[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 326
13 752
113
A korábbanemlített Global Hawk

twyvmou2oVc.jpg
Okosabb is ez így.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 220
54 093
113
A nyugati segítség nélkül Ukrajna pár hét alatt összeomlott volna.
Azota is elnenek bekeben sokan, vagy maradtak volna +10 millioan otthon.
Mostanra vege lenne, beke lenne.
A vegeredmeny sokkal xarabb lesz igy, thx nyugat.
Jah, nekunk is sokkal xarabb lett igy.
Mindezt egy Bandera ideologian alapulo Zelenszkij rezsimert, hat tenyleg megerte nah...
Kidobtak volna a Zelenszkij sleppet, jenkistol, ojropastul es visszaultettek volna egy Janukovicsot, na bumm, azota is allna az Azovsztal meg az Artemszil.
Viktorunk is lenyilatkozta hogy szep dolog a hoskodes meg a hazaszeretet, de van amikor nem eri meg ez az orszagnak. Viktor se er meg annyit hogy lelojjek a haztetot a fejem felol es a csalad Berlinig refudzsizzon. De hat Tarasz kemeny, jobban tudja...
Aztan mig ő oszladozik Donbasszban valahol, addig az asszony jo lesz majd parnak valamelyik Muhamadnak. Szegenyek ugyis maganyosak, a 10 millio muszlim bevandorolt ferfi, meg a 10 millio bevandorolt ukran nő...
Micsoda veletlen hogy egyik helyrol szinte csak ferfi jott, a masikrol meg nő...
Meg a vegen uj nep szuletik itt a nepek jelenkori olvasztotegelyeben... Nah, az EU ebben is olyan mint a Szu.

A szlovakok es a lengyelek adomanya sem fogja megvaltoztatni a haboru menetet, eddig minden ukran Miget lelottek az oroszok ami felszallt.
Erdekelne hogy ezeket meg echte ukranok, vagy mar azok amortizalodasa miatt zsoldos pilotak repulik-e? Az F 16-okat,Eurofigtereket mar biztosan azok fogjak majd.

Belgium 240 db regi Volvo teherautot kuld a frontra. Ketsegtelen hogy ez lesz az utolso utjuk.
Mint mondjak semmi olyat nem kuldenek amit az ukranok nem kernek. Tehat mar teherautobol is keves van a Krazok orszagaban.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
647
6 153
93
Ez a nyugati felfegyverezés ez valami kibaszottul kontraproduktív lett! Ez visszájára fog elsülni. A F.O.S propaganda fekete levese lassan lefő ukrajnában! Ha így folytatódik mint a javelin-el, hogy nehéz és többször felsült, vagy a drónnal amely lapátjai beszartak, meg a kilőtt amerikai tarackokkak és a pzh-al meg a többi önjárókkal a szuper légvédelemmel, amely nagy arányban beszopta az orosz porszivó chipes rakétákat a végén kiderül, hogy a "fejlett nyugat" egy álomvilágban él és elveszítjük kelet felé még a minőségi fejlettségi fölény látszatát is! Nem fog tőlünk tartani senki (ázsiaiak, eurázsiaiak, afrikaiak, arabok) a társadalmunk amúgy is már elkényelmesedett fostos piszí gender-ből áll. Nem! Nem azt firtatom hogy a legjobbat kapták az ukránok (de akkor jól átbaszta őket a nyugat) vagy hogy jobb a T64-es meg a Kraz (bár mar ki tudja baszki) hanem ezzel a fejlett nyugat ipari hulladéktemetőjét fogjuk látni még hónapokig.
Most már értem miért adtak az ukránoknak meg harmadik hullámban is SZU technikát (sőt meg mindig "csak" MIG-eket) pedig képezték őket már múlt tavasszal a nyugati cuccokra.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 167
10 653
113
A szlovakok es a lengyelek adomanya sem fogja megvaltoztatni a haboru menetet, eddig minden ukran Miget lelottek az oroszok ami felszallt.
Erdekelne hogy ezeket meg echte ukranok, vagy mar azok amortizalodasa miatt zsoldos pilotak repulik-e? Az F 16-okat,Eurofigtereket mar biztosan azok fogjak majd.
Értékük annyi, hogy az orosz ellőjön ~30 R-37/R-77 raksit...
Azért félelmetes, mennyire építik le a nyugati haderőket - lassan öntik az orosz elé, hogy darálja be őket, totálisan vesztett helyzetben (légifölény az ellenfélnél). Érthetetlen, bár választásuk nincs sok. Persze nem így volt tervben, csak az orosz ugye megelőzően támadott (á'lá Hatnapos Háború), és nem épülhetett ki a haderő szovjetről nyugatira.

