[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
A szitu az, hogy miután a megsemmisített technika 80% szovjet eredetű páncéltörők miatt vérzett el, én jóval inkább aggódnék, ha egy konkruszt látok meg náluk.
Honnan tudod, hogy a 80%-t szovjet eredetű páncéltörő eszközökkel pusztították el őket?
Csak szólok, hogy a Stugna-P teljes egészében ukrán fejlesztés semmi köze a szovjet eredetű páncéltörőkhöz.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 280
7 751
113
Nyugatról, hogy blokkolják azzal a 2500 orosz katonával Transznisztriába?
Nehéz lesz blokkolni a tenger felől ha az orosz hajók 250 km lesznek Odessza partjaitól kelet felől pedig nagyon hatékonyan tudnak majd védekezni az ukrán haderő egységei az oroszok ellen.
A Krím felől támadva fogják elérni Tiraszpolt/Moldova határát szóval kelet felől senki sem fogja basztatni őket addigra. Szerinted 250 km -ről nem lehet blokkolni a forgalmat arra? Annyi az akna, hogy amúgy sem mer oda menni szinte senki. Aki meg igen, az szét lesz kapva.
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 140
93
Én ~2 hete vmi 74% failure rate-et olvastam Javelinre ukránoknál.
Magyarul az indítások 26%-a sikeres, találja el a célt, de még nem jelent megsemmisítést.

Cseh, román, német fegyverek meg szemétre valóak, cseheket ki is kukázták miután frissen átvett 2 rpg a kezelők pofájába robbant, egyikük meg is halt.
Azért valahol elég megdöbbentő adatok.
 
W

Wilson

Guest
Ezeket ismerem. Jó ha a 10 % van felülről támadó ATGMel kilőve. Vagy még annyi se. És összességében nulla mennyiség a bevetetett technikához arányítva.
Szóval nem, nem működik.
Az átadott mennyiség két számjegyű százaléka a nato készleteknek. Ehhez képest meg pláne nem.
Nincsenek pontos adatok arra, hogy a páncéltörő eszközökkel kilőtt tankokat milyen modellekkel semmisítettek meg egyik oldal sem tesz közzé ilyen adatokat a háború kellős közepén.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 312
16 086
113
Nevetséges miért is? Miért kellene nekik jet-skivel operalniuk ha nem tudnak partraszállást végrehajtani a tengerfelől az oroszok azzal nagyon sokat nyertek az ukrik mert a szárazföld felől nagyon nehéz dolguk lesz az oroszoknak ha körbe akarják keríteni Odesszát.
És azokon az orosz dízel tengókon lévő Kalibrok nem tudnak támogatást nyújtani egy partraszálláshoz .
Sosem akartak partra szállni,mert nincs értelme. A Kalibr nem a partraszállás támogatásához repked. Amúgy ma is beköszönt egy néhány Ogyesszába. Simán blokkolni lehet,mert az ukiknak nem lesz erejük ezt megakadályozni.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 043
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Ahogy elnézem a térképeket.......
Nézd vissza 50 nappal ezelőtt mekkora területet hittetek orosznak.
Akkor is mindenki a térképre hivatkozott, hogy már Harkov, meg Kijev körül zárul a gyűrű.

Aztán pofára esés lett.
De majd a 2. fázisban mindent visszavesznel, stb., stb.
Mint Hitler a bukás c. filmben.
:)
Nem számítottak a szakmai érvek, feltettem a harcászati, hadműveleti és stratégiai problémákat. Érvként, szakmai vitára.
Csak gyűlölködés, fikázás volt a válasz.
A fotelhuszárok a térképre hivatkoztak.
:)
Bámuld te is, erősen.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 043
113
Az orosz védelmi minisztérium esti frissítése a különleges műveleti övezetben kialakult helyzetről:

Az Orosz Légierő nagy pontosságú rakétái ma délután kiütöttek egy logisztikai terminált - egy Odessza melletti katonai repülőteret, ahol az Egyesült Államokból és európai országokból kapott külföldi fegyverek nagy szállítmányát tárolták.
Az orosz légierő nagy pontosságú rakétái a nap folyamán 22 ukrán katonai célpontot találtak el. Ezek közé tartoztak:
▪️két zászlóaljparancsnoki és irányítóállás,
▪️ egy dandárparancsnoki és irányítóállás,
▪️11 erősségeket, valamint az AFU embereinek és katonai felszerelésének koncentrációs helyeit.
Az ukrán hadsereg veszteségei elérik a 200 fős személyi állományt és több mint 30 páncélozott járművet és repülőgépet.
Megsemmisült :
▪️ három fegyver-, katonai felszerelés- és lőszerraktár az Illyicevka és Kramatorsk körzetekben,
▪️ Buk M1 SAM-ek és három radarállomás Novaja Dmitrovka település közelében.
Az orosz légierő taktikai és katonai légiereje 79 katonai célpontot támadott a nap folyamán. Köztük:
▪️hat parancsnoki állás,
▪️52 a munkaerő és az ukrán katonai felszerelés koncentrációjának területei,
▪️16 rakéta- és tüzérségi fegyver-, lőszer- és üzemanyagraktár.
Négy légvédelmi rakétarendszert semmisítettek meg: három Buk-M1-et Kurahovka és Romanovka települések közelében, valamint egy Tor légvédelmi rakétarendszert Szerhijivka közelében.
Az orosz légvédelmi eszközök Izyum és Herszon települések térségében megsemmisítettek három ukrán pilóta nélküli légi járművet, köztük egy Bayraktar TB-2-t a Harkivi terület Lozovaya települése felett.
A rakéta- és tüzérségi erők a nap folyamán 102 lövészetet hajtottak végre. Elpusztult: 6 parancsnoki állás, 84 erődítmény és a katonai felszerelés és katonai felszerelés felhalmozási területe.
Teljesen a különleges katonai művelet kezdete óta megsemmisült
▪️141 repülőgép,
▪️110 helikopterek,
▪️541 pilóta nélküli légi járművek,
▪️264 légvédelmi rakétarendszerek,
▪️2479 harckocsik és más páncélozott harcjárművek,
▪️278 többszörös rakétavetők,
▪️1081 tábori tüzérségi ágyúk és aknavetők,
▪️2321 speciális katonai járművek.

t.me/rusvesnasu
t.me/rusvesnasu
/17738


Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
És ezt ki állította az oroszok?

Passz, csak átszoktam futni a híreket.

Mondjuk ma reggel is volt egy videó 2 fős csapatról, spotter vette fel a rakétás mögött ~3 méterrel, ahogy kilövi a rakétát, az elszáll a faxba, majd telibeqrja egy robbanólövedék a leshelyét, 2 másodperccel később a kamerás is eldől, mint egy zsák.

Az összes ország a raktár mélyén rothadó szemetet adja oda nekik, USA se kivétel.
 
W

Wilson

Guest
A Krím felől támadva fogják elérni Tiraszpolt/Moldova határát szóval kelet felől senki sem fogja basztatni őket addigra. Szerinted 250 km -ről nem lehet blokkolni a forgalmat arra? Annyi az akna, hogy amúgy sem mer oda menni szinte senki. Aki meg igen, az szét lesz kapva.
Most vagy te élsz másik dimenzióban vagy nem vagy tisztában hol helyezkedik el Odessza Ukrajnában, itt egy térkép segítek Szevasztopol a Krímben van tőle Nyugatra Odessza, akkor hogyan is fogod te nem Kelet felől a Krímbol indulva a szárazföldön elérni Odesszát....:).

Screenshot-2022-04-23-19-58-56-029.jpg
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 043
113
A tárgyalásokon az ukrán delegáció vezetője, David Arakhamia elismerte, hogy Ukrajnában hiány van a cserealap feltöltéséhez szükséges foglyokból.

Posztot tett közzé, amelyben felszólította az ukrán hadsereget, hogy ne öljék meg az elfogott orosz katonákat, ezzel ismét megerősítve a gyilkosságok tényét.

@anna_news
 
W

Wilson

Guest
Sosem akartak partra szállni,mert nincs értelme. A Kalibr nem a partraszállás támogatásához repked. Amúgy ma is beköszönt egy néhány Ogyesszába. Simán blokkolni lehet,mert az ukiknak nem lesz erejük ezt megakadályozni.
Nem mondod, hogy nem azért repked a Kalibr....:)
ha a tenger felől nem kell nekik partraszállással számolniuk, akkor máris félig nyert ügyük van.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
A Krím felől támadva fogják elérni Tiraszpolt/Moldova határát szóval kelet felől senki sem fogja basztatni őket addigra. Szerinted 250 km -ről nem lehet blokkolni a forgalmat arra? Annyi az akna, hogy amúgy sem mer oda menni szinte senki. Aki meg igen, az szét lesz kapva.
Ahogy azt Móricka elképzelte.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 280
7 751
113
Most vagy te élsz másik dimenzióban vagy nem vagy tisztában hol helyezkedik el Odessza Ukrajnában, itt egy térkép segítek Szevasztopol a Krímben van tőle Nyugatra Odessza, akkor hogyan is fogod te nem Kelet felől a Krímbol indulva a szárazföldön elérni Odesszát....:).

Screenshot-2022-04-23-19-58-56-029.jpg
Te tényleg ennyire zöld vagy vagy csak teszed magad?
Ki beszélt itt Szevasztopolról? Azt mondtam a Krím felől, azaz szépen felgurulnak Herszonon át, Mikolajiv s onnan indulnak meg nyugatra. Be van nálad csípődve az a tenger szakasz.
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
921
2 659
93
Sosem akartak partra szállni,mert nincs értelme. A Kalibr nem a partraszállás támogatásához repked. Amúgy ma is beköszönt egy néhány Ogyesszába. Simán blokkolni lehet,mert az ukiknak nem lesz erejük ezt megakadályozni.
Ukrajna 48 óra alatt elesik, valamelyik fórumtárs az orosz ezredes barátjával vacsizik Záhonynál a támadás napján…. Tök jó hogy itt ennyi jós van. Lottószámokat esetleg valaki?
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson and Catles

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
A fent idézett veszteségek a híresen igazmondó ukrán vezetéstől származnak. Azov leszorítva egy komcsi dőkben épített atombiztos 8 emeletes komplexumba.A kormány még a helyén,mert Kijev porrá lövetése nem opció,ez nem Berlin. Egy hajó mínusz,nagy kaland,megesett ez már sok helyen. Mitől kellene meglepődnöm,mert a ruszkik nem mondtak semmire dátumot. A vége meg nagy szomorúságodra az lesz amit az oroszok akarnak.
Nem olvasod a híreket? Az adatok az onyx.com-rol vannak, csak fényképpel dokumentált veszteségek alapján.
A hajó nem egy, hanem 3 vagy több, abból legalább egy deszant hajó.
Sejted, hogy az miért gond?
;)
Értem én, hogy álmodozol a dicsőséges orosz győzelemről, de annak lehetősége február végén elúszott, valahol Kijevnél.
Innen már csak szenvedés, nyerni nem tud, csak területet próbál rabolni.
De ahogy nézem az sem megy, ahogy beérkeznek a NATO cuccok, csak nőnek a veszteségei, eredmény nélkül.
 
W

Wilson

Guest
Passz, csak átszoktam futni a híreket.

Mondjuk ma reggel is volt egy videó 2 fős csapatról, spotter vette fel a rakétás mögött ~3 méterrel, ahogy kilövi a rakétát, az elszáll a faxba, majd telibeqrja egy robbanólövedék a leshelyét, 2 másodperccel később a kamerás is eldől, mint egy zsák.

Az összes ország a raktár mélyén rothadó szemetet adja oda nekik, USA se kivétel.
Nem tudom, a Javelinek amelyeket az USA biztosított az ukriknak üzemidő belül voltak a Stingernél voltak látszólag problémás évjáratok.
 
  • Vicces
Reactions: Határőr Attila

GalagonyaHun

Active Member
2019. január 7.
20
140
28
60 napja....
Ha nem figyelnek.
:)
A katlan elméletről is legalább 40 napja megy az álmodozás.
Itt.
Tudod az elején gyorsan le akarták rendezni a dolgot, most taktikát váltottak és szép lassan felőrlik őket. Ukrajna pedig egyre nagyobb bajba kerül. Fogy az ember, lassan minden család elveszít valakit a háború miatt. A gazdaságról és a pénzügyi helyzetről is csak annyi, hogy: ,,Siralmas". Ukrajnának vége!! Egyedül ez a pojáca tartja életben a mostani helyzetet, ha eltűnik vége a háborúnak. Lehet én látom más szemszögből a dolgokat, de magyarként nem tudok szurkolni ennek a más népeket gyűlölő ukrán rezsimnek. Takarodjanak!