[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
3 926
7 922
113

Kurvak mar voltak ebben a topikban vagy meg nem?

Nem emliti a cikk hogy nyugaton vagy keleten ert-e el sikereket. :D
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 446
6 233
113
ez az elarulta, ez igencsak eros kifejezes. En inkabb ugy mondanam, hogy belebofogte az eterbe. Arrol a Nad nevu politikai prostitulaltrol van szo, aki mar 4-5x kijelentette, hogy a szlovak MIG-29 at lett adva az ukranoknak, de meg mindig nincs dontes rola. Ez egy bemondasa egy forumon, semmivel sincs alatamasztva.

Ileneket is tud am nyilatkozni:

Jaroslav Naď: a honvédelmi tárca számára 2022 volt a legsikeresebb év Szlovákia megalakulása óta​

Kihívásokkal teli, de sikeres év volt - értékelte az elmúlt 12 hónapot Jaroslav Naď (OĽANO) megbízott védelmi miniszter a TASR-nek adott interjújában.

https://patria24.rtvs.sk/2023/01/03...-legsikeresebb-ev-szlovakia-megalakulasa-ota/

Vegulis, ha a pancelos haderonem, legvedelem es lassan ugy nez ki, a legiero lenullazasa siker, akkor persze ertem...
Biztos tudja nagy "úr" miért is mondja ezeket, abban biztosak lehetünk, hogy a nyugat által állándóán ellenünk hergelt tót atyafiak a használt és egyben használhatatlan vasaikért bőséges secondhand German és Us vasakat kaptak ígéret szintjén, a kérdés, hogy meg is kapják-e.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
2 809
10 362
113
Ha ennyire nem volta felkészülve egy háborúra (márpedig nem voltak, ez tény), akkor miért kezdtek bele? Mi akadályozta meg őket abban, hogy várjanak 3 hónapot, amíg felszárad Ukrajna, amíg felkészülnek és csak akkor támadjanak amikor alkalmas rá a terep meg a saját hadseregük? Talán nem az, hogy Putyin elhitte amit hazudtak neki és az egész haderő legnagyobb döbbenetére támadásra adott parancsot? Miért mondom azt, hogy a haderő vezetői hazudtak Putyinnak mint a vízfolyás? Ott van példának a sorkatonák kérdése akikről kiderült, hogy ott sem lehetnének, de ott voltak...
Lehet köze van/volt a sietségnek ehhez:
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
936
7 883
93
TOrfteDADNFEE-XhRkkh0LYUXXE-NT1zB5mC07Z9zzqsuJwyXE6SLCnVggOaziR8LaECCtv0CQwj8qtfVcr1NgnbEs6V9Xs8JkGZGaOSabQPJAd0R26azbysyj5RIfotAQ7ZREaQRVfx3-HaGYXIa78QA-jrZ3icPQ0WZwRPDIUj3Vj7V_1Tc8Sd91yAlyTHcNR1PlbStanOFGSud_mamFNOvgEKKoynN8lA6N__cMiuVwBoFEyLxqAo1-yBCap1ngOUqBBU5vdnvJ9dC5I97Ha_q0ciCf9p4lurSOMrx0CqXYHdzM5fB5Cq5sK_3v7HDxJYTM1VnPvUwUpt9mtFww.jpg

Gena a krokodil és Cseburaska
Küldeném a két oldal frontkatonáinak, és mindenkinek aki szereti...

 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 928
32 024
113
Prigozsinnak úgy látszik sikerült a saját csapdájába csalnia a drogost, hiszen a sikeresen védekező ukrán hadsereg nem adhatja fel a várost egy rohamásókkal rohamozó ellenségnekUkrán katona kiakadt, hogy a drogos nem csak a halálba küldi őket, de meg is öleti a gestapóval ha kell (mint a nemrég linkelt kivégzés)


