HISAR / SIPER (Törökország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 681
5 907
113
Ciprus

FMbwkhnXsAEWDR-

FMbwkhPXMBwk2Om
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 681
5 907
113
Okumus: A szárazföldi rendszerből származó Gokdogan rakétatüzelési tesztet 2022 júliusában sikeresen elvégezték.


Ha jól értem, a Gökdoğan és Bozdoğan rakétákat integrálni fogják a Hisar légvédelmi rendszerbe. A NASAMS rendszert úgy utánozták, hogy a levegő-levegő rakéták ilyen képességet kapjanak.

gokdogan_4_yeni.png

gokdogan_6_yeni.png

img_2103_0-e1604921104659.jpg

3114406.jpg
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 681
5 907
113
Indonézia szerződést írt alá a Roketsannal a KHAN TBM és a Légvédelmi Rendszer számára.

Roketsan szerződést írt alá a KHAN Surface-to-Surface Ballistic Missile System és Air Defense Missile System számára Indonéziában az Indo Védelmi Vásáron

Az Indonézia fővárosában, Jakartában megrendezett Indo Defence Industry Fair, amely ma nyitotta meg kapuit. Törökország, amely a legnagyobb számú vállalattal rendelkező külföldi ország vesz részt a vásáron, fontos megállapodásokat írt alá az indonéz hatóságokkal.

Ebben az összefüggésben szerződést írtak alá a Roketsan által kifejlesztett KHAN Surface-to-Surface Ballistic Missile System és Air Defense Missile System rendszerről. Míg az ajánlatot a Roketsan benyújtotta a fővállalkozónak, az Excaliburnak, arról tájékoztatták, hogy az indonéz hatóságoknak nyújtott kölcsönt a cseh Eximbank fogja nyújtani. Szerződést írtak alá az indonéz védelmi minisztériummal az Excalibur fővállalkozó általi értékesítésre.

Ami a fegyverrendszereket és a lőszereket illeti, az Excalibur 2021 szeptemberében alvállalkozói szerződést írt alá a Roketsannal. A szerződés a tervek szerint 2022-ben lép hatályba. A szerződéssel a Roketsan által gyártott KHAN-t és a légvédelmi rakétarendszert az indonéz hadseregnek szállítják annak a projektnek a keretében, amelyben a cseh Excalibur cég a fővállalkozó.FgjsBHHaEAA2bbb
Fgng4EeaUAEex6G
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 681
5 907
113
Ez nem a Siper fő rakétája, hanem egy olcsó alternatíva, amelyet légbelélegző célpontokhoz fejlesztettek ki köztes megoldásként. Mint Spyder Mr. A jövőre felbukkanó fő rakéta nagyobb átmérőjű lesz, és booster nélkül.

Siper-Hava-Savunma-Kapak.jpg

SİPER BLOCK 2

SIPER-BLOK-II-780x470.jpg
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 681
5 907
113
Az nagysebességű ?

Pár kínai céldrón amit a navy is alkalmaz szimulálva az agm-158-at
52589745306_e9cc862d6a_k.jpg
Igen, de nem érdekel a céldrón maximális sebessége, érdekelnek annak a pillanatnak a videói, amikor a céldrónt eltalálták.