[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 420
23 155
113
Fura. Az első kép át van forgatva a hossztengelyén. A fegyverek tűzváltója, a felvarrók mind rossz oldalon vannak. A Sztálin+Lenin felvarró meg sokkoló....
A jobb felső sarokban a zászlón jó a felirat... Nincs átfordítva szerintem. Vagy ha át is van, akkor így helyes a kép.
Lenin vagy nem lenni...
Egy amerikai atombombázó kiképzőlövéseket adott le Szentpétervárra.
Az amerikai légierő B-52H Stratofortress, nukleáris fegyverek szállítására alkalmas stratégiai bombázója rakétakilövő pozícióba lépett Szentpéterváron, Gotland szigete közelében - ez 200 km-re van az északi fővárostól.
Ezt követően az amerikai bombázó éles kanyart tett, és a Baltikum irányába távozott.
A gyakorlatok céja az északnyugati körzet rakétavédelmének/légvédelmének áttörése és nukleáris rakétacsapások lebonyolítása Oroszország katonai és infrastrukturális létesítményeire, valamint a légierőkkel való „kölcsönhatás kidolgozása”. a NATO országok közül.
Felsejlik nukleáris tél, rádioaktív havazás bíztató délibábja... Megyek, vágok egy kis fát! Fő a pozitív hozzáállás!
1. Bahmut után betörnek mélyebben az oroszok attól a ponttól?
Konsztatyinyikovka felé biztos bemennek, majd befejezik a szeverszki katlant, Kramatorsz-Szlavjanszk céllal, vagy előtte még Avdiivka/Orlivka katlan, esetleg Niu-York/Dzserzsinszk.
2. nyithatnak mádodik frontot az oroszok Belaruszból vagy odessza felé?
Odessza felé először szerintem, Belaruszból csak akkor, ha a lengyelek beszállnak.
3. Az ukrán ellentámadásnak vagy egyáltalán bármiféle támadásnak lehet-e esélye realitása?
Van realitása, de értelme csak média szinten van. Átkelhetnek a Dnyeperen A Patyomkin-szigetnél, támadhatnak Melitopol felé, levágva Krímet, támadhatnak északon Piski környékén... De mindegyik botor dolog lenne.
Sőt, az 5,45-öshöz létezik 40/45/60 db lőszeres tár is. A 60 lőszeres az 4 soros "koporsó" elrendezésű.
iu
Szia uram, milyen színekben van még?
Jó buliba vitte Zelenszkij Sanna Marint Kijevben, elajandekozta a hazaja legierejet.
Be is porozta?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 968
15 583
113
Leopard Artyemovszkban (Bahmut)

Egy néni a jobboldali szektorból (most 67-es ombr-ként van összeállítva) arról számolt be, hogy nagy és súlyos veszteségeik vannak Bahmutban, sok halott, nincs felszerelésük.
Azt is elmondja, hogy kevesebben vannak, mint Wagnerek, ezért az ukránok inkább adakoznak a Mavikokra, hogy "technológiailag" legyőzzék a moszkovitákat. Valamiért december óta a VSU-snikok elkezdték azt mondani, hogy kisebbségben vannak az orosz hadsereghez képest. Nagyon furcsa-tekintettel az általános(állandó) mozgósításra.
qvrhdXIMJjY.jpg

A francia animátorok animációs sorozatot adtak ki a drogfüggő Zelenszkijről "Corporation Ukraine" címmel. A remekmű 20 epizódból áll majd.

Ez már volt, akkor sem Leopard, most sem lett az.
:D
Nagyon fostok a Leopardtól, szánalmas.

Javaslom értelmezd ezt a szóösszetételt: "Ukraine government organization" az orosz vesztességek margójára.

Erről adatokat egyik fél sem fog közölni. Mindkét fél a másik vesztességeit nagyítsa fel. Ez már az emberiség kialakulása óta így megy. Mindig az ellenség vesztességei a nagyobbak.

A klasszikus rohamozásnál mindig a támadóké a nagyobb vesztesség, de itt vannak új tényezők. Drónok, telefonos bemérések, + a hagyományos tüzérség. Már önmagában a drónos felderítés csökkenti a támadók vesztességeit. Nem beszélve az infravörös felderítésről.

És csak az orosznak van drónja? A NATO intel kit segít?
Infra felderítés miért csak az orosznak van?

Az orosz veszteségek, tartalékok helyzetéről egy vélemény.


