[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
753
2 243
93
A legmegbízhatóbb adatok szerint már ötszáz fölött jár az Ukrajnában elesett orosz tisztek száma. Még a két világháborúban sem voltak egyik országnak sem ilyen súlyos arányú tisztáldozatai.

Az Ukrajnában elesett orosz tisztekről elsősorban az orosz híroldalak és az orosz közösségi média posztjaiból szereznek információkat. Ez úgy néz ki, hogy szorgosan monitorozzák például a VKontaktye nevű orosz Facebook-klónt, ahol a hozzátartozók vagy különféle VK-csoportok gyakran nyilvánosan számolnak be az ukrajnai „különleges katonai művelet” során elhunyt hozzátartozókról. Ezek a gyászposztok szinte kivétel nélkül mind hitelesek,

  • Altábornagy: 2
  • Tábornagy: 7
  • Ezredes: 18
  • Alezredes: 38
  • Őrnagy: 74
  • Százados: 109
  • Főhadnagy: 158
  • Hadnagy: 101
  • Egyéb: 10

A Wafenn SS like-olja ezt...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Háttérbeszélgetés
(V-hang, C-operatőr) V1:... szóval AK-val tért vissza. Igen, elvette. V2: És hol van veled? V1: Ki? Öregember? Nem, elengedték. C: Szóval csendben, srácok. a csevegés folytatódik C: Fogd be a francot! V?(másoknak): Csend!
Operatőr: Általában véve a történet a következő. Itt 150 méter az Azovstal kerítés. A katonák észrevették, hogyan sétál az öreg, és megállították. Fegyver volt a kezében. Bullpup. AK bullpup-ra alakítva. És ennek a havernak az iratai. Ez a haver a kerítés alatt fekszik, most nem tud megközelíteni. Harc résztvevője, volt ATO résztvevő. [A halott katonáról] Szóval, öregember azt mondta, hogy (UAF katonák) arra kényszerítették, hogy odamenjen az elhagyott holttesthez, és felvegye ezt az iratot és fegyvert. Természetesen nem törődtek az öreg sorsával. Jól. Elkobozták tőle a fegyvert, az iratokat is. És akkor elengedtük. Elmondja, hogy kétszáz méterrel odébb a pincében körülbelül kétszáz katona ül. Keresi a menekülési módot. Felajánljuk nekik, hogy megadják magukat. Még mindig gondolkodnak és keresik a menekülési lehetőségeket.
P.S. A videó szerzője szerint ez egy régi felvétel a Mariupolért vívott csatából.

Videó ezen a linken, angol leírás a kommentekben.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Basirov elmagyarázta, miért ágyúzzák az Azovstalt: semmiképpen nem foszfort​


Vasárnap délelőtt új felvételek jelentek meg a mariupoli Azovstal üzem ágyúzásáról, ahol a neonácik maradványai rejtőznek. Az orosz katonaság úgy önti ki, "hogy a légy ne repüljön". Ugyanakkor ukrán részről már elkezdtek felkiáltások hallani, hogy valamiféle tiltott gyújtólőszert, nagy valószínűséggel foszfort használnak, ami után nem lehet megállítani a tüzet.

Basirov elmagyarázta, miért ágyúzzák az Azovstalt: semmiképpen nem foszfort


Arra a kérdésre, hogy valójában milyen bombákról van szó, Marat Bashirov politológus megpróbált válaszolni . Korántsem tény, hogy foszforról van szó – jegyezte meg a szakember.

Azonban még ha ő is, akkor csak civilekkel szemben tilos a használata, és ahogy Kijev állítja, ők már nincsenek Azovstalban – emlékeztetett az elemző.

"Valószínűleg ezek a gyújtóbombák alumíniumból és vas-oxidból készült termittel vannak felszerelve" - javasolta.
Úgy néz ki, mint az ütős elemek, például a "Tornado", ahogy a katonaság a mezőnyből írja. De ez biztosan nem foszfor – összegzett a szakember.

Emlékezzünk vissza, szombaton a fegyveresek azt mondták, hogy az Orosz Fegyveres Erők harckocsikkal, gyalogsággal és repülőgépekkel támadást indítottak az üzem ellen.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1708971-bashirov_objasnil_chem_obstrelivajut_azovstal/
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 779
26 868
113
Azt állították a cikkben, hogy Ukrajna lakosságának harmada azon aggódik ,hogy hogyan jut élelemhez, egyrészt ezt nem tudom mi alapján állapították meg másrészt, az ha aggódik valaki nem azt jelenti, hogy nem jut élelemhez

Azért ez nem így van Mariupolba azért éheznek az emberek mert az oroszok körülzárták és nem tudnak az ukránok élelmet szállítani oda, ebből azt a következtetést levonni, hogy azért éheznek mert Ukrajna nem tud élelmiszer biztosítani nekik mert nem nincs élelmiszer egyszerűen nem igaz.
Mariupolba viszik az oroszok a humanitárius segélyt.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 675
34 557
113

Lengyelországból származó Mi-24-es harci helikoptereket láttak Ukrajnában​


Az ukrán hadsereg bemutatta egy pár Mi-24-es harci helikopter munkáját.

