Szerintem max afganisztánban a pacskerosok kergetése közben.Milyen harci helyzetetben lehet arra igény, hogy egy teherszállító repülőgép kamikáze drónt indítson?
Szerintem max afganisztánban a pacskerosok kergetése közben.Milyen harci helyzetetben lehet arra igény, hogy egy teherszállító repülőgép kamikáze drónt indítson?
Valószínűleg az egész rendszer hiányzik, mert a csonk önmagában nem sokba kerül a rendszer többi részéhez viszonyítva, így nincs értelme csak azt elhagyni. De ezt az előző oldalon egyszer már leírtam.Ez a csonk sztem fel és leszerelhető.
A felső modul / adapter kérdésesebb.Vagyis az is tuti, de azt biztos bonyolultabb szerelni. Ha vettünk volna rá én tuti nem szedném le, az első gépen is mindig rajta van.
Erre azt szokták mondani, hogy egy gép nem jelent valós, bármikor rendelkezésre álló képességet.Viszont ez csak arra kell, hogy magát a gépet tankolják, nem?? Ettől még tankolhat Gripent.
Persze fax tudja, lehet a második gépből a teljes légi utántöltő képesség elmaradt.
Mindenesetre eddig sosem volt ilyen légitántöltés bitosítására alkalmas gépünk.
Most van és jó lenne ha ezt rendszeresen gyakorolnánk, ha egy géppel, akkor azzal.
Ugyanaz mint a Gripen pilóták esetében? Hogy a KC pilótáknak is lenne lehetősége itthon gyakorolni arra hogy részt vegyenek a nemzetközi feladatokban? Nyilván nem megyünk Falklandot bombázni mint a britek, ahol tanker töltött tankert is hogy meg legyen a szükséges hatótáv, de azért el tudok képzelni olyan szállítási feladatokat, ahol nagyobb hasznos tömeggel és kevesebb üzmanyaggal szállnak fel, de kellene a nagyobb hatótáv pl. Afrika felé.Egyébként valós igény lenne erre két géppel???
Egyetértek a darabszámmal kapcsolatban.Két géppel ez kb kizárt! Nagyon kevés ez a 2 db gép! 4 db-ot elviseltünk volna!

Nekem úgy tűnik néhányan keverik hogy maga gép utántölthető-e (nyilván nem), meg hogy ő maga tud-e utántölteni más gépeket - pl Gripent
Szerintem azt még nem vették meg illetve át. Nem véletlen mondták, hogy csak 2026-ban indul rá a kiképzés...Láttatok-e már olyan fényképet vagy videót, amin az látszik, hogy kiegészítő belső üzemanyagtartály (tehertérben rögzíthető) is van a KC-390-eseinkhez?
És mivel hozzák utánuk? Nem adta volna magát a helyzet, hogy az első gép átrepülésénél benne legyen a gépben feltöltve, hogy a több üzemanyag biztonságosabb óceánrepülést tegyen lehetővé? Vagy a másodikban üresen...Szerintem azt még nem vették meg illetve át. Nem véletlen mondták, hogy csak 2026-ban indul rá a kiképzés...
Logikalogikalogika....És mivel hozzák utánuk? Nem adta volna magát a helyzet, hogy az első gép átrepülésénél benne legyen a gépben feltöltve, hogy a több üzemanyag biztonságosabb óceánrepülést tegyen lehetővé? Vagy a másodikban üresen...

Miből gondolod hogy azt onnét kell hozni?És mivel hozzák utánuk? Nem adta volna magát a helyzet, hogy az első gép átrepülésénél benne legyen a gépben feltöltve, hogy a több üzemanyag biztonságosabb óceánrepülést tegyen lehetővé? Vagy a másodikban üresen...
Ha az Aero-tól ki tudják vinni a törzshátsórészt Brazíliába, akkor csak ki tudják vinni ezt is... Átvenni teljes, müködő rendszert szoktak.Miből gondolod hogy azt onnét kell hozni?
Cobham egy angol cég: az gyártja a légiutántöltő rendszert tartályokkal, gondolával..
Sztem meg könnyen lehet, hogy azért nem látunk légiutántöltő rendszert felszerelve itthon a gépeken, mert Honvédségnek még nincs ilyen: valszeg (remélhetőleg) megrendelték a Cobhamtől , de még nem ért ide. Erre próbáltam utalni...Ha az Aero-tól ki tudják vinni a törzshátsórészt Brazíliába, akkor csak ki tudják vinni ezt is... Átvenni teljes, müködő rendszert szoktak.

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..