Ebben igazad van, de milyen képet fest ez a háború állása az európai NATO tagokról?
Az európai nato tagok "viszonylag" kis területi és emberveszteséggel megoldották.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ebben igazad van, de milyen képet fest ez a háború állása az európai NATO tagokról?
Nem tűnik fel, hogy a NATO nem háborús fél? Nincs felkészülve egy uEbben igazad van, de milyen képet fest ez a háború állása az európai NATO tagokról?
Commander Jack Swinburneerű ország elleni hagyományos háborúra, no de eszébe sincs az ilyesmi, ellenben az oroszokkal akik úgy indultak neki Ukrajnának, hogy ők sem voltak felkészülve rá. Érzed a kettő közti diferenciát? Gondolom elkerülte a figyelmed amit a Storm Shadow művel, amit a HIMARS művel, amit a nyugati páncéltörő fegyverzet művel, de azt is mondhatnám, hogy a Leopardok nem robbannak atomjaikra átütés esetén, mintahogy a Bradley is elég nagy esélyt ad a deszantnak a túlélésre átütő találatkor. Persze az sem véletlen, hogy a PzH2000-et a legkomolyabb tüzérségi feladatra az ellenüteg szerepére használják és hogy az M777 viszi a hátán az ukrán tüzérséget elég régóta. A NATO gyakorlatilag 0-24-es real time felderítő kapacitása pedig önmagáért beszél. Neked is csak azt tudom írni amit fentebb már leírtam: a NATO megteheti a balfaszkodást, mert nem háborúzik, nem veszít ezerszámra haditechnikát, nem halnak a NATO katonák nap mint nap és mindenfajta riogatással ellentétben soha nem fog a NATO és Oroszország háborúzni, mert az atomháború lenne amibe belepusztulna az egész földgolyó néhány óra alatt. Tehát a NATO (főleg az európai) úgy balfaszkodik, hogy 0% esélye van annak, hogy rövid és középtávon bárkivel is konvencionális háborút kelljen vívnia ellenben az oroszok egy általuk kezdett konvencionális háborúban balfaszkodnak. Azt is mondhatnám, hogy a NATO megengedheti magának a balfaszkodást, mert békében él, Oroszország pedig háborúzik és úgy balfaszkodik. Egyenlőségjelet próbálsz két egyenlőtlen jelenség közé tenni. Olyan mintha egylapon emlegetnéd egy gazdag és egy szegény ember pénzszórását, merthogy mindkettő feleslegesen költi a pénzt. Ez igaz, csak a két dolog közel sem ugyanaz. Továbbá mit is ront vagy javít az orosz balfaszkodáson a NATO balfaszkodása? Hol az összefüggés? Hogy érv az egyik a másikkal szemben? |
És utána hova tovább,utánpótlás stb?Ez csak a "befektetők" fele szól amúgy egy öngyilkos küldetés.Az orosz bombázás ellenére
a geolokalizált drónfelvételek alapján az ukránok a vasút mentén már eljutottak az úthoz:
Ez OK. Viszont a fegyverzet, lőszer, valamint a gazdasági veszteséget már sok száz milliárd Euróban mérhetjük, a gazdasági mutatók kezdenek mélyrepülésre váltani, különösen mióta önként és dalolva lemondtunk az orosz gázár letörő fegyver használatáról. Ennek "eredményeképp" a 2020 -ban fél évig 3,5 - 5 Eurós gázár (100 m3) most 35 és 55 Euró között ugrándozik. Tehát átszámolva, ha a magyar lakosság akkor 100 Ft ot fizetett 1 m3 gázért, most 1000 Ft / m3 lenne a reális? Sajnos a költségvetés állja a különbözetet.Az európai nato tagok "viszonylag" kis területi és emberveszteséggel megoldották.
Az egyik verzió szerint ezzel kezdődik a régóta jósolt ukrán átkelés a Dnyeperen, a másik szerint pedig a DRG nagyszabású célok nélküli behatolása.
Korábbi árakhoz kéne hasonlítani nem az "abnormálisan" alacsony 2020-as covid évhez.Abban az évben volt az olaj 20 dolláron is sőt volt hogy negatív árfolyama volt!Ez OK. Viszont a fegyverzet, lőszer, valamint a gazdasági veszteséget már sok száz milliárd Euróban mérhetjük, a gazdasági mutatók kezdenek mélyrepülésre váltani, különösen mióta önként és dalolva lemondtunk az orosz gázár letörő fegyver használatáról. Ennek "eredményeképp" a 2020 -ban fél évig 3,5 - 5 Eurós gázár (100 m3) most 35 és 55 Euró között ugrándozik. Tehát átszámolva, ha a magyar lakosság akkor 100 Ft ot fizetett 1 m3 gázért, most 1000 Ft / m3 lenne a reális? Sajnos a költségvetés állja a különbözetet.
