1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] BTR-80, -80A

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Ezeknek az őskővületeknek a nagy része már a félelmetes ukrán védekező-támadó haderőt gyarapítja. Minden mozdítható,még a csernobili sugár m zároltakat is előszedték:D A kép csalóka mert kb 3-4 éves.
   
  szpg9, antigonosz and borisz like this.
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Felhívnám a figyelmet a tártáskára 2018-ban...
   
  endre, fishbed and therob like this.
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Meg a rengeteg 15M gyakorlóra.
   
  endre likes this.
 5. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Well-Known Member

 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Van ilyen,hogy BTR-80K ami parancsnoki változat ezt hihette rádiósnak merthogy van rajta + antenna és rádió is.
   
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  A klímát honnan lophatták? :D Ültem már modernizált BTR-ben de csak a helye volt ott :D
   
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Valami bemutatos jarmu lehet mert en amibe ultem klimas az egy afganisztanbol hazahozott vas volt. /igen durvan leharcolt allapotba volt kozel se ilyenbe mint amik a kepeken vannak./ nyoma nem volt benne egyebkent sok mindennek a kepen levohoz kepest./ /Krisss egyebkent ha visszaemlekszel tatan amikor voltatok es en iranyzosdit jatszottam ott egy csaj vezetett egy 80 ast. Az a vas is afganbol lett visszahozva./csak abba mar nem volt klima /te voltal a kpk./
   
  endre likes this.
 9. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Bocsanat rpk voltal. /csak nallunk a 2 lov z be forditva volt a dolog mint nallatok. Nallunk az rpkh szokott lenni a kocsipk es a rpk desszantol./mig nallatok az rpk volt aszthiszem a kpk is egyben es az rpkh desszantolt./
   
 10. krisss

  krisss Well-Known Member

  Igen arra a gépre gondoltam :D
   
  Szittya likes this.
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Úgy tudom pár darab valamilyen konfigurációjú már érkezett a rendszerváltás előtt is. Én tíz évvel később voltam Tatán, akkor ott egy árva btr-80 nem volt. Btr-60 rádiós volt, arra kaptam elvileg valamiféle kiképzést is, igazán nem volt nagy cucc, kb egy R-142-es állomás btr-en. Volt egy valamiféle légtérfigyelős, gondolom a Sztrela(?) mellé volt valami kisegítő jármű, az már nem üzemelt amíg ott voltam, sőt el is vitték nagy nehézségek árán valahova le az Alföldre. Plusz volt 2 db btr-50 láncos, valami vezetési pont az utolsó bejegyzés a belsejére felkaparva ha jól rémlik valamikor 91 körül volt valami Gerecse vagy milyen hadgyakorlaton. Amúgy egy nagy rakat xar volt az egész konstrukció, kivéve tán az ötvenest, de abba meg olyan világ volt lenn (konkrétan bele volt xarva , hugyozva) hogy az ember nem nagyon szeretett benn, bár egyszer elindítottuk és mentünk vele egy kört az egyikkel. Az ember húsz évesen azt hitte hogy ezek valami hű de szupi kis járgányok, igazi harckocsik félig meddig, meg hogy nem sok minden lövi át. Aztán mikor el lettek indítva ilyen olyan okból akkor döbbent rá az ember hogy ezek hulladékok voltak már újonnan is.
   
  szuvorov and endre like this.
 12. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Khmm.. hát izéé...
  "Ez a kerek, kis lövegtornyos BTR, ezekben a 14,5 mmes KPVT gépágyú van. A nagy, szögletes lövegtornyosokban 23-as kaliber is van már.'
   
  endre and molnibalage like this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az. 30 mm-es van. Ráadásul ez mintha 4 éves cikk lenne reciklálva. 4 év alatt ne sikerült javítani. A mai "újságíró" egy 5 sec-ess gyors keresésre nem képes...
   
 14. senki

  senki Active Member

  A Sztrela mellett BTR-60 PU-12 volt, ha jól emlékszem. Szerintem erre gondolsz. A Gerecse az akkor aktuális haderócsökkentés fedőneve volt. Akkor nyírták ki az 5. hadsereget (is)
   
  endre and antigonosz like this.
 15. senki

  senki Active Member

  Én úgy emlékszem, hogy az iraki misszió, Sramkó Matyiék 2003-ban, kaptak klímás BTR-t, de nem váltak be. Eltömődött a hőcserélő, és nem volt egészséges "begombolkozva" járni az RPG-k miatt.
   
  endre likes this.
 16. senki

  senki Active Member

  Az orosz államadósság fejében kaptunk őket, ügy 93 környékén. Néhány BTR-60 volt csak.
   
 17. Galcom

  Galcom Well-Known Member

  Sziasztok!

  Nem a szakterületem, hozzáértő majd pontosít, de 1990 körül a VSz utolsó leheletével érkezett kb 100 BTR-80-as. Ezeknek még nem volt köze a későbbi államadóságos beszerzéshez.

  Ettől függetlenül, a cikkben szereplő tatai 1987-es gép, valószínűleg BTR-60 alapú, R-145 rádióállomás, R-975 repülõirányító pont, vagy PU-12 lehetett.

  Hátha akad majd aki pontosabbat tud.
   
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Szovjet államadósság volt nem orosz. Orosz Föderáció mint jogutód átvette az összes szovjet adósságot.
   
 19. senki

  senki Active Member

  Így a korrekt. Akkor az már az Orosz államadósság volt, hogy ha átvették az államadósságot? Jogilag szerintem már így volt.
   
  endre likes this.
 20. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Igen, nem volt rajt antennakeret, (na hogy annak is mi volt a pontos neve a fene se tudja már) az az ami felhajtva olyan korlátszerű izé. Az is lehet Vértes volt az a Gerecse, de tulajdonképp mindegy, köszi!
   
  senki likes this.

Ezen oldal megosztása