 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 790
17 939
113
Szétlőtt ukrán hadoszlop
Egy másik megsemmisült ukrán hadoszlop
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 458
28 690
113

Az orosz hadsereg precíziós csapásokkal megfosztotta az ukrán fegyveres erőket a vasúti kommunikációtól Szlavjanszkban (FOTÓ)​

Pontos rakétacsapásokkal az orosz hadsereg megfosztotta az ukrán fegyveres erőket Szlavjanszkban a vasúti utánpótlástól és lőszerellátástól.
Március 12-én reggel óta érkeztek információk a szlavjanszki régióban történt robbanásokról. Most megerősítés is érkezett: megsemmisült a vasúti pálya Kramatorszk és Szlavjanszk közötti szakasza.
A láthatáron Karachun magassága látható, amelyet mindenki ismer, aki 2014 óta követi a háborút.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678630578

Srácaink ma este evakuálták a sebesülteket. (Artemovszk közelében) Egy aknamező közepén, ahol minden hanyag mozdulat tragédiával végződhet. Ukrajna be van vetve aknákkal (a címerek nem készítik az aknamezők térképét, mert aki vezényli, az nem érdekel) a háború után évekbe fog telni az aknák felszámolása.
Az oroszok előrenyomulnak a Bakhmut oldalán, hogy felkészüljenek az ukrán ellentámadásra
A Bahmut helyzetért folytatott csata 2023. március 12-én 17.00-kor
Bahmut északnyugati részén a Wagner PMC rohamkülönítményei az Ukrán Fegyveres Erők Orekhovo-Vasilevka melletti állásainak első sikertelen támadási kísérlete után áttörték az ukrán alakulatok védelmét az országtól délre lévő mezőkön keresztül. falu.
▪️Ahogy a Katonai Krónika @milchronicles forrásai is sugallják, maga a település négy jól megerősített erődítményből áll . Jelenleg két felett kialakult a magabiztos irányítás , a harmadikon és a negyediken söprés van. A falu temetőjének közelében az Ukrán Fegyveres Erők 30. dandárjából és 116. csapatdandárjából 30 ember vesztette életét .
▪️Az ukrán fegyveres erők sikertelenül próbálják visszaszerezni az elvesztett területeket. Az ukrán alakulatok veszteségeket szenvednek a sebesültek evakuálásával kapcsolatos nehézségek, a felderítési és logisztikai támogatás hiánya, valamint a nem kellően intenzív tűztámogatás miatt – az aknavetős és tüzérségi legénységnek korlátozott a lőszerfogyasztása.
Ugyanakkor már több támadást végrehajtottak a 71. Jéger-dandár különleges erőinek 1. osztagának erői, az Ukrán Fegyveres Erők 4. különítményének harckocsi-szakaszának támogatásával. A harcok eredményeként a "wagneriták" két harckocsit semmisítettek meg , és az ukrán fegyveres erők egyetlen 71. dandárja két nap alatt mintegy 120 embert vesztett meghalt és megsebesülten .
▪️Most az ukrán alakulatok a Golubovka régióba vonultak vissza , a súlyos sebesülteket Szlavjanszkba és Limanba szállítják . Minkovkától , Golubovkától és Privolye-tól az ukrán fegyveres erők tüzérséggel és aknavetőkkel lövedékezik a Wagner-támadási területeket .
Bakhmut délnyugati részén a PMC rohamegységei közeledtek a Konsztantyinovka felé vezető autópálya közelében . Az ukrán fegyveres erők állásai elleni támadás a Konsztantyinovka-Krasznoe és a Krasznoe-Bakhmut utak szakaszán zajlik . Az ukrán fegyveres erők támogatására egy aknavető üteget szállítottak át Konstantinovkába Szlavjanszkból.
▪️Emellett az orosz egységek kissé előrenyomultak a Budenovszkij körzetben, Bahmut déli részén, javítva taktikai helyzetüket és kiegyenlítve az arcvonalat.
❗️A Szlavjanszkaja autópálya mentén északnyugatra való előrenyomulás lehetővé teszi a Bahmut melletti ütközőzóna kiterjesztését és az oldalak védelmét az ukrán fegyveres erők ellentámadásaitól. A szláv-kramatorszki agglomeráció nagy tartalékokat halmozott fel, amelyek bizonyos körülmények között harcba vehetők az orosz harcosok lecsapására .
Ezen túlmenően az ebbe az irányba való mozgás további kétirányú offenzívát teremt: a Szeverszki agglomeráció bekerítését, ami a Szerebrjanszkij erdészet 144 motoros lövészhadosztályának aktiválásával együtt nagyon logikus, valamint a nagy erődítmény megkerülésére. területen Chasov Yar .
A város az uralkodó magaslatokon található azon területekhez képest, ahonnan a "wagneriták" most előrenyomulnak. A frontális támadás rendkívül veszélyes a terep miatt, és a Chasov Yar elleni támadás olyan lesz, mintha az alföldről támadná meg Ugledart .
A Bahmut déli részén és a város délnyugati részén elért sikerekkel egyidejűleg észak felé való előrenyomulás az Ukrán Fegyveres Erők alakulatait egy területen béklyózza meg, ami az ukrán tüzérség lőszerhiányát tekintve lehetővé teszi számunkra, hogy sikereket érjünk el.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
646
5 621
93

