[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
14 778
12 705
113

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
620
2 056
93
Lehet, hogy Pelikán elvtárs békaemberei voltak, csak eltévedtek, mert Bástya elvtársat keresték.
Ha csak 1 százalék is az esély addig fenn szükséges tartani, amíg be nem bizonyososodik, hogy a szankciók gátolják a javítási munálatokat. Mondjuk ebben az esetben is maximum néhány százalékra emlekedhet az arány, de attól még lehetséges. Ő pedig ezt írta.

Szerk.: Mondjuk nekem nem mini-tengeralattjárók, hanem mindenképpen drónok ugranak be, ha tippelni kellene a kivitelezést illetően.
 
 • Tetszik
Reactions: vontod

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
620
2 056
93
Új front ? Kikkel? mivel ? A baltikumba már nem elég a grad , láthattuk ide is kevés volt ! Nem hiába nevettem a gradozásokon hónapokkal ezelőtt mert márciusban is vittek egy egész vagon gradot . Na most kifizetődik az eredménye !

Az orosz turizmus egy komoly tétel Grúziában. A háború óta kb. nincs ott ukrán, viszont mindenfelé ukrán zászló van/volt. A turista-övezeteket és az országot szét kell választani. Ott sincsenek könnyű idők. Lényegesen szegényebb ország, mint pl. mi.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 364
13 028
113
Atya gatya ! Ha az Ukránok ezekkel a régi szutyok gépekkel miket tudnak és el is találják a dolgokat ! akkor mire lennének képesek egy fullosan felszerelt f-16-sal ? Moszkváig bombáznák ezeket a nyomorultakat!!
aztán ha később kiderül,.hogy oroszok voltak a pilóták,majd jön a "milyen primitív szar gépekkel repkednek,és buta bombákat szórnak ezek az elmaradott szarok " szöveg .. igaz ??

addig rendben van,hogy állást foglaltok valamelyik irányba,de miért nem próbáltok meg tárgyilagosak is lenni ? (ha valami szar akkor az mind a két kézben fogva szar,ha meg jó akkor jó)
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 369
11 522
113
Új front ? Kikkel? mivel ? A baltikumba már nem elég a grad , láthattuk ide is kevés volt ! Nem hiába nevettem a gradozásokon hónapokkal ezelőtt mert márciusban is vittek egy egész vagon gradot . Na most kifizetődik az eredménye !

Azok a hoholok akik az árkokba kapták a nyakukba a gradot, azok biztosan ugyan így gondolják mint te :)
Amúgy aranyosak ezek az ejuronyúzos jutub videóid, ahol csiribiri identitázzavaros, ukránzászlóhátas nemtudommik tüntiznek.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
4 242
11 785
113
Orbán keze van ebben is,mert kétkulacsos politikát folytat,reinkarnálták Buvár Kundot aki szétcsapta a vezetéket .. nem olyan bonyolult ez .. kb annyira lehet komolyan venni mint a nyugati narratívát,ahol fel sem tételezik,hogy egyszerűbb lett volna bármiféle műszaki problémára hivatkozva (VIS MAIOR jelleggel) elzárni a csapot mint szétbarmolni a vezetéket .. na de ez van .. kinek mi.
Hát gondolat olvasó vagy! Akartam is írni tuti Búvár Kund volt és a Moszkvát is tuti ő intézte el külföldi zsoldosként! :rolleyes:
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 437
13 052
113
Még annyit - ha Putyin keményebb, vagy a keményvonalasok időben félreállítják, és nem csinál kínai segget a szájából az üres fenyegetőzésekkel, akkor most nem tartanánk itt. Nagyon nagyon rossz előérzetem van, és látva az agymosott tömegek teljesen irracionális gondolkodását, a 2 láb rossz, 4 láb jó féle kondícionált véleményformálást, nem látok más kiutat ebből, csak azt, ha az oroszok egy, mindent eldöntő csapást indítanak, mintegy intő jelként. Talán ez még megállíthatja az őrületet. Talán. De az is lehet, hogy már ehhez is késő, és pontosan az a cél, hogy ez a lépés is megtörténjen.

