[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 902
72 886
113
Ez alapvetően hülyeségnek tűnik. Semmi joguk nem lenne hozzá, másrészt honnan lenne mega magyar hatóságoknak bármelyik ukrán állampolgárnak a tartózkodási helye? EU-ba beléptek onnan oda mennek ahova akarnak, sehova nem kell lejelentkeznie (Magyarországon sem ha marad).

Szóval szerintem csak a feszkót kelti valaki ilyen pletykákkal.
Lakcim nagyon sok mindenhez kell.
Akar a gyerek beiskolazasahoz, akar tuzifarendeleshez, akar munkahelyhez.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 916
10 020
113
Semmi extra. November elejéig kibaxott nagy az usákok pofája. Utána leszopom magam, ha Ukrajna miatt megdobálják egymást atommal.
Ez nem Ukrajnáról szól. Ha az oroszok következmények nélkül atomot vethetnek be, akkor az az atomháborúk korát jelentené, mert ha ők megtehetik akkor más is meg fogja.

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 525
113
A hírek szerint megérkezett az első NASAMS Ukrajnába. Tegnap több, feltehetően orosz gép csobbanásáról is volt videó (persze várjuk meg a roncsfotókat az RF gépszámmal, mert addig semmi se biztos), kíváncsi vagyok, hogy van-e összefüggés.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
A hírek szerint megérkezett az első NASAMS Ukrajnába. Tegnap több, feltehetően orosz gép csobbanásáról is volt videó (persze várjuk meg a roncsfotókat az RF gépszámmal, mert addig semmi se biztos), kíváncsi vagyok, hogy van-e összefüggés.

Ukrajna NASAMS légvédelmi rendszereket kapott, - Zelensky​

Ukrajna már megkapta a NASAMS légvédelmi rendszereket. Ezt Volodimir Zelenszkij elnök jelentette ki szeptember 25-én, vasárnap a CBS-nek adott interjújában.

„Szeretnék köszönetet mondani Biden elnöknek a már meghozott pozitív döntésért és az Egyesült Államok Kongresszusának. Végre megkaptuk a NASAMS-t. Ezek légvédelmi rendszerek” – mondta Zelenszkij.

Az elnök szerint a kínálat ellenére ez „még közel sem elég” ahhoz, hogy megvédje a civil infrastruktúrát, iskolákat, kórházakat, egyetemeket és ukrán otthonokat.

„Miért csináljuk ezt? Biztonságra van szükségünk, hogy ukránjaink hazatérhessenek” – mondta az elnök.

Segítség "orosz tavasz"​

A NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) egy mobil légvédelmi rakétarendszer, amelyet rakéták, repülőgépek és egyéb légi célpontok elleni küzdelemre terveztek alacsony és közepes magasságban.

A komplexumot a norvég Kongsberg Defense & Aerospace cég fejlesztette ki az amerikai Raytheon céggel közösen, és célja a norvég fegyveres erők Improved Hawk komplexumainak helyettesítése.

Источник: https://rusvesna.su/news/1664127169

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
523
1 741
93
Lakcim nagyon sok mindenhez kell.
Akar a gyerek beiskolazasahoz, akar tuzifarendeleshez, akar munkahelyhez.
És mit kezdene vele? Kiküldi postán a behívót?

(Meg ki gyűjtené ki ezeket az adatokat? Ha a munkahelynél adod le azt max. az OEP látja, a gyereknél a Klikk, tüzifarendelésnél franc se tudja. Szerintem ezek nem futnak össze, de elfogadom ha valaki azt mondja hogy mégis. De az akkor is ott marad hogy egy idegen országban nem tud semmit ügyködni, illetve a delikvens bármikor gond nélkül a kontinens túlfelére költözhet - legalábbis technikai akadálya nincs. Szóval szerintem még mindig kamu.)

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113

Ukrajna NASAMS légvédelmi rendszereket kapott, - Zelensky​

Ukrajna már megkapta a NASAMS légvédelmi rendszereket. Ezt Volodimir Zelenszkij elnök jelentette ki szeptember 25-én, vasárnap a CBS-nek adott interjújában.

„Szeretnék köszönetet mondani Biden elnöknek a már meghozott pozitív döntésért és az Egyesült Államok Kongresszusának. Végre megkaptuk a NASAMS-t. Ezek légvédelmi rendszerek” – mondta Zelenszkij.

Az elnök szerint a kínálat ellenére ez „még közel sem elég” ahhoz, hogy megvédje a civil infrastruktúrát, iskolákat, kórházakat, egyetemeket és ukrán otthonokat.