Viszont részemről baromi érdekes lenne (remélem nem lesz) azt vizsgálni, hogy a (hamarosan sajna úgyis érkező) nyugati vadászok hogy vizsgáznak egy egyenlő (mindkét oldalnak van AWACS/datalink/sat háttere) környezetben. Vagy inkább hátrányból. 73-ban volt utoljára ilyesmi, és azt IAF eléggé megemlegette, csakhogy itt attól is sokkal szarabb lesz a helyzet, mert az orosz készen vár, neki nem kell felépíteni az egészet (reptérre bevinni a gépeket, légvédelmet köré, stb...).
Az orosz minden spektrumban tud válaszolni - képes a reptereket támadni (nyugati légierős vezetés azt sem tudja milyen az), képes a Szu-57 képében magasabb szintű technikát korlátozott számban kiállítani (ez is újdonság lesz számukra az átadni szándékozott gépeket tekintve), illetve a hadszintér fölött légvédelmi fölényt biztosítani (S-400 messzire belát...). De mondjuk vannak nehézbombázói és iszonyat CM/BM/HM tüzérsége is bónusznak. Mindezt hazai bázisról, nem kell a kitelepülés hátrányaival szenvedni (logisztika).

Na ebben a környezetben a 4.th gen nyugati vadászok teljesítményére igen kíváncsi leszek (főleg, ha az AMRAAM is szerepet kap, de nincs tanker support), ahol nem ODS féle iszonyat túlerős lehengerlés, hanem pont ellenkezőleg, hátrányból való harctevékenység lesz jellemző. Ja, és olyan pilóták és légvédelmisek ellen, akik vita nélkül e pillanatban a világ legharcedzettebbjeinek számítanak (amit ők egy év alatt átéltek/megtapasztaltak, ahhoz képest a Red Flag csak lányos babazsúr).
Lényegében megkapjuk a HH elmaradt légiháborúját kicsiben, kissé elállított arányokkal (ami nem baj, mert az elmúlt 30 év légiháborúi is el voltak állítva/egyoldalúak voltak)...
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
646
5 621
93
Dudi, nemzetkozi legterben, kikapcsolt jeladokkal, egy drón amivel meg kapcsolatot se tudsz letesiteni, 10 percre Beregszasztol, szerinted veszelyezteti a repulesbiztonsagot?


Tudod tavaly nyaron mikor a naftamizeria volt itthon, en valtig allitottam hogy azert nincs itthon uzemanyag eleg mert kihordjak az ukranokhoz.
Azert igy visszaolvasva a dolgot mig Swehaton meg Battan valami fantasztikus esemenyek miatt lecsokkent a kapacitas mi is mas orszagok mellett ezek szerint tomtuk az ukranokat uzemanyaggal.
Legalabb ingyen?
Azt is irtam mar parszor hogy azert nincs vagy draga a kaja mert azt is kihordjak az ukranokhoz adomanyba. Megis mibol venne ott kajat valaki maganak? Etetni is kell valamibol az 1 millios ukran fegyveres testuletet.
Na es valami fantasztikus modon egesz ojropaban gyogyszerhiany is van. Roppant erdekes, biztos a fogyokurazok tizmillioi eszik marokszam a mindenfele gyogyszert es speci epilepszia gyogyszertol a nyugtatoig hiany van mindenbol.
Nem az ukranokat etetik vele adomanykent? Biztos nagyon depisek mar a sok menekulestol meg funyirohangtol, loveszarokban unatkozastol...
En mar nagyon varom hogy ennek a haborunak vege legyen,es minden visszaterjen a regi kerekvagasba, mert miota kitort itt nafta meg energiamizeria, elelmiszermizeria, gyogyszermizeria, meg minden egyeb mizeria is van, es pont lexarom hogy a Karpatokon tul meg ezek most epp a Judeai Nepi Frontot alakitjak a Zelenszkij studioban mert maguknak akartak ezt, erre vagytak, aztan hol vannak mostanra mar Belorussziahoz kepest is...


Kiegészíteném egy kicsit, a nagyon is találó gondolatmenetedet.

Egy kis matek:
2021 januárban került ugyanennyibe a Urals Crude Oil .
2021.január - üzemanyag átlagár 386 HUF/l ; $/HUF árfolyam ~296 HUF/$
2023.március - üzemanyag átlagár 613 HUF/l ; $/HUF árfolyam ~370 HUF/$
A $/HUF árfolyam alapján indokolt üzemanyag ár: 483 HUF/l lenne.
Az indokolt és a tényleges közötti különbség: 130 HUF/l. Tehát literenként ennyi pénzt vesz el mindenkitől a háború. Ki lehet találni, hogy ezt a pénzt kiknek adjuk, kikre, mire fordítják. És ez csak az üzemanyag ára, ami megdrágít mindent is...
Na, ezért sem bántják az Ukránok a Barátság Kőolajvezetéket.

(Disclaimer:
Nem vagyok közgazdász. Várom az esetleges kiigazításokat.)
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 226
3 102
113
Ez a nyugati felfegyverezés ez valami kibaszottul kontraproduktív lett! Ez visszájára fog elsülni. A F.O.S propaganda fekete levese lassan lefő ukrajnában! Ha így folytatódik mint a javelin-el, hogy nehéz és többször felsült, vagy a drónnal amely lapátjai beszartak, meg a kilőtt amerikai tarackokkak és a pzh-al meg a többi önjárókkal a szuper légvédelemmel, amely nagy arányban beszopta az orosz porszivó chipes rakétákat a végén kiderül, hogy a "fejlett nyugat" egy álomvilágban él és elveszítjük kelet felé még a minőségi fejlettségi fölény látszatát is! Nem fog tőlünk tartani senki (ázsiaiak, eurázsiaiak, afrikaiak, arabok) a társadalmunk amúgy is már elkényelmesedett fostos piszí gender-ből áll. Nem! Nem azt firtatom hogy a legjobbat kapták az ukránok (de akkor jól átbaszta őket a nyugat) vagy hogy jobb a T64-es meg a Kraz (bár mar ki tudja baszki) hanem ez a fejlett nyugat ipari hulladéktemetőjét fogjuk látni meg hónapokig.
Most már értem miért adtak az ukránoknak meg harmadik hullámban is SZU technikát (sőt meg mindig "csak" MIG-eket) pedig képezték őket már múlt tavasszal a nyugati cuccokra.
Pedig nagyrészt ex szovjet gyártmányú technikát,vagy már elavult M113_akat stb kaptak.Korszerű fegyverzetet kis mennyiségben tüzérséget,légvédelmi rendszereket nagy mennyiségben páncéltörő rakétát kaptak.Na meg felderítési adatokat.Sokat "szídott" javelinnel meg egyre több "drónos"videót töltenek fel.Annak ellenére hogy nem kaptak nagy mennyiségben nyugati "csúcs" fegyvereket és nem is kapnak meret se a leo2A4-5,Se a "mezei" M1a2 ma,vagy ha kapnak F16-ost egyik se számít ma már "csúcstechnikának"nyugaton.Ennek ellenére tarják magukat az Ukránok még annak ellenére is hogy döntő részben elavult technikát kaptak nagy részben nyugatról.Számomra leginkább az meglepő hogy nem tudták megtörni az Ukrán haderőt pár hónap után az Oroszok még a nyugati támogatások ellenére se.Viszont tény az idő nekik dolgozik mert más nem emberben előbb el fognak fogyni az Ukránok
 

balou84

Well-Known Member
2010. május 31.
410
963
93
Kiegészíteném egy kicsit, a nagyon is találó gondolatmenetedet.

