[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
3 305
6 888
113
Gafzhu
Azzal jössz, hogy majd az oroszok fognak fellázadni a vezetés ellen? Miért is? Mert végre az a sarkára kezd állni és védi az ország érdekeit, amitől a nyugat megakarja fosztani őket? Ők a fennmaradásukért harcolnak, még ha nem is esett volna le eddig. Ennyire azért nem vagy Te naiv, szerintem sokkal racionálisabban gondolkodol!
Sokan bíztak benne, hogy az ukránoknál majd meglépik és béke lesz, de sajnos erre már alig van esély, sőt egyszerűen képtelenek rá. Náluk a rendszer sokkal erőszakosabb, kíméletlenebb annál, hogy még a látszata se legyen meg, nem, hogy az esélye. Az a sok "semleges" ember, aki megtehette volna, külföldre szökött (nem menekült). Nem az oroszok elől léptek le, hanem a rendszer elöl, hogy ne vigyék őket a vágóhídra a semmiért, az USA érdekeiért.
Különben lehet itt bármilyen harckocsit, haditechnikai eszközt szállítani az ukránoknak, csak a vereséget odázzák el, még nagyobb áldozatokat kikényszerítve. A német "zööööd" vezetés annyira alkalmatlan, hogy az országukat teljesen tönkre fogják tenni az EU-val, a hadseregükkel együtt. És ez ellen már a Leopárd harckocsik sem fognak tudni segíteni sem nekik, sem Ukrajnának.
Lehet, nem vagyok én elég képzet a kérdés minden aspektusának megvizsgálására és a tudományosan megtámadhatatlan politikafüggetlen válasz megadására. De kevesen azok. Csak fotelcivilként nem látom az oroszok mögött a mindent elsöprő fölényt. Na meg nem azt mondtam, hogy az oroszok fellázadhatnak, hanem hogy az anyák az elvesztett fiaik miatt. De sosem tagadtam, hogy a véleményem nem igazán mérvadó fotelcivilként. Mint ahogy egy csomó nagyon magabiztos tagé sem.
 

Üveges Huba

Well-Known Member
2021. szeptember 9.
40
327
53
Az orosz-ukrán háború tizedik hónapjának hadi krónikája.
A videó készítésekor azt a célt tűztem magam elé, hogy az orosz-ukrán háborút hadtörténész szemmel mutassam be: objektívan, csak a katonai eseményekre koncentrálva; azok tényszerűen és részletesen, de azért mégis átfogóan ismertetve.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
955
4 234
93
Az orosz-ukrán háború tizedik hónapjának hadi krónikája.
A videó készítésekor azt a célt tűztem magam elé, hogy az orosz-ukrán háborút hadtörténész szemmel mutassam be: objektívan, csak a katonai eseményekre koncentrálva; azok tényszerűen és részletesen, de azért mégis átfogóan ismertetve.
Kedves Huba! Szép munka! Bár a végkövetkeztetéseddel, miszerint, hogy nem az ukrán ember veszteség fog dönteni, én innen a fotelből vitába szállnék. Szerintem a 60 évesek begyűjtése pont azt jelenti, hogy nincs már emberük. Őket a frontra küldeni egyébként fölösleges áldozatnak (gyilkolásnak) tartom.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
418
5 753
93

Mintha a Völkischer Beobachtert olvasná az ember. Vagy mintha a Mille Collines rádiót hallgatnánk Ruandában...

Mondjuk a kommentelőktől megkapja a magáét a luvnya. Azzal kezdi a cikkét, hogy az interjúalanyát, egy 75 éves oroszpárti öregasszonyt rendőrkézre ad, mert áruló, az 5. hadoszlop tagja.


Más: mai lemondások ukránéknál - Herszon, Szumi, Zaporozsija, Dnyeprpetrovszk kormányzói, Kiril Tyimosenko (elnöki kabinet helyettes vezetője), Alekszij Szimonyenko (helyettes főállamügyész)
 
K

Kopi2000

Guest
Pont erről beszéltem már hónapokkal ezelőtt, pár hónapos csúszással ide okádtok olyan videókat amiken pont ukránok vannak, csak átfelíartoztátok őket....
Az agyad... Gondolkozz, ha minden video hamisítvány lenne, már MO-t is el kellett volna foglalni az orosz barátaidnak... Amúgy, meg feliratozná át a filmeket? A Kanal 13 egy török és nem ukrán csatorna...

Drónnal felderített oroszok megsemmisítése...


Az oroszok a halottaikat számolják. A túlélők, a következő roham után már a következő sorba kerülhetnek...


Orosz konvoj megsemmisítése...
 
K

Kopi2000

Guest
Egy kis történelem....


Célponttá vált az orosz BMP-2.


Azovosok harca Bahmutnál...


Megsemmisített SZ-400-as...

https://www.youtube.com/watch?v=kXZw8T21RKk

Wagneresek ukrán fogságban...


Éjszakai akció, orosz katonák és felszerelésük megsemmisítése...

 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 777
13 722
113
:D:D:D Na igen, Euronews... Lehet lejátszottak egy majdnem 80 éves, archív hangfelvételt :


"Hónapokon át tartó patthelyzet után úgy tűnik, hogy az orosz csapatoknak sikerült áttörniük az ukrán védelmet Donyeck megyében, és faluról falura haladva egyre nagyobb területre terjesztik ki a befolyásukat.

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy hétfőn elfoglalták a Kramatorszktól északra fekvő Krasznopilliát is.

Németország továbbra sem döntötte el, hogy küld-e Tigris 2-es tankokat Ukrajnába, de már megkezdte a Patriot légvédelmi rendszerek telepítését a lengyel-ukrán határra."

Bundesarchiv_Bild_101I-680-8282A-06%2C_Budapest%2C_Panzer_VI_%28Tiger_II%2C_K%C3%B6nigstiger%29.jpg"Bahmut húsdaráló. Orosz belövés az ukrán fegyveres erők mesterlövész állásába valahol egy lakóépületben.


A zenészek ATGM legénysége kifüstöli az ukrán fegyvereseket Bahmut sokemeletes épületeiből.

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 733
17 364
113
Az 1. gárda harckocsi hadsereg páncélosai Szvatovoi közelében

Ukrán harckocsi aknára fut a zaporozsjei irányban
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
865
3 718
93

Rendkívüli razzia Nyugat-Ukrajnában: vadásznak a hadköteles férfiakra

Január 23-án, hétfőn a Lviv városa melletti közúti ellenőrző pontokon az összes érkező és távozó gépjárművet megállították, hogy katonai behívókat kézbesítsenek. Emellett behívókat osztogattak a járókelőknek a város frekventáltabb pontjain, és a lakhelyükön is keresték a hadköteles férfiakat – számolt be a Kárpáti Igaz Szó.

A TSN hírportál beszámolója szerint a nyilvános és zárt csoportok üzenetváltásaiból
arra lehet következtetni, hogy nagyszabású mozgósítási hullám vette kezdetét Lvivben, és a nyugat-ukrajnai megye más városaiban.

Szemtanúk beszámolói szerint a rendőrök és a toborzóirodák dolgozói többnyire frekventált helyeken vonat- és buszpályaudvarokon, buszmegállókban, benzinkutaknál, üzletközpontok, piacok és plázák közelében razziáztak, ahol sok ember megfordul. De a tömegközlekedési eszközökön is láttak egyenruhásokat, akik behívókat osztogattak.


A TSN megkereste az Ukrán Fegyveres Erők Szárazföldi Erőinek sajtószolgálatát, hogy megtudják mi áll a katonai mozgósítás fokozásának hátterében, ám egyelőre nem válaszoltak. A hírportál megjegyezte, hogy egyelőre nem történt hivatalos bejelentés a katonai mozgósítás fokozásáról. Az elmúlt napokban hasonló módszerekről és razziákról számoltak be kárpátaljai lakosok is.
 
K

Kopi2000

Guest

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 116
7 604
113
Olyan veled "beszélgetni" mint csiszolóvászonnal segget törölni, nem lehetetlen, csak kurva fájdalmas,de tegyünk akkor egy próbát...

Ukrajnának megvolt az ereje a donbasz lakosságának terrorizáláshoz, és élt is vele, joga nem volt hozzá, mégis megtette...

ezt végig nézte mind az ENSZ, mind az EU mind a NATO, úgy, hogy közben semmit nem tettek!

szóljál ha elvesztetted a fonalat!

A balti államokban sok, az ex. Szovjetunióból ott maradt orosz lakik, gondolom erre gondoltál oroszosítás alatt, hogy elfoglalták azt az oroszok, betelepítettek oda oroszokat stb stb..

Itt akkor megkérdezném, mi a helyzet a Krímmel, amit Nyikita Szergejevics csatolt az ukrán SzSzK-hoz? ha a Krímnél nem merülnek fel aggályok a tekintélyuralmi berendezés kapcsán, vagy azért mert ott az ukránok erőszakosan próbálnak/próbáltak ukránosítani, akkor ez a balti államok esetén a volt Szovjetuniót nézve miért szúrja a szemedet?

főleg úgy, hogy az egyik egy régmúlt állam ami zavar téged (Szovjetunió) , a másik pedig egy most létező jelenlegi állam (Ukrajna) , ami nem zavar téged?

érzed a pardoxont igaz?

Azt, hogy én minek vagyok a híve meg minek nem, azt ne te mondd már meg :)

de azért segítek ebben is, hátha egy kis fény gyúl majd a fejedben...

ha, az ukránok tiszteletben tartanák az ott élő kisebbségek jogait (magyar/orosz) semmi gondjuk nem lenne...

ha nem így gondolod ezen külön vitatkozhatunk is akár, mert cáfolni nem fogod tudni.

ugyanez igaz, a románokra is a magyarokkal/székelyekkel kapcsolatban és a környéken mindenkire ahol magyar kisebbség él,de hogy messzebb menjek igaz ez a koszovói szerbek helyzetére is meg lehetne még sorolni, mivel lenne mit ,meg lenne kit..

nemzeti intelligencia kérdése, hogy melyik náció, hogyan viszonyul ehhez, szóval le lehet melyik mennyire primitív!

hogy a témánál maradjunk és ne csússzunk el rossz irányba, nézzük meg az oroszokat, van-e náluk pl vallásszabadság? (tudod-e vajon hány mecset van Moszkvában? vagy Oroszországban?)

Vagy pl Szojgu aki elég magas és felelős beosztásban van, mégsem orosz...

Ezzel szemben pl Ukrajnában betiltják az orosz ortodox egyház működését (ha nálunk lenne hasonló, vajon mit lépne a fejlett és haladó nyugat?)

nézzük csak meg a kisebbségi nyelvhasználatot... ami totálisan szembe megy a koppenhágai egyezmény 34. pontjának, az ENSZ nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek jogairól szóló nyilatkozata 4. cikkének 3. pontjának, valamint ellentétes az Európai Tanács 1201. számú ajánlásával, melynek betartására Ukrajna több nemzetközi egyezmény révén kötelezettséget vállalt.
számodra nem érdekes, hogy ennyire erős a ruszofóbia nyugaton, hogy olyan nemzetközi kötelezettségeket amiket Ukrajna önként vállalt nem tart be, és senki nem tarttat be vele? (ENSZ, EU) ez nem szúrja a szemedet?

hiszen pont az elnyomott kisebbségek érdekében szólaltál fel, miszerint a baltiakat az oroszok erőszakkal próbálták elnyomni, így a reakciójuk véleményed szerint érthető.
Geopolitikai kontextusba helyezve az egészet, levonható a következtetés viszont, hogy az orosz ellenes (az egyéb kisebbségek csak járulékos kár) fellépések Ukrajnában eszköz volt igazán, hiszen ki kellett gyakorlatilag golyózni az oroszpárti médiát, pártokat mindenhonnan, hogy megszüntessék annak a veszélyét, hogy oroszbarát vezetés kerül ismét az ország élére. Ukrajna nyugati befolyás alá húzása mind gazdasági (rengeteg ásványkincs, bagóért dolgoztatható lakosság, akik ráadásul elég képzettek és szorgosak a 3. világhoz képest), mind geopolitikai szempontból főnyeremény lett volna / lenne.
Az, hogy az amerikaiak választották ki ehhez azt az ukrán politikusi / üzleti / katonai réteget, amely megfelel a célnak, vagy csak egymásra találtak, végeredményben mindegy. Az ukránokat azért nem éri semmilyen kritika a rengeteg jogsértés miatt, mert eme nyugati (főleg amerikai) célokat próbálnak megvalósítani mindezzel, ha csesztetnék őket emiatt, még a végén meggondolnák magukat...

A lényeg, hogy az oroszokat erőszakkal golyózták ki onnan, és ezt ők nem nyelték le (többek között már ezt sem), valószínűleg erősen sajnálják ők is, hogy nem sikerült megfordítani a folyamatokat, de ha már így alakult, beleállnak, ezt látjuk most. Kérdés, hogy nyugaton beleállnak-e annyira, hogy megnyerjék (ehhez nem lesz elég az, hogy az ukránoknak küldenek pár tucat harckocsit és löveget).