[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 532
113
Python leírta a lényeget...:)

A ramsteini bázis UAV alakulata van Kirovográdban.
SAS alakulatai mint " angoltanárok "vannak jelen
Kanadai spec. alakulatok tagjai etnikai ukránok
kigészítésképp
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Mivel hivatalosan semmi róluk. Ezért nincsenek is ott. Szóval nem is hiányoznának a leltárból. Hát hajrá specnaz! :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 532
113
Ma a 25. ukrán VDV-s erok Szlavjanszkban diszlokált egységei átáltak a tuntetok oldalára . Mivel egyre tobb rendor áll át a tuntetok oldalára Kelet-Ukrajnában a kijelolt un. ukrán elnok Turcsinov-aki saját maga elismerte, hogy alkotmány-ellenes úton jutott hatalomra-bejelentette, hogy "patriotokkal" (jobb szektoros) lesznek feltoltve a rendori egységek.....
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Érdekes, mintha ugyanaz a förgatókönyv ismétlődne. Feltételezem a közeljövőben még több ukrán egység fog átállni. Aztán a civilek mégtöbb kulcsfontosságú épületet foglalnak majd el. Idővel lehet megszaporodnak a zöld emberek is. Amely ukrán egység nem áll át, azt szépen bekerítik stb. stb.
Amúgy miért keveredj összeütközésbe egy ukrán egységgel, ha le tudod fizetni és aztán átáll mindenestől a te oldaladra?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Elméletileg megkezdték a "terrorellenes" akciót, gyakorlatilag sehol semmi mozgás 1-2 újabb hivatal elfoglalásától eltekintve.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20140414-tamad-az-ukran-terrorelharitas.html

"A kijevi kormányzat azért nem vezet be rendkívüli állapotot Kelet-Ukrajnában, mert akkor le kellene állítani az elnökválasztási kampányt" - szerintem meg azért, mert nincs rá emberük, és a "normális" műveletekre kivezényelt csoportok is lazán meggondolhatják magukat, megtagadhatják a parancsot vagy átállhatnak a másik oldalra.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20140414-az-elnokvalasztas-miatt-nemhirdetnek-rendkivuli-allapotot-ukrajnaban.html
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Amúgy miért keveredj összeütközésbe egy ukrán egységgel, ha le tudod fizetni és aztán átáll mindenestől a te oldaladra?

Az a kérdés, hogy a magyar kormány hány stadion árán tudná megvenni a kárpátaljai dandárt kilóra, hogyha Munkácson kikiáltják a Kárpáti rutén-magyar népköztársaságot, akkor legyen hadserege is az új államnak legott.

Elnézve Ukrajna belső bomlását, ha más nem, akkor a JOBBIK vonuljon be személyesen, mivel kis szerencsével Lembergig tiszta az út a tekintetes lófő vitéz Héjjasy Zoltán Magyar Gárda polgárőr századnak.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
hungarian.ruvr.ru/news/2014_04_14/Donald-Cook-amerikai-torpedorombolo-roman-kikotobe-erkezett-4223/
Nyugaton a helyzet fokozódik.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://www.nytimes.com/2014/04/03/world/europe/instagram-catalogs-new-russian-weaponry.html?action=click&contentCollection=Europe&region=Footer&module=MoreInSection&pgtype=article
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
hungarian.ruvr.ru/news/2014_04_14/Turcsinov-ENSZ-bekefenntartokat-h-vott-meg-Kelet-Ukrajnaba-1139/

Turcsinovnak elment az esze.
Ezzel csak azt éri el, hogy az oroszok elôre hozzák a bevonulást. De ha mégsem mennének be (jelenleg erre nem fogadnék) akkor jõvô télen megfagynak.

És arra se fogadnék, hogy az USA-n kívül túl sok ország jelentkezne ebbe a misszióba.
Sôt szerintwm komolyan még ôk sem.

Ezzel szerintem semmit nem nyernének az ukránok, de IVAN nagyon begurulna mindenkire.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 532
113
hungarian.ruvr.ru/news/2014_04_14/Donald-Cook-amerikai-torpedorombolo-roman-kikotobe-erkezett-4223/
Nyugaton a helyzet fokozódik.

Nem volt egyedul. :) Szombaton másfél órán át kovette -manoverezett mellette egy Szu-24 bombázo, 12 -szer átrepult felette 150 m-es magasságban....

Ezenkívul a gyakori Nato hajok látogatása miatt a térségben az oroszok Club-K rakétákat telepítenek a Krímre.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 532
113
Az USA ma elismerte, hogy a CIA igazgatoja látogatást tett Kijevben a hétvégén .
Ma kiderult , hogy az "új kormány" által kinevezett ukrán titkosszolgálat (SZBU) igazgatója a CIA ugynoke (nem véletlenul van a CIA-nak egy egész emelet berendezve az SZBU épuletében)

Mint kiderult a tegnap Szlavjanszkban meghalt SZBU tisztet(terrorellenes egység vezetoje) saját emberei lottek le tévedésbol....
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egy orosz vadászgép több alkalommal is megközelítette a Fekete-tengeren hajózó amerikai Donald Cook rombolót és átrepült fölötte, ezt az amerikai védelmi minisztérium provokációnak nevezte hétfőn.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/04/14/orosz-provokacio-az-amerikai-hadihajo-ellen/

Lejárt az újabb ultimátum Kelet-Ukrajnában, de az ukránok nem támadnak.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/04/14/ukrajna-pattanasig-feszult-a-helyzet/
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 532
113
<i>Traian Basescu román államfő hétfőn azt mondta, hogy folyamatos lesz az amerikai katonai jelenlét a Fekete-tengeren, és egymást váltva érkeznek majd az amerikai hadsereg hatodik flottájának hajói a térségbe. Basescu szerint ez <b>a NATO</b> szolidaritását hivatott bizonyítani olyan körülmények között, amikor <b>egyes tagországai biztonsági kockázatokkal szembesülnek</b>.</i>

joker
kuldjétek már elmegyogyintézetbe Basescut. :)