[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 106
113
A koromon kívül még mi alapján élhettem volna bármikor is? :D
Egyébként a válasz, igen.
Oké, akkor ha most is VSZ tagok lennénk ugyanilyen lelkesen írnád, hogy "egy VSZ ország állampolgáraként tudom, hogy melyik az 'én' csapatom"?
Szerintem nem.
(Az eredeti szövegből kifelejtettem egy szót: "Csak megkérdezem, hogy a feltételezett korod alapján te is éltél már akkor amikor a VSZ tagjai voltunk?" )
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 954
82 763
113
Az a legszarabb, hogy fel se fogják mivel szórakoznak. Ilyenkor tényleg sajnálom, hogy a két atomból az USA legalább egyet nem Németországra dobott le, ahogy eredetileg is akarta.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 929
41 099
113
Joe Biden amerikai elnök a kongresszushoz intézett kérelmében újabb 33,5 milliárd dolláros segélycsomagot kért Ukrajnának.

"Vagy támogatjuk az ukrán népet, amely megvédi országát, vagy tétlenül nézzük, ahogy az oroszok folytatják az atrocitásokat Ukrajnában" - idézte Biden szavait a CNN.

"Támogatnunk kell Ukrajnát ebben a szabadságharcban" - mondta az amerikai elnök. - Ennek a harcnak az ára nem alacsony, de ha engedünk az agressziónak, az még többe fog kerülni, ha hagyjuk, hogy ez megtörténjen."

Biden ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az USA nem támadja meg Oroszországot. "Segítünk Ukrajnának megvédeni magát az orosz agresszióval szemben. És ahogyan Putyin úgy döntött, hogy elkezdi ezt a brutális inváziót, ugyanúgy véget is vethetett volna neki. Oroszország az agresszor, nincs ha, és, és, és, és" - mondta.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 274
93
Így van. És tudsz tenni ellene vagy változtatni rajta?
Nem.
Talán pont most az a nem szélsőség, ha kimaradunk belőle. Se a nyugat, se az orosz, se az ukrán ne érdekeljen, amikor megmagyarázzák hogy miért kell mellé állni.
Vagy ha a kérdésed a birkaságról szól - na azt nem tudom hogy lehetne lámpát gyújtani a fejekben :)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Nincs rá okom, hogy bármin is rugózzak. :)
Azt, hogy ki mit tart valóságnak elég szubijektív fogalom. Attól függ, hogy honnan jönnek az infók és azt mennyire tartjuk relevánsnak. Tiszteletben tartom, hogy Te mit tartasz hiteles hírforrásnak és azok alapján alakítod ki a nézőpontodat. :)

Bírósági ítéleteket általában. Nem mindig....
Tendencia jelleget inkább. A legtöbb esetben ott van a ruszki a háttérben.
Ez ilyen meló.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 387
8 591
113
Ukrajnával se nagyon boldogulnak, de azért a NATO-val is akarnak közvetlenül hadakozni, azok az újságírók valami nagyon jó anyagot szívtak...

Ez nyilván kommunikációs fogás az oroszok részéről. Rémisztgetnek, megosztani próbálnak, hogy ezzel gyakoroljanak nyomást az országokra.

Egyébként eddig volt olyan imázsa Oroszországnak, hogy hagyományos eszközökkel is el tudná foglalni Európát. Most meg világossá vált Európa számára, hogy még Amerika nélkül is simán meg tudja védeni magát. Valamint a világban meggyengült az oroszok érdekérvényesítő képessége, mert már mindenki látja, hogy közel sem olyan erős Oroszország katonailag, mint amit eddig mutatott. Még a szomszédai se néznek már rá úgy, mint eddig.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
‼️ Pusztító lövések: "Solntsepyok" és tüzérség égette ki az Ukrán Fegyveres Erők lövészárkait és ásásait


Az orosz hadsereg „Sun” nehéz lángszórórendszere és MLRS-je az offenzíva előtt elpusztítja az ukrán hadsereg fellegvárát. A nácik szorgalmasan készítették elő az opornikot, de ez nem mentette meg őket.
t.me/RVvoenkor

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/4191
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 929
41 099
113
Ukrajnába vezetnek azok nyomai, akik lőttek az MGB-re.

Az MGB nyomon követte egy Ssang yong autó mozgását három terroristával. Az autó a Grigoriopol régióból Tiraszpolba hajtott. Novovladimirovka falu közelében lévő mezőn egy autó friss nyomát találták. A nyomok a mezőn, majd az ukrán határárok mentén vezettek. Az árok mögött találhatók az ukrán falvak, Slavyanoserbka, Velikoploskoe. Ugyanígy a Ssang yong autó elhagyta Transznisztria területét.

A videón egy nyomvonal látható a Dnyeszteren túli és Ukrajna elválasztó határárokban.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 929
41 099
113
Brit zsoldos pusztult el Ukrajnában – Sky News.

Scott Sibley a brit hadsereg veteránja volt. Korábban arról számoltak be, hogy 1 britt megöltek Ukrajnában, a 2. pedig eltűnt.
t.me/RVvoenkor
 
S

speziale

Guest
az ukrán konfliktus lényege zanzásítva:

Gáborka az osztály legerősebbje éppen nincs az osztályteremben, úgyhogy Józsika a második legerősebb úgy gondolja, hogy lenyúlja Pistike uzsonnáját, mert múltkor látta, hogy Pistike megkínálta Gáborkát, és hát neki meg nem adtak...

mivel Pistike nem adja az uzsonnát kitör a verekedés...a kialakult helyzetért "természetesen" a következők a felelősek:

1) Gáborka, mert amikor ő az osztályteremben van Józsika nem agyabugyálhat kedvére, ami nagyon frusztrálja

2) Pistike, amiért sem önként sem az első pofon után nem adta át az uzsonnáját meg a heti zsebpénzét

3) Olcsika és Petika aki kiáll Pistike mellett, mert tudják, hogy legközelebb őket is megagyabugyálhatja Józsika

a verekedését "természetesen" Józsika nem felelős, hiszen őt hagyni kell ha frusztrált és agyabugyálhatnékja van....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 954
82 763
113
Azért durva.
Biden szenilis, Kamala azt se tudja mit tud egy atom, Pelosi csak annyit kér, hogy hagyják nyugodtan fingani és csak utánuk jön Blinken, aki biztos, hogy nem arra vágyik, hogy ő legyen az utolsó ember a Földön aki elindít egy atomtöltettel ellátott rakétát.

És akkor a másik oldalon ott van a "remegő kezű" Putyin, akit Medvegyev követne.Ezzel el is dőlt. Medvegyevet Volodin követi, majd utána csak tábornokok és admirálisok vannak.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 066
113
Ez nyilván kommunikációs fogás az oroszok részéről. Rémisztgetnek, megosztani próbálnak, hogy ezzel gyakoroljanak nyomást az országokra.

Egyébként eddig volt olyan imázsa Oroszországnak, hogy hagyományos eszközökkel is el tudná foglalni Európát. Most meg világossá vált Európa számára, hogy még Amerika nélkül is simán meg tudja védeni magát. Valamint a világban meggyengült az oroszok érdekérvényesítő képessége, mert már mindenki látja, hogy közel sem olyan erős Oroszország katonailag, mint amit eddig mutatott. Még a szomszédai se néznek már rá úgy, mint eddig.
Na itt van a lényeg.
Eddig arra épült a NATO “mint védelmi szövetség” imázsa, hogy az orosz tankok meg csízmák fogják a békés nyugati földeket feltúrni.
Holott józan ésszel lehetett tudni, ahogy itt többen is írtuk, hogy a NATO-nak már 1990-91-ben meg kellett volna szűnnie, rögtön a VSz után.
Mert Oroszország nem képes Európa elfoglalására.
De az USA védelmi-ipari konglomerátuma a politikusokon és a médián keresztül harminc éve riogat az orosz veszéllyel.
Egészen mostanáig tudtuk, hogy ez csak vetítés, oktalan feszültségkeltés.
De odahaza az orosz is elhitte, hogy tényleg félelmetes lehet, holott most kiderült, hogy egy frontországgá fel-, sőt túlfegyverzett Ukrajnával sem bírnak.
Erre ugrik most rá a lengyel meg a román, mert látják, hogy a király meztelen, így felbátorodtak.
Csakhogy, ha bedőlnek a látszatnak, akkor ukrán földön érheti majd még őket meglepetés, ahogy volt is már ilyen korábban.
Az orosz ugyanis úgy kezdi a háborúit, hogy az elején jól beég.
Na nem az intervencióit, mert azok soha se sikerülnek nekik.
Hanem, ha megtámadják őket (ami simán lehet ellentámadás is), akkor megy majd az igazi Honvédő Háború.

Ami meg az ukrán nacionalistákat illeti, amint megkapják gyámnak az ország nyugati felébe a lengyeleket, rögvest újragondolják ezt a nagy ukrán-orosz ellenségeskedést.

Itt még sokat fog fordulni ez a történet.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Talán pont most az a nem szélsőség, ha kimaradunk belőle. Se a nyugat, se az orosz, se az ukrán ne érdekeljen, amikor megmagyarázzák hogy miért kell mellé állni.
Vagy ha a kérdésed a birkaságról szól - na azt nem tudom hogy lehetne lámpát gyújtani a fejekben :)
De nem tudsz kimaradni belőle.
Ok, lehet mondjuk egy Lesotho vagy Burkina Faso kitud.
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 066
113
De nem tudsz kimaradni belőle.
Ok, lehet mondjuk egy Lesotho vagy Burkina Faso kitud.
Ez tévedés.
A második világháborúból is ki lehetett volna maradni, de legalábbis oltári baromság volt beleállni a nagy szovjet Ukrán Front támadásába.
Építkezni mindig arra lehet, ami van.
Felrobbantott hidakra, szétlőtt városokra, lebombázott gyárakra nem lehet.
Ez volt eddig is a tanácsom az ukrán hősöknek.
Láthatjuk, hogy a hülye hadakozásuknak sok értelme nincs, de legalább csúnyán néznek ki.

A román mindig az utolsó előtti pillanatban vált. Nem is érez gátlást, de így mindig a győztes csapat része lesz.
Nem is olyan öngyötrő népség, mint mi vagyunk a sok felesleges hősködésünkkel.