Egy kis matek:
2021 januárban került ugyanennyibe a Urals Crude Oil .
2021.január - üzemanyag átlagár 386 HUF/l ; $/HUF árfolyam ~296 HUF/$
2023.március - üzemanyag átlagár 613 HUF/l ; $/HUF árfolyam ~370 HUF/$
A $/HUF árfolyam alapján indokolt üzemanyag ár: 483 HUF/l lenne.
Az indokolt és a tényleges közötti különbség: 130 HUF/l. Tehát literenként ennyi pénzt vesz el mindenkitől a háború. Ki lehet találni, hogy ezt a pénzt kiknek adjuk, kikre, mire fordítják. És ez csak az üzemanyag ára, ami megdrágít mindent is...
Na, ezért sem bántják az Ukránok a Barátság Kőolajvezetéket.

(Disclaimer:
Nem vagyok közgazdász. Várom az esetleges kiigazításokat.)

Nem a háború miatt fos a forint hanem a Fidesz gazdaságpolitikája miatt.

Amugy miért 2021es adatokkal hasonlítod össze a 2023as adatokat? A háború tavaly kezdődött.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
6 815
21 534
113

– Pokoli harcok Bakhmutban! — PMC "Wagner" támadások a városközpontban és minden szélén (MAP)​

Az ukrán fél "pokoli csatákról" számol be Bakhmutban (Artyomovszk): a Wagner PMC támadások a városközpontban és minden szélén.
Ukrán katonai elemzők az elmúlt esti és éjszakai eredményekről tesznek közzé adatokat, és az általános helyzetet "nagyon összetettnek, közel kritikusnak " nevezik.
„Az oroszországi autópályákra való áttörés miatt az ukrán fegyveres erők logisztikája a lehető legnehezebb.”

Heves harcok zajlanak a városban - Squares, Budyonovka, Samolet, Sobachevka és Vodokanal környékén, támadások vannak Korsunsky, Kommunalnaya, Polyarnaya, Geologists és Ivan Ivkin utcáin.
Az AZOM gyár területén a PMC két irányban tart offenzívát, tegnap az ukrán fegyveres erők többször próbáltak ellentámadást végrehajtani.

Folyamatosak a támadások az autópálya O0506-os szakaszától északkeletre és keletre Khromovo falu felett. Egyes pozíciók naponta akár 5-ször is gazdát cseréltek.
Bakhmuttól és Soledartól északra a helyzet szinte változatlan.
A PMC megrohamozza az erőteljes védelmet a Razdolovka-Vasyukovka-Veseloje vonalon és Bogdanovka közelében.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679042508

A Kreml bejelentette Hszi Csin-ping látogatását​

A Kreml hivatalosan bejelentette Hszi Csin-ping kínai elnök közelgő oroszországi látogatását.
A kínai vezető Vlagyimir Putyin elnök meghívására érkezik hazánkba március 20-22-én.
A megbeszélések során Oroszország és Kína vezetői megvitatják a Moszkva és Peking közötti kapcsolatok továbbfejlesztésének, az átfogó partnerségnek és a stratégiai interakciónak aktuális kérdéseit. Fontos kétoldalú dokumentumokat írnak alá – jelentette a Kreml.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679036864

A Szlovák Minisztertanács jóváhagyta a MiG-29-es vadászgépek Ukrajnába való átadását - Szlovákia miniszterelnöke
Mégtöbb eles célgép a PVO újoncainak gyakorlásához ! Köszönik az adományokat! LOL
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
6 680
33 988
113
Számomra leginkább az meglepő hogy nem tudták megtörni az Ukrán haderőt pár hónap után az Oroszok még a nyugati támogatások ellenére se.
A második, egyesek szerint a harmadik iterációját darálják már az ukrán “haderőnek”. De el fognak fogyni, ezt nem lehet a végtelenségig csinálni.

