az USA elkezdett pénzt fektetni az "új ukrán elitbe". E befektetések megtérülése 2014-ben kezdődött, és nem lehet nem észrevenni, hogy az Európa és Oroszország közötti kereskedelmi szakadék mindkét oldalt súlyosan megviselte.
Ez azonban még nem volt végzetes csapás. Az EU gazdaságát ért ilyen ütés az Északi Áramlat csővezeték mindkét vonalának és az Északi Áramlat 2 egyik vezetékének aláaknázásának tűnik.


Biden fenyegetések és víz alatti robbanások

Könnyű találni olyan videót, amely Joe Bident az Északi Áramlattal fenyegeti. Egy 2022. február elején forgatott videóban Biden az Olaf Scholz német kancellárral folytatott találkozót követően kijelentette: "Ha [orosz] tankok és csapatok átlépik a határt, akkor nem lesz Északi Áramlat 2, akkor véget vetünk neki." . Amikor a jelenlévők megkérdezték, hogyan fog ez megtörténni, Biden magyarázat nélkül azt mondja, hogy "meg tudjuk csinálni".

2022. június 14-én a Sea Power magazin közzétett egy cikket arról, hogy az amerikai haditengerészet aknavető osztaga a dániai Bornholm sziget közelében, az alsó gázvezetékek közelében gyakorolja a víz alatti drónok nagyszabású használatát. Az amerikaiak a BALTOPS haditengerészeti gyakorlatokon gyakoroltak, amelyek abban a pillanatban zajlottak a Balti-tengeren.

Mi itt a konkrét probléma? Az a tény, hogy az aknákat ma víz alatti drónok (UUV) - aknarombolók segítségével semmisítik meg. Az ilyen eszköz gyakran robbanótöltetet hordoz magában, amelyet az akna közvetlen közelében robbantanak fel. Vannak más speciális eszközök is, köztük olyanok is, amelyekkel robbanótölteteket lehet felhelyezni. A korábban a csővezetékre elhelyezett, időzítővel felszerelt UUV feltételezett felrobbantása, vagy más típusú újrafelhasználható UUV által közvetlenül a csőre helyezett töltetek felrobbantása a csővezeték falának tönkrtételéhez vezet, amit élesen súlyosbíthatja a csővezetékben lévő gáz hatalmas nyomása.

Az UUV azonban nem fog a semmiből kihajózni. Le kell szállítani, majdirányítani kell, amíg a helyére nem kerül. Szükségünk van valamiféle haditengerészeti erőkre a közelben, felderítést kell végezniük, támogatásra van szükségük.

Az amerikaiaknak voltak ilyen erői a régióban - attól a pillanattól kezdve, hogy a BALTOPS-2022 gyakorlatok elkezdődtek, és szeptember 23-ig egy csoport amerikai hajó a Balti-tengeren tartózkodott. Három hajója - az UDC Kerasarge, egy San Antonio típusú helikopter-hordozó-dokkhajó és egy régi, Gunston Hall partraszálló-dokkhajó - áthaladt a Nagy Belton, és szeptember 25-én már a La Manche csatornán is áthaladtak. Ezt megelőzően a csoportba tartozott a Gravely romboló és a csoporttól külön-külön, valamivel északabbra az osztályába tartozó vezető romboló, az Arleigh Burke is.

Az utóbbin egyébként rendkívüli esemény történt - egy tengerész eltűnt a tengeren, és keresése nem vezetett semmire. A Baltika tisztázatlan körülmények között örökre átvette David Spearman irányítását. Talán egy rossz merülés volt az oka?

A legérdekesebb egy másikesemény. Szeptember 2-tól az amerikai haditengerészet MH-60S helikopterei intenzív repülést kezdenek mindkét csővezeték felett Bornholmtól keletre. A számok a weben vannak. Mit kerestek ott az amerikaiak? A kérdés nyitott. Az Egyesült Államoknak vannak helikopterrel üzemeltetett aknarombolói, de ezek nagyon kicsik. Másrészt csak azt tudjuk, amit beszámolnak magukról. Lehetséges, hogy van egy erősebb, helikopterről ledobott UUV-juk robbanóanyaggal, amelyet egy lebegő helikopter száloptikai kábelével vagy kábellel és egy sodródó úszóantennával vezérelnek. Az amerikaiak is gyakorolják a hajók légi szállítását a legénységgel. Az pedig egyáltalán nem kérdés, hogy ebből megszervezzék az UUV irányítását, valamint a rakományok (robbanóanyagok és detonátorok) 70-100 méteres mélységbe süllyesztését. Szeptember 13-ig helikopterek repültek a vezetékek felett. Az amerikai harccsoport szeptember 21-én az esti órákban hagyta el azt a területet, ahol a vezetékek találhatók.