Aki nem fogja fel, hogy a tegnapi amerikai támadás mit is jelent, az menthetetlen.
Aki nem fogja fel, hogy mit jelent a világra nézve, hogy az USA csak úgy gondol egyet, és szankciókat vet ki a világ bármelyik részén, és a többi ország és az azokban működő cégek akár a saját kormányaikat megelőzve, vagy azokkal szembe menve is becsicskulnak a szankcióknak, az nem tanult semmit a történelemből, és azt hiszi, hogy a csúnya gonosz japánok minden ok nélkül, kiprovokálatlan támadást indítottak a mit sem sejtő, ártatlan áldozat USA ellen Pearl Harbornál.

Hogy egy többezer km-re lévő országnak bármilyen szava legyen, hogy 2 másik földrészen lévő ország milyen gázvezetéket épít államaik között, az nonszensz. Hogy a saját állítólagos szövetségesét ezért szankciókkal fenyegesse, és a német állam a szóban törvénytelennek nevezett szankcióknak becsicskuló vállalatait nem tudja megrendszabályozni és kényszeríteni, hogy a saját államának törvényeit tartsa be, az tulajdonképpen a szuverenitás legutolsó csírájának az elfojtása.

Ma ugyanez történt Törökországban a MIR-rel. Szalámi taktika, oszdd meg és uralkodj elv.

Elég egyetlen kérdést feltenni: van-e olyan elképzelhető forgatókönyv, amely szerint pl az EU szankciókat vetne ki az USA-ra? Tud-e az USA bármi olyat tenni, amire ez lehetne a válasz? Vagy elszenvedhetne-e szankciókat bármi olyanért, amiért más államokat bőszen szankciózunk? Választásokba való beavatkozás? Államok szétbombázása és kamu indokokon alapuló háborúk? Gazdasági zsarolás és fenyegetőzés?
Ha valaki elég magas, veszélyes pozícióban fel is merné vetni ezt, másnapra vagy erkölcsileg vagy fizikailag vége lenne. Európának vége - a politikai pártok, a kormányok, a média, az egyetemek, az akadémiai és a 'civil' élet tele van amerikai ügynökökkel. Ezek nagy része persze nem is tudja magáról, hogy ő az, ő csak követ egy megfelelőnek tartott ideológiát, egy polkorrekt igazodást. Hasznos hülyék és fizetett ügynökök. 1-1 zsíros állás egy 4 betűs fosban, egy jó kis fellowship, felület a megbízható forrásnak felcimkézett sajtótermék OP-ED rovatában (mit is beszélek, ma már az egész ménsztrím sajtó egy nagy közös OP-ED) és kész is a megfelelően körbehivatkozott hálózat, ami bármilyen ellenhangot azonnal elnyom.

Egy pólusú világrend, világkormány stb stb - amikor a kizárólagos globális hatalmi pólus szerepére törő állam a törvénykezésének nem szab területi hatályt, azzal mintegy semmibe veszi minden más állam szuverenitását.


Skizofrén állapot, de most egész európa, de talán az egész világ sorsa, szuverenitása, szabadsága függ az oroszok sikerétől.

UI: pont ezért nem lehet itt himi-humi különleges műveletezni, és ezért értek most egyet Roni felettem lévő hozzászólásával. A tét túl nagy ahhoz, hogy olyan bohóckodást csináljanak, amit az elmúlt 7 hónapban. A VB döntőre nem egy harmadosztályú csapat kispadosaival nevezel...

Az első nyugati fegyverszállítást meg kellett volna torolni egy korlátozott, konvencionális csapással Lengyelország ellen (megfelelő vonalakon küldött figyelmezetéssel kísérve - nincs 5. cikkely, mert pukk)
Első nap el kellett volna zárni minden nyersanyagot, teljes embargó a szankciókra válaszul.
Totális háború ukrajna teljes elfoglalásáig (akkor tényleg elég lett volna 1-2 hét)

Te álomvilágban élsz.
Nincs olyan, hogy nincs V. cikkely!
Lengyelországot sem tudná semmilyen módon aruszki megcsapni, mert NATO felderítés, NATO légvédelem védi.
Putyin az ukránnal sem bír, fogd már fel a valóságot ember!

Nincs ereje:
 • Elveszett a szárazföldi erők harmada, negyede. A jobbann képzett része!
 • Nem képes a légifölényt kialakítani.
 • Nem képes sem a katonai,sem a politikai vezetést megbénítani.
 • Nem képes a nyugati támogatást megakadályozni, ezáltal Ukrajna erősebb, mint valaha.
 • Nem képes az ukrán hátországot sem támadni.