Az utolsó út Bakhmutba


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
- Intelligence suggests pro-Ukrainian group sabotaged Nord Stream pipelines (https://www.nytimes.com/2023/03/07/us/politics/nord-stream-pipeline-sabotage-ukraine.html)
 • AFU destroyed Russian BUK-M1-2
 • One of the leaders of "Right Sector", Dmintro Kotsubailo, died near Bakhmut
 • 130 Ukrainian soldiers returned to Ukraine after today's exchange. 71 of them were at "Azovstal". Russia is freeing Azog now?
 • Two fighter jets crashed in Rome, Italy. Pilots died
 • The kike's government approved forced evacuation of children from war zones
 • UN chief to visit Ukraine tomorrow and to meet the jew
 • The man who said "Slave Ukraini" and was executed is allegedly Alexander Matsievskii, some kike's minion claims. They also told us other names. Who was this man, anons? Have you already found out?
 • 3 air raid alarms today
 • More COVID cases. Oy vey! Goyim, get your 10th "safe and effective" booster before it's too late!
 • "Places of Invincibility" were closed in Chernigov. The authorities promise to reopen them is there is a reason for it
 • UK ammunition stockpile "dangerously low" because of Ukraine war. Who's running out of missiles?
 • The 2024 shadow campaign between Trump and DeSantis should worry Ukraine (CNN) kek
 • NATO estimates Russia lost 5 times more soldiers in Bakhmut than Ukraine (CNN) Is it true?
 • Officers detained 35 people in clash with protesters at Atlanta police training center site
 • Protests in Georgia (the country) after the law targeting foreign agents was adopted (in the first reading). US and EU did not like this law. Do the math, anons.Pár hónapja még arról álmodoztak natoék, hogy Grúziában nyitnak egy második frontot, erre...


Úgy látszik ez lesz a hivatalos mentegetőzés, rákenik az ukránokra a robbantást


Orosz állampolgárok hamarosan vízum nélkül utazhatnak 11 országba (és az ottaniak Oroszországba):
Bahrain, Oman, Saudi Arabia, Kuwait, Bahamas, Barbados, Haiti, Mexico, Trinidad and Tobago, Zambia, Malaysia


Románok legalább csak a rómaiakig mentek vissza mikor történelmet kreáltak maguknak...
5f6ag6E.jpg
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
637
2 862
93
nem harcokról, de ukrajna és az eu "kapcsolatáról"
tegnap tértem vissza egy hosszabb spanyol útról. igazából ez Barcelona és Valencia városokat jelenti, előbbiben 3, utóbbiban további 14 napot töltöttem el ...
ezen idő alatt mindösszesen 1, azaz egy darab olyan személlyel találkoztam, akit érdekelt az, hogy mi folyik ukrajnában! a két városban pár ukránt, több oroszt (rendszám alapján) láttam csak.
persze lehet mondani messze vannak a háborútól, de azért érdekes, hogy mennyire nem érdekli ott ez az embereket. ráadás az, hogy igazából a hírekben sem nagyon szerepel.
ennyit érdekességképpen, most megyek, felzárkózóm hírekből :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 458
28 690
113

Bakhmut lángokban áll: folytatódnak a heves harcok, az APU erősítést küldött a csatába (FOTÓ)​

Bakhmut lángokban áll: a legkeményebb harcok folytatódnak, az ukrán fegyveres erők erősítést küldtek a csatába.
Ukrán katonai elemzők megerősítik, hogy az ukrán fegyveres erők gyakorlatilag semmit nem irányítanak Zabahmutkában.

A déli szektorban az ukrán fegyveres erők ellentámadással próbálnak javítani a taktikai helyzeten. Ivanovszkij térségében találkozási harcok folynak, az ukrán fegyveres erők igyekeznek megakadályozni, hogy Wagnerek megvessék a lábukat a korábban elfoglalt pozícióikban.
Az általános helyzet továbbra is rendkívül nehéz az ukrán fegyveres erők számára.
„Bakhmut áll, de nagyon magas áron ” – összegzik az ukrán propagandisták.
Az ukrán csapatok továbbra is óriási veszteségeket szenvednek.
Külföldi zsoldosok aktívan részt vesznek a csatákban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678198285

Zelenszkij megmagyarázta, hogy nem hajlandó megadni Bahmutot​

Bakhmut feladása megnyitja az utat az orosz csapatok előtt a keleti kulcsfontosságú városok felé – mondta Zelenszkij a CNN-nek adott interjújában.
„Megértjük, hogy Bahmut után tovább is mehetnek. Mehetnek Kramatorszkba, mehetnek Szlavjanszkba. Ez megnyitná az utat az oroszok számára Bahmut után Ukrajna más városaiba Donyeck irányába” – mondta.
„Ezért állnak ott a srácaink” – összegezte Zelenszkij.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678212053

Azonosították azt a hajót, amelyről az Északi Áramlat szabotázsát elkövették – Die Zeit​