Szeptember 26-án 02:03-kor a svéd szeizmikus érzékelők erős robbanást rögzítettek. Az amerikaiak ekkor már elhagyták a Baltikumot. 19:04-kor újabb robbanás történt, majd valamivel később a csővezetékek nyomáseséséről szóló információ szivárogni kezdett a médiába. Aztán a csővezeték "példátlan megszakításáról" érkeztek jelentések, az Északi Áramlat AG illetékesei szerint mindkettő, az Északi Áramlat 1 csövei és az Északi Áramlat 2 egyik ága megsemmisültek, a gázellátás rajtuk keresztül lehetetlen.
Azt kell mondanom, hogy az EU számára ez kiütés, különösen Németország számára. Oroszország számára ez gazdasági szempontból nem jó, de ezek a következmények egyszerűen semmik másokhoz képest – azokhoz képest, amelyek az Északi Áramlat 2 utolsó sértetlen ága mögött rejlenek.

Provokációs forgatókönyv

Ha az amerikaiak, akkor miért viselkednek ilyen szemtelenül? Ránézésre ez a hagyományos taktikájuknak tűnik, hogy állandóan arra kényszerítik az európai vezetőket, hogy esküdjenek fel a hírhedt „atlanti egység” mellett. A csővezetékek esetében ez a bizalom nyilvános és tagadhatatlan demonstrációja, hogy a robbanás a szörnyű oroszok műve. Nem számít, mi van ott valójában.

De itt kést szúrnak a németek hátába. Mi történik, ha Scholz, akinek most mutatták be, hogyan robbantja fel örökre a német jövőt az amerikai haditengerészet kétéltű harccsoportja, nem akar együtt játszani?

Mi van, ha összeomlik, és erre a lépésre válaszul az Egyesült Államok pozíciója Németországban éppen ellenkezőleg, meggyengül? Hiszen itt a tél! És itt kell feltenni a történet legfontosabb kérdését. És miért hagyták érintetlenül a támadók az Északi Áramlat 2 utolsó ágát?

Talán azért, hogy valami Oroszországban gyártott robbanószerkezetet vagy ahhoz hasonlót találjanak? Valami orosz jelzéssel vagy orosz vagy szovjet alkatrészekkel? Mintha a robbanószerkezet meghibásodott volna, és nem tudott felrobbanni. Hogyan reagál majd Európa és az USA lakossága? Milyen intézkedéseket kell tenniük az európai kormányoknak, hogy csillapítsák a jövőjüket vesztett emberek tömegeinek haragját?


Az Egyesült Államokban kijelentették, hogy az Északi Áramlatnál végzett szabotázsból senkinek semmi haszna(csak az usának, hiszen kiejtették az oroszokat és így már ők szállíthatják a drágább amerikai lNG gázt-hatalmas nyereséggel)

Svéd szeizmológusok két robbanást regisztráltak az Északi Áramlatnál
Ez egy komoly kérdés. Ha egy ilyen provokáció valóban megtörténik, akkor annak következményei beláthatatlanok lehetnek. Ugyanezek az angolok már készítik a közvéleményt: egyedül a Telegraphnak sikerült több olyan cikket publikálnia, amelyek szerint a „folyamok” aláaknázása „orosz szabotázs”. Egyikük például az „Európa szabotázással gyanúsítja Oroszországot, miután az Északi Áramlat Európába vezető gázvezetékben „példátlan” károkat okoz, címszó alatt jelent meg.

Keresnek valami robbanóanyagot az utolsó csövön Oroszországra fogva, és itt Scholz nem fogja tudni megmagyarázni, miért nem akar német tankokat adni Ukrajnának.

Le kell mondaniuk a tankokról, a gyalogsági harcjárművekről és általában mindenről, amit Washington követelni fog. Ráadásul most az ukránon kívül nincs más csövezeték, amely Oroszországból Európába szállítana gázt.
Ki akarják az atomnyulat a silóból. :mad:
 
 • Szomorú
Reactions: ogretankHU

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
708
6 128
93
US MOhoz képest erősen liberális, ha tetszik MO erősen "illiberális" UShez képest ország és had ne mondjam hol lobog több nemzeti zászló a házakon. Ide értve még a Spanyol bevándorlókat is!
Had idézzek erre egy volt arab fővezért: Az ország azé aki teleszüli. Lehet így úgy ezen feszengeni de ez van. Erdéllyel is ez volt. És had ne mondjam azt, hogy 20év múlva Magyar ország nem lesz Magyar ország. Már a 2030as évek közepén több roma gyerek fog magyar országon születni mint magyar. Itt van a nacionalista illiberális 1000éves MOnak vége. Erről megoldásokról amúgy ~6-7éve írtam egy oldalt talán a társadalmi folyamatokba. Sztem ott volt az utolsó időpont amikor fordítani lehetett volna, azóta a ratkó unokák is bőven 40en felett vannak.

