[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
578
93
Ha valaki a kommentjében egy ukràn zászlót rak fel, akkor már biztos, hogy törekszik az objektivitásra. :cool:

Ebben egyébként igazad van.

De csak pont annyira törekszik, mint azok akik kétpercenként idelinkelik az összes vadhajtásos, o. az igazság oldalán, meg az összes "full pártatlan" telegramos cikket.

Mindkét fajtának már az ovodában is az objektivitás volt a jele... ;)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 220
54 093
113
Tul sokat korozgetnek errefele ezek az oreg bombazok...
Le kellett volna kerozinozni ezeket is.


Van egy ilyen is.

Zselé es a kinaiak. Amugy igen, Kinatol meg nem kovetelt loszert meg tankokat. Erdekes nem? Pedig van ami azonos, vagy hasonlo. Roppant erdekes...

A roman nep es a fegyverszalitas.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
19 530
35 767
113
Túl sok esze nem volt a sofőrnek azt meg kell hagyni.
Nem feltétlen a sofőr a hibás. (De olyan 90% :rolleyes: )
Nem csak a nyitott búvónyílással volt a gond, de ki nem nyitott hullámtörő sem ártott volna. A kérdés, hogy miért nem volt nyitva.
Különben ezek civileknek tűnnek nekem, vagy karbantartóknak...
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 928
32 023
113
Nem feltétlen a sofőr a hibás. (De olyan 90% :rolleyes: )
Nem csak a nyitott búvónyílással volt a gond, de ki nem nyitott hullámtörő sem ártott volna. A kérdés, hogy miért nem volt nyitva.
Különben ezek civileknek tűnnek nekem, vagy karbantartóknak...

Ukrán mobik, kaptak 2 hetes gyorstalpalót aztán menjén. Náluk a civil ruha is elég gyakori, ráhuznak egy katonai kabátot oszt jól van.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 458
28 690
113
Ebben egyébként igazad van.

De csak pont annyira törekszik, mint azok akik kétpercenként idelinkelik az összes vadhajtásos, o. az igazság oldalán, meg az összes "full pártatlan" telegramos cikket.

Mindkét fajtának már az ovodában is az objektivitás volt a jele... ;)
Mi bajod van a Vadhajtások.hu-val, hiszen a legolvasottabb magyar hírportál. Egyébként nincs pártatlanság, még a tudományban is van részrehajlás. Így lesz kerek egész, ha mindkét pártosság kiegészíti vagy korrigálja egymást. Az az óvodás, aki ezt a pártatlanság dumát elhiszi.

Vlagyimir Putyin Hszi Csin-pinggel folytatott hivatalos találkozójának ceremóniája a Kreml Nagy Palota Szent György-termében zajlott.
A teremben mindkét ország delegációjának tagjai is jelen voltak a két ország vezetőivel.
Az orosz delegáció a következőket tartalmazza:
▪️Szergej Sojgu védelmi miniszter
▪️Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára
▪️Szergej Lavrov külügyminiszter
▪️Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács alelnöke
▪️Andrej Belousov első miniszterelnök-helyettes
▪️Denis Manturov miniszterelnök-helyettes
▪️Dmitrij Csernisenko
▪️Tatiana Golikova
▪️Sándor Novák
▪️Jurij Trutnev
▪️Maxim Reshetnikov, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium vezetője
▪️Vitalij Saveliev közlekedési miniszter
▪️a Központi Bank vezetője Elvira Nabiullina
Jurij Usakov és Maxim Oreskin orosz vezető asszisztensei.

Lehet olvasni a névsorból!
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 528
18 592
113
Moszkva képben van azért... persze ez nem véletlen hiszen tudjuk pontosan hogy oooobán betűről-betűre követi Mordor Urának parancsait!
(Ugye csokis keksz olívabogyó DK-s képviselő a napokban jelezte, hogy a múltkori porvihar az M-1esen egy ooobánista oligarcha földjéről származhatott, csak azt nem tudta hogy azt a porfelhőt, a Putyler parancsait ooobánisztánba hozó mordori helikopter keltette)
Az ellenség T-64BV harckocsikat tol a bahmuti darálóba. Szpászibá bálsoje banderiszti, így sokkal egyszerűbb mintha át kéne telepítenünk a tüzérséget pár kilométerrel arrébb.
az ellenség francia gyártmányú Crotale kis hatótávolságú légvédelmi rendszere. A videón egy robotrepülőgép lelövése.
Az ellenség vadonatúj csodafegyverei, az ausztrál papírrepülők :)))
Az 1 hadtest 14. Kalmiusz tüzérdandárjának ütege Krasznopol irányított lövedékkel küzdi le az ellenséges célpontot.
Újabb terroristák mentek mesterük bandera után, hogy az örökkévalóságig aszalódjanak a pokol legforróbb üstjében.
A fehérorosz KGB beavatkozó alegysége egy hamis orosz útlevéllel rendelkező terroristát semlegesített Grodnó városában. A robbanóanyagokkal, kézigránátokkal és gépkarabéllyal terrorcselekményekre készülő terrorista az akció következtében banderához költözött.
Remélem ez csak valami rossz vicc... Ráébredtek, hogy banderisztán földjére már nem tudják rátenni a kezüket és akkor inkább minél több kárt akarnak okozni?
VAtryTmVp-YruKoO9GtbXwGcHJ0uUCH2aGxMh9WJ9L01_e4OcpK4ubeKk0TmJyzCcOrErI0ueUG4AegbCRrnkqzdWj_CnKLLlLLmbDrtMUYfu0Izd6j9uqBJgFGENICWTsc3umJGG0re7s8H97cgYkEMxzaGBaL6mnv50CC47bMmmKEJ5MdH-KRBUFCla6yNL6irNMKrStRCcgCewFWvnguKCLvz0p0HDtL63LupWmbfYD57bML1LLeSRPY1Vw0nX0igfDPsgKfLs6AFtk4U4YOfTMu5xraR_AASQxCN32_UJYDLmUFkazBm2qASIuCfT2C88GFQi7HwDkojP9APgQ.jpg

Oroszországból szeretettel :)
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
442
4 229
93

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 638
8 934
113

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
5 932
14 269
113
Kérdés, hogy melyik al változatát kapják. Az alap A1-et, vagy esetleg a modernizált M1A1-AIM variánst? Az alap A1 szerintem kb az A4 színtjén van, de lehet, hogy valamivel annál is rosszabb.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
8 436
20 503
113
Az MLRS "Tornado-G" új lőszerei nagy sorozatba kerültek a csapatokhoz
Az álcázásról már voltak viták. Itt látható, hogy azért használják az oroszok.
Ősszel, amikor arról írtam, hogy az ukrán légvédelem szovjet, illetve nyugati eszközökkel is padlót fog, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar bekövetkezik.
Ukrán Buk-M1 üteg
37a5e56464e875c8.jpg

Ukrán Sz-300PT
3_333.jpg

Orosz Pancír-Sz1
2fe2753fb05bcdf3ceebc08c91e809b4

Moszkvában a tetőre emelés előtt
photo2023-01-1916-17-44.jpg

Orosz Sz-300V4 - rakéta védelem balra, légvédelem jobbra
158614624816402698.png

A Putyin elleni elfogató parancs (bohóckodás) csak arra bizonyíték, hogy bárhogyan is végződik ez az ukrajnai balhé, a "nyugat" bele áll a végsőkig, a teljes pusztulást is bevállalják. Hogyan akarnak ezek a dilinyós diplomaták valamikor is normális kapcsolatokat, amikor már az embereket is olyan szinten uszítják, hogy nem lesznek kapcsolatok, semmilyen szinten sem. Az, hogy a németek már egyáltalán nem gondolkodnak a Németországban lévő harckocsi gyártás felpörgetésén, láthatóan a német ipar lehetőségeinek beszűkölését vetíti előre, szerintük is. Szerintem Európa EU-s része megy a levesbe, Ő lesz az új Afrika. Szép jövő kép. Remélem időben leválunk róluk.
Akkor most a Bahmut-i ellentámadás lesz az ukránok tavaszi nagy offenzívája? Szembe jött nekik a valóság, csak nehogy a nagy erőlködésnek besz@rás legyen a vége.
Az ide kommentelő ukrán troll brigád máshol is ilyen aktív, mondjuk orosz, vagy más országbeli fórumokon is. Ők Zelenszkíj média serege?!