[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
21 704
75 506
113
Nem csak a Rheinmetall, de brit fegyvercégek is keresik a lehetoségeket az Ukrajnán való fegyvergyártáshoz:

Az Egyesült Királysággal kötött megállapodás lehetővé teszi Kijev számára, hogy nyugati fegyvereket gyártson Ukrajnában?​

https://www-france24-com.translate....tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

A brit fegyverügyi vezetők állítólag Kijevbe utaztak, hogy megbeszéléseket folytassanak brit fegyverek és katonai járművek ukrajnai gyártásával foglalkozó vegyes vállalatok létrehozásáról. Az elemzők egyetértenek abban, hogy egy ilyen megállapodás szóba jöhet, szoros kapcsolataik miatt az Egyesült Királyság Ukrajna vezető partnere – és hogy egy ilyen megállapodás enyhítené a Kijevbe irányuló fegyverszállítások feszültségét. Ám az elemzők nem számítanak arra, hogy ez rövid távú változást jelent, különösen addig, amíg az orosz légicsapások bármelyik ukrán fegyvergyárat fenyegetnék.
Ezek komolytalan hírek. Ki az a hülye aki ma gyárt, gyárat épít Ukrajnában, amikor a ruszkik bármikor szétlőhetik?
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
295
1 392
93
A múltkor volt egy hír, miszerint az ukránok Szu-25 veszteségét valószínűleg R37M találata okozta, mert olyan távolságban észlelt csak a sajár RT orosz vadászt, amitől még biztonságban vélték magukat. Linkelt video megerősíti, hogy tényleg bevetésre került a rakéta.

"Egy elhasznált R-37M nagy hatótávolságú levegő-levegő rakéta roncsait találták meg ukrán katonák.

Az R-37M kategóriája legnagyobb hatótávolságú rakétája, nemcsak az Orosz Űr és Légierő fegyverzetéhez, de a világ hasonló eszközeihez képest is, amely lehetővé teszi, hogy az orosz Szu-35S és MiG-31BM vadászgépek ukrán repülőgépeket találjanak el annélkűl, hogy válaszcsapás vagy légvédelem veszélyének legyenek kitéve."

forrás

Ja, a kedvenc komment a videó alatt; "Na most megtalálják a mosógép mikroproceszorát." :D
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
17 728
24 315
113
A németek legyártottak 2,600 - 3,600 közötti Leopárd 2-est, és 400 az, ami az EU-n / NATO-n kívülre került, a többit szétosztogatták Finnországtól Portugáliáig, amit meg nem, azt letárolták Németországban.

Még a nagyipari hulladék / téves koncepció mentén tervezett és sorozatgyártott Leopárd 1-est is gondosan megőrizték, hátha jó lesz valamire alapon, és találnak hozzá Suicide Squad-ot.


PZi7zXn.jpg


Vagy mi lett azokkal a Leó 2-esekkel, amiket nem tudtak másoknak eladni ? Szétvágták, és beolvasztották ?
magáncégek tárolták le a leo1 eseket felvásárlás után.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
2 811
4 255
113
Tehát mégegyszer: te komolyan azt gondolod, hogy amióta a frissen mobilizáltak a frontra kerültek (legyen mondjuk december 1), a FELÜK meghalt? A 300000 (háromszázezer) fele, azaz 150000? Ez havi szinten 60000, napi szinten 2000 orosz halott. Nem összes veszteség a sebesültekkel, hanem a halottak száma.
Napi kétezer, december 1 óta.
Csak mert az állításod, amire reagáltam (és állítom, hogy hazugság) ez volt:

“A mobilizáltak fele már halott”
Abból ugyanis a fenti számok következnek. Vagy vezesd le kérlek, ha szerinted nem.
Az nem december 1, hanem szeptember vége!
 
 • Tetszik
Reactions: ladagrant

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
914
6 844
93
A Krim és Donbassz meg ukrán.
Krimről csak annyit, hogy még a magyarok is több jogot formálhatnának rá mint az ukránok, akik sosem uralták azt a területet, csak ajándékba rájuk szakadt.. Az "ajándékot" is úgy kapták hogy azt feltételekhez kötötték, ilyen volt az autonómia is, amit többszöri nekirugaszkodás után tudott Kiev valahogy összebarkácsolni..

Mi legalább egy darabig a honfoglalásig tartó vándorlásunk során a Krimen is tartózkodtunk
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 458
28 690
113

Folytatódik a bahmuti felőrlés​

Hidegkuti Konstantin​

Milyen fontos események történtek az elmúlt napokban az ukrajnai harctéren? Miként alakulhatnak az elkövetkező napok harcai? Tényleg nyakunkon az átfogó orosz offenzíva? Szoledar után Bahmut következik vagy másik frontok mentén fordul támadásba Moszkva? Mik lehetnek az ukrán reakciók? Az ukrajnai háború kapcsán a nyugati kutatóközpontok által is jegyzett, katonai elemzéssel és nyílt forrású hírszerzéssel – OSINT – foglalkozó orosz Rybar Telegram csatorna összefoglaló videója az ukrajnai háború február 13-i eseményeiről.​

Kupjanszktól északnyugatra tovább folynak a harcok Granyikovka település északi külterületei mentén. Ezzel egyidőben az orosz csapatoknak sikerült beásniuk magukat Liman Pervij/Persij falu térségében – nem összekeverendő a donyecki Liman városával -, illetve kiszélesíteni a szomszédos Szinykovka környéki ellenőrzési zónát.

▪️Bahmuttól/Artyomovsztól északra az orosz Wagner katonai magánvállalat rohamcsapatai befejezték Krasznaja Gora előváros megtisztítását és tovább folytatják a szomszédos Paraszkovijevka védelmi vonalainak feltörését. A folyamatos orosz tüzérségi támadások közepette az ukrán parancsnokság fokozatosan vonja vissza alakulatait a frontvonal térségéből.

▪️Bahmuton belül folytatódnak az északi, keleti és déli kerületek elleni orosz támadások. A Wagner katonai magánvállalat erőinek sikerült behatolniuk a délnyugati Bugyonovka negyedbe, miközben a helyi temető térségében továbbra is heves harcok folynak.

▪️Bahmuttól délnyugatra az orosz rohamcsapatok az erős ukrán ellenállás ellenére Csaszov Jar irányába nyomulnak előre. Az ukrán parancsnokság további erősítéseket vezényelt a térségbe a bahmuti védelem szempontjából kiemelt fontosságú logisztikai központ megtartása érdekében.

▪️Ukrán tüzérségi támadás érte a határmenti Kurszki területen fekvő Alekszejevka települést. Szerencsére az incidens során személyi sérülés nem történt, ám a helyi traszformátor alállomás találatot kapott, amelynek következtében átmeneti áramkimaradások tapasztalhatóak.

▪️Egyúttal ukrán tüzérségi támadás érte az orosz Belgorodi terület civil infrastruktúráját is. Krasznoje településen egy iskolát ért találat, amely során bár az épület nagyobb károkat szenvedett, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

▪️Az ukrán haderő szintén folytatja a donyecki agglomeráció elleni tüzérségi belövéseket. Legutóbb a Donyecktől északra fekvő Gorlovka Nyikitovszkij kerületét érte találat, ahol lakóépületek és távvezetékek sérültek meg.

Nukleáris fegyverekkel felszerelt hajókat telepített Oroszország a Balti-tengerre​

Oroszország 30 év után először atomfegyverekkel felszerelt hajókat telepített a Balti-tengerre, írja a norvég hírszerzés jelentésére hivatkozva a Politico. „A nukleáris fegyverek kulcsfontosságú része az Északi Flotta tengeralattjáróin és hajóin van” – állítják a norvégok.
Az Északi Flotta hadihajói a hidegháború idején rendszeresen nukleáris fegyverekkel hajóztak ki a tengerre, de a modern Oroszország történetében ez most először fordult elő – teszi hozzá a jelentés.

Oroszország tengeralattjárói, műholdellenes fegyverei és kibereszközei fenyegethetik Norvégiát és a NATO-t, a nukleáris fegyverek „különösen komoly veszélyt jelentenek számos olyan műveleti forgatókönyvben, amiben a NATO-országok is részt vehetnek” – áll a dokumentumban.

A norvég hírszerzés szerint nem zárható ki a háború eszkalálódása, amiben már az Egyesült Államok, a NATO és Norvégia is érintett lesz. Az ügynökség úgy értékelte, hogy bár Oroszország fenntartja, modernizálja és fejleszti nukleáris arzenálját, a kapcsolódó orosz doktrínában nem várható jelentős változás az elkövetkező években.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 220
54 092
113
Eddig összeadva 443 milliárd dollár értékű támogatást kaptak. A magyar, azaz hazai GDP 2022-ben 194 milliárd dollár volt. Gondolom el lehetne kezdeni kommunikálni a kisemizetté váltak és válók között.


Ha jol tudom 44 milliard dollar az allamadossagunk. Ezek 10x annyit kaptak es semmi eredmeny, csak xarabb naprol napra minden es egyre tobb penz kell. Az ujjaepites mar valami 1200 milliard dollar korul lenne alitolag. Betolhat meg a nyugat sok sok penzt, be fog bukni az EU, mert nem tud dollart nyomtatni. De az Usa is porul jarhat, egyre kevesebb a dollarhasznalo, Ukrajna meg egy feneketlen lyuk. Nem fogjak tudni kiszedni amit beletettek, es ha par ev mulva vege is lenne, beigertek Zelenszkijnek hogy ujjaepitik Ukrajnat.
Arra nem lesz penz, a vilagon nincs annyi penz.
Ezek komolytalan hírek. Ki az a hülye aki ma gyárt, gyárat épít Ukrajnában, amikor a ruszkik bármikor szétlőhetik?
Nestlé.
De az nem hadiuzem.
Egyebkent elmondana valaki hogy hova tunt a Nato legvedelem???
Mert egy evig ment a kopkodes hogy azert xarok az ukranok mert orosz legvedelmuk van, bezzeg a nyugati. Kaptak nyugati legvedelmet doszt, mindenfelet, de teljesen hatastalan ha hetfonkent Putyin felkuldi a medveket.
Na es Nasams is semmisult meg par hete, de (!) legalabb nem lovik ezekkel is a lakotelepeket mint az S300-al szoktak.
Valamikor a hírekben azt hiszem az volt, hogy az USA 10ezer+ ilyen aknaszóró 155mm-es lövedéket adott át az Ukránoknak.
Sok traktor fog felrobbanni meg a haboru utan evek mulva is.

Buta oroszok, el vannak maradva, meg a kepmutato nyugat es a szankciok...

Olyan xarul allnak az oroszok haditechnikaval hogy kuldtek 70 Kamazt meg 20 Btr 70-est Ghananak...

 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 018
4 214
113
Tekintettel arra, hogy több lelkes harckocsit igérgető állam utólag különböző ürügyekkel kihátrált az szállitás mögül, akkor most hány harckocsival számolhat Kiev?
Egyenlőre biztosnak tűnik 13 német Leo 2A6 és 3 portugál Leo 2A4. A 13 Challyról sem hallani.
Még el sem kezdődtek a beigért, raktáron lévő Leo 1-esek műszaki előkészitése sem. Az Abramsokat meg amúgy is csak 23 végére igérték. Teljesen sötét a szerviz, javitás, lőszerszállitás megoldása. Ismeretlen számú személyzetet képeznek ki itt-ott.
Mintha arra spekulálnának, hogy összeomlik Kiev, mielőtt szálitaniuk kellene és igy megoldódik a dilemma. :)
Kanada 4 leo-t már átadott. A lengyelek is biztosan adnak de szerintem a spanyolok is.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 528
18 592
113
A múltkor volt egy hír, miszerint az ukránok Szu-25 veszteségét valószínűleg R37M találata okozta, mert olyan távolságban észlelt csak a sajár RT orosz vadászt, amitől még biztonságban vélték magukat. Linkelt video megerősíti, hogy tényleg bevetésre került a rakéta.

"Egy elhasznált R-37M nagy hatótávolságú levegő-levegő rakéta roncsait találták meg ukrán katonák.

Az R-37M kategóriája legnagyobb hatótávolságú rakétája, nemcsak az Orosz Űr és Légierő fegyverzetéhez, de a világ hasonló eszközeihez képest is, amely lehetővé teszi, hogy az orosz Szu-35S és MiG-31BM vadászgépek ukrán repülőgépeket találjanak el annélkűl, hogy válaszcsapás vagy légvédelem veszélyének legyenek kitéve."

forrás

Ja, a kedvenc komment a videó alatt; "Na most megtalálják a mosógép mikroproceszorát." :D
Milyen mikroprocesszort? Nem láttad 0:41-nél a fogaskerekeket? Ez felhúzós vagy lendkerekes B+!!!
Ezeknek a hoholoknak rendesen odavertek.
Garik a harckocsizó :)
Peter Reedék Vianoja a kornet után.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
14 902
40 946
113

Folytatódik a bahmuti felőrlés​

Hidegkuti Konstantin​

Milyen fontos események történtek az elmúlt napokban az ukrajnai harctéren? Miként alakulhatnak az elkövetkező napok harcai? Tényleg nyakunkon az átfogó orosz offenzíva? Szoledar után Bahmut következik vagy másik frontok mentén fordul támadásba Moszkva? Mik lehetnek az ukrán reakciók? Az ukrajnai háború kapcsán a nyugati kutatóközpontok által is jegyzett, katonai elemzéssel és nyílt forrású hírszerzéssel – OSINT – foglalkozó orosz Rybar Telegram csatorna összefoglaló videója az ukrajnai háború február 13-i eseményeiről.​

Kupjanszktól északnyugatra tovább folynak a harcok Granyikovka település északi külterületei mentén. Ezzel egyidőben az orosz csapatoknak sikerült beásniuk magukat Liman Pervij/Persij falu térségében – nem összekeverendő a donyecki Liman városával -, illetve kiszélesíteni a szomszédos Szinykovka környéki ellenőrzési zónát.

▪️Bahmuttól/Artyomovsztól északra az orosz Wagner katonai magánvállalat rohamcsapatai befejezték Krasznaja Gora előváros megtisztítását és tovább folytatják a szomszédos Paraszkovijevka védelmi vonalainak feltörését. A folyamatos orosz tüzérségi támadások közepette az ukrán parancsnokság fokozatosan vonja vissza alakulatait a frontvonal térségéből.

▪️Bahmuton belül folytatódnak az északi, keleti és déli kerületek elleni orosz támadások. A Wagner katonai magánvállalat erőinek sikerült behatolniuk a délnyugati Bugyonovka negyedbe, miközben a helyi temető térségében továbbra is heves harcok folynak.

▪️Bahmuttól délnyugatra az orosz rohamcsapatok az erős ukrán ellenállás ellenére Csaszov Jar irányába nyomulnak előre. Az ukrán parancsnokság további erősítéseket vezényelt a térségbe a bahmuti védelem szempontjából kiemelt fontosságú logisztikai központ megtartása érdekében.

▪️Ukrán tüzérségi támadás érte a határmenti Kurszki területen fekvő Alekszejevka települést. Szerencsére az incidens során személyi sérülés nem történt, ám a helyi traszformátor alállomás találatot kapott, amelynek következtében átmeneti áramkimaradások tapasztalhatóak.

▪️Egyúttal ukrán tüzérségi támadás érte az orosz Belgorodi terület civil infrastruktúráját is. Krasznoje településen egy iskolát ért találat, amely során bár az épület nagyobb károkat szenvedett, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

▪️Az ukrán haderő szintén folytatja a donyecki agglomeráció elleni tüzérségi belövéseket. Legutóbb a Donyecktől északra fekvő Gorlovka Nyikitovszkij kerületét érte találat, ahol lakóépületek és távvezetékek sérültek meg.

Nukleáris fegyverekkel felszerelt hajókat telepített Oroszország a Balti-tengerre​

Oroszország 30 év után először atomfegyverekkel felszerelt hajókat telepített a Balti-tengerre, írja a norvég hírszerzés jelentésére hivatkozva a Politico. „A nukleáris fegyverek kulcsfontosságú része az Északi Flotta tengeralattjáróin és hajóin van” – állítják a norvégok.
Az Északi Flotta hadihajói a hidegháború idején rendszeresen nukleáris fegyverekkel hajóztak ki a tengerre, de a modern Oroszország történetében ez most először fordult elő – teszi hozzá a jelentés.

Oroszország tengeralattjárói, műholdellenes fegyverei és kibereszközei fenyegethetik Norvégiát és a NATO-t, a nukleáris fegyverek „különösen komoly veszélyt jelentenek számos olyan műveleti forgatókönyvben, amiben a NATO-országok is részt vehetnek” – áll a dokumentumban.

A norvég hírszerzés szerint nem zárható ki a háború eszkalálódása, amiben már az Egyesült Államok, a NATO és Norvégia is érintett lesz. Az ügynökség úgy értékelte, hogy bár Oroszország fenntartja, modernizálja és fejleszti nukleáris arzenálját, a kapcsolódó orosz doktrínában nem várható jelentős változás az elkövetkező években.Helyes!
Rettegjetek minden erőtökkelHa eljön az idő. jelezzük. Most az ukránok jelezték ezt az orosznak. o_O

Nem, dehogy. Sose vót.
Jó a párhuzamod....
Ezért kell nekik is takarodni a megszállt területekről!
Meg az orosznak is.
Az orosznak a megszállt Kelet-ukrajnából, az ukránnak meg a megszállt Kárpátaljáról kell visszatakarodni! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
Most az oroszt segítjük vissza a hazájába. Utána könnyebb lesz majd az ukránt.
Ezen mit nem értesz? o_O