Dutch TTF Gas Nov '24 Futures Price - Barchart.com
Dutch TTF Gas futures price quote with latest real-time prices, charts, financials, latest news, technical analysis and opinions.www.barchart.com
Mi a balfaszkodás mércéje? Komolyan kérdem! Van bármilyen ezzel azonos katonai művelet amihez ez egy-az-egyben összehasonlítható? Ezt már csak azért is kérdem mert egy csomó dologról (célok, parancsok, veszteségek, stb.) semmi infónk sem lehet csak sejtésünk, találgatások. Tudjuk hogy az 1. Gárda hh mennyi ellenséget semmisített meg, mekkora erőkkel vette fel a harcot, milyen veszteségek mellett? Akkor mi alapján balfaszkodás? Más jobban csinálná? Lehet, de ez csak merő feltételezés, full szubjektív. Pedig ha a szekta a szubjektív akkor most hány szekta van?Nem tűnik fel, hogy a NATO nem háborús fél? Nincs felkészülve egy u
Commander Jack Swinburneerű ország elleni hagyományos háborúra, no de eszébe sincs az ilyesmi, ellenben az oroszokkal akik úgy indultak neki Ukrajnának, hogy ők sem voltak felkészülve rá. Érzed a kettő közti diferenciát?
Gondolom elkerülte a figyelmed amit a Storm Shadow művel, amit a HIMARS művel, amit a nyugati páncéltörő fegyverzet művel, de azt is mondhatnám, hogy a Leopardok nem robbannak atomjaikra átütés esetén, mintahogy a Bradley is elég nagy esélyt ad a deszantnak a túlélésre átütő találatkor. Persze az sem véletlen, hogy a PzH2000-et a legkomolyabb tüzérségi feladatra az ellenüteg szerepére használják és hogy az M777 viszi a hátán az ukrán tüzérséget elég régóta. A NATO gyakorlatilag 0-24-es real time felderítő kapacitása pedig önmagáért beszél.
Neked is csak azt tudom írni amit fentebb már leírtam: a NATO megteheti a balfaszkodást, mert nem háborúzik, nem veszít ezerszámra haditechnikát, nem halnak a NATO katonák nap mint nap és mindenfajta riogatással ellentétben soha nem fog a NATO és Oroszország háborúzni, mert az atomháború lenne amibe belepusztulna az egész földgolyó néhány óra alatt. Tehát a NATO (főleg az európai) úgy balfaszkodik, hogy 0% esélye van annak, hogy rövid és középtávon bárkivel is konvencionális háborút kelljen vívnia ellenben az oroszok egy általuk kezdett konvencionális háborúban balfaszkodnak. Azt is mondhatnám, hogy a NATO megengedheti magának a balfaszkodást, mert békében él, Oroszország pedig háborúzik és úgy balfaszkodik.
Egyenlőségjelet próbálsz két egyenlőtlen jelenség közé tenni. Olyan mintha egylapon emlegetnéd egy gazdag és egy szegény ember pénzszórását, merthogy mindkettő feleslegesen költi a pénzt. Ez igaz, csak a két dolog közel sem ugyanaz.
Továbbá mit is ront vagy javít az orosz balfaszkodáson a NATO balfaszkodása? Hol az összefüggés? Hogy érv az egyik a másikkal szemben?
Ahhoz képest, van aki lenullázta magát haditechnikából úgy hogy nem is háborúzik - Pavoir tudna erről mesélni.Az európai nato tagok "viszonylag" kis területi és emberveszteséggel megoldották.
Újabb videó a minapi ATACMS indításokról:
Ezekkel együtt legalább 10 indítás volt. Az eredmény kb 5 megsemmisült helikopter.
Nekem feltűnt, hogy afrikai diktatúra szintjén levő országot támogat a NATO, valamiféle ismeretlen okból. Nem háborús fél szerinted, csak fegyvereket, felderítést és kiképzést ad a NATO. A Szu-24-ek egy NATO országból szálnak fel. Szerinted ez nem háborús részvétel, akkor mi? De azt is elárulhatnád, hogy miért támogatod az Ukrajnát, ha nem titok.Nem tűnik fel, hogy a NATO nem háborús fél? Nincs felkészülve egy u
A rakéta nagyjából 1,5 millió dollár. A Havoc 16 millió.Az már nem elég jó cserearány, azt akarja sugallni? Hát azért szerintem kissé drágább egy Mi-28, mint egy ilyen raketta.
Már leírtam. Szetintem nekünk Ukrajna és Oroszország is ugyanolyan ellenségünk. Minél tovább és minél véresebben ölik egymás nekünk annál jobb. Nincs más dolgunk csak hátradőlni és nézni ahogy tönkreteszik magukat ilyen olyan mértékben.Nekem feltűnt, hogy afrikai diktatúra szintjén levő országot támogat a NATO, valamiféle ismeretlen okból. Nem háborús fél szerinted, csak fegyvereket, felderítést és kiképzést ad a NATO. A Szu-24-ek egy NATO országból szálnak fel. Szerinted ez nem háborús részvétel, akkor mi? De azt is elárulhatnád, hogy miért támogatod az Ukrajnát, ha nem titok.
