[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 420
23 155
113
Avdiivkatlan
Norvég Leok
Avdiivkatlan
Ároktalálat
Avdiivkatlan
NZ zsoldosa
Ukranium
Stormer AD
Adviivkatlan
No comment...
Elesett Wagneresek(?)
MOWAG
Ukr BTR
Rus BMP-3
Fps
Bréko-bréko
M113 refueling
Suicide NLAW
NoFear
BMP mutáció-káosz
Paltus a fronton
Avdiivkatlan
Herszon
Avdiivkatlan
Ahoj Bandera
Hátraarc
Ukrán pilóták
Avdiivkatlan
Zaporozsnye
Ugledar
NZ go home
Polák
Liman
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 326
13 752
113
Az MLRS "Tornado-G" új lőszerei nagy sorozatba kerültek a csapatokhoz
Az álcázásról már voltak viták. Itt látható, hogy azért használják az oroszok.
Ősszel, amikor arról írtam, hogy az ukrán légvédelem szovjet, illetve nyugati eszközökkel is padlót fog, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar bekövetkezik.
Ukrán Buk-M1 üteg
37a5e56464e875c8.jpg

Ukrán Sz-300PT
3_333.jpg

Orosz Pancír-Sz1
2fe2753fb05bcdf3ceebc08c91e809b4

Moszkvában a tetőre emelés előtt
photo2023-01-1916-17-44.jpg

Orosz Sz-300V4 - rakéta védelem balra, légvédelem jobbra
158614624816402698.png

A Putyin elleni elfogató parancs (bohóckodás) csak arra bizonyíték, hogy bárhogyan is végződik ez az ukrajnai balhé, a "nyugat" bele áll a végsőkig, a teljes pusztulást is bevállalják. Hogyan akarnak ezek a dilinyós diplomaták valamikor is normális kapcsolatokat, amikor már az embereket is olyan szinten uszítják, hogy nem lesznek kapcsolatok, semmilyen szinten sem. Az, hogy a németek már egyáltalán nem gondolkodnak a Németországban lévő harckocsi gyártás felpörgetésén, láthatóan a német ipar lehetőségeinek beszűkölését vetíti előre, szerintük is. Szerintem Európa EU-s része megy a levesbe, Ő lesz az új Afrika. Szép jövő kép. Remélem időben leválunk róluk.
Akkor most a Bahmut-i ellentámadás lesz az ukránok tavaszi nagy offenzívája? Szembe jött nekik a valóság, csak nehogy a nagy erőlködésnek besz@rás legyen a vége.
Az ide kommentelő ukrán troll brigád máshol is ilyen aktív, mondjuk orosz, vagy más országbeli fórumokon is. Ők Zelenszkíj média serege?!
Nekem nem úgy tünik, hogy az ukrán légvédelem padlót fogott volna. Sőt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 220
54 093
113
Lesz meg abbol Sherman is...
Ebből is latszik hogy nem az ukranok jovoje a fontos nekik ezzel a konfliktussal, hanem Europa es Oroszorszag szivatasa.

VDV elfoglalja az ukran allasokat. Hatulrol? Meg egy T 64-et is zsakmanyoltak.

Kvadrokopteres osztag kitelepulese, mukodese. Nekunk is biztos van vagy 100 ilyen...


A britek folytatjak az eszkalaciot. Uran tartalmu lovedekeket adnak at az ukranoknak. Ebbol is latszik hogy nem az ukranok jovoje a fontos szamukra hiszen ki elne fertozott teruleten?