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 786
14 934
113

Ukrán parancsnok: négy kilométer maradt és körbezárnak minket​


2023-03-12 18:05

Négy kilométernél nem maradt több hátra az ukrán csapatok körbezárásához Bahmut/Artyomovszk városában – közölte vasárnap az ukrán hadsereg egyik egységének parancsnoka.

„A harcok most közvetlenül az utcákon folynak Bahmutban (Artyomovszk). A legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy az úgynevezett üst nyaka nem több négy kilométernél. Logisztika nélkül nincs semmi – sem rotáció, sem lőszerutánpótlás” – mondta Denisz Jaroszlavszkij az Espresso TV-nek.

A tiszt szerint a jelenlegi bahmuti helyzet megismételheti a 2015 január-februári debalcevói fejleményeket, amikor az ukrán csapatokat csapdába ejtették a Donyecki Népköztársaság erői, és visszavonulásra kényszerültek.
„TUDJUK, HOGY MEGISMÉTLŐDHET A DEBALCEVÓI HELYZET. HASONLÓ HELYZET, AMIKOR AZ UTAKAT ELZÁRJÁK, ÉS A CSAPATOK VISSZAVONULÁSA AZ EGÉSZ OSZLOPOT FENYEGETHETI. NAGYON VESZÉLYES EZ A NÉGY KILOMÉTERES NYAK MIATT” – MONDTA.
Közben a Sztrana ukrán portál egy másik ukrán katonát idézett. „Amint az oroszok átveszik az ellenőrzést a Hromovóba vezető út felett, Bahmut fokozatosan elkezd erődből nagy közös sírrá válni. Akkor már nem lesz értelme szűkszavúnak maradni azokról a dolgokról, amelyek hónapok óta irritálnak. Lehet, hogy valaki árulót fog látni bennük, de nem érdekel. A türelem fogytán van” – idézte a Strana az ukrán hadsereg 93. dandárjának egyik katonáját a Telegram-csatornáján.
Artyomovszk a Donyecki Népköztársaság (DNR) még Kijev által ellenőrzött részén található. A város ellenőrzéséért heves harcok folynak. A legfrissebb adatok szerint az orosz erők a városba vezető összes burkolt utat elzárták vagy ellenőrzésük alá vonták, miközben a kialakulóban lévő tavaszi sártenger megnehezíti az ukrán hadsereg friss lőszerrel és személyzettel való ellátásának logisztikáját.
A Wagner katonai magáncég alapítója, Jevgenyij Prigozsin szombaton azt mondta, hogy az orosz erők mintegy 1,2 kilométerre vannak a város közigazgatási központjától. Alekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi csapatok parancsnoka szerint a Bahmut körüli harcok célja, hogy időt nyerjen az ukrán hadsereg, hogy tartalékokat halmozzon fel egy nagy offenzíva előtt


Épp tüzelésre készült az ukrán katona, amikor az orosz mesterlövész fejen találja.

Az egyenruhából ítélve - úgy néz ki, hogy az ukrán különleges erők géppuskása semmisült meg.


https://t.me/oroszhirek/10659


Németországban egy csecsen biztonsági őr brutálisan megvert egy ukrán katonát, mert az ukrán hadsereg egyenruháját viselte.

Az eset a Roomers Hotelben történt. Egy 23 éves csecsen férfi brutálisan megvert egy ukrán férfit, aki sebesülései után rehabilitációra érkezett az országba. A csecsent feldühítette, hogy a katona ukrán egyenruhában érkezett a szálloda bárjába.