Már leírtam. Szetintem nekünk Ukrajna és Oroszország is ugyanolyan ellenségünk. Minél tovább és minél véresebben ölik egymás nekünk annál jobb. Nincs más dolgunk csak hátradőlni és nézni ahogy tönkreteszik magukat ilyen olyan mértékben.
Oroszország az USA ellensége! S mint ilyet, nekünk is kutya kötelességünk lenne ellenségként kezelni, ahogy azt a helytartó(Pressman) is kifejtette már többször is. Legutóbb épp a minap. Ezen kívül én nem látok semmi alapot arra, hogy ellenségként tekintsünk Oo.-ra.Már leírtam. Szetintem nekünk Ukrajna és Oroszország is ugyanolyan ellenségünk. Minél tovább és minél véresebben ölik egymás nekünk annál jobb. Nincs más dolgunk csak hátradőlni és nézni ahogy tönkreteszik magukat ilyen olyan mértékben.
-mennyi a gari rá? Mert 27 éves volt.
Dátum alapján ez a legelső atacms verzió sima M39.Megint az van, mint az összes eddigi ilyen eszköz, így a GMLRS, Storm Shadow, HARM és egyéb társai esetében, hogy eleinte még úgymond kell pár pofon meg idő, hogy megtanulják elfogni őket. Itt is még lesznek vszeg hasonló jellegű támadások, miután az ukránok kifogytak a Tocskákból, Grísa kicsit elszokott a BM fenyegetéstől. Holnap reggelre lesz cikk belőle, eljött már az az idő is, őszintén bevallva szívesebben foglalkozok Ukrajnával, mint a gázai balhéval
Ja itt meg a rakéta roncsai, nem tudom berakták-e már ide
Nem látom, hogy europiai NATO tagok résztvennének a háborúban. Oroszok Ukránokkal nem bírnak jujj milenne ha egy soha meg nem valósuló csörtében beszállna a buliba az "europai" nato
Nem arról volt szó, hogy ki az ellenségünk.Már leírtam. Szetintem nekünk Ukrajna és Oroszország is ugyanolyan ellenségünk. Minél tovább és minél véresebben ölik egymás nekünk annál jobb. Nincs más dolgunk csak hátradőlni és nézni ahogy tönkreteszik magukat ilyen olyan mértékben.
Ez miért nem válasz a kérdésre?Nem háborús fél szerinted, csak fegyvereket, felderítést és kiképzést ad a NATO. A Szu-24-ek egy NATO országból szálnak fel. Szerinted ez nem háborús részvétel, akkor mi?
Nem arról volt szó, hogy ki az ellenségünk.
Kérdések elől megfutamodsz és egészen másról kezdész el beszélni.
Az lehet hogy abnormálisan alacsony volt a 2020-as Covid év valamiben, de a gázfogyasztás Európa szerte átlag 52% al nőtt a 2019 es évhez képest. Az elmúlt 20 évben ez eszméletlenül felfutott, gondolom a zöld energia átváltott sötétzöldbe, mer a napsütés mentes időszakokat gázerőművek hajtásával kell kiegyenlíteni. Erről lapít minden illetékes, felteszek egy gázfogyasztás táblát tözsdei vásárlásokból pár évre kiszedve:Korábbi árakhoz kéne hasonlítani nem az "abnormálisan" alacsony 2020-as covid évhez.Abban az évben volt az olaj 20 dolláron is sőt volt hogy negatív árfolyama volt!
Ahhoz képest, van aki lenullázta magát haditechnikából úgy hogy nem is háborúzik - Pavoir tudna erről mesélni.
Már Donbasszban vannak, annyira gyünnek.Gyünnek az oroszok ukrajna nyugati határáig?
Oroszország az USA ellensége! S mint ilyet, nekünk is kutya kötelességünk lenne ellenségként kezelni, ahogy azt a helytartó(Pressman) is kifejtette már többször is. Legutóbb épp a minap. Ezen kívül én nem látok semmi alapot arra, hogy ellenségként tekintsünk Oo.-ra.
Ha most a múltbéli sérelmekkel kezdesz el példálózni, akkor előbb vess pillantást arra, hogy milyen olyan országokkal tartunk fenn gyümölcsöző gazdasági és sok esetben katonai szövetségesi viszonyt, akik a történelem során nem kevésszer ártottak országunknak.
Nem kell szeretnünk Oroszországot, ahogy az USA-t sem. Egyik sem nagyobb ellensége a másiknál Magyarországnak.
Ukrajna viszont mára sajnos tényleges ellenségünké vált. Nem kellett volna így lennie, de ők ezt választották. Most ott tartunk, hogy magyar emberek tényleges és közvetlen fizikai veszélyben élnek Ukrajnában a hatalmon lévő vezetés által. Ukrán vezetők, katonatisztek több alkalommal Magyarország elleni katonai fellépésekkel fenyegettek. Fontos energetikai infrastruktúrák (gáz és olaj vezetékek) elpusztításának lehetőségének felvetése is nem egyszer került napirendre ukrán politikusok által. Persze nyilván arról is mi tehetünk.