Mivel gyűlnek a viharfelhők a kaprok felett,még az is előfordulhat,hogy az oroszoknak egyre többen súgnak azok az ukrán tisztek,akik tisztán látják a csúnya végkifejletet.
Azért épeszű katonatiszt az elején sem gondolhatta náluk, hogy nyerhetnek, csak akkortájt jobban tartottak még az SZBU-tól. Valószínűleg egyre többen belátják, hogy reménytelen a helyzet és akik nem túl sárosak szakadár ügyekben azok esetleg megpróbálnak pozíciókat építeni a ruszkiknál.
Zaporozsec barátunk egyik videójában volt ez a csodás wunderwaffe műhely :
Hát én mint ehhez kicsit konyító, nem tudom eldönteni sírjak e vagy nevessek.
A legjobb ismereteim szerint a cső a lelke a fegyvernek és ez itt elég gatyán néz ki, elképzelésem sincs mit akarnak ezzel a görbe szarral, főleg 12,7 kaliberben. Az a cső sosem lesz már egyenes, a másik fele hogy egy szénné égett cuccról van szó, az az acél már sosem lesz olyan aminek megálmodták/legyártották, én nem bíznám rá az életem. Persze már márciusban is úgy gondoltam a hasonlókról, hogy ezek nettó propagandavideók, amikkel lehet nyugaton sajnáltatni a hős hohol ellenállást, amiért kénytelenek ilyen gányolt fegyverekkel harcolni.
Érdekesek a kommentek. Engem a kommentek mindig jobban érdekelnek:
Az egyik: "
Tehát Oroszországra kellett volna fogadnunk?
Ez attól függ, hogy meg akarja-e nyerni vagy elveszíteni a fogadását.
Rövid távon, ha Ön pénzspekuláns, akkor Oroszországra kellett volna fogadnia. A rubel a világ legjobb fizetőeszköze a háború kitörése óta, és a Nyugat (a rosszul kigondolt szankcióival) lábon lőtte magát.
Hosszú távon? Fogadjon Oroszországra. Elég egyértelmű, hogy ez az évszázad Oroszországé és Kínáé, hogy Amerika és Európa egy lefelé tartó spirálban van, amely a hozzá nem értő vezetőink minden egyes ostoba döntésével felgyorsul."
Mivel konzervatív a cikkíró, nyilván ez a kommentszekció nem reprezentatív Amerika egészére.
Az hogy a nyugati média lassan 4 hónapja sulykolja a hazugságokat, nem teszi őket igazzá.
Épeszű szakértők pontosan látták az első perctől kezdve, hogy addig tartanak a harci cselekmények, amíg az oroszok nem mondják hogy elég. Ahogy mondani szokták, a hoholoknak annyi esélye sincs mint a háromlábú sünnek a négysávos autópályán.
NINCS ÉS NEM IS VOLT! És ezt teljesen komolyan mondom, most nem trollkodni vagy megbotránkoztatni akarok senkit.
Ismerősi körben nekem is sokan mondták/mondják, hogy de hát a nyugat tolja be a fegyvereket meg a segélyt, ezen kicsit el szoktam mosolyodni.
Azért ha megnézzük azt hogy mi megy be nyugatról és mi megy be keletről, hát brutális a különbség.
Mint azt Filter kolléga is említette az oroszok napi szinten 60-80 ezer nagykaliberű tüzérségi gránátot lőnek ki, ha jól emlékszem cirka 3 Millió kilogrammot említett. Az USA eddig összesen tolt be 260 ezer darab 155-ös gránátot, ami kevesebb mint amit a ruszkik mostanság HETENTE! rájuk pakolnak. Kifogás volt korábban a logisztikára is, hát nézzük :
az a napi 3000 Tonna lőszer és az egyéb ellátmány eljut a csapatokhoz így vagy úgy. Remélem tisztában vagytok ennek a jelentőségével, és biztos is vagyok abban, hogy aki akár csak egy kisebb hadgyakorlatot belülről látott vagy kiküldetésben/harci cselekményben részt vett, annak nagyjából van fogalma azzal kapcsolatban, hogy mit jelent egy 100 ezres nagyságrendű összfegyvernemi hadsereg ellátása. Ez ugyanis azt jelenti hogy a ruszkik momentán így félgőzzel simán elterítenek napi tízezer tonnás nagyságrendű cuccot az arcvonalon ÉS emellett arra is van kapacitásuk, hogy a frissen birtokba vett területeken belekezdjenek a helyreállításba, az élet normalizálásába. Nem tudom ezt ki tudná jelenleg utánuk csinálni az amcsikon kívül. És ilyen nagyságrendben az USA is csak komoly rákészüléssel tudná ezt abszolválni, távoli hadszíntéren pedig csak a NATO-val együtt.
Szóval jahh, lehet engem ruszkibérencezni, de ez a realitás katonai szemszögből nézve.
Mert igaz hogy nem kedvelem a hoholokat , az is igaz hogy szeretek trollkodni, de attól még nem ülök fel egyik propagandavonatra sem, az eseményeket jobban szeretem tárgyilagosan a tények és a helyzet ismeretében megítélni. Ugyanis bárki bármit is mond, a számok sosem hazudnak... (és ez alatt nem a napi jelentések számait értem)