[HUN] Harci eszközök új álcázó festése

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
4 390
14 477
113
A KMW Hungary Kft. munkatársai mutatták be az MH 25. Klapka György Lövészdandár 101. Tüzérosztály állományának a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett VAISALA MW32 típusú időjárás mérő állomás telepítésének folyamatát és működtetésének főbb mozzanatait.
Az eszköznek kiemelkedő szerepe van a tábori tüzérség feladatvégrehajtásában, a lövészet és a tűzvezetés előkészítésében, mivel az általa szolgáltatott időjárási adatok segítenek meghatározni a lőtáblázati, azaz a normál lőviszonyoktól való eltéréseket. Az időjárási viszonyok nem csak a láthatóságot és ezzel a felderítést befolyásolják. A kilőtt lövedék repülését a célba csapódásig számos hatás érheti, mint például a szél sebessége és iránya, a légnyomásváltozás, a hőmérséklet. Ezek a hatások eltéríthetik a lövedéket a röppályán. Az újonnan beszerzett eszköz alkalmas az eltérés okozta hibák kiküszöbölésére, így egy régi képesség ismét visszakerül a Magyar Honvédség tüzérségéhez. A meteorológiai állomások ballonok segítségével képesek megállapítani mindazon adatokat, amelyek figyelembevételével növelhető a hatástűz pontossága.Na lehet vitatkozni a festésen :oops::D
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
19 572
35 941
113
H

Hummen23

Guest
Hogy rövidre zárjam ez a hivatalos festés, a gidránok ilyenre lesznek fújva az aknavetős gidrán is ezért ilyen meg a vele együtt haknizó.nms is.

Az első 10 gidránt a gyártó átfesti mert ők baszták el.
A profilképemen látható nms már színhelyes volt? Csak mert az sem egyezik a kmw festésével. Egyértelműen fekete van benne, nem antracit szürke.
Miért nem korrigálták korábban a hibát, miért vették át hibásan az első 10 darabot?
 
 • Tetszik
Reactions: Venom85

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
5 226
15 063
113
A profilképemen látható nms már színhelyes volt?
Miért nem korrigálták korábban a hibát, miért vették át hibásan az első 10 darabot?
Pedig akkor a tudtuk nélkül baszták el mert ez a festés a legjobb! És nyilván ami mindenkinek tetszik és nem gusztustalan az nem kell! Klasszikus-klasszikus!
 
 • Imádom
Reactions: Pista a hegyről

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
12 308
23 052
113
Te melyiket látod szürkének? :D
sz-nek.png