Oké, legyen. Döntöttem, a Krím maradhat orosz. Vagy tatár. :)
Mi ez a királyi többes?
Elkel most minden segítő kéz a fronton,menj inkább harcolni a Krím ért,nem itt szájkaratézz,simán nyerhető az elmaradott Oroszkkal szemben,amúgy bebasztak nekik a szankciók, összedobunk neked itt egy pár bakancsra,gyakorlóra,és indulj.
;)
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 324
4 176
113
Mai oryx szam 9255. Ugy tunik tenyleg elindult felkemenyen az orosz offenziva ahogy a britek is mondtak a front teljes szakasza menten. Nincs mas magyarazat az orosz vesztesegek ilyen megugrasara.

Orosz TOS tuzerseg lett artalmatlanitva

Orosz Szu-24 lett javithatatlanna roncsolva az ukran legvedelem altal.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
3 764
9 533
113
Ezek komolytalan hírek. Ki az a hülye aki ma gyárt, gyárat épít Ukrajnában, amikor a ruszkik bármikor szétlőhetik?
Ezek a beruházások (akár csak a legelsoként beharangzot Bayraktar uzem) hoszutávuak, az uzemeket biztos nem húznák fel egy évnél korábban, szoval kb. 2024 második felében lehetne elindítani a gyártást. Számítatnak az iparosok arra, hogy addiga már le lesz zárva a háború, csak a biznisz marad.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 220
54 092
113
Hölgyem es uraim, csupa Nato technikat lathatunk a felvetelen.
Kerdesem hova lett a keleti technika? :rolleyes:


Ujabb Nato zsoldossal kevesebb.

Lassitott felvetelen a Kornet hatasmehanizmusa a Nato zsoldosok MB Vianojan.

Megbillogozzak az ukran/Nato katonak az elfogott oroszokat?

Ujabb Nato technika semisult meg.
M777 loszerszalito jarmuveket kapott el az orosz tuzerseg.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 458
28 690
113

Nyolc ország szállít Leopard tankokat Ukrajnának - mondta a Pentagon vezetője​

Nyolc ország kész a német Leopard tankok átadására a kijevi rezsimnek – mondta Lloyd Austin, a Pentagon vezetője.
Austin szerint Németországról, Kanadáról, Lengyelországról, Dániáról, Spanyolországról, Portugáliáról, Norvégiáról és Hollandiáról van szó.
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pedig a szövetség országainak védelmi minisztériumainak vezetőinek tanácskozásának kezdete előtt tartott sajtótájékoztatón megismétli, hogy a Kijevbe irányuló katonai szállítások állítólag nem jelentik a NATO részvételét a konfliktusban. Ukrajna.
„A NATO és a szövetség tagjai nem részei a konfliktusnak. Támogatást nyújtunk Ukrajnának, amely megvédi magát… A NATO-nak joga van segíteni Ukrajnának önvédelemhez való jogának gyakorlásában” – mondja a szövetség főtitkára.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676368645

Két ország megtagadta a Leopard 2 szállítását Ukrajnának​

Hollandia és Dánia nem szállít Leopard 2-t Ukrajnának. A Die Welt ír róla.
„Hollandia és Dánia kormánya bejelentette, hogy egyik ország sem szállít Leopard 2-t. Mark Rutte holland miniszterelnök például azt mondta, hogy országa 18 Németországból bérelt Leopard 2-t tud biztosítani, amelyeket eddig a német- Holland zászlóalj ... De Hága azt mondta, hogy ezek a tankok nem állnak rendelkezésre Ukrajna számára ”- mondja a kiadvány.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676407177

„Etették a disznókat”: kiderült, hova küldték az ukrán gabonát​

Ahelyett, hogy az ukrán búzát a szegény afrikai országokba küldték volna, Spanyolországban sertésekkel etették – írta Michael Koch, az Express rovatvezetője.
„Az Európai Unió azért küzdött, hogy létrehozzon egy folyosót az ukrán gabona tengeri szállításához, hogy a legszegényebb országok ne szenvedjenek éhínséget.
A búza azonban alig került oda, inkább Spanyolországba küldték, ahol sertések takarmányozására használták” – mondta.
Koch arról panaszkodott, hogy kevés érkezett a harmadik világ országaiba. Véleménye szerint ennek oka a kijevi hatóságok anyagi haszna.
„Egy ilyen szégyen magyarázata egyszerű: Spanyolország több pénzt fizetett, Ukrajna pedig teljesítette” – panaszkodott az újságíró.
Korábban Törökország azt közölte, hogy a „gabonafolyosón” a rászoruló országokba szállított gabona aránya mindössze 5,4 százalék volt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676431754

