[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
804
5 873
93
Kis bizonytalanság van e témában mert egyrészt ugye nem számolt el az oroszok felé az összes töltettel 1990 után, néhány sorsa bizonytalan vagy csak a szolgálatok tudnak pontosat ezek helyéről, az infó inentől kezdve nem nyilvános..

Az biztos, hogy a rakéta silóikat nem semmisítették meg, ahogy kellett volna. Jó pár ilyen támaszpont volt annó ukrajna földjén telepítve, és 2014 után is állandó katonai felügyelet, épületek területek minimális karbantartása mellett.
Van esélye annak is h a 2014 utáni "készülődés" jelében területükre is bekerülhetett ilyen eszköz de természetesen ez szigorúan titkos infó erről nem adnak ki sajtó közleményt.

Ha maradt vagy van is nuki töltet a területüken azt a legnagyobb valószínűség szerint nem az ukrán haderő kontrollálja..

Kiegészítem egy gondolattal a fenti soraimat

"Ha maradt vagy van is nuki töltet a területüken azt a legnagyobb valószínűség szerint nem az ukrán haderő kontrollálja.."

Ha így van Ukrajnában akkor mindjárt érthetővé vált, hogy Medve miért nem darálta le Ukrajnát pár nap, vagy max 1 - 2 hét alatt, mint ahogy a katonai szakértők túlnyomó többsége várta:

A Medve betört, érthetetlen módon hírtelen megállt, napokig egy helyben toporgott majd Kiev környékét teljesen elhagyva részben kihátrált, és kicsit később beröffentette a darálóját.. mert számára csak ez az egyetlen megoldás maradt,
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
6 831
25 015
113
img_2018.jpg
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
311
2 609
93
Volt "szerencsém" a világ azon részein lenni, ahol a jelenlegi rend kárvallotjai elnek és hidd el, hogy számukra nincs magyar német, vagy angol, csak fehér ember. Egy kalap alá vesznek minket a volt gyarmattartóikkal mindentől függetlenül. Fehér európai keresztény ember, csak ez létezik számukra.
"Volt "szerencsém" a világ azon részein lenni, ahol a jelenlegi rend kárvallotjai elnek és hidd el, hogy számukra nincs magyar német, vagy angol, csak fehér ember. Egy kalap alá vesznek minket a volt gyarmattartóikkal mindentől függetlenül. Fehér európai keresztény ember, csak ez létezik számukra."

Nekem is volt szerencsém. Eléggé felsőbbrendűnek képzeled magad, hogy ennyire tudatlannak titulálod az ott élőket. Vagy pedig a beosztásodnál fogva nem tudsz keveredni a nép egyszerű fiaival és csak a lebujokba jutsz el kimenő alkalmával. Valóban dolgoztam egy időszakban Líbiában, ahol tényleg őrzött táborban voltunk és a kimenő csak csoportosan és fegyveres kísérőkkel történt. De, ez a belháború és a törzsi villongások miatt volt. Egy állami megrendelés teljesítésének megzavarása, meghiúsítása pár csoportnak célja volt. Legegyszerűbben az ott dolgozók likvidálásában látták a megoldást.

Én a magam részéről mindig legalább 600-800 szót megtanultam, ahova dolgozni mentem. Igen, kurvára utálják az angolt, amerikait, franciát, olaszt, érdekes módon a németet inkább csak a fennhéjázó viselkedésük miatt, hogy úgy mondjam zsigerből és meg is értem őket. Szőr Higgins ott szembesülhetne, hogy az istenített királyi család említése csak egy nagy turhás köpést érdemel. De, ha az ő nyelvükön elmondod, hogy bocsi te magyar vagy és egy kis Közép-Európai országból érkeztél és csak azért beszélsz angolul vagy németül, mert ezen tudsz kommunikálni a munkád során, akkor érdekes módon az az általad és a nyugatiak által lenézett plebs egyből megérti és nem viselkedik veled ellenségesen. Meglepődnél, hogy mennyire képben van az átlag ember. Nagyságrendileg többet tudnak a világról, mint pl. az átlag amerikai vagy angol. Mondjuk a munkám se a hódítást szolgálta. Ráadásul nem is a kényelmes védett belvárosi kávézókban dolgoztam, mint a kiküldött újságírók többsége és emiatt születtek a tetszetős, de kurvára fals cikkek egy-egy adott országról. Az más kérdés, hogy mindig akad egy-egy én vagyok a legtökösebb, legerősebb, de ezt Aangliában, Németországban is tapasztaltam. Ilyenért nem kell külföldre menned, itt Mo-n is találhatsz ilyneket.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 143
25 091
113