Az ukrán törött állkapoccsal és agyrázkódással került kórházba, és műteni kell.

https://t.me/oroszhirek/10658
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
3 969
27 461
113
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
894
8 114
93
Ezek volnának a profi katonák?Én szerintem zsoldosok,az első lövés nem sokkal megy mellé utána is még pakolászgat mintha valami kirakodó vásárban lenne.Ezek tényleg ennyire be vannak captagonozva,vagy alapból fogyatékosak?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 031
26 174
113
frbjid10.jpg


Videón, ahogy bekerítették az oroszok Bahmutot​


Oroszok: Frissen mozgósított ukrán embereket küldtek a frontra​

" Kreminna falutól délre mintegy száz újonnan mozgósított civil érkezett, akik nem vettek részt speciális kiképzésen, és a mozgósítás után szinte azonnal a harci övezetbe küldték őket" - mondta.

Elmondása szerint az újoncokat biztosították arról, hogy a gyakorlótérre viszik őket kiképzésre.

Előző nap Marocsko elmondta, hogy a Kreminna mellől visszavonuló ukrán csapatok a halottaikat, sőt sebesültjeiket is otthagyják.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 528
18 592
113
MLEHIVEFdsx9fXDpYY66ku3n41UY4VAVw6f2RNUvlSjqcWk61jUf4djfeaWGC3y-VDcoEvMsBqZa2s0O55cNlMzvCSLUggCQ1UmfHXdNXOJoBCzF7csXtu6naMzRlu4s7oMYhIY_JIp6h2yymmZ4_wi3DCf8RPXBns8AP5uAgk-lY1kZvwHsExQy2SvT_b7s4KI4ksw0a5hKbiDUW40xDL8Eb4h30aDkqIzevwI3stGs34i9WjoTwW_Y6_k4uRqnR459iDBwdyyL8nWGjggZt-8z_G-qNycmDMg5DNVQKi6_aXBf0yn0d7bC0k3GHJw9TyEcMXqj7zgKYZ4hVLx8TQ.jpg

kell még valamit mondanom Ildikó?
@Öregtankos : Mint alább a válaszok közt is megjelent, ez kísértetiesen hasonlít arra a szárnykészletre amit korábban a Fighterbomberre posztoltak.
FrBpw4eWIAQiK4U

A jobb felső sarokban a zászlón jó a felirat... Nincs átfordítva szerintem. Vagy ha át is van, akkor így helyes a kép.
Lenin vagy nem lenni...


Be is porozta?
A zászló egyoldalas és mivel a kép készítésekor épp a visszája látszott, így jó lett a kép.
Abban biztos lehetsz, hogy úgy szállt a jóságpor, mint üzbegasztán felett, Szancsika meg nyelte mint rodás ribi a szlottyot!
Persze hogy mindent IS megígért!!!
Csak nem egy fekete nap szimbólum volt a sisak hátulján? Az egy ősi hohol termékenységszimbólum nem?
Nem csak a russzkij JDAM készletet, de a Gromot is bevetették... Lehet igaza lesz Robinak és a hohol PVO kimerítésével megnyitják az utat a légierőnek, ami nem sok jót ígér a kismalacoknak :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 458
28 690
113
Csata Bahmutért: Wagner PMC-i őrülten támadnak, naponta több tucat támadás minden oldalról. Az
ukrán katonai elemzők továbbra is pánikjelentéseket tesznek közzé a frontról "őrült Wagner-támadásokról", megerősítve az orosz forrásokból származó információkat.
▪️"Bakhmut - nem javult. Rendkívül heves harcok Ivanovszkijtól északkeletre és Bogdanovka térségében" - írják a kijevi megfigyelők.
▪️"Wagner" megpróbálja kiegyenlíteni a frontvonalat a területen. Sobachovka, tegnap nyilvánosságra hozták a környékbeli orosz előrenyomulásról készült felvételeket, hasonlóan a PMC-k több háztömböt is elfoglaltak.
▪️A PMC-k az éjszakától próbáltak előrenyomulni a Chasov Yar - Bakhmut autópálya környékén, és naponta több mint 15 támadást hajtottak végre.
▪️Bahmuttól északra – nincs változás
▪️Zabakhmutka térségében a helyzet változatlan (a PMC birtokában van).
▪️Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara jelentése szerint az orosz erők támadnak Minkovka és Orekhovo-Vasziljevka települések térségében.