Fentiek miatt az ukránok átvették a kezdeményezést. Jelenleg a ruszki messzebb van a céljaitól, mint februárban. Sőt:
 • Jó eséllyel az orosz ukrán határ egy vasfuggönnyé válik a következő évtizedekre.
 • A NATO új tagokkal egységesebb és erősebb, mint korábban.
 • Az elkúrt háború miatt Oroszország elszegényedik, tartósan elszigetelődik, miközben a megszállt területek folyamatos háborús helyzetet jelentenek számára. Ha még hülyébb döntéseket hoz Putyin, akár el is bukhatja. A megszállt területeket és a hatalmát is.

Az atomról meg hiába ábrándozol, nem segít, csak felgyorsítaná vesztét.
Egy régi kínai mondás szerint:
"A medve nem szabadulhat meg a bolhától, puskával se." (Tacepao)
:D
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 175
2 629
113
Te álomvilágban élsz.
Nincs olyan, hogy nincs V. cikkely!
Lengyelországot sem tudná semmilyen módon aruszki megcsapni, mert NATO felderítés, NATO légvédelem védi.
Putyin az ukránnal sem bír, fogd már fel a valóságot ember!

Nincs ereje:
 • Elveszett a szárazföldi erők harmada, negyede. A jobbann képzett része!
 • Nem képes a légifölényt kialakítani.
 • Nem képes sem a katonai,sem a politikai vezetést megbénítani.
 • Nem képes a nyugati támogatást megakadályozni, ezáltal Ukrajna erősebb, mint valaha.
 • Nem képes az ukrán hátországot sem támadni.

Fentiek miatt az ukránok átvették a kezdeményezést. Jelenleg a ruszki messzebb van a céljaitól, mint februárban. Sőt:
 • Jó eséllyel az orosz ukrán határ egy vasfuggönnyé válik a következő évtizedekre.
 • A NATO új tagokkal egységesebb és erősebb, mint korábban.
 • Az elkúrt háború miatt Oroszország elszegényedik, tartósan elszigetelődik, miközben a megszállt területek folyamatos háborús helyzetet jelentenek számára. Ha még hülyébb döntéseket hoz Putyin, akár el is bukhatja. A megszállt területeket és a hatalmát is.

Az atomról meg hiába ábrándozol, nem segít, csak felgyorsítaná vesztét.
Egy régi kínai mondás szerint:
"A medve nem szabadulhat meg a bolhától, puskával se." (Tacepao)
:D
Amennyiben radikális fordulat nem következik be Ukrajna nyugati támogatásában, a dolgok jelenlegi állása szerint a legtöbb, amit Putyin elérhet, az a Krím meg a Donbasz megtartása.
Magyarul a jelen háború kiindulási állapotába sikerül majd nagy küzdelmek és jelentős veszteségek árán visszajutnia. Mondjuk az egyes ukrán oblasztok lakosságának entolingvisztikai összetételét tekintve eleve csak maximum ez lehet hosszú távon is reálisan fenntartható.

Ezzel csak az a gond, hogy ezt már 2014-ben minimális áldozatokkal-ráfordítással elérte, hadseregének, nagyhatalmi státuszának és gazdaságának értelmetlen ledarálása nélkül.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
126
642
93

Nagy-Britanniában azt feltételezik, hogy Oroszország egy víz alatti drónnal robbantotta fel az Északi Áramlatot - média....​


2022. szeptember 28., szerda, 19:20


A brit védelmi szervek szerint Oroszország "szándékos és tervezett" támadást hajthatott végre drónnal saját Északi Áramlat és Északi Áramlat 2 gázvezetékei ellen a Balti-tengeren.

Az Európai Pravda szerint erről a The Times számolt be egy jól értesült forrásra hivatkozva.

A forrás szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Oroszország titokban egy autonóm víz alatti járművet szállított, amely rakományt szállít az orosz földgáz Európába történő szállítására épített csővezetékek kiválasztott pontjaira.

A forrás szerint a tengeralattjárót hónapokkal ezelőtt egy kisebb hajóról, például halászhajóról indíthatták el, majd robbanószerkezeteket dobhattak le a csővezetékek mellé.

"Hónapokig ott lehettek, és arra vártak, hogy felrobbanjanak" - tette hozzá a forrás a The Timesnak. Szerinte a robbanást például egy bizonyos frekvenciájú zajforrás felhasználásával kezdeményezhették, amelyet az Orosz Föderáció számára megfelelő időben lehetett a vízbe ejteni.