Mindeközben az ukrán kéz német bilibe lóg:

 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 528
18 592
113
Lancet
Iván Szergejevics Risitas a drónincidensről.
Rokosszovszkij Marsall örökérvényű szavai a fasiszta háborús gépezetről.
https://twitter.com/Trollstoy88/status/1636616400889364480
ennek sokan fognak örülni....
Ha bárki ex NDK-s MiG-eket akar átadni, azokat német-orosz kooperációban módosították, szerintem minimum a német cég (DASA/EADS) engedélyére szükség lenne a transzferhez. Egyébként tudtommal a lengyelekhez kerültek és nem Cseh/Szlovákokhoz. Anno nekünk is felajánlották őket 1 euro/db áron a 128 db Leo2A4essel együtt, csak ugye akkortájt is hazaárulók ültek a parlamentben...
Hozzáteszem, hogy alapvetően a legtöbb haditechnikai eszköz átadásához a gyártó fél (mint a technológia birtokosa) hozzájárulása szükséges.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
894
8 114
93
A hazaárúló szlovák kormány rálicitált a poljákokra az adakozásban. "
A kormány ma egyhangúlag úgy döntött, hogy 13 MIG-29-es vadászgépet és a KUB légvédelmi rendszerének egy részét Ukrajnának adja. Ezzel a lépéssel a történelem jó oldalára helyeztük magunkat. Számunkra a legnagyobb érték az ártatlan emberi életek védelme. A segítségünk védelmet és védelmet szolgál, nem pedig támadást.
Hangsúlyozni szeretném, hogy nem rángatjuk országunkat a háborúba, ahogy az ellenzék próbálja előadni. A legerősebb védelmi szövetség részei vagyunk, nem mi vagyunk az első ország, amelyik harcosokat adományoz, és partnerekkel koordinálunk. A repülőgépek és a KUB rendszer már nem használhatóak a védelmünkre. Ukrajna képzett pilótákat és meg tudja javítani ezeket a gépeket.
Szlovákia kétféleképpen is mehetett volna:
1️⃣
Tegye a harcosokat felbecsülhetetlen értékű múzeumi kiállításokra.
2️⃣
Adjuk őket a szomszédunknak, hogy életeket mentsünk.
A másik tény, hogy anyagi és anyagi kártérítést kapunk ezért a segítségért, ami tovább erősíti a védelmünket.
Köszönöm mindenkinek, aki gondoskodott arról, hogy Ukrajna továbbra is megvédhesse magát az agresszortól és megvédje az emberek életét."
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 928
32 023
113
Ez elcsattant


ukrán légvédelem


UR-77 kilövés


ukrán grad önmegsemmisíti magát


autisták számításai szerint Szevasztopol felé repült mikor jött a Flanker
ztLLkLX.jpg
Elég hülyén fordította le az ai, lényeg az ukrán hadirokkant nem kaphatja meg a rokkantnyugdíját amíg nem újítja meg a személyijét, de nem kap új személyit ujjlenyomat nélkül...
5az4n0k.jpg
36 pernyi ukrán kényszersorozás


2 óra 17 perc a végeredményről


Wagner takarít


The commander of the assault platoon, nicknamed "Mantis", who arrived in the PMC from prison, was awarded the highest award of the "Orchestra" - the Platinum Star of the Hero of the PMC.


Április 1-én kezdődik az aktuális tavaszi sorozási hullám Oroszországban, készüljetek a fos hisztérikus "híreire" újabb ~400.000 emberről a darálóba.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 220
54 093
113
Kiegészíteném egy kicsit, a nagyon is találó gondolatmenetedet.

Egy kis matek:
2021 januárban került ugyanennyibe a Urals Crude Oil .
2021.január - üzemanyag átlagár 386 HUF/l ; $/HUF árfolyam ~296 HUF/$
2023.március - üzemanyag átlagár 613 HUF/l ; $/HUF árfolyam ~370 HUF/$
A $/HUF árfolyam alapján indokolt üzemanyag ár: 483 HUF/l lenne.
Az indokolt és a tényleges közötti különbség: 130 HUF/l. Tehát literenként ennyi pénzt vesz el mindenkitől a háború. Ki lehet találni, hogy ezt a pénzt kiknek adjuk, kikre, mire fordítják. És ez csak az üzemanyag ára, ami megdrágít mindent is...
Na, ezért sem bántják az Ukránok a Barátság Kőolajvezetéket.

(Disclaimer:
Nem vagyok közgazdász. Várom az esetleges kiigazításokat.)
Bantani bantogatjak. Az utobbi egy hetben ket dronos tamadas is volt ellene Oroszorszag teruleten.
Szerintem, ahogy ertelmeztem olyan potyogtatos dron felek. Na de ettol meg az oroszbol is kinezem hogy jatszik vele, es ugye hozzank csak az egyik aga jon, a Kijev mellett Beloruszbol belépő. Szoval a napokban van arra mozgas, kerdes mi a cel, mert az ukran a felenk jovot barmikor robbanthatja.

Az ukran F 16-ról.

A lengyelek meg gyorsan vettek a helikoptereikre 800 Hellfire raketat, egy kisebb magyar miniszterium mukodesi koltsegeert.
En viszont a dronokat hianyolom a Nato erokbol. Illetve vannak mindenfelek, par darabok, jo dragan, de Lancatek, Geranok ezrei kellenenek meg egy ilyen diszhadseregnek is mint a mienk.

Lesz itt jövő, ukran gyerek kalassal.

Claire Daly. Erdekes hogy baloskent a mi jobbos kormanyunkkal egyezik a nezete ezugyben.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
46 163
70 412
113
Ki ölt civileket Irpinben?
Az ukrán katona elmeséli, hogy a megijedt trosnikok (TRO)hogyan dobtak gránátokat két nemzetőrre(NG), csak azért, mert oroszul válaszoltak. Ez csak egy az elhangzott esetek közül. Emlékeztetek arra, hogy ez az NWO kezdete, és Ukrajna központi régiói 2022 februárjáig nagyrészt továbbra is oroszul beszéltek.

Ez az egyetlen eset? Messze nem az egyetlen.
Kit fognak megbüntetni az ilyen esetekért? Mi tökéletesen tudjuk, hogy kit vádolnak meg minden bűnnel.


Más

Sikeres ejtés az RF fegyveres erők kvadrokopteréről az Ukrán Fegyveres Erők katonáira, akikből 300-as lett

Orosz operátor nem végzett a sebesültekkel. Míg az ukrán oldalon ez másképp van.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
15 394
36 367
113
A nyugati segítség nélkül Ukrajna pár hét alatt összeomlott volna.
S annyira segítség ez nekik, hogy konkrétan sokkal jobban jártak volna vele ha csak összeomlanak az első héten! Tudom hogy ebben sem fogunk egyetérteni, de jól rábasztak az ukránok erre a nagy nyugati SEGÍTSÉGRE!!! Rajtam így soha ne segítsen senki...
 

balou84

Well-Known Member
2010. május 31.
410
963
93
S annyira segítség ez nekik, hogy konkrétan sokkal jobban jártak volna vele ha csak összeomlanak az első héten! Tudom hogy ebben sem fogunk egyetérteni, de jól rábasztak az ukránok erre a nagy nyugati SEGÍTSÉGRE!!! Rajtam így soha ne segítsen senki...

Azért várjuk már ki a sztori végét, még pörög a film...

Az fix hogy ha nem segít Ukrajnának a Nyugat, akkor kb Fehéroroszország 2. lenne.

Kiderül ennél jobb lesz-e nekik.