[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93

Ritka felvétel egy ukrán állás elleni támadásról. A orosz katona állás elé dob egy gránátot majd utána hátulról megkerüli őket.
Jól láttam?Ukránok nem akarták átadni a fegyvert és lezuzta öket?Más is ezt tette volna.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
598
7 213
93
Jól láttam?Ukránok nem akarták átadni a fegyvert és lezuzta öket?Más is ezt tette volna.
Most kéne valahogy meghekkelni az ukrán TV adásokat, és ezt a videót egy kis magyarázattal nyomatni, hogy ezt teszi a 160 centis hobbit veletek, menjetek, csináljátok ki.
Az is mai hír, hogy idióta ukrán katonák bentragadtak egy panelben, ahol ment a házról házra, és felszólításra sem adták meg magukat, hanem felmentek a felső szintre és inkább leugrottak, minthogy fogságba essenek. Ezek komolyan azt hiszik, hogy az orosz fogság olyan, mint náluk.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 890
113

A Soledar feladása hátterében Zelenszkij megérkezett Lvivba (VIDEO)​

Azokban az órákban, amikor az utolsó ukrán fegyveresek elhagyták Soledart, Zelenszkij ukrán elnök megérkezett Nyugat-Ukrajnába, Lvovba, adminisztrációjának vezetőjével, Yermakkal.
A hivatalos delegáció, amelynek tagja volt Lviv polgármestere, Szadovoj és a régió kormányzója, Kozickij is, meglátogatta az UAF fegyvereseinek tömegsírjainak helyét, majd Zelenszkij „koordinációs értekezletet” tartott az északnyugati régiók helyzetéről. Ukrajna.
Zelenszkij sajtószolgálata közölte, hogy a megbeszélésen "az államhatár védelme, a Fehérorosz Köztársaság határán kialakult hadműveleti helyzet és az ezeken a területeken alkalmazott szabotázsellenes intézkedések szóba került".
Goncsarenko Verhovna Rada hírhedt képviselője elmondta, hogy az ukrán elnök lengyel kollégájával, Dudával is találkozik Lvivben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673436858

WSJ: Az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvednek az Artyomovsk-Soledar fronton, ami gyorsan kimeríti a dandárok erejét​

Az oroszok saját szabályaik szerint harcra kényszerítették az ellenséget, az ukrán fegyveres erőket pedig katasztrófa fenyegette – írja a The Wall Street Journal amerikai kiadása az ukrán katonai fegyveres erők véleményére hivatkozva, miszerint az oroszok kevesebbet veszítenek. katonák ezekben a csatákban.
„Nem én, hanem Leonidász cár találta ki, hogy neked kedvező terepen kell megküzdened az ellenséggel” – mondta egy ukrán parancsnok Bakhmutban, Spárta uralkodójára utalva, aki a Perzsa Birodalommal harcolt Termopülainál.
„Eddig az életünk árfolyama az ő életükért az oroszoknak kedvez. Ha ez így folytatódik, akkor véget vethetünk.”
A WSJ azt írja, hogy a nyugati és ukrán tisztviselők, valamint a katonaság és az elemzők egyre jobban aggódnak amiatt, hogy Kijev hagyta magát bevonni a Bahmutért folytatott csatába "orosz feltételekkel, elpazarolva a tervezett tavaszi offenzívához szükséges erőket, makacsul ragaszkodva a harchoz. egy város korlátozott stratégiai lehetőségekkel."
„A katonaság egy része azt mondja, hogy a Bahmuttól nyugatra fekvő magaslatokon van értelme új védelmi vonalra vonulni, miközben egy ilyen kivonás koordináltan megszervezhető, az ukrán csapatok harcképességének megőrzése mellett” – áll a cikkben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673440985

A Wagner-csoport teljesen megtisztította Soledart, 500 APU fegyverest semmisített meg​

A Wagner-csoport teljesen megtisztította Soledart az ellenségtől.
Jevgenyij Prigozsin, a PMC alapítója sürgős nyilatkozata 2022. január 11-én este:
„Még egyszer szeretném megerősíteni Soledar területének teljes felszabadítását és megtisztítását az ukrán hadsereg egységeitől. A civileket kivonták, a megadni nem akaró ukrán egységeket megsemmisítették.
A 200. meghalt - körülbelül 500 ember. Az egész város tele van ukrán katonák tetemeivel. Szó sem lehet semmilyen humanitárius folyosóról. Kezdjük az aknák felszámolását.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673460135

Zelenszkij azt mondta, többet vár a NATO-tól, mint a "nyitott ajtókról" szóló szavakat.​

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, Kijev többet vár a NATO-tól, mint a „nyitott ajtók” nyilatkozatait.
„Csak Ukrajna támogatása a NATO-kollégák részéről, a „nyitott ajtók” retorika formájában nyújtott támogatás nem elég Ukrajnának… Előrelépésekre van szükség” – mondta egy lvvovi sajtótájékoztatón.
„A döntés Vilniusban lesz (a NATO nyári csúcstalálkozóján – RV), erőteljes lépések elé nézünk, valami többre, mint nyitott ajtókra” – tette hozzá Zelenszkij.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673461454
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 660
27 820
113
És elkészült nyugger kollega szoledari elemzése, benne arról miért is fomtos, plusz mi várható ezután a közeljövőben
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
És elkészült nyugger kollega szoledari elemzése, benne arról miért is fomtos, plusz mi várható ezután a közeljövőben
Honnan van a Wagner tiszti kara, aki tervezi a harci műveleteiket? Honnan vannak fegyvereik, harckocsik stb? Nekem ez nem tűnik lehetségesnek az orosz sereg támogatása nélkül.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
598
7 213
93