Segítség "orosz tavasz"​

A NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) egy mobil légvédelmi rakétarendszer, amelyet rakéták, repülőgépek és egyéb légi célpontok elleni küzdelemre terveztek alacsony és közepes magasságban.

A komplexumot a norvég Kongsberg Defense & Aerospace cég fejlesztette ki az amerikai Raytheon céggel közösen, és célja a norvég fegyveres erők Improved Hawk komplexumainak helyettesítése.

Источник: https://rusvesna.su/news/1664127169
Na, megen egy wunderwaffe

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról szóló népszavazások érvényesek az LPR-ben és a DPR-ben​

A Luganszki Népköztársaságban érvényesnek ismerték el az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról szóló népszavazást , mivel a szavazáson a lakosság több mint fele már kifejezte akaratát. A Központi Választási Bizottság vezetője, Jelena Kravcsenko szerint a részvételi arány három nap eredményét követően elérte a 76,09 százalékot. Erről írja a RIA Novosztyi.

A DPR -ben a népszavazás is érvényesnek tekinthető, hiszen a lakosok több mint ötven százaléka vett részt a szavazáson – mondta Alexander Kofman, az Állami Közkamara vezetője. A köztársasági központi választási bizottság szerint az első két nap eredményeit követően a részvétel több mint 55 százalékos volt.

Zaporozsje régió
- 51,55% Hersoni régió - 48,91%

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
360
3 981
93
Ez alapvetően hülyeségnek tűnik. Semmi joguk nem lenne hozzá, másrészt honnan lenne mega magyar hatóságoknak bármelyik ukrán állampolgárnak a tartózkodási helye? EU-ba beléptek onnan oda mennek ahova akarnak, sehova nem kell lejelentkeznie (Magyarországon sem ha marad).

Alapvetően hülyeség is. De láttunk már cifrábbat is az ukrán hatóságoktól. Biztos hogy próbálkoznak. Az más kérdés, hogy kivitelezhetetlen.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 761
32 283
113

Hát pedig sztem kell lakcím egy csomó dologhoz. Ausztriában pl kötelező bejelentkezned (ill kijelentkezned), elméletileg 3 napon belül a magisztrátuson.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 257
26 815
113
Nekem van olyan információm, hogy az ukránok küldtek egy követelést nekünk, hogy azonnal írjuk össze, az itt tanuló, végzett, stb., diákok, szülők, hozzátartozók adatait és adjuk át nekik, névvel, címmel, tartózkodási hellyel stb., állítólag erősen tologatják a cetliket a dolgozók, mert nem akarnak senkit a halálba küldeni.
Arra kíváncsi lennék, hogy, ha Jurij itt csövezik pl., az Alkotmány utcában, akkor neki, hogy kézbesítik a behívót, vagy pontosan hogyan képzelik ezt.
sehogy .. nem véletlenül pattantak le onnan ,ismerek én is pár magyar és ukrán srácot akik itt hédereznek és eszük ágában sincs visszamenni ! Nem teljesen hülyék azért az ukránok sem .. bármennyire próbálja itt előadni pár forma hogy mekkora a morál az ukrán oldalon ..,most lenne itt az idő példát mutatni Zaporozsecnek és kis barátainak és megmutatni hogy nem csak verbálisan állnak ki az ukránok mellett :D :D

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
889
8 699
93

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 592
19 650
113
Bármit fel lehet. De amikor mindent cserélni kell kivéve a teknőt, tornyot és még azt is ellenőrizni, javítani kell akkor evvel sokat nem spóroltak.
@ladagrant
Aki akar(t) Ooért, Putyin álmáért... háborúzni azt már min egy hónapja leszerződtették. Mitől lesz jobb egy Dagesztáninak... (sött orosznak) azzal, hogy háborúznak Ukrajnával? Mivel lesz jobb nekik ha a gyerekeiket elviszik a húsdarálóba?
Az egész mozgosítás egyik nagy gondja pont ez. A besorozottak túlnyomó része nem akar Putyin agymenése miatt háborúzni, meghalni. Ez megint össze fogja verni a morált, nagyon súlyos gondok lesznek.
Egy tök más téma, hogy aki nevelgette a fiát 18-20évig az jellemzően erősen rosszul éli meg ha elviszik erőszakkal egy háborúba.
Egy nagyjavítás során eleve mindent cserélnek, nem is értem miről beszélsz. Mit akarnál újra használni egy 70-80as években gyártott harckocsiból?

Last edited by a moderator: