Tudom, tudom szóbeli ígéret nem számít, meg egyébként is a SzU-nak adták, nem Oroszországnak (ilyenkor nincs jogutód)

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezek annak örülnek, hogy kijöhettek a pöcegödörből. Minden csupa sár, gondolom, hogy milyen kellemes lehet hetekig sárban fetrengeni.Állítólag ezek már Bahmutból visszavonuló ukrik. Hiába vigyorog ,a többiek majdnem sírnak.
A fentiben a bekerítés réme közeleg...
Az Orosz légierőt hiányolom,hogy hagyják őket nyugisan elmenni.A vigyorgás lehet a Progozsin által említett harci drogtól van.Ezek annak örülnek, hogy kijöhettek a pöcegödörből. Minden csupa sár, gondolom, hogy milyen kellemes lehet hetekig sárban fetrengeni.
Hol az összefüggés?
Tudom, tudom szóbeli ígéret nem számít, meg egyébként is a SzU-nak adták, nem Oroszországnak (ilyenkor nincs jogutód)
![]()
![]()
Na ezekkel az ottragadt szerencsétlenekkel fogják most újraforgatni a "Szopóállarcos spermabankrablás 2"-őt.
Abból a 3000-ből minimum 400 zsoldos, abból kb. 20 román, de azok fele már át is állt, de már előre készültek rá az oroszok: Román tolmácsod mindig legyen!
Így máris csökkent a létszám ja és ezután még a maradék 10 román is azonnal átállt.
Ha pedig lesz Leó zsákmányolva az nagyon kínos lesz azzal kb. Kadirov fog otthon majd Tesco-ba járni előtte még a moszkvai győzelem napi felvonuláson végigvonulni és pózolni
Állítólag ezek már Bahmutból visszavonuló ukrik. Hiába vigyorog ,a többiek majdnem sírnak.
Az Orosz légierőt hiányolom,hogy hagyják őket nyugisan elmenni.A vigyorgás lehet a Progozsin által említett harci drogtól van.
Légiriadót rendeltek el a Okrajina legtöbb részén.
Kijevben és a térségben is zúg a sziréna. Az ellenséges erőforrások orosz repülőgépek repüléséről számolnak be, rakétaindítások lehetségesek.
Tu-22M3 rakétahordozók Kurszk irányából érkeztek, rakétaindításokat rögzítenek az ukrán források szerint.
"Ne hagyja figyelmen kívül a riasztást" - mondta Yermak, Zelenszkij irodájának vezetője.
⚡Az UkrTG csatornák robbanásokról számolnak be a Poltava régió Kremencsug körzetében
![]()
tényleg úgy képzeled a dolgot, hogy az elmenekültek tulajdonjogát eu-s pénzen megszüntetik?
Erről van infód?
![]()
In an Epic Battle of Tanks, Russia Was Routed, Repeating Earlier Mistakes
A three-week fight in the town of Vuhledar in southern Ukraine produced what Ukrainian officials say was the biggest tank battle of the war so far, and a stinging setback for the Russians.www.nytimes.com
Sose mondtam ilyet. Bár a magyarokkal sokszor előfordult a történelem során, hogy elvett házaikba idegeneket költöztettek.
De nem hinném, hogy így csinálnák.
Egyszerűen újakat építenének, ahogy Palesztinában.
Ezért lenne, jó, hogy Donbasszban lehessen újjá építeni otthonaik.
Nem mondod! Mik vannak!Végülis csak a háború eleje óta van minden BTG-nek páncéltörő szakasza ATGM hordozó platformmal.
Itt a cikk amit elfelejtettem linkelni, az ukrán földek privatizálásáról, amit igazán Zselé indított be 2021-ben:Butaság a termőföld? Olvass utána, kezdésnek javaslom a lenti tanulmányt és bizony nem Putyin írta hanem a napnál világosabb mi folyik főleg 2021 óta amikor Zselé elkezdte kiárusítani konkrétan a termőföldvagyon nagy részét a globális alapkezelőknek. Ukrajna a világ legnagyobb gabonaexportőre volt. Jelen állás szerint az ezt biztosító termőföld fele, kb évi 40 millió tonna exportkapacitással az alapkezelők birtokában van! Egy kibaszott nagy monopoly zajlik a fegyver, gyógyszer, gabonabevételek csörögnek az alapkezelőknél, ehhez jönnek a feltörekvő kínai, indiai származású befektetőcégek. A tortából pedig az orosz oligarchák is harapni kívántak, tehát tavaly óta mindenki boldog, mert a világ adófizetői szépen tejelnek a fegyver és egyéb iparulajoknak, és bizony a termőföld nagyon is szépen csillog ezeknek, beleértve a kínaiakat. Ukrajna és a világ újrafelosztása folyamatban van, és nincsenek jó fiúk.
Magyarország érdeke ebben, hogy maradjunk kicsik és legalább az infrastuktúra és természeti erőforrások maradjanak a magyar oligarchák (jobb híján) kezében.
Szóval párezer anonim monopolyjátékos tologatja a sakkbábukat (szerinted miért jártak a fullajtárok, Yellen és Georgieva Zselénél, ha nem e játék részeként, illetve védeni a befektetéseiket Ukrajnában?), minket meg etetnek a mesével jóról, rosszról, demokráciáról, békéről, klímáról stb.
Afrikában is ez megy, csak ott a kínai pénzeszsákok kilóra megvesznek mindent, Ukrajnán meg megy a marakodás, de közben ez csak két rétegnek rossz, az ukránoknak akik megdöglenek és minden adófizetőnek világszerte aki fizeti a cirkuszt.
A multipoláris álmok kijevnél szertefoszlottak? Oszt ezt így hogy? Nem kezdek bele de nézz már rá azóta a petrodollár helyzetére, az OPEC állásfoglalásaira stb stb. Igenis multipolarizálódik a világ és benne a milliárdosok lokációi is, és ebben a borzasztó helyzetben kellene némi mozgásteret hagynunk magunknak, az pedig nem egyszerű. De ha őszintén azt gondolod hogy csak a ZUSA, hát lelked rajta.
Abból, hogy sokkal erősebb a tüzérségük, és mert meg vagyok róla győződve, hogy az ukrán emberveszteség nagyobb.Miből gondolod hogy az oroszok nem darálódnak? Ha az ukránok veszteségei túl nagyok, akkor még mindig visszavonulhatnak és annak se lenne érdemi következménye.
Ott a BMP körül azok a kerek cuccok aknák, ugye?Tudom, tudom szóbeli ígéret nem számít, meg egyébként is a SzU-nak adták, nem Oroszországnak (ilyenkor nincs jogutód)
![]()
![]()
Ukrajnában Kárpátalján 1945-től mintegy félmillió elmenekült vagy elhurcolt magyar ember otthonába nagyrészt ukrán lakost, kis részben oroszt költöztettek be az akkori hatóságok, az eredeti tulajok mindenféle kártérítése nélkül.Sose mondtam ilyet. Bár a magyarokkal sokszor előfordult a történelem során, hogy elvett házaikba idegeneket költöztettek.
De nem hinném, hogy így csinálnák.
Egyszerűen újakat építenének, ahogy Palesztinában.
Ezért lenne, jó, hogy Donbasszban lehessen újjá építeni otthonaik.
Ott a BMP körül azok a kerek cuccok aknák, ugye?
Igen, de az kívül volt, a több tucat 10mm-es gránát vitte szét így ami jó oroaz szokás szerint a küzdőtérben van páncélozatlanul.Ott a BMP körül azok a kerek cuccok aknák, ugye?