1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] D-20 (M1955) ágyútarack

Diskurzus a(z) 'Tüzérség/nehézfegyverzet' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. krisss

  krisss Well-Known Member

  A propangandának sosem az volt a lényege, hogy igazat mondjon, szóval igazából te is tudod, hogy nem igazán van valós lényege a mondanivalódnak. Akit érdekelt a dolog eddig is tisztában volt a hiányosságokkal, a háziasszonyok meg pont úgy leszarják majd ha lesz modern eszköz mint azt ha nincs.

  Most az is eredmény, hogy egyáltalán megjelenik a honvédség valami műsorban.
   
  Pogány, ijasz, fip7 and 3 others like this.
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Koronavirus?
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mert van kiképzési meg szabadságolasi időszak.Van más dolga is a dyndárnak nem csak kiképezni.
   
 4. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Írtam nemrég a 120 km-es lőtávról az új tüzérségi rakétahajtásos lőszerek miatt (GPS és/vagy IR célkijelöléses). Gondoltam hozom a teszt videot, hogy legalább valamit mutassak belőle, de azt nem találtam. Ez egy Excalibur teszt video volt, de "csak" 65 km távolságra lőttek. (kb. 2019 október-december közti feltöltés volt) Namost azt a videot nem találom, DE !!!! Ugyan arról a tesztről (megismertem a részletekből, a céltárgyból) egy újabb feltöltés van azért 2020. máj. 27.-el feltöltve a "The U.S. Army" (ellenőrzött felhasználó) csatornájára feltöltve. :D (a másik úgy emlékszem nem ezen volt). Szóval... a 70 km-es lőtávú Excalibur lőszerek már rég, legalább 2 éve üzemelnek, de az új fejlesztéseket,, a 100 és a 120 km lőszereket mind tesztelik még, erről mélyen hallgatnak egyenlőre. (egyenlőre titkos) Az oroszok is azt tesztelik, a Krasznopol 120 km-es változatát. Az is készen van elvileg, csak mindegyik hallgat róla mélyen. A kínaiak szintén fejlesztik a magukét. De ugyan ebben a távban dolgoznak az ilyen GPS és IR célzású lőszereken a britek, a németek, a franciák, kanadaiak is. Gondolom még izrael is. Szóval mindenki fejleszt, és hallgatnak mint a sír. De ezek folynak, mert van róla egy cikk is, akik hozzáfértek ezekhez a fejlesztési információkhoz, abból a cikkből tudom én biztosan, hogy most ez megy a háttérben.

  Az Excaliburral kapcsolatban jó hír, hogy az kompatibilis a PzH 2000-el is, tehát ha kapunk rá engedélyt, abból is vehetünk hozzájuk lőszert. Elvileg majd a nagyobb lőtávú Excalibur is jó lesz hozzá. Nem mindenkinek jó az Excalibur, mert egyenlőre ezekkel teljesen kompatibilis: M777, M109 series, M198, az Archer és a PzH2000. Még ezeken kívül a AS90, K9 és G6-ot említik. (info: közvetlen a Raytheon oldalán). Most a PzH2000-el elvileg újra ütőképes tüzérségünk lesz. Bár a gumikerekesekhez képest a mobilitásuk kevésbé jó, ennyi a hátrányuk.
  A Raytheon olala az Excalibur-ról.
  Excalibur Projectile
  Revolutionary, extended-range projectile

  https://www.raytheonmissilesanddefense.com/capabilities/products/excalibur-projectile

  Itt a video az említett 65km-es távolságú egyik tesztről. (ellenőrzött youtube oldal, ez nem egy "összekanalazott" video) Azért írom hogy egyik, mert rengeteg tesztet végeztek már a korábbi években.
  Excalibur Round Precision Hit From 65 kilometers at U.S. Army Yuma Proving Ground  Van egy teszt video az Excalibur-al az indiai hadseregtől is. Ők vettek az oroszoktól is Krasznopolt, meg az US-től is Excalibur-t. Állítólag a régebbi Krasznopollal nem voltak megelégedve. Egyébként ők is írtak a 100 km-es és a feletti Excalibur lőszerekről, hogy már nagyon várják őket, mert így bármikor elérhetik vele a vitatott Kashmir-i részen a pakisztáni katonai alakulatokat a jelenlegi határtól jóval beljebb is. (konkrétan erre hivatkoztak az említésénél egy katonai témájú cikkben) A jelenleg elérhető Excalibur-ból india rendesen bevásárolt pár évvel ezelőtt.  Ez pedig egy Raytheon teszt a jelenleg folyó fejlesztésekből, a mozgó célpontok elleni nagy távolságú csapásmérés tesztek. Nem láttam kiírva, de szerintem AI-val (Artificial Intelligence) próbálják megoldani a dolgot. Szóval elvileg lesznek elérhető precíziós lőszerek a PzH2000-hez  A cikket amit említettem a 120 km hatótávolságú rakéta póthajtásos lőszerekről majd egy másik alkalommal linkelem, amúgy az egy nagyobb átfogóbb anyag része, ahol az orosz fejlesztésekről és az eddigi bevetésekről is szó lesz, az IR célkijelölőkről, konkrétan ha jól emlékszem vannak elég jó bemutató anyagok is az IR célkijelölésről, a problémákról amiket meg kellett oldani (oldalszél, célbefogás az utolsó szakaszban, ilyenek)
   
  Pogány likes this.
 5. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Ebben a cikkben is tesznek még említést a folyamatban lévő nagy hatótávolságú precíziós irányított tüzérségi lőszerekről, bár ez a cikk már 2 éves. De ebből is látszik, hogy folynak ilyen fejlesztések, csak még mindenki hallgat róla.
  2018 június 16.
  New Artillery Doubles Attack Range, Outguns Russians
   
 6. Python

  Python Well-Known Member

 7. borisz

  borisz Well-Known Member

  Nyári szabadság.
   
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Az mar reges reg lememt /bakonyra valo keszulodes/
   
  fedett_mókus likes this.

Ezen oldal megosztása