[HUN] Egyéb használt eszközök beszerzése és/vagy felújítása, átalakítása

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 353
113
M777-et honnan vontatni? Mondjuk a C-17-es rámpájáról, Pápáról.
Az amerikaiaknak elég sok van feleslegben letárolva. A USMC 21 aktív M777 osztályból 5-öt tart meg.
Ezek szerintem mindegyike digitalizált A2 verzió. Régebbiből meg még több kell legyen!
Az FH70-est az olaszok aktívan és nagy számban alkalmazzák, de a németek sem vágták össze őket.
Le lettek tárolva! De szerintem még az angoloknak is meg kell legyen az egész HH-s készlet.
most linkeltem hogy hogy tárol a német 20 év alatt szerinted mennyire használható kb mindent le kell cserélni az utolsó csavarig. tehát alkatrészből újáépíteni...

az a zsugorfoliázott leárolt teknikák amik terjednek a németekről gyári gépek. KMW meg RM gyár tulajdonai akik ingyen nem adják...
van USA nak M777 e. ok super eddig sem adott ajcsiba. ezután sem fog. az hogy az ukránnak küld pár tucatot. az olyan mint amikor iraknak küldött...
ott is a 72 esekkel meg a d20 lőszerekkel meg az egyébbel hatalmas üzletet csináltunk... (ja nem) pedig aztán mindenki azt hitte eleinte...
az afgán Minyokkal is hatalmas uzletet kötöttünk hogy ingyen átadtuk őket. (az a pár civil finn gép jól jött de mint kiderült nem repkedtek sokáig...)
úgy csináltok mintha ez egyedüli dolog lenne.... miközbe semmive sem más mint az iraki vagy az afgán fegyverajándékozási akciók. amikkel eggyikkel sem jártunk jól.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 353
113
Ezek nem Leok ha jól látom!
nem ez van a németeknek minden más szétvágva vagy RM KMW tulajdonba ami felett a német állam nem igen rendelkezik tehát pénzbe kerül...

esküszöm úgy csináltok mintha nem beszéltünk vólna évekig a használt teknikáról ezen a forumon.
vay elfelejtenétek IRAKOT AFGANISZTÁNT...
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 067
13 444
113
Kb. 1 hónap múlva érkezik az első PZH. (De szerinted mennyi idő lenne átvontatni egy NATO raktárból pár M777-et, vagy FH70-est?)
Vontatot ágyúkon mint csere tárgyán nem is érdemes gondolkozni, mert azokból a NATO kaliberuek mehetnek egyenesen a frontra (ráadásul a keleti tarackokhoz fogyatkozik a muníciókészlet). És úgy általába már mindenfajta NATO tuzéreszkozokre lesznek kiképezve az ukránok, szoval azokból a toblet majd egyenesen nekik megy, loszerrel egyutt.

Mo-i tuzérségi anyagból kizárolag 152 mm-es muníciót lehetne cserélni valamire, ami per pillanat az ukránok számara nem elérheto, vagy késobb leszállítandó NATO municióra, esetleg EU-s pénzre.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 353
113
Van eladó teknikánk.
ki jelentkezett be érte.???
a 29 esek is eladóak d220 72 btr és páncéltörő brdm is van eladó.
Ja hogy pénzért nem kell...
szarokat sem adnak a szarjainkért csak tárgyalgatnak hogy valaki esetleg talán kaphatna (hogy ki fizeti a felújítást a pótalkatrészt a kiképzést senki semmit nem szól)
és mit kapnánk olyan teknikát amit már nyugaton kivontak mert szarok...
a jót nem adák ők sem...

fizessék ki és késsz meg lehet venni vegyék meg az a legtisztább...
itt a pénz nállunk és gyártunk magunknak újat ha úgy van... (mire a használt szaroat felújítanák rendszerbe állítanánk) ugyanott lennénk mintha újat gyártanánk magunknak csak akkor 1 féle típus lenne rendszerbe és modern....

nem mondom ha valami tényleg jót feldobnának LEO2 vagy PZH2000 oké... MRLS de szó sincs ilyenekről...

újat meg végképp nem adnak mert az pénzbe kerül....

EMLÉKEZETTEK IRAKRA AFGANISZTÁNRA mekkora biznisz vólt a fegyverátadás....
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 923
73 351
113
Az utóbbi pár oldalt átolvasva felmerült bennem mintha egy roncsderbi szervezésén lennék.
Este majd áthelyezem az egészet a roncsderbi topikba... Megmondták, hogy nem akarunk használt eszközöket beszerezni (Maróth), nem adunