[HUN] AK-63 modernizáció

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Még valami: Az AK alapú fegyvereket igen nem szabad eldobni, és fejleszteni is kell őket, de! Amit itt leműveltek azzal a beszerzéssel/fejlesztéssel,  enyhén szólva paródia:S. Mondjuk egy hazai fejlesztésű bullpup rendszerű gépkarabélyt nagyon jó ötletnek tartanék, de ugye ebből se lesz semmi, szerintem még a  vezető fejekben se fordult meg :).
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
na.most kaptam ezt a videot egy másik fórumon:

meg ezt a linket a fenti cég termékeiről.

mindjárt hat oldal. :)
aki a számolgatot, azt írta, így kisker áron 400 E Huf-ra jött ki egy optikával is megtuningolt AK....
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
44 568
70 145
113
hiryu

Abban a modernizációban van gránátvető,optika(nem csak red dot)
fegyverlámpa(lézeres célmegjelölővel) is.Arról nem is beszélve,hogy a cégnek ami csinálta van haszna is rajta vagy te elvárod,hogy haszon nélkül dolgozzon?
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
nem. de jártam kinn nemrég a cseheknél. Ég és föld.
Láttam párat azokból az ilyen cuccokkal feltuningolt Vz-k közül.
Nem csináltak belőle egy kicseszett karácsonyfát. (Ami nem romlott el, nem javították meg... A magyar modell ugyan nem volt a kezemben, de írtátok mi súly jött ki, milyen kezelhetőséggel.)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
44 568
70 145
113
Semmi nem változott csak nehezebb lett.Ugyan úgy kell kezelni.
 

kikiforce

New Member
2014. augusztus 10.
15
13
3
Valamit lehet tudni a modernizált AK-63ról ? Vagy elveszett ez is a sullyesztoben? KB. amit tudok róla hogy volt Afgánban csapatpróbán 2-3 éve, de azóta semmit nem hallottam róla.
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 116
123
63
A Honvédségnél napirenden van jelenleg a karabélyok cseréje ,vagy korszerűsítése?
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 116
123
63
Köszi, el olvastam, de nem erre gondoltam, mert ezt már tudtam.
Én a jelenlegi állapotra kérdeztem rá!
Egy ilyen létszámú Honvédséghez, kevésnek érzek 130db fegyvert!
Az említett 7700 db vajon elkészült? Bár az is karcsú db- számnak tűnik.
A cikkben is említik,hogy új beszerzés lesz még is csak.
Ha viszont új típus, akkor:
- mik a számításba vett fegyverek,
- milyen űrméret,
- milyen kialakítás?
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
26 001
107 217
113
Olvastam egy cikket azóta (dudi kitette a mh fejlesztési irányaiban) amiben megmaradnak ennél a verziónál és ezzel kívánják felszerelni a népet a lövész 2020 programra.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
khm... 2010:

<i>Mégis korszerű eszközökkel szerelhetik fel a Magyar Honvédség Kalasnyikov gépkarabélyait, a NATO beszerzési szervezete ugyanis márciusban szerződést kötött a fegyverek átalakításáról. Az elkövetkező két évben mintegy 1500 kézifegyvert kívánnak ellátni különböző szükséges kiegészítőkkel, például nappali és éjszakai irányzékokkal és lézeres célmegjelölőkkel.

A korábbi botrányos közbeszerzési hercehurcát és kudarcos csapatpróbákat követően úgy tűnik, az idén márciusban mégis sikerült megállapodni a honvédség Kalasnyikov gépkarabélyainak átalakításáról – értesült lapunk. A korszerűsítésre megkötött keretszerződés érdekessége, hogy azt a jó szocialista kapcsolatokkal rendelkező Combat Kft.-vel írták alá, amely az előző ciklusban már több megbízást kapott a honvédségtől, illetve a rendőrségtől. Erről azonban hivatalosan nem a Honvédelmi Minisztérium tehet, hiszen a pályázatot a NATO beszerzési szervezete, a NAMSA írta ki a szaktárca megbízásából, még az előző ciklusban – olvasható a Magyar Nemzet november 22-i számában, melyből további részleteket is m</i>egtudhat.

Most van 2015.

Lövész 2020?
sms_csuzli_01.jpg