Megsemmisült az ukrán idegenlégió zászlóaljparancsnoka a szvatovi fronton​

Egy utálatos ukrán fegyverest, az Ukrajna 2. Külvédelmi Légiójának Javorivból származó zászlóaljparancsnokát Svatov irányában megsemmisítették.
Az ellenséges DRG-t, amely az állásaink közelében mozgott, észrevették, és kézi lőfegyverekkel és tüzérségi tűzzel találkoztak.
Az ellenség visszavonult, és az egyik 200. femorális artériával törött. Kiderült, hogy Vlagyimir Frolov alezredes, az A-4002 katonai egység, Ukrajna 2. Külvédelmi Légiója (Javorov, Lviv régió) külön zászlóaljának parancsnoka.
Maga Frolov a dnyipropetrovszki régió szülötte, korábban a légideszant egységeknél vagy a különleges erőknél szolgált ( az alábbi dokumentumok fotója ).
Источник: https://rusvesna.su/news/1675940564

Tegnap késő esti információ: a Bakhmuttól északra lévő teljes ukrán vonal összeomlott.

A 103. elkülönült területvédelmi dandár, a 17. harckocsidandár és a 111. luhanszki védelmi dandár jelenleg Krasznaja Gora és Paraskovivka külterületéről menekül. A 115. külön gépesített dandár már Paraskovivkáról és Krasznaja Goráról is elmenekült.
Állítólag a Telegrams egyes katonáik szerint mindkét települést elhagyják.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 407
113
De az ukránok kapcsoltak és helyreállították a frontot, amibe sok orosz is odaveszett.
Valami bizonyítékot is tudtok erre az "sok orosz odaveszett" mondásra, vagy csak úgy mondogatjátok?
Azért kérdezem, mert ha úgy fogynának az oroszok ahogy az a ti álomvilágotokban történik, akkor már rég elfogyott volna az a 300 ezer mózgósított, plusz, nem kéne hoholisztánban már a vakokat, lábnélkülieket, nőket, 15 éveseket küldeni.
Ráadásul nem is tudnának továbbhaladni Soledar után, stb stb.

más:
Ez még angliába is be van narkózva mint a szar

@Roni "Elérte a nyugat hogy újabb évtizedre visszalökje az oroszokat a fejlődésben !"
Hozzunk már példákat,elemzéseket, konkrét számokat is ezekre légyszíves, mert ezek a bekiabálások olyanok mint a piacon.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
12 730
38 263
113
Mindenki igér, minél nagyobbakat, hogy ő álljon a morális hegy csúcsán. Aztán szállitanak valamit a padlásról, azt is kis mennyiségben és majd valamikor...
Közben az orosz készül és el fogja érni céljait mielőtt a szállitások megérkeznének.
Szerintem.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 821
14 785
113
Végre egy coming out! Respekt a bátorságodért ;)

Ne fogd a tükörre...
Sose voltam durvább a hozzám szólóknál. ;)


Borzalmas ez az erőltetett orosz mekegés.
Szinte szenved, hogy azt mondja, amit Moszkvából megrendeltek.
Szánalmas.


Én nem hinném, hogy mi magyarok jobban élnénk az oroszoknál.