Mi számít illiberális demokráciának?
Most olaszország illiberális demokrácia lett?
Elég pár fenyegetés, koncepciós per, zsarolás?
Az únió vezető tagállamai demokráciák?
Holott a saját nemzeti érdekeit nyíltan semmibe veszik. Nyíltan zsarolnak más tagállamokat és nyiltan elfojtjàk a nem őket támogató médiákat.
Mégcsak óvatosan sem csinálják.
Teljesen nyíltan.
Netán az usa? Kár is belemenni. Gyakorlatilag egy gyarmattartó agresszor.

Az, hogy hol lobog több zászló. Nyilvàn a gyarmattartó országban ez nem bűn. De a gyarmatokon a gazda nem engedheti meg a nemzeti öntudatot.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 702
31 328
113
Miért zavarná meg Ukrajna az úgynevezet népszavazásokat, amikor azok igazából elonyosek számára. Ugyanis ha azok a teruletek, amelyekért most aktívan folynak a harcok, ugyan olyan státuszt kapnak, mint Krímea, eltunik egy képzeletbéli voros vonal, amit akkor kellene átlépniuk, amikor Krímeai félszigethez jutnak (márpedig odajutnak). Oo pedig már aligha mondhassa bárkinek, hogy nem egy hódító háborút folytat. És Oo-nak már nem lesz hová fokoznia a háborút a nélkul, hogy fel ne merulne az ENSZ-bol való (minimum ideíglenes) kizárása. :cool:
Szerinted érdekli az oroszokat az ENSZ?
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
5 389
14 989
113
Nos:

Utóbbi következtében nem csoda, hogy finoman szólva több esetben sem mondható naprakésznek a rendszer, miután az esetlegesen az adatfelvétel időpontját követően bekövetkező egészségügyi vagy családi állapotra vonatkozó változásokat nem tudta a struktúra lekövetni. De olyan is előfordult, hogy harctéri tapasztalattal, sőt még sorkatonai szolgálattal sem rendelkező személyek kaptak behívókat. Ezek főképp a mozgósítás első napjaiban fordultak elő nagyobb arányban – de nem tömegesen! –, amelyek tisztázására minden esetben egyenként, az adott hadkiegészítő parancsnokságon került sor. Meglepő módon az orosz minisztériumi struktúra meglepően gyorsan reagált a felmerülő problémákra, például a notóriusan problémaforrásként jelentkező parancsnokságokon a szükséges személycserék meghozatalával. Az informatikusok esetében egyenesen a digitális fejlesztési minisztérium vezetője vette személyes hatáskörbe a kérdést, miután a képzett informatikai személyzet mind a gazdaság működése kapcsán elengedhetetlen, mind hajlamosabb a kivándorlásra.


Bár a részleges mozgósítás bejelentésével a háború kitörését követően megindult egy kvázi második kivándorlási hullám, annak léptéke még a február-március folyamán tapasztalható értékeket sem haladja meg. A kivándorlók közt többségében a még Oroszországban maradt nagyvárosi liberálisokat, illetve a korábban említett magasan képzett informatikusokat találhatjuk meg, akik vélhetően alapvetően sem tartoznának a mozgósítottak csoportjába. Egyúttal mind a finn, mind a grúz illetékes szervek vezetőinek nyilatkozatai alapján nem beszélhetünk az ország tömeges elhagyásáról. A több százezer kivándorlóról szóló ellenzéki híreszteléseket maga a grúz belügyminiszter, Vahtang Gomelauri cáfolta. Bár Gomelauri szerint is szeptember 21 óta mintegy 40-45 százalékkal emelkedett az Oroszországból Grúziába átlépők száma, de az még így is csupán napi 10 ezer fő körül mozog. Ráadásul a Grúziába beérkezett oroszok 60 százaléka már elhagyta az országot.Olvasom-olvasom a kommentet, nézem, hogy de kurvára ismerős, mire fél perc után rájövök, hogy basszus ezt én írtam valamikor hajnalban :D
Köszi, hogy beraktad, egy hetes kihagyás és csúszás után (avagy ha jót akartok magatoknak ne igyatok feindl bort, mert olyan rohadt kénes, hogy 4 házmester is kioffolt engem a hétvégére) ez lenne a következő nagyobb nyugger elemzés. Elején benne a népszavazások körüljárása avagy erősebb kutya szaporodik elve alapján nem az eredmény, hanem az erő a lényeg. Második szakasz az a már idézett mozgósítás problémáival foglalkozik, avagy a zirci kollégámat idézve orosz medve nem gyorsvonat, kell idő míg Moszkva mozgásba lendül. Bár legalább a mostani mozgósítás lehetőséget teremt a sok punnyasztó bürokrata kivágására, aminél meglepően rugalmasnak mutatkozik a VM. Végén pedig egy kis fronthelyzet, avagy az Oszkol-Liman front még mindig szar (állítólag reggelre már Kupjanszk vasútállomását is elfoglalták az ukránok), de Grísa most próbálja visszavonulás nélkül a helyzetet stabilizálni.

Lehet hétvégén érkezek még egy külön iráni drónokról szóló cikkel, mert egészen nagy számban és eredményességgel repkednek mostanság a Shahed-136-ok