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 920
93
Amerika kapitány (ukrán hangja) rosszul érzi magát

miért is kell már kevesebbet lőnie a tüzérségnek? nem, nem azért, mert elfogy a lőszer ...

a flotta elindult valahová ... gondolom hadgyakorlat

érdekes. vajon mit kérnek érte?

csak a szokásos ukrán csatlakozni akarás bizonyítéka

na meg ez is ... mondjuk régóta tudható, az ukrán nők adják a szexmunkások bő 60 százalékát ... (egyre fiatalabban ...)

egy próbálkozás a veszteségek megbecslésére

Csak 40 darabot adtak át!
persze, mert csak annyi működött :)
És elkészült nyugger kollega szoledari elemzése, benne arról miért is fomtos, plusz mi várható ezután a közeljövőben
szvsz egyre inkább előtérbe kerül a légierő is. már láttunk egy-két (FAB500) nagyot leesni, szerintem lesz még ebből több is. nagyszerű eszköz arra, hogy a csoportosulásokat felszámolják. Mi-28N meg már viszi X-39 rakétákat is ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Mekkora egy dandár amiben csak járműből 1000 van ? LOL
Par eve nagyot futott az az elkepzeles hogy a jenkik technikat tarolnanak Tatan, vagy mashol, aztan ha kell csak kuldenek repcsivel embert hozza. Ugy tapsoltak neki sokan hogy milyen faxa ez hogy juhaszkodhatunk a jenki vackoknak, de nekem akkor is buzlott...
Vajon hany orszagban jatszottak el ezt errefele?
 
W

Wilson

Guest
Csak 40 darabot adtak át!
Legutóbb múlt év szeptember elején adott ki közleményt a lengyel fegyverkezési hivatal, egy újabb Twardy szállítmány átadásáról az ukriknak de pontos számot nem mondtak, és én úgy tudom, hogy csak a nélkülözhető Twardy-t adták át az ukriknak , mivel a Twardy-l még számolnak Lengyelország védelmében és csak akkor fogják őket kivonni amint beérkeznek a koreai K2-k és az amcsi Abramsek.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113


Jó ivónak tűnik.
A kövér meg helyetteseként próbálkozhat.

 
  • Tetszik
Reactions: gigabiga

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
110
831
93

Meg egy videó a ukrán állás bevételeről, elvileg a folytatása.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 333
113
Most kéne valahogy meghekkelni az ukrán TV adásokat, és ezt a videót egy kis magyarázattal nyomatni, hogy ezt teszi a 160 centis hobbit veletek, menjetek, csináljátok ki.
Az is mai hír, hogy idióta ukrán katonák bentragadtak egy panelben, ahol ment a házról házra, és felszólításra sem adták meg magukat, hanem felmentek a felső szintre és inkább leugrottak, minthogy fogságba essenek. Ezek komolyan azt hiszik, hogy az orosz fogság olyan, mint náluk.
Mi itt látjuk mindkét oldal közzétett videóit.
(Ami persze nem azt jelenti, hogy ez a teljes kép, hanem inkább ilyen-olyan üzenet az ellenfél, meg a világ felé.)
Viszont a fronton levők szerintem nemigen látják ezeket a videókat, illetve ha látnak is akár pozitívnak szánt videókat/üzeneteket, nyilván nem hisznek neki. Én sem hinnék egy ilyen videónak/üzenetnek sem, bárki is lenne a környékről az ellenségünk...

Szóval én nem csodálkozom a tettükön. Hogy mennyire irracionális a vég nélküli gyötrelemtől való félelem, hogy inkább a gyötrelmes véget választják, azt innen a fotelből szerintem nem vagyunk hitelesek megítélni.
 

Reppa

Well-Known Member
2010. június 4.
118
694
93
Mi itt látjuk mindkét oldal közzétett videóit.
(Ami persze nem azt jelenti, hogy ez a teljes kép, hanem inkább ilyen-olyan üzenet az ellenfél, meg a világ felé.)
Viszont a fronton levők szerintem nemigen látják ezeket a videókat, illetve ha látnak is akár pozitívnak szánt videókat/üzeneteket, nyilván nem hisznek neki. Én sem hinnék egy ilyen videónak/üzenetnek sem, bárki is lenne a környékről az ellenségünk...

Szóval én nem csodálkozom a tettükön. Hogy mennyire irracionális a vég nélküli gyötrelemtől való félelem, hogy inkább a gyötrelmes véget választják, azt innen a fotelből szerintem nem vagyunk hitelesek megítélni.
Nem tudom,ha már a frontra kerülnék,nagyjából tisztában próbálnák lenni avval,hogy ki ellen harcolok,melyik egység,hogyan viselkednek a magukat megadókkal,hogyan harcolnak. Nem hinnék semmit el a propagandából,az soha nem a közkatona érdekeit szolgálja.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 299
10 191
113

Meg egy videó a ukrán állás bevételeről, elvileg a folytatása.
Rég nem láttuk őket, Severodonetsk-Lysychanskban voltak utoljára - 35th Separate Guards Motor Rifle Brigade. Az "O" csoport