Dudi! Putyin 10+ éve már jelezte, hogy változtatni kellene a hozzáálláson. Leszarták. A nyugat elkerülhette volna ezt a háborút, ha akarta volna, de nem akarta. Ha rossz vége lesz, akkor abban a nyugat is hibás, legalább annyira, mint az oroszok. Persze, ha rossz vége lesz, akkor már senkit sem fog érdekelni, hogy ki a hibás.
Azt súgd már meg mi a pék f@szaért kellene úgy táncolni, ahogy Putyin fütyül? :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
Ki a fenét érdekel, hogy neki mi nem tetszik?
Aláírta, akkor jó volt? Utólag meg hazudozik, történelmet hamisít?
Vagy azért kellene letérdelnünk előtte, mert különben leatomoz? o_O
A koreai Pufi is fenyeget, meg sérelmei vannak, mégse enged neki a világ.
Putyin benézte ezt az ukrán kalandot, most fenyegetőzik, erősködik, kínjában. Nagy pofavesztés lenne, ha így fejezné be a háborút, ezért szenved még, amig bírja az orosz társadalom és gazdaság. Eredményt kell felmutatnia, sokkal jobbat, mint ez az év volt, ha bele rokkan is Oroszország.
Csak hát most kezd szorulni a hurok, az EU meg lassan leválik a gázról, olajról...
Nem ez vót megbeszéve...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 890
68 155
113
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi. Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.
Nagyon el vagy tévedve... A harc azért folyik, hogy megszünjön az amerikaai hegemónia, hogy ne amerika, illletve a progresszív liberális globalisták irányítsák a világot. Magad is láthatod, hogy azon ország amelyik valamilyen jenkik által vezetett szervezetben van(EU,NATO) nem folytathatnak önálló politikát-ha igen már zsarolnak, fenyegetnek, pénzeket vonnak el, beavatkoznak a belügyekbe (választásokba, ellenzéket pénzelik,megmondják hogyan politizálj) Az amerikai nagykövetek fő feladata azon országokban,amelyek még nem hódoltak be az amerikai irányításnak a xarkeverés-felforgató tevékenység.
Oroszok saját függetlenségükért, hogy továbbra is önálló politikát folytathassanak, saját értékeik, saját hagyományaik,kultúrájuk, vallásuk....stb szerint élhessenek. Nem pedig egy usa-nkának behódolt államként. Ukrajnában a céljuk az amerikai nyomulus-hegemónia megállítása.
A jelenlegi világrend csak a legfelső tízezernek jó. Nemfogsz te rosszabbul élni, ha az oroszok nyernek. Buta aki ezt mondta neked.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
3 610
8 189
113
A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.

Az oroszok és a kínaiak csak kényszerszövetségesek, nem szövetségesek.

1994 - 2014 között Ukrajna nyíltan oroszbarát szatellitország volt, az miben befolyásolta a mi életünket, rosszabb volt-e nekünk ?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
6 566
20 219
113
A neoliberális világrend és annak vezető ereje az usa és az azt irányító depp state (rotchild, walburg, rockefeller stb. családok.) épp a szemünk láttára zabálják fel saját magukat. A kelet-európai országokat köztünk hazánkat is csak mint gyarmatokat működtetik és általunk is próbálják fentartani még a viszonylagos jólétüket. Most szintet lépnek és az egész európai úniót, mint gyarmatot kezelik és a helytartóik révén irányítják. Egyértelmű hogy túlélésre játszanak, misem bizonyítja ezt jobban a tagországokra ráeröltetett hitelkihelyezések, az örökjáradék belengetése Soros által.
Egyébbként a drámai változás a Nixon éra alatt következett be amikor is a dollárt elvágták az aranyfedezettől. Beindult az esztelen, fedezet nélküli pénzkibocsátás. A statusqo fentartásához ezért az usa-nak szinte folyamatosan háborúkat ("demokratizálás") kellett kiprovokálnia. Ez a katonai erő és a mainstrem média (amit szintén a deep state irányít) agymosása próbálta elhitetni az emberekkel a fedezetlen dollár mindenhatóságát. Az arab országokkal kötött paktum a dollárt mint kizárólagosan használható fizető eszközt az olaj és gázpiacokon (petrodollár) használata most a háttérbe szorul ezzel is gyengítve a dodo befolyását a világketeskedelemben. Nem elég csak a pénzkibocsájtás jogát megszerezni, ha nincs mögötte fizikai fedezet csak hit ami most megingott akkor kártyavárként omlik össze a rendszer magával rántva a nyugati gazdaságokat. Az usa katonailag is meggyengült (lásd afganisztáni kivonulás). A világ nagyobbik fele pedig megunta azt az arroganciát és kioktatást amit a nyugat képviselt etalonként beállítva a nyugati liberális demokráciát. Nem partnerként kezelte a más berendezkedésű és kultúrájú országokat hanem megpróbálta rájuk eröltetni a saját világnézetét. Na ennek lett most már vége. Hasad a világ és új rend alakul. Ezt jó lesz tudomásul venni, mert aki ezt figyelmen kívűl hagyja és nem lép időben az nem hogy rosszabul fog élni, hanem csak egy járulékos veszteség marad. :)
Perfekt! Gratulálok.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 056
6 101
113
Hát ha más nemzetet-népet katonai-gazdasági gyengeségünk folytán nem is, a saját zsidó közösségünket, a kuláknak minősített magyar parasztokat, illetve az elűzött svábjainkat azért csak sikerült.

Erős ország más országok népét terrorizálja, a gyenge jobb híjján a sajátját.
Ne legyél már egy ekkora élő, kollektív bűntudat.
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
785
2 280
93

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 744
57 487
113
Totálisan nem érted amiről beszélek. Fel sem fogod, hogy globálisan mit jelent az, hogy kizsákmányolva lenni, ha azt hiszed, hogy mi ki vagyunk zsákmányolva a nyugat által. Próbálj vagy 2-t hátralépni a sértett magyar ember szerepéből és akkor talán meglátod. Azt is jó lnne végre megértened, hogy nincs volt gyarmattartó és hasonló kategóriák, ami van az az európai/Észak-amerikai fehér ember. Ez az egy kategória létezik.

Ha dolgoztál azokban az országokban amit hívhatunk akár 3. világnak is és ezt tapasztaltad, akkor javaslom, hogy menj vissza mindegyikbe 1 hétre nyaralni, de ne valami megszervezett szafari vagy hasonló keretében, hanem csak úgy kirándulni a családoddal. Ráböktök egy random helyre a térképen az adott országban és menjetek el oda. Aztán nmeg ne lepődj azon, hogy azonnal megölnek csupán azért mert fehér ember vagy.

Igen, de ez a vezérelv teszi lehetővé azt, hogy te azon az életszínvonalon élj amin élsz, ne pedig azon amin Csád alsón élnek.

Tudom, hogy nem vagy hülye! Tudom, hogy tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy még a jelenlegi szabadságunknál is kevesebb szabadságunk lenne egy Oroszország vagy Kína által vezetett világban mint ami most van. Tudod amíg keletről kevesebb szabadság jön mint nyugatról (azonos életszínvonal mellet*) addig én a nyugatot tartom üdvösebbnek.

*Az oroszoknál alacsonyabb az életszínvonal mint nálunk, így nehezen tudom elképzelni, hogy egy orosz vezetés mellett ne ugyanaz lenne mint a KGST idelyén, amikor a szovjetek kőkeményen szivattyúzták ki a többi KGST országot azért, hogy fenn tudják tartani az összeomlóban lévő gazdaságukat. Meg se próbáld azt a hülyeséget, hogy szovjet féle szivattyúzást összehasonlítod az EU félével, mert nem az EU van rászorulva a magyar gazdaságra, hanem fordítva, hovatovább mi többet kapunk (kapnánk) vissza az EU-tól mint amennyit beleteszünk= mi gazdasági szempontból nem nettó befiozetők vagyunk.

UI:: A f...aszomat már ebbe a s...zarba, hogy itt még azt sem lehet, hogy egy kommentben válaszolok több ember kommentjére, mert ha megpróbálom beidézni amit mondtak (hogy mindenki értse a válaszaim kontextusát és teljesen tiszta legyen, hogy mit mire írok) és nem csak annyit nyögök oda, hogy ja, akkor közli velem a fórum, hogy bocsi több mint 1000 karakter... Kettészedni meg nem lehet, mert nyomorultul csak 2 óránként 1alkalommal kommentelhetek.