Az orosz hadsereg áttörte az ukrán fegyveresek lépcsőzetes védelmét az LPR-ben​

Az orosz csapatok áttörték az ukrán csapatok lépcsőzetes védelmét a Luhanszki Népköztársaság területén – írja a Honvédelmi Minisztérium.
„A Központi Katonai Körzet motoros puskái az LPR erdős részén áttörték az ellenség lépcsőzetes védelmét. A Központi Katonai Körzet katonáinak offenzívája során az ukrán csapatok véletlenszerűen vonultak vissza legfeljebb három kilométeres távolságra a korábban megszállt vonalaktól” – áll a minisztérium közleményében.
Megjegyzendő, hogy még az ellenség erősebb második védelmi vonala sem tudta megtartani az orosz hadsereg áttörését.
„Az ukrán fegyveresek sietve hagyták el állásaikat, nem volt idejük katonai felszereléseket és halottaik holttestét összeszedni” – tette hozzá az üzenet.
A Honvédelmi Minisztérium hangsúlyozta, hogy az ukrán katonaság a visszavonulásukat fedezve NATO-jellegű gyalogsági aknákkal távolról elaknázta a területet, de az orosz motorizált lövészeknek sikerült megvetni a lábukat a megszállt vonalakon, és folytatni az offenzívát.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676433064

Ismertté vált az európai gázkészletek helyzete​

Nem valószínű, hogy Európának hirtelen gázhiánnyal kell szembenéznie a közeljövőben: a földalatti gáztárolók kihasználtsága továbbra is az elmúlt öt év átlaga felett van, ugyanakkor fennáll az előrejelzésekhez képest magasabb kereslet kockázata, ami magasabb növekedést is eredményezhet. Az árak továbbra is megmaradnak – mondta a brit elemző a RIA Novosti Alfa Capitalnek Alekszandr Dzsioevnek adott kommentárjában.
„Most már nincsenek előfeltételei annak, hogy Európában hirtelen gázhiány alakuljon ki. Az európai UGSF-ek kihasználtsága körülbelül 65%, ami észrevehetően magasabb, mint az elmúlt öt év átlagos értéke az év ezen időszakában” – jegyzi meg Dzhioev.
Az ok az ügynökség beszélgetőtársa szerint az Európában kialakult meleg időjárás, és ennek következtében a fűtésre nem annyira aktív gázhasználat. Ilyen hőmérsékleti rendszer fenntartása esetén a gáztárolók töltöttségi szintje tavasz elejére 50% felett lehet, ami viszont megkönnyíti a fűtőanyag-tároló létesítmények 2023. november 1-re történő 90%-os feltöltését. hisz.
"Mindazonáltal az egykor legnagyobb gázszállító hiánya miatt a piacon (a Gazprom 2022-ben több mint felére csökkentette a nem FÁK-országokba irányuló exportszállítást - a szerk.) ez a feladat nem szűnik meg nem triviálisnak lenni" - mondta Dzsioev. jegyzetek.
Kockázati oldalon például a vártnál nagyobb belső kereslet, vagy a kínai külső kereslet aktívabb felépülése hathat, ebben az esetben a gázárak ismét emelkedésnek indulhatnak – vonja le a következtetést.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676435111

Az elnök beszéde után másnap összeül az Állami Duma és a Szövetségi Tanács​

Emlékezzünk vissza, hogy Vlagyimir Putyin üzenetét február 21-re, a Donyecki és Luhanszki Népköztársaság elismerésének évfordulójára tervezik.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676440786
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 031
26 174
113
az orosz csapatok életkörülményei a frontvonalban
Hölgyem es uraim, csupa Nato technikat lathatunk a felvetelen.
Kerdesem hova lett a keleti technika? :rolleyes:


Ujabb Nato zsoldossal kevesebb.

Lassitott felvetelen a Kornet hatasmehanizmusa a Nato zsoldosok MB Vianojan.

Megbillogozzak az ukran/Nato katonak az elfogott oroszokat?

Ujabb Nato technika semisult meg.
M777 loszerszalito jarmuveket kapott el az orosz tuzerseg.
Elvitte a cica a keleti technikát.
fow33c10.jpg