A nyomozók azonosították azt a hajót, amelyről az Északi Áramlat szabotázsát elkövették, a nyomok egy ukrán tulajdonban lévő céghez vezetnek - írja a Die Zeit
Állítólag a hajót Lengyelországban bérelték, a szabotázs ügyfeleit nem sikerült azonosítani. Robbanóanyag nyomok voltak benne.
A nyomozók szerint a tengeren titkos hadműveletet hajtott végre egy hatfős csoport. Öt férfi és egy nő vett részt rajta. A csapatban volt egy kapitány, két búvár, két búvárasszisztens és egy orvosnő, akik állítólag a helyszínre szállították és elhelyezték a robbanóanyagokat.
A nyomozók szerint a csoport 2022. szeptember 6-án hagyta el Rostockot. A támadáshoz szükséges felszerelést korábban teherautóval szállították ki a kikötőbe.
A nyomozóknak másnap Vikben, majd a dán Christiansø szigetén sikerült megtalálniuk a hajót.
A szalon asztalán robbanóanyag nyomait találták. Ősszel, vagyis nem sokkal a robbanás után a nyugati titkosszolgálat küldött egy tippet az európai szolgálatoknak, hogy egy ukrán kommandó felelős a robbanásokért.
A Nyugat titkosszolgálatai nem zárják ki, hogy ez az ukránok bűnösségét jelző hamis nyom lehet.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678213133

Az AFU 80. légideszant rohamdandár 1. zászlóaljának parancsnoka ma meghalt Csasov Jarban.
Andrej Lukanyuk őrnagy.
A büntető ATO másik tagja 2014 óta.

A Soledar védői közül 34 ukrán katona menekült el az üst elől, ezt követően Ukrajna dezertőrnek ítélte őket. Így egy előzetes letartóztatásban kötöttek ki; egyikük felakasztotta magát

A képviselőház holnap, 2023. március 8-án, szerdán szavaz a Matt Gaetz floridai képviselő által előterjesztett határozatról, amely az összes amerikai csapatot kivonja Szíriából.

The Economist: Ukrajna egyértelműen nagy offenzívára készül. A nyugati fegyverek áramlása Ukrajnába patakból folyóvá változott. A Pentagon által a háború kezdete óta ígért katonai segélyek 40%-a – több mint 8 milliárd dollár – érkezett meg a december 9-től számított három hónap alatt. Ahelyett, hogy jelentős tartalékokat dobott volna Bahmutba a város megmentése érdekében, aminek sokkal inkább szimbolikus, mint katonai jelentősége van, Zaluzsnij csapatokat küldött külföldre új felszerelések kiképzésére.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
41 460
60 297
113
Éppen ezért lesz érdekes, hogyha egyszer kiderül, hogy miért volt fontos olyan hirtelen február végén a legnagyobb sárban támadni?
Az biztos, hogy nem voltak felkészülve egy ilyen hosszú háborúra, de most már ez van innen vesztesként Putyin nem fog távozni.
Az én véleményem, hogy a kezdeti orosz kudarcok világosan megmutatták, hogy a NATO orosz hadsereggel kapcsolatos riogatásának nem volt alapja (vagy őket is félrevezették az orosz titkosszolgák, vagy szándékosan), az atomarzenált leszámítva, de ahhoz úgysem nyúlnak, viszont most ha ennek egyszer vége lesz, akkor lesz egy modernizált, és valós összfegyvernemi harcban tapasztalatot szerzett hadserege.
Amúgy te hogy látod tényleg annyival nagyobbak az ukrán veszteségek? 16 ezer körülire teszi több nyugati titkosszolgálat az orosz veszteségeket (nyilván a Wagner+szakik nélkül), azért az egy ilyen intenzív háborúban nem nagy szám és a technikát is igyekeznek gőzerővel pótolni, sokszor modernebb eszközökkel, mint ami elveszett. Bahmutnál az ukránok ötszörös orosz veszteséget mondanak, ezt én azért kétlem, de ha így megy előbb utóbb Ukrajna ki fog vérezni és a technika sem a végletekig pótolható, szerintem ennek idén vége lesz, jövőre Oroszország elnököt választ...
Biztosan többszöröse az ukránok élőerő vesztesége az oroszokénál. Én számokba nem mennék bele, de a nyugati források szerint az ukránok már 150.000 halott felett járnak.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
3 926
7 922
113
Biztosan többszöröse az ukránok élőerő vesztesége az oroszokénál. Én számokba nem mennék bele, de a nyugati források szerint az ukránok már 150.000 halott felett járnak.
De a nyugati mediumok meg 1:7 es aranyt emlegetnek az ukranok javara a varosban, a nepek meg persze mint kacsa a nokedlit. Nem tudom amugy ez a 7 honnan jott , gondolom primszamot akartak, az 5-ot kevesnek talaltak, a 11 az meg mar meg nyugaton sem hiheto igy maradt a 7.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
407
974
93
nem harcokról, de ukrajna és az eu "kapcsolatáról"
tegnap tértem vissza egy hosszabb spanyol útról. igazából ez Barcelona és Valencia városokat jelenti, előbbiben 3, utóbbiban további 14 napot töltöttem el ...
ezen idő alatt mindösszesen 1, azaz egy darab olyan személlyel találkoztam, akit érdekelt az, hogy mi folyik ukrajnában! a két városban pár ukránt, több oroszt (rendszám alapján) láttam csak.
persze lehet mondani messze vannak a háborútól, de azért érdekes, hogy mennyire nem érdekli ott ez az embereket. ráadás az, hogy igazából a hírekben sem nagyon szerepel.
ennyit érdekességképpen, most megyek, felzárkózóm hírekből :)
Én 3 hónapja voltam ugyanezen helyeken. Ugyanezt tapasztaltam. Elötte kB 10 éve jártam ugyanerre. Most meglepődtem, hogy milyen durvák az árak kint. És, hogy mennyire kihalt volt minden, ahhoz képest ami 10 éve volt. Az olasz A4 és pálya kB kihalt volt. Annak idelyén meg tömve. Viszont vidámnak, nyugodtnak láttam az embereket mindenhol. És még a spanyol vidéken is fényévekre járnak elöttünk gondolkodásban még mindíg.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
3 241
17 578
113

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 416
4 028
113
"tt vannak a "hiteles nyugati becslések": az oroszoknak 30 ezres a bahmuti veszteségük, az ukrán oldalon viszont alig négyezer"
A zenészek szerint 11000 ukrán halt meg csak februárban . Akkor inkább 210000 urán veszteség áll 30000 orosz ellenében.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 053
4 070
113
ezért kritizálni kell mindent, amibe bele lehet kötni,
Nem kell, csak leírtam, hogy szerintem a történteket (az "előtörténetet" ) lehet másképp is látni. Az én logikám szerint egymás után sok demonstratív hadgyakorlat, az az erő felmutatásán kívül - ne támadj meg, mert van képességem megvédeni magam - azért jó felkészítés egy tényleges támadásra is. Ezért írtam, hogy nem lehet azt mondani, nem volt ideje felkészülni az orosz haderőnek (pár hetet írtál, ha jól emlékszem). Egy - szíriai tapasztalatokkal felvértezett - hadgyakorlatok sorozatával jól kiképzett haderőre nem foghatod rá, hogy felkészületlenül vág bele egy támadó jellegű különleges katonai műveletbe.
Különben az amerikai szenátor szerint nem volt szándék a háború elkezdésére az orosz vezetésben még decemberben. Ezt Ő nyilatkozta.
Ehhez képest az amerikai hírszerzés már ősszel beavatta az Unió vezetőit a háború elkerülhetetlen kitöréséről megszerzett információiba. https://www.washingtonpost.com/national-security/interactive/2022/ukraine-road-to-war/. Sajnos bármelyik politikus azt mond, amit akar (mindkét oldalon), és utána még el is hiszi, amit mondott...
Az, hogy Te a mondanivalómat jól, vagy rosszul értelmezed, már a hozzáállásod is meghatározza (nem vagy vele egyedül)
Egy hozzáállásom van: Audiatur et altera pars! Te leírtad az események egy interpretációját, én leírtam egy másik nézőpontot. Ahogy nincs jóságos USA + NATO és vérfarkas Oroszország felállás, ugyanúgy nincs gonosz USA és szegény elnyomott Oroszország felállás sem. Ennyire nem fekete-fehér a történelem, csak mi könnyítjük meg a gondolkodásunkat azzal, hogy beskatulyázunk valamit/valakiket.
De igazad van, értelmezhettem rosszul, amit írtál.
Az, hogy Te nem vélelmezel, hanem kijelentesz valamit, az a Te dolgod.
Bocsánat, nem kijelenteni akartam, hanem felhívni a figyelmet arra, hogy van másik értelmezési lehetőség is. Néhány tényadatot mögé raktam, de ez nem kijelentés, csak próbáltam az én értelmezésemet adatokkal alátámasztani.

Én is köszönöm a kultúrált hangnemet, ilyenből tudok tanulni.