Stier az aramlatok elleni merenyletrol.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 458
28 690
113

A NATO főtitkára Putyin és Hszi találkozó kapcsán tett nyilatkozatokat​

► "Jelenleg az Ukrajna támogatására és saját védelmünkre szolgáló kulcsfontosságú fegyverek előállítására vonatkozó új célpontokról állapodunk meg."
► Még ha holnap véget is érnek az ukrajnai harcok, „a biztonsági környezet hosszú távra megváltozott”;
► Putyin és Hszi találkozója azt mutatja, hogy Kína és Oroszország egyre közelebb kerül egymáshoz. Az államok "közös gyakorlatokat, tengeri és légi járőrözést hajtanak végre, és együttműködnek gazdasági, politikai és diplomáciai szinten".
► „Jelenleg nincs bizonyítékunk arra, hogy Kína halálos fegyvereket szállított volna Oroszországnak, de láttuk a jeleket, hogy ezt a kérdést Moszkva és Peking megvitathatja. Kína nem szállíthat halálos fegyvereket Oroszországnak.
► Kínának meg kell kezdenie megérteni az ukrán nézőpontot, és kapcsolatba kell lépnie Zelenszkijvel, ha komolyan akar beszélni a békéről.
► Jelenleg nem lehetséges párbeszéd Oroszországgal, amíg a háború folytatódik. "Az Oroszország-NATO Tanács fontos eszköze volt a szövetség azon kísérleteinek, hogy normális párbeszédet alakítsanak ki Oroszországgal, de a jelenlegi körülmények között ezt az interakciós mechanizmust nem használják."
Источник: https://rusvesna.su/news/1679415322

Hszi Csin-ping nyilatkozatai:

◼️A kínai-orosz kapcsolatok túlmutatnak a kétoldalú kapcsolatokon, nagy jelentőséggel bírnak a világrend szempontjából
◼️A tárgyalások eredményesek voltak
◼️10 éve szoros kapcsolatot ápolok Putyinnal, stratégiai kérdésekben tartjuk a kapcsolatot
◼️Kína és Oroszország az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként továbbra is betartja a nemzetközi kapcsolatok alapvető normáit
◼️Megállapodott Vlagyimir Putyinnal az elektromos termékek és kőolajtermékek kereskedelmének növelésében
◼️Kína támogatja a békét és a párbeszédet az ukrajnai konfliktusrendezésről
◼️Az ukrán rendezés kapcsán Pekinget az ENSZ Alapokmányának céljai és alapelvei vezérlik, objektív állásponthoz ragaszkodik.

Oroszország és Kína közös nyilatkozata:

Oroszország pozitívan értékeli Kína álláspontját Ukrajnával kapcsolatban, Kína pedig pozitívan áll Oroszország tárgyalások indítására;
Oroszországot és Kínát aggasztják az AUKUS kockázatai és nukleáris tengeralattjárók építésére vonatkozó terveik;
Oroszország és Kína sürgeti az AUKUS-t, hogy szigorúan tartsa be a tömegpusztító fegyverekre vonatkozó non-proliferációs kötelezettségvállalásait;
Oroszország és Kína átfogó energetikai partnerség megerősítését tervezi;
Oroszország és Kína úgy véli, hogy az ukrán válság megoldása érdekében meg kell akadályozni a blokkkonfrontációt és a konfliktusok szítását;
Oroszország és Kína aggódik az Egyesült Államok katonai-biológiai tevékenységei miatt, ennek tisztázását követeli;
Oroszország és Kína kiterjeszti a tudományos cseréket, hogy biztosítsa a két ország technológiai vezető szerepét;
Oroszország és Kína felszólít az ukrajnai válság elmérgesedésének és „ellenőrzhetetlen szakaszba” való átmenetének elkerülésére;
Oroszország és Kína ellenez minden egyoldalú szankciót, amelyet az ENSZ BT megkerülésével vezettek be.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
939
4 502
93
Az orosz külügy pontokba szedte, mi kellene a konfliktus "átfogó, igazságos és fenntartható" rendezéséhez
Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország nem pályázhatnak a semleges közvetítő szerepére az ukrajnai békefolyamatban, mivel részesei az Oroszország elleni konfliktusnak - közölte az orosz külügyminisztérium az állami hírügynökséggel.

A moszkvai külügyminisztériumnak az orosz állami hírügynökség által megszólaltatott illetékese rámutatott, hogy Moszkva szerint a konfliktus átfogó, igazságos és fenntartható rendezése csak az alábbiak révén lehetséges:
-a harci cselekmények és a nyugati fegyverszállítások beszüntetése,
- az új területi realitások elismerése,
-Ukrajna demilitarizálása és nácitalanítása,
-az ország semleges és el nem kötelezett státusának rögzítése,
- a szankciók feloldása,
-az Oroszországgal szembeni jogi követelések visszavonása,
-az orosz nyelv ukrajnai státusának helyreállítása,
- az ukrajnai nemzeti kisebbségek jogainak biztosítása, valamint
-az Oroszországgal és Ukrajna más szomszédjaival való baráti kapcsolatok kialakítása.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/256687/
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 374
6 555
113
Az orosz külügy pontokba szedte, mi kellene a konfliktus "átfogó, igazságos és fenntartható" rendezéséhez
Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország nem pályázhatnak a semleges közvetítő szerepére az ukrajnai békefolyamatban, mivel részesei az Oroszország elleni konfliktusnak - közölte az orosz külügyminisztérium az állami hírügynökséggel.

A moszkvai külügyminisztériumnak az orosz állami hírügynökség által megszólaltatott illetékese rámutatott, hogy Moszkva szerint a konfliktus átfogó, igazságos és fenntartható rendezése csak az alábbiak révén lehetséges:
-a harci cselekmények és a nyugati fegyverszállítások beszüntetése,
- az új területi realitások elismerése,
-Ukrajna demilitarizálása és nácitalanítása,
-az ország semleges és el nem kötelezett státusának rögzítése,
- a szankciók feloldása,
-az Oroszországgal szembeni jogi követelések visszavonása,
-az orosz nyelv ukrajnai státusának helyreállítása,
- az ukrajnai nemzeti kisebbségek jogainak biztosítása, valamint
-az Oroszországgal és Ukrajna más szomszédjaival való baráti kapcsolatok kialakítása.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/256687/
Az új területi realitásokat hogyan kell elképzelni? A mostani orosz ellenőrzésű területekre gondolnak vagy a négy megyére amit teljesen meg se szálltak?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
3 241
17 578
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
13 179
41 248
113
Kiev akár egy évvel hamarabb, már 2023 őszén megkaphatja azt a 31 Abrams harckocsit, amit az US ígért nekik korábban.
Az Army állományából lesznek ezek a régebbi típusok. Ezt azzal indokolja a Pentagon, hogy ezekre egyszerűbb a kiképzés.
Olvasható a Die Weltben.( USA liefern Kampfpanzer früher als geplant an die Ukraine)

Akkor eredetileg 2024 őszère ígértek 31 nyamvadt Abramst? Ez ám a hatékony, gyors segitsèg!:rolleyes:
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 562
16 230
113
nem túl sikeres próbálkozás tőled sem .. de ezt gondolom te is tudod ..
első videón felülről mutatnak valakiket,akik igazából bárkik lehetnek .. ráadásul minimum 4 állítólagos halott,jól láthatóan mozog .. (tényleg filmesre sikeredett .. )

a második videón egy nagy magasságú drónfelvételéről látszik,hogy valakik lőnek valakikre,pár jármű megsemmisül .. (alatta egy szar zene és komment,meg egy "vízjel" a felvételen) 5-10- perces munka bárkinek otthon a megfelelő programmal ezt a videót átszerkeszteni ..

