Basszus, így megvan a válasz a színkülönbségre is, ez nem is ugyanaz a tank.. Lehet arra még megy valami réteg.... S most hogy nézem más különbségek is vannak...
Nem, ezek már végleges színek, és az igen gyermeki ákom-bákom minta ellenére a 2 tank pontosan azonos festést kapott!
Igazság szerint én nem is értem igazán ezt a hisztit. Biztos vagyok benne, hogy ebben rohadt sok kutatás van, és élőben meg megfogjátok látni, hogy be fog válni.
A 2015M is elsőre rohadtul röhejesen néz ki a maga sárgás árnyalataival, aztán a hazai tájban meg nagyon működik.
Ugyan ezek az orosz/kínai digitális minták....
Mi is válaszhattuk volna a görögök saját tájra igazított amerikai szabványos mintáját, aztán mégis ez lett.
De külön ki is térnék a két megosztó színre:
A sárga és a "fekete" nem elsősorban színálcázásnak van a mintában, hanem a nagy kontrasztos alakmásítás miatt.
A erdei álcázás alapja, hogy mind a erős napfényben, mind erős holdfényben az erdőben egymást érik a fény-árnyék átmenetek. Na ezt a kontrasztot kapjuk vissza a festésen. Tök sötétben úgy sem kell álcázás (mintás).
Rendes napfénynél pedig a kontrasztos minta szintén segít.
Különben ez a kékes-szürkés-feketés szín egy igen "aljas" dolog, mert a fényviszonyok függvényében teljesen mást mutat.