A mai napon az amerikai haditengerészet P-8A Poseidon bázisjárőr-repülőgépe letért az útvonalról, és a partoktól behatolt az iráni légtérbe, majd figyelmeztetés után azonnal távozott.
Az USA arra készül, hogy Izraelt felhasználja Irán megtámadására?

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök hivatalos látogatásra érkezett Iránba. Az első számú fehérorosz járat leszállt a Mehrabad nemzetközi repülőtéren

 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 388
11 972
113
Nem csak a russzkij JDAM készletet, de a Gromot is bevetették... Lehet igaza lesz Robinak és a hohol PVO kimerítésével megnyitják az utat a légierőnek, ami nem sok jót ígér a kismalacoknak :)
Ebben az esetben nem lesz választása az USA-nak (különben kikap az ukrán, aki kvázi atlantisták ökle és ezzel megomlik az egész nyugati "rend"), mint légtérzárt vezetnek be Ukrajna felett, ami attól kezdve napokon belül NATO vs. Oo. háborúvá szélesedik. Ahol aztán jön a taktikai, majd a stratégiai nuki. Nem véletlen, hogy az amerókaiak B-52-essel célozgatták Szentpétervárt. Nem lesz ennek jó vége, sajnos.
A mai napon az amerikai haditengerészet P-8A Poseidon bázisjárőr-repülőgépe letért az útvonalról, és a partoktól behatolt az iráni légtérbe, majd figyelmeztetés után azonnal távozott.
Az USA arra készül, hogy Izraelt felhasználja Irán megtámadására?
Úgy látom nagyon viszket az amerikaikanak valahol. Nem férnek a bőrükben.
Vagy nagyon hülyék, vagy van egy olyan adó ász a kezükben, ami mindent leseper a terepasztalról. Különben miért akarnának egyszerre két frontot (Kína Tajvan elleni támadásával hármat) nyitni?
Volt korábban egy olyan meglátásom (le is írtam itt és sokan ki is nevettek miatta), hogy lehet egy olyan mutatványra készül Amerika, aminek az a lényege, hogy egy időben három ellenséget egymaga legyőz, elérve ezzel, hogy a világ többi része egyszer és mindenkorra megjegyezze, ki az úr a földön.
Egyébként, ha neki megy Iránnak is az USA, akkor az egyértelműen világháborút eredményez. Lassan annyi lehetőség áll elő a világháborúra, hogy ha akarjuk sem tudjuk elkerülni.
Elégé úgy néz ki, hogy DS ezt akarja.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
3 969
27 461
113
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
21 704
75 507
113
Igazából Bakhmut már csak politikai presztízs kérdés. A 70.000 döntő többségében orosz lakosból 4.000 lakos maradt még ott, de a városukat földig rombolta az orosz tüzérség.
Soledar, Krasna Hora elfoglalásával a stratégiai célt elérték az oroszok. Siverszk felé blokkolták az utat. Valszeg fent északra az a város is 1 -2 hónapon belül elesik. Így a donyecki ukrán második védelmi vonal is 8-9 hónap után összeomlik.

Jöhet a harmadik védelmi vonal.Kramatorszk, Szlovjanszk. Ezek nagyobb városok mint Bakhmut-Soledar. Szlovjanszk volt az orosz szeparatisták 2014-es központja. Igazából ott kezdődött. Tehát megint egy orosz várost fog megsemmisíteni az orosz haderő. Hosszabb ostromra számítok mint Bakhmutnál, hacsak nem lesz vmi ukrán osszeomlás, városi lázadás.De erre nagyon kicsi az esély.
A Lymani szeptemberi orosz zakó most lesz nagyon fájdalmas stratégiailag. Az is egy támadási pont lett volna Szlovjanszk felé.


 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
6 381
16 856
113
Ezek volnának a profi katonák?Én szerintem zsoldosok,az első lövés nem sokkal megy mellé utána is még pakolászgat mintha valami kirakodó vásárban lenne.Ezek tényleg ennyire be vannak captagonozva,vagy alapból fogyatékosak?
Az első az nem puska lövés volt, hanem szemben egy tüzérségi gránát robbanása, amikor leguggol akkor látszódik is a füstje a robbanásnak.
Lehet angol képzést kaptak.
1-el kevesebb probléma amit rendezni kell.