Akkor jó. Mert én pont másképp tudtam, mint Te.Valami hasonló egyelőre úgy tűnik, az hogy mi mennyire biztos a cégnél te is jól tudod. Majd ha behozzák az A4-eket akkor kiderül milyen lesz.
Meglátjuk.
Addig is egy kis fantázia 90M szerűen:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor jó. Mert én pont másképp tudtam, mint Te.Valami hasonló egyelőre úgy tűnik, az hogy mi mennyire biztos a cégnél te is jól tudod. Majd ha behozzák az A4-eket akkor kiderül milyen lesz.
Nem vagyok benne biztos, hogy megértettétek, hogy @mindenen kívül mit szeretett volna mondani.
Finn:
Görög:
Német:
Szerintem kimondottan harsánynak/furcsának tűnik a magyar 2015M színvilága, mégis szerintem kimondottan jól lett eltalálva, és jól rejt:
Ahogy a BW színei brandként működnek, úgy a mi új járművekre kerülő álcafestésünk is azzá válhat. Mivel mindenből új lesz, így minden megkaphatja egységesen azt.
Ha meg úgy is új lesz, akkor miért ne lehetne jó? Miért ne lehetne ebbe energiát fektetni. Nem azok fognak ezzel foglalkozni, aki a harcászati eljárásokat fogják kidolgozni. Energiát senki olyantól nem fog elvenni, akinek nem ez lenne a dolga.
Felesleges pénzbe nem fog kerülni, mert festést így is úgy is kapniuk kell. Akkor miért ne lehetne egyedi, amellett, hogy álcáz? Ez nem olyan, mint a 2015M. Ahol a katonák szempontjából jobb lett volna, ha akár az angol, akár az amerikai hadsereg felszerelését átvesszük. Itt a járművek festése miatt nem fognak késni a szállítással.
De ne legyen már ilyen:
Ha ilyen is lehet:
Melyik hatékonyabb harcászatilag?
(nem a mennyiségre koncentrálunk!!! )
Elvileg de!Nem a svéd Barracuda álca lesz majd olyan színű mint az egyenruha?
Tokeletes alapszin. Aztan ha hasznaljak ugyis poros, saros, olajos miegymas lesz, meg azt hiszem kotelezo is mindent es mindenkit alcazni is alapbol ha akcijo van.Vigyázó szemeitek az osztrák járművekre vessétek színmintailag.
Szerintem @krisss erre gondol:Pozitív.
Tehát szerinted egyszínű lesz a Leo 2A4? Osztrák szürke?
Csak nehéz eltalálni a jó színt.Szerintem @krisss erre gondol:
Ez egy elég semleges szín. Az biztos, hogy, hogy ez sokkal jobb, mint amilyen alapszínekre jelenleg pl. a Rábákat festik.
Az egyszínűnek is megvan az értelme! A javításokat sokkal egyszerűbb eltüntetni. Nem kell külön festegetni...
Elvileg de!
Viszont ez a színösszeállítás nem csak a tankokra kerülne fel, hanem minden katonai járműre is. Mindenre meg nem lesz SAAB álca.
Miért, ezek miért vannak álcafestéssel ellátva?Már miért lenne?
Miért, ezek miért vannak álcafestéssel ellátva?
De nem a gyakorlóbszínére...
Azt nem tudom hogy melyik Budaörsön kiállított Leopárdra gondoltak. De ha azt mondod, hogy a zöld gyári demo tankot mindig olyanra festik át, amilyen vevőhöz viszik...
Én - ha lehetne választani - akkor valami olyasmi 4 színű mintát csináltatnék, mint a görög Leo-n volt, csak a rozsdabarna alapszínt a 2015M világos (sárgás?) zöldjére cserélném:
Annyi előnye lehet itt Európában az álcázófestésnek, hogy van alakmásító hatása. Ha nem is passzol be mindenhova, de legalább megnehezíti bizonyos fényviszonyoknál az optikai felderítést, esetleg célazonosítást.
Nagyon nehéz lenne egyszínű zöldet kitalálni, mert ami jó a sötét erdőbe, az nem jó a nyílt terepen. Ami jó tavasszal, az nem jó késő ősszel. A Barracuda szerintem többféle színben van, de speciálisan magyart nem biztos, hogy fognak nekünk gyártani. Vagyis ha igen, akkor sokat kell érte fizetni, meg nagy tételben kell rendelni, mert csak akkor éri meg a beruházás a cégnek.
Nem hinném hogy a mostani cuccok újra lennének festve.Feltehetően az alakmásítás ugyanolyan fontos, mint maga az álcázás. Egyébként, a Honvédség minden járműve, eszköze megkapja majd az új festést, vagy pld, a nagy példányszámban meglévő BTR harcjárművek nem ? A T-72 harckocsikat említeni sem merem. Teherautók, D-20, terepjárók, stb.
A régire már nem lesz festés, eddig is jó vót az úgy....Feltehetően az alakmásítás ugyanolyan fontos, mint maga az álcázás. Egyébként, a Honvédség minden járműve, eszköze megkapja majd az új festést, vagy pld, a nagy példányszámban meglévő BTR harcjárművek nem ? A T-72 harckocsikat említeni sem merem. Teherautók, D-20, terepjárók, stb.
A régire már nem lesz festés, eddig is jó vót az úgy....
Az alakmásitó álcázás nagyon is fontos.Csak arra gondolj,hogy az optikai célkeresős önirányitott rakéták felismerő algoritmusai mennyire nem tudnak mit kezdeni veleFeltehetően az alakmásítás ugyanolyan fontos, mint maga az álcázás. Egyébként, a Honvédség minden járműve, eszköze megkapja majd az új festést, vagy pld, a nagy példányszámban meglévő BTR harcjárművek nem ? A T-72 harckocsikat említeni sem merem. Teherautók, D-20, terepjárók, stb.
Már az előrelépés, ha nem kell őket napolajjal lekenni, mint régen, hogy szépen csillogjanak! Röhögtek is akkor rajtunk a nemzetközi megfigyelők!A régire már nem lesz festés, eddig is jó vót az úgy....