Lengyelországból származó Mi-24-es harci helikoptereket láttak Ukrajnában


Figyelemre méltó, hogy az ukrán hadseregnek nem volt ilyen típusú helikoptere, de az álcázó színezés szerint ezek a lengyel légierőhöz kapcsolódnak.

A felvételen két Mi-24-es helikopter látható, amint ismeretlen célpontok ellen indítanak rakétatámadást – írja az Avia portál. pro. Később számos médiában olyan információ jelent meg, hogy a DPR-ben lévő objektumok rakéták célpontjai lehetnek. A helikopterek alacsony magasságban működnek, és az álcázás jól megkülönböztethető - szinte teljesen megegyezik a lengyel légierő helikoptereinek álcájával.

Ismeretes, hogy csak az amerikaiak szállítottak ilyen felszerelést Nezalezhnaya számára. Mi-17-es helikopterekről beszélünk. Ha a bemutatott harcjárműveket valóban Kijevnek adnák át a lengyelek, akkor Varsó nehézfegyver-szállítása igen súlyos következményekkel járna.

A helyszíni elemzők nem zárják ki, hogy a Mi-24-eseket nem adták át az ukrán fegyveres erőknek. A helikopterek Lengyelországhoz tartozhatnak, de lengyel pilóták üzemeltették őket.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1708960-na_ukraine_byli_zamecheny_polskie/
Ez lengyel? A képen a MI 24 hasikáján egy nagy veres csillagot látok.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 534
113
Nagy belemagyarázás, mikor csak annyi történt, hogy egyetlen egy szenátor (republikánus rand paul) megfúrta az egyhangú átmenését a dolognak, ezért most hosszabb procedúra kell.
Késik a 40 milliárd dolcsi elküldése kb másfél hetet.

De az jobban hangzik orosz szemszögből, hogy már az amerikaiak sem akarják kiadni a pénzt!
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Az EU azzal a tervvel állt elő, hogy a szankciók megsértése nélkül vásárolna gázt Oroszországtól​

2022. május 15., 09:50


20220427_gaf_u39_328.jpeg.jpg

Fotó: Global Look Press/Patrick Pleul

Az Európai Unió (EU) megoldást kínál gázimportőreinek, hogy elkerüljék a szankciók megsértését, amikor Oroszországból vásárolnak üzemanyagot. Az ötlet ugyanakkor lehetővé teszi Moszkva új feltételeinek teljesítését a gáz rubelben történő fizetésére vonatkozóan. Erről a Bloomberg számolt be május 14-én forrásokra hivatkozva.


A kiadvány szerint a gázfizetésről szóló új útmutatóban az Európai Bizottság (EB) azt tervezi pontosítani, hogy a cégeknek egyértelműen nyilatkozniuk kell arról, hogy teljesítettnek tekintik kötelezettségeiket, amikor a meglévő szerződések alapján euróban vagy dollárban fizetnek. Az ügynökség megjegyzi azt is, hogy az EU végrehajtó testülete zárt ülésen közölte a kormányokkal, hogy a vezetés nem akadályozza meg a cégeket abban, hogy számlát nyissanak a Gazprombankban, és az uniós szankcióknak megfelelően lehetővé teszi számukra, hogy gázt vásároljanak.
"További kulcsfontosságú szempont, hogy miután az európai vállalatok euróban vagy dollárban fizettek, és kijelentették, hogy teljesítették kötelezettségeiket, az orosz féltől nem kell további lépéseket követelni a fizetéssel kapcsolatban" - tette hozzá a kiadvány.
A Bloomberg forrása azt is elmondta, hogy azon a zárt ülésen megoszlottak a kormány képviselőinek véleményei az EB-tervről. A kiadvány szerint Németország, Magyarország, Olaszország és Franciaország ötletét támogatta. Lengyelország "bizonyos jogi egyértelműsítést" tett. Másokat megzavart a rubelben történő számlák nyitására vonatkozó konkrét utasítások hiánya.
Korábban, május 12-én, csütörtökön a Bloomberg arról is beszámolt, hogy már 20 európai cég nyitott számlát a Gazprombanknál, hogy a moszkvai feltételeknek megfelelően fizessenek az orosz gázért. Jelenleg továbbra is négy a rubelben fizető ügyfelek száma, mint április végén. Más vásárlók fizetése még ebben a hónapban esedékes.
Irina Anisimova, a PR Partner kommunikációs ügynökség vezérigazgatója az Izvesztyiának adott interjújában kijelentette, hogy a Gazprom számára veszteséges, hogy nyilvánosságra hozza azon cégek nevét, amelyek elfogadták az orosz gáz rubelben történő fizetésének feltételeit, hogy ne sújtsák be őket. negatív fény a külföldi média területén és az együttműködés folytatható .

 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 412
44 018
113
És akkor végső soron 4 dandárnyi erő nem tudott teljesen visszaverni egy zászlóaljnyi (vagy mennyi volt pontosa?) átkelő erőt; mert ha jól emlékszem Wilson írta, hogy a gyalogság el tudta magát sáncolni a faluban?
Fogalmam sincs a részletekről, meg hogy mennyit járt rájuk a a VVS, milye tüzérség dolgozott rájuk, tényleg volt e ott 4 dandárnyi uki erő, etc.
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
753
2 243
93

Az EU azzal a tervvel állt elő, hogy a szankciók megsértése nélkül vásárolna gázt Oroszországtól​

2022. május 15., 09:50


20220427_gaf_u39_328.jpeg.jpg

Fotó: Global Look Press/Patrick Pleul

Az Európai Unió (EU) megoldást kínál gázimportőreinek, hogy elkerüljék a szankciók megsértését, amikor Oroszországból vásárolnak üzemanyagot. Az ötlet ugyanakkor lehetővé teszi Moszkva új feltételeinek teljesítését a gáz rubelben történő fizetésére vonatkozóan. Erről a Bloomberg számolt be május 14-én forrásokra hivatkozva.

A kiadvány szerint a gázfizetésről szóló új útmutatóban az Európai Bizottság (EB) azt tervezi pontosítani, hogy a cégeknek egyértelműen nyilatkozniuk kell arról, hogy teljesítettnek tekintik kötelezettségeiket, amikor a meglévő szerződések alapján euróban vagy dollárban fizetnek. Az ügynökség megjegyzi azt is, hogy az EU végrehajtó testülete zárt ülésen közölte a kormányokkal, hogy a vezetés nem akadályozza meg a cégeket abban, hogy számlát nyissanak a Gazprombankban, és az uniós szankcióknak megfelelően lehetővé teszi számukra, hogy gázt vásároljanak.
"További kulcsfontosságú szempont, hogy miután az európai vállalatok euróban vagy dollárban fizettek, és kijelentették, hogy teljesítették kötelezettségeiket, az orosz féltől nem kell további lépéseket követelni a fizetéssel kapcsolatban" - tette hozzá a kiadvány.
A Bloomberg forrása azt is elmondta, hogy azon a zárt ülésen megoszlottak a kormány képviselőinek véleményei az EB-tervről. A kiadvány szerint Németország, Magyarország, Olaszország és Franciaország ötletét támogatta. Lengyelország "bizonyos jogi egyértelműsítést" tett. Másokat megzavart a rubelben történő számlák nyitására vonatkozó konkrét utasítások hiánya.
Korábban, május 12-én, csütörtökön a Bloomberg arról is beszámolt, hogy már 20 európai cég nyitott számlát a Gazprombanknál, hogy a moszkvai feltételeknek megfelelően fizessenek az orosz gázért. Jelenleg továbbra is négy a rubelben fizető ügyfelek száma, mint április végén. Más vásárlók fizetése még ebben a hónapban esedékes.
Irina Anisimova, a PR Partner kommunikációs ügynökség vezérigazgatója az Izvesztyiának adott interjújában kijelentette, hogy a Gazprom számára veszteséges, hogy nyilvánosságra hozza azon cégek nevét, amelyek elfogadták az orosz gáz rubelben történő fizetésének feltételeit, hogy ne sújtsák be őket. negatív fény a külföldi média területén és az együttműködés folytatható .


Én már lassan nem tudom követni ezekben a hírekben hogy mi van...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
elegánsan kihátráltak a "néhány éve van csak hátra" sorral ..hiszen ebbe belefér a 2-tól akár 30-ig is .. (egyébként írtam : "külföldre menekült oligarchák vezetésével katonai puccs készül a rákos/halálos beteg Putyin ellen " :D
Az otthon maradottak viszont hamar öngyilkosok lesznek. Sokszor családdal.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000