Az amerikai atomarzenál kurvarégi, az orosz modernebb. Láttam egy dokufilmet erről, még a 8 vagy 5,25 inches floppy diskekkel üzemeltek az irányító teremben, azt hittem rosszul látok. Persze a karbantartás ettől lehet megvan és működhetnek, csak elavult régi szar ott minden hacsak azóta nem érett be valami modernizációs program. Az oroszoknak ez fontos volt, mert ez garantálja a biztonságukat (pontosabban a MAD-ot garantálja) és nem a Szu-57 vagy a T-14 vagy az okos bombák, így erre költöttek. Az amcsiknak van pénzük a többire is, így azokat is fejlesztették.
Igen, ezen én is megdöbbentem.
Olvastam én is, hogy a karbantartásához már komolyan vadászni kell. Mert egyszerűen annyira régi elektromos alkatrészeket használnak, hogy nem lehetséges a beszerzés.
Mint annak idején a space shuttlehoz is állitolag az irányítóberendezések javításához a használtpiacról szereztek be 8086os intel procikat.. vagy 8088. Nem emlékszem.
Ebben tényleg, legalábbis amit mutatnak, mindkét hatalom részéről, messze fejlettebb az orosz stratégiai nukleáris arzenál. Fényévekre vannak elektronikai szinten is.
De hozzáteszem, amit mutatnak és látni.