[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 935
32 075
113
Lehet itt küldözgetni a raszputyicára 60-70 tonnás monstrumokat felesleges,ezt a németek is tudják.

Olvastam reggel egy érvelést német oldalról, hogy USA azért akarja még gyorsan kiugrasztani a Leo 2-eseket EU-ból, hogy utána nagylelkűen felajánlhasson Abrams-eket helyette.
És ezzel a német hadiipar meg is feküdt.
Mert az Abrams ingyen lesz, de lőszer, alkatrész, kiképzés mind USA-ból jön majd hozzá $-ért évtizedekig.
Leopard-ok meg elpusztulnak ukrajnában, nekik nem lesz már mit support-olni.


Pletykák szerint Szuminál orosz Spetsnaz-osokat dobtak be, valami készülődik északon.


Zsákmányolt bong hulladék
XPbK7YB.png
Hátrahagyott T-72M1, Zsaporozsje
MkdUiKh.pngUkrán esti híradó:
Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
 • A HANDICAP WITHOUT BOTH HANDS GOT A DRAFT NOTICE IN DROGOBYCH (the Lviv region). The kike's goons are brutal these days
 • Two Ukrainian disloyal whores were attacked by "Russian speaking" people in the very center of fucking Berlin (https://www.bild.de/regional/berlin...chigen-maennern-attackiert-82639756.bild.html) Kek.
 • The kike's minion Gaidai (or Gayday who knows) claims that Russians transferred many soldiers to the Luhansk region and AFU movement is restricted there
 • Some mutts visited Izium
 • Russians missiles struck two villages in the Zaporizhia region
 • The prime minister of Poland claims that the country will send Leopard tanks to Ukraine even without Goymoney approval. Kek. Poles are dogs, and Germans are dogs of Poles?
 • Boris Johnson visited Ukraine
 • More secret documents found at Dementia Joe's house
 • The kike's goons from the kike's ministry of defense claim that recent claims that food for AFU is extremely overpriced are just (((manipulations))) Nothing to see here, goy!
 • Britain sent one Sea King helicopter to Ukraine. It's already used by AFU
 • Arestovich cucks again. Yesterday he claimed that Ukrainian victory is not so certain. Now he took his words back and claims that the victory just became harder to achieve. This jewish freak show is surreal.
 • People now are able to sink "Moskva" warship countless times in Lviv Museum of Science. Just click the red button and it's done
 • Some drunkard was juggling with grenades in Dnipro
 • Blackouts for goyim continue
 • Medvedev predicts hard times for Russia taking into account the results of Rumstein summitSírok :D :D
xXnASPp.jpg


Piros ruhás csaj nem ugrik be, ő kicsoda az ukrán memevilágban?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 231
3 119
113
A második világháború dején Franciaországból Oroszországba és illetve az ellenkező iránya 3,5-4 nap alatt el tudtak juttatni szerelvényeken hadosztályokat. Mi ebben a meglepő rá 60 évvel.
Áthajózni őket viszont nem pár nap.Ezeket már jóval azelőtt "átdobbhatták" mielőtt bejelentették az átadásukat.Véleményem szerint USA már előre készült erre a konfliktusra él el van tervezve mikor milyen fegyverrendszereket adnak át az Ukránoknak.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 563
16 266
113
Áruld már el, hogy mi bánatért kopizod be FESZT az egész cikket, ha a linket is hozzá teszed?
Ráadásul mert magyarra fordítva van ott is.
Fél perc átgörgőzni, füstöl a képernyő.
Ráadásul semmi olyan nincs benne amit 1, jóval kevesebb karakterrel ne lehetne megírni, 2, pláne olyan nincs benne amit más ne tudna jobban.

Habár gondolom ez a szófosó lelki rokonság tetszik benne.
Biztos a 3 órás komment limitre játszik
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
705
2 668
93
Pro-ukrán térképek.
Tüzérség használata a fronton:
Bakhmut környéki helyzet:
Ha egy picit nagyobb képet veszünk akkor 4 lényeges település van: Vasyukivka, Krasna Hora, Ivanivske és Oleksandro-Shul'tyne.

Inkább pro-orosz összefoglaló:
https://www.youtube.com/watch?v=LsTYZAWwZ_w

A zaporizzsjai orosz eredményeket fenntartással kell kezelni. Én nem láttam nyomát Szumy környéki északi offenzívának, ettől függetlenül egyáltalán nem kizárható, viszont tényként megállapítható, hogy az ukrán hadsereg jelenleg sehol sincs támadásban, amire már egy jó ideje nem volt példa.

Ui.: Remélem ez a hsz-em már megüti azt a mércét, hogy nem kerül kb. instant törlésre, egyébként akkor a fiókomat is törölhetik nyugodtan ezzel együtt.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 737
3 096
113
Áruld már el, hogy mi bánatért kopizod be FESZT az egész cikket, ha a linket is hozzá teszed?
Ráadásul mert magyarra fordítva van ott is.
Fél perc átgörgőzni, füstöl a képernyő.
Ráadásul semmi olyan nincs benne amit 1, jóval kevesebb karakterrel ne lehetne megírni, 2, pláne olyan nincs benne amit más ne tudna jobban.

Habár gondolom ez a szófosó lelki rokonság tetszik benne.
Mert karakter szám után fizetnek.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 179
6 817
113
Először is én ezt nem tartom játéknak , másrészt ha valaki (ebben az esetben @duckdodgers™ ) normális stílusban és intelligensen kifejti az álláspontját anélkül , hogy személyeskedne vagy minősítgetne akkor én miért is lennék én arrogáns vagy ingerült vele szemben, ha megadják a tiszteletet akkor nekem is kutyakötelességem, hogy azt viszonozzam az illető irányába.

Nekem ez az egyik alapelvem az életben és így a fórumon is.


Más...
Sztrelkov Igor Ivanovics

január 22., 14:45


Egy érdekes kérdést tettek fel nekem:

"Mi a fő oka annak, hogy Ön szerint az orosz csapatok komoly támadási sikerei most már lehetetlenek?"

Válaszolok:

Az Orosz Fegyveres Erők harcképességét (nemcsak támadásban, hanem védekezésben is) nagyon komolyan gyengítő okok összessége közül a legfontosabbnak továbbra is az erkölcsi tényezőt tartom. Az Orosz Fegyveres Erők legtöbb mozgósított (és a legtöbb káder) katonájának nincs motivációja arra, hogy áldozatot hozzon az AFU elleni harci műveletekben, mivel a háború céljait a hatóságok nemhogy nem magyarázzák meg, de még hivatalosan sem határozzák meg. Ugyanakkor az RF fegyveres erők parancsnoksága számára "a békeidőre vonatkozó törvények alapján" rendelkezésre álló fegyelmi intézkedések nem elegendőek ahhoz, hogy a katonák jobban féljenek tőlük, mint az ellenséges tűz által okozott haláltól és sérüléstől.

Ennek megfelelően az offenzívák ilyen körülmények között történő végrehajtását a siker esélyével a következő tényezők segítik :

 • Önkéntes egységek (amelyekből nem lehet sok);
 • Wagner felbérelt egységeket, amelyeknek saját "belső ideológiájuk" van (a Landsknechtre jellemző), a legbrutálisabb elnyomó fegyelemmel kombinálva, amely még a szovjet korszak háborús törvényeit is meghaladja.

Ebből következik a következtetés: egy makacs ellenséges állás elleni teljes körű támadást "elit" egységekkel a parancsnokság csak nagyon szűk és korlátozott területeken hajthat végre. (Például - a Soledar-Bahmut irányába), ahol más erők bevonása nélkül lehet harci műveleteket folytatni, kivéve a "Holtfejű rohamosztagosokat". (Ha valakinek nem tetszik egy ilyen meghatározás, az nézze meg Wagner emblematikusait).

Minden más szektorban is lehetséges (elméletileg) egy sikeres offenzíva, de csak akkor, ha számbeli és (ami a legfontosabb) technikai fölényt teremtünk az ellenséggel szemben, ami lehetővé teszi számukra, hogy elnyomják ellenállási szándékukat, és saját csapataikban megértessék saját nagy fölényüket. Ha azonban az ellenség legkitartóbb és legprofibb egységeivel kell szembenézni, még a nagyarányú fölény sem garancia a jelentős sikerre.

És mit kaptunk? Összességében "paritás" van a csapatok létszámában (amit az őszi "alul mozgósítás" eredményeként értünk el), és némi előnyünk van a nehéz felszerelések és a tüzérség egyes típusaiban, de a normál hírszerzési és kommunikációs eszközök rendkívüli hiánya mellett (amiben az ellenségnek összességében jelentős előnye van a mi csapatainkkal szemben).

Ezért hiszem, hogy ha csapataink egy vagy több frontszakaszon nagyszabású offenzívát indítanak - ha az elégtelen erőket a csapatok alacsony moráljával és nagyon gyenge fegyelmi apparátussal kombináljuk (a parancsnokság "minőségének" kérdését egyáltalán nem veszem figyelembe) -, akkor csak az ellenséges csapatok még rosszabb állapota menthet meg minket a vereségtől. A kitartó ellenséges ellenállással szemben egy ilyen offenzíva elkerülhetetlenül el fog veszni, mert a parancsnokság képtelen lesz arra kényszeríteni erőit, hogy a szükséges katonai bátorsággal menjenek a csatába. Ez viszont lehetővé teheti az ellenség számára (ha elegendő tartalékot tart), hogy ellentámadásokat indítson és sikereket érjen el. Talán még operatív és stratégiai jellegű is.

Mit kellene tenni a helyzet megváltoztatása érdekében? - Már vagy 100-szor elmondtam és leírtam... tavaly március óta. Az Orosz Föderáció legfelsőbb katonai és politikai hatóságai gyakorlatilag semmit sem tettek vagy terveznek. Mert a remény "a partnerekkel való megegyezésre" továbbra is fennáll, és "a patkány nem érzi magát sarokba szorítva" (mert nem megfelelő állapotban van, és képtelen a valóság objektív értékelésére).
Szent Sztrelkovhoz. Teljesen életszerű és logikus, hogy pont most, az orosz összeomlás közepén kérdezik meg Igor Ivanovicsot a sikeres orosz támadások lehetetlenségének miértjéről. Természetesen ő készségesen és bő lére eresztve megválaszolja a kérdést, tartalmilag ugyanazokat a feltevéseket, lekicsinylő kinyilatkoztatásokat használva, amiről a szöveg végén, maga is elismeri, hogy már vagy százszor leírta. Nyilván a vezetés pocskondiázása sem maradhatott ki, talán egyedül a Wagner és a regulárisok összeugratásának kísérlete új. Sajnos jó ideje már Sztrelkov semmi releváns hírt nem osztott meg a nagyérdeművel.
Nyilván ezek Szrelkov szavai és az ő véleménye, amit te Wilson, csak mint hírt hozol nekünk, de van itt egy kis bökkenő ezzel. Konzekvensen oroszellenes, vagy az oroszokat lejárató és minimum kétes igazságtartalmú híreket hozol. Ezzel nem lenne semmi probléma, ha ukrán oldalon ugyanezt tennéd, de nem ez a helyzet, ott minden állítást kritika nélkül elfogadsz.
Talán ez lehet a magyarázat arra, miért kapsz sokaktól kritikát.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
14 912
41 040
113
Olvastam reggel egy érvelést német oldalról, hogy USA azért akarja még gyorsan kiugrasztani a Leo 2-eseket EU-ból, hogy utána nagylelkűen felajánlhasson Abrams-eket helyette.
És ezzel a német hadiipar meg is feküdt.
Mert az Abrams ingyen lesz, de lőszer, alkatrész, kiképzés mind USA-ból jön majd hozzá $-ért évtizedekig.
Leopard-ok meg elpusztulnak ukrajnában, nekik nem lesz már mit support-olni.


Pletykák szerint Szuminál orosz Spetsnaz-osokat dobtak be, valami készülődik északon.


Zsákmányolt bong hulladék
XPbK7YB.png
Hátrahagyott T-72M1, Zsaporozsje
MkdUiKh.pngUkrán esti híradó:
Sírok :D :D
xXnASPp.jpg


Piros ruhás csaj nem ugrik be, ő kicsoda az ukrán memevilágban?Ő bábuska fiatalon.
 
 • Tetszik
Reactions: laci74 and cirqle

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 421
23 190
113
Sea King in a Russian steppe.
Lengyelek...
Georgiaiak és polákok
Azovisták.
Szumi.
Artyemovszkhttps://t.me/oroszokazigazsagoldalan/55456
Lecleciádia.
Indul a vérszipoly...
Utánpótlás.
Front.
Kikészültek a srácok...
Harcok.
Zaporozsnye...
Rácsodálkozás, avagy a rács mégsem akkora hülyeség.
Kárpátalja...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 229
54 129
113
Olvastam reggel egy érvelést német oldalról, hogy USA azért akarja még gyorsan kiugrasztani a Leo 2-eseket EU-ból, hogy utána nagylelkűen felajánlhasson Abrams-eket helyette.
És ezzel a német hadiipar meg is feküdt.
Mert az Abrams ingyen lesz, de lőszer, alkatrész, kiképzés mind USA-ból jön majd hozzá $-ért évtizedekig.
Leopard-ok meg elpusztulnak ukrajnában, nekik nem lesz már mit support-olni.


Pletykák szerint Szuminál orosz Spetsnaz-osokat dobtak be, valami készülődik északon.


Zsákmányolt bong hulladék
XPbK7YB.png
Hátrahagyott T-72M1, Zsaporozsje
MkdUiKh.pngUkrán esti híradó:
Sírok :D :D
xXnASPp.jpg


Piros ruhás csaj nem ugrik be, ő kicsoda az ukrán memevilágban?
Ez egy kepregeny boritoja. Fogalmam sincs ki az a szereplő.

peremohavictoryforukraine_ep6_1.jpg


Evekig lesz munkaja a hadiiparnak, kitaraz mindenki, a potlasokbol meg majd paran megelnek.


Karpataljai helyzet.

 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
11 551
21 558
113
Ezek sem komplettek, vagy hangzatos szavak mögé bújva meg akarnak szabadulni a feleslegestől.

Biztos mérlegelték, hogy mennyi ideig tart kiképezni a műszaki személyzetet és a pilótáka. Hacsak nem szerződtetett szabadságharcosok lennének a személyzet.

"Hollandia fontolóra venné, hogy segítsen Ukrajnának F-16-os vadászgépekkel, Leopard 2 harckocsikkal" 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
638
2 869
93
Szent Sztrelkovhoz. Teljesen életszerű és logikus, hogy pont most, az orosz összeomlás közepén kérdezik meg Igor Ivanovicsot a sikeres orosz támadások lehetetlenségének miértjéről. Természetesen ő készségesen és bő lére eresztve megválaszolja a kérdést, tartalmilag ugyanazokat a feltevéseket, lekicsinylő kinyilatkoztatásokat használva, amiről a szöveg végén, maga is elismeri, hogy már vagy százszor leírta. Nyilván a vezetés pocskondiázása sem maradhatott ki, talán egyedül a Wagner és a regulárisok összeugratásának kísérlete új. Sajnos jó ideje már Sztrelkov semmi releváns hírt nem osztott meg a nagyérdeművel.
Nyilván ezek Szrelkov szavai és az ő véleménye, amit te Wilson, csak mint hírt hozol nekünk, de van itt egy kis bökkenő ezzel. Konzekvensen oroszellenes, vagy az oroszokat lejárató és minimum kétes igazságtartalmú híreket hozol. Ezzel nem lenne semmi probléma, ha ukrán oldalon ugyanezt tennéd, de nem ez a helyzet, ott minden állítást kritika nélkül elfogadsz.
Talán ez lehet a magyarázat arra, miért kapsz sokaktól kritikát.
Sztrelkov szvsz nem más, mint az oroszok ukrajnát félrevezető eszköze ...
hagyják, lehet diktálják neki a leadandó szövegeket, ő meg szépen, mint sjaát kútfőből származót megjelenteti :)
érdemes végigolvasni a bejegyzéseit (W@Co cxsak szemezget)
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
429
5 845
93
Minden nap kiáll a két balfax még sem küld nekik leo2 meg leclerct
Nekik inkább a lengyel-amerikai veszéllyel kéne törődniük.

Ukrán katonák adják emg magukat. Állítólag énekelnek és átállnakNem süllyedünk, nem süllyedünk!

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1617257151570874368
Svédeket épp széthekkelik a muszlimok

A német hazaáruló Baerbock állítólag kimondta, hogy Németország nem szól bele, ha a lanegyel latorállam átadja a leopárdokat
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 973
15 592
113
Nekik inkább a lengyel-amerikai veszéllyel kéne törődniük.

Ukrán katonák adják emg magukat. Állítólag énekelnek és átállnakNem süllyedünk, nem süllyedünk!

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1617257151570874368
Svédeket épp széthekkelik a muszlimok

A német hazaáruló Baerbock állítólag kimondta, hogy Németország nem szól bele, ha a lanegyel latorállam átadja a leopárdokat

Elég zöldek a fák.
Biztos mostani felvétel?

Olyan, mintha egy bemutatón készült volna korábban...