Mint ismeretes, az Északi Áramlatokat 27-41 milliméter vastag acéltest, valamint 60-110 milliméter vastag betonbevonat veszi körül. Sok robbanóanyagra lenne szükség, hogy áttörjék őket.

A szakértők elutasítják a tengeralattjárós verziót, mivel a Balti-tenger vize nem elég mély a bevetésükhöz.

Mint ismeretes, gázszivárgás történt az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezetékeken. Feltételezések szerint ez a csővezetékek felrobbanása miatt történhetett.

Ezek azok a brit tudósok? Na jah..
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
882
1 871
93
Hát ha a britek mondják akkor az biztos úgy is volt. Az lenne a meglepő ha mást mondanának. Amúgy annyira nyilvánvaló volt, hogy ennek a történetnek NATO részről az lesz a vége, hogy a ruszkik voltak. Csak kb az nem tudta ezt aki nem akarta. Ennek is kb annyi a valóságalapja mint a Dombassz 97%-os csatlakozási eredményének. Egy kurva nagy színjáték ez az egész előre megírt forgatókönyvekkel minden oldalról.
Mindkét "oldal"mellett vannak érvek.Viszont "érdekes:hogy jogi vitára hivatkozva le akarják állítani a szállítást az Ukrajnán keresztül jövő vezetékeken.És "borítékolható"ha így lessz szank
Atya gatya ! Ha az Ukránok ezekkel a régi szutyok gépekkel miket tudnak és el is találják a dolgokat ! akkor mire lennének képesek egy fullosan felszerelt f-16-sal ? Moszkváig bombáznák ezeket a nyomorultakat!!
Inkább át az érdekes hogy ezeket a régi,nagy méretű ma már elavult gépeket nem tudja elfogni az Orosz légierő.Régebbi változatú F16C-k is képesek bevetni szinte az összes nato szabvány precíziós fegyvert.Hordozhat akár 16 kis méretű darab precíziós gbu 39 bombát vagy akár függesztett rá 2 darab agm158 JASSM alacsony észlelhetőségű robotrepülő aminek a kisseb hatósugaró változata 370 km távolságból vethető be a nagyobb közel 1000 km hatósugárral rendelkezik.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
882
1 871
93
Amennyiben radikális fordulat nem következik be Ukrajna nyugati támogatásában, a dolgok jelenlegi állása szerint a legtöbb, amit Putyin elérhet, az a Krím meg a Donbasz megtartása.
Magyarul a jelen háború kiindulási állapotába sikerül majd nagy küzdelmek és jelentős veszteségek árán visszajutnia. Mondjuk az egyes ukrán oblasztok lakosságának entolingvisztikai összetételét tekintve eleve csak maximum ez lehet hosszú távon is reálisan fenntartható.

Ezzel csak az a gond, hogy ezt már 2014-ben minimális áldozatokkal-ráfordítással elérte, hadseregének, nagyhatalmi státuszának és gazdaságának értelmetlen ledarálása nélkül.
Az hogy nem tudnak hagyományos erőkkel csapást mérni Lengyelországra Oroszország ebben a formában nem igaz mindentől a NATO légvédelem ennyire nem kéne lebecsülni őket.Az viszont biztos ha ezzel bevonnák a NATOT vagy akár "csak"Lengyelországot,USA-t egy nyílt katonai beavatkozásra Ukrajnában nagyon nagy bajban lennének egy "hagyományos"eszközökkel vívott háborúban.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
6 897
24 374
113
From September 2nd, MH-60S helicopters of the US marines began intensive flights over the pipelines east of Bornholm up until September 13th
US navy ships were present in the baltic sea until September 23rd during BALTOPS-2022
Amphibious assault ship Kearsarge, a San Antonio-class amphibious transport dock and dock landing ship Gunston Hall passed the Great Belt into the English Channel on September 25th
Destroyer Gravely and destroyer Arleigh Burke were in that group previously
Seaman David Spearman disappeared mysteriously from the latter, the search turned up without results
The ships left the area of the sabotage on September 21st

The first explosion took place on September 26th at 02:30, the second explosion at 19:04


German natural gas futures, Oct 22
26/9/2022 Gas line sabotage
29/9/2022 Last trading day
30/9/2022 Settlement date

Market price
26/9/2022 - 174$
29/9/2022 - 207$Kis ukrán peremoga:
dKJrjAD.jpg