a lényeg,hogy egyik felvételről sem állapítható meg egyértelműen melyik fél szerepel rajta,ettől még az ARMA 3 videók is "hitelesebbek" voltak :D
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 528
18 592
113
Sojgu a szegényített uránt tartalmazó lőszerek banderisztáni szállításáról.
HgG-H0kCu8T5aKLYBO1o6CiVdN9YfGv_HTp16fpDsTh0WgnZV47fAhhRbDcRzDEGLy2qukdCVXm4B6XokWvWubobHlvlWQ5Fmq8wtXj2AlrSWAzSEJsuBOu1CXnL8xIbf7DkHZ0TIRI_EYrGjEoDovTbJlJaOyrODm7fqkWtgIlSr995Vwsssk4UaXzeDyjqoOFcX_SaiJBct34RS7zM1Unzmp04M0XFe72pES2uprfNhW5QOsy6CnNgyQynFFKCtZZqMUrUGMeapiVZ8sHX-qD--lQP3nMLi8BR97tkqIaxFm37iIWpJ1Dcpwn_ggDxWUn0vL6qzB-Yaq6D-VUMVA.jpg

van aki így tárgyal, van aki úgy...
Az FSZB felvételei egy a hohol SZBU által felbérelt terrorista elfogásáról, aki terrorcselekményekre készült melyek után banderisztánba szökött volna, hogy csatlakozzon az ellenséghez. Éberen őrködő biztonsági szolgálatunk azonban időben ártalmatlanította az árulót aki az elkövetkező időben egy kellemes szibériai átnevelő és wellnesközpontban átgondolhatja majd Oroszország Anyácska elárulásának következményeit. ÉBERSÉG ELVTÁRSAK!!!
A jenkik állítólag azért A1-es Abramseket küldenek, mert azokat gyorsabban le tudják szállítani...
A VDV akcióban.
A hohol légvédelem próbálkozása egy Orlan megfigyelődrón ellen. Régi, de jó felvétel.
Hoholkodás egy Strykeren M2 Browninggal (vaklőszerrel :D)
Egy Tulipán munkában.
Mesterlövészeink munkában
 
Last edited by a moderator:

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 655
4 004
113

És ez mit bizonyít?
Hogy egy náci szimpatizáns már biztos van egész nagy Oroszországban
De lehet, hogy mozgósított aki mondjuk a szovjetuniót gyűlöli mert mondjuk ukrán dédapja Sztálin alatt élt halt.

Vagy még tizenévesen csináltatta a tetkót amikor a szélsőjobboldali náci ideológiák iránt érdeklődött.
Mindenkinek volt olyan korszaka fiatalon, vagy emo-s, rocker etc. - nekem is- . Ukránok sokasága sajnos nem nőtte ki...

Szóval ez mind mind csak statisztika, olyan mint ha egy laposföldhívőt fogtak volna el hoholék.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 638
8 934
113
Kérdés, hogy melyik al változatát kapják. Az alap A1-et, vagy esetleg a modernizált M1A1-AIM variánst? Az alap A1 szerintem kb az A4 színtjén van, de lehet, hogy valamivel annál is rosszabb.
Kerdes, hogy egyaltalan kapnak-e Abramseket. Szepen fokozatosan visszatancol az USA, en ugy latom, nem fognak egy darab Abramsot sem kapni az USA-tol.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
21 900
68 187
113
Újdonság:

Üres benzineskannák a folyóba HELYETT újabb ukrán újdonság:

Melegedő ukrán vágyálmok egy párhuzamos valóságban:
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 928
32 023
113
Orosz tüzér rokonnal rendelkező anon azt írta ma, hogy kifogytak az orosz készletek... az 1972-es gyártású tüzérségi lövedékekből, már 1976-osokat málháznak be.


Nagyon úgy néz ki Chasov Jar lesz a következő forró pont, civilek jelentései alapján az ukrán haditechnika abban az irányban kerül felhalmozásra.mikor a fos egy cikken belül sem tudja mit hazudjon
jpb45bg.png
újukrán történelem (részlet)
vyUUBxW.jpg

CghcMxv.jpgukrán támadás Pologinál (feat. "medevac" tele katonával)
Ezeknek tényleg ennyi esze van:
yFYwe2p.jpg
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 786
14 934
113

A NATO főtitkára Putyin és Hszi találkozó kapcsán tett nyilatkozatokat​

► "Jelenleg az Ukrajna támogatására és saját védelmünkre szolgáló kulcsfontosságú fegyverek előállítására vonatkozó új célpontokról állapodunk meg."
► Még ha holnap véget is érnek az ukrajnai harcok, „a biztonsági környezet hosszú távra megváltozott”;
► Putyin és Hszi találkozója azt mutatja, hogy Kína és Oroszország egyre közelebb kerül egymáshoz. Az államok "közös gyakorlatokat, tengeri és légi járőrözést hajtanak végre, és együttműködnek gazdasági, politikai és diplomáciai szinten".
► „Jelenleg nincs bizonyítékunk arra, hogy Kína halálos fegyvereket szállított volna Oroszországnak, de láttuk a jeleket, hogy ezt a kérdést Moszkva és Peking megvitathatja. Kína nem szállíthat halálos fegyvereket Oroszországnak.
► Kínának meg kell kezdenie megérteni az ukrán nézőpontot, és kapcsolatba kell lépnie Zelenszkijvel, ha komolyan akar beszélni a békéről.
► Jelenleg nem lehetséges párbeszéd Oroszországgal, amíg a háború folytatódik. "Az Oroszország-NATO Tanács fontos eszköze volt a szövetség azon kísérleteinek, hogy normális párbeszédet alakítsanak ki Oroszországgal, de a jelenlegi körülmények között ezt az interakciós mechanizmust nem használják."
Источник: https://rusvesna.su/news/1679415322

Hszi Csin-ping nyilatkozatai:

◼️A kínai-orosz kapcsolatok túlmutatnak a kétoldalú kapcsolatokon, nagy jelentőséggel bírnak a világrend szempontjából
◼️A tárgyalások eredményesek voltak
◼️10 éve szoros kapcsolatot ápolok Putyinnal, stratégiai kérdésekben tartjuk a kapcsolatot
◼️Kína és Oroszország az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként továbbra is betartja a nemzetközi kapcsolatok alapvető normáit
◼️Megállapodott Vlagyimir Putyinnal az elektromos termékek és kőolajtermékek kereskedelmének növelésében
◼️Kína támogatja a békét és a párbeszédet az ukrajnai konfliktusrendezésről
◼️Az ukrán rendezés kapcsán Pekinget az ENSZ Alapokmányának céljai és alapelvei vezérlik, objektív állásponthoz ragaszkodik.

Oroszország és Kína közös nyilatkozata:

Oroszország pozitívan értékeli Kína álláspontját Ukrajnával kapcsolatban, Kína pedig pozitívan áll Oroszország tárgyalások indítására;
Oroszországot és Kínát aggasztják az AUKUS kockázatai és nukleáris tengeralattjárók építésére vonatkozó terveik;
Oroszország és Kína sürgeti az AUKUS-t, hogy szigorúan tartsa be a tömegpusztító fegyverekre vonatkozó non-proliferációs kötelezettségvállalásait;
Oroszország és Kína átfogó energetikai partnerség megerősítését tervezi;
Oroszország és Kína úgy véli, hogy az ukrán válság megoldása érdekében meg kell akadályozni a blokkkonfrontációt és a konfliktusok szítását;
Oroszország és Kína aggódik az Egyesült Államok katonai-biológiai tevékenységei miatt, ennek tisztázását követeli;
Oroszország és Kína kiterjeszti a tudományos cseréket, hogy biztosítsa a két ország technológiai vezető szerepét;
Oroszország és Kína felszólít az ukrajnai válság elmérgesedésének és „ellenőrzhetetlen szakaszba” való átmenetének elkerülésére;
Oroszország és Kína ellenez minden egyoldalú szankciót, amelyet az ENSZ BT megkerülésével vezettek be.

"...Kína nem szállíthat halálos fegyvereket Oroszországnak..."​


Osztán miért nem buksika? Mi lesz?
Mázsa szám külditek majd a paradicsom konzervet az uki háziassonyoknak? Ezt elqrtátok nem kicsit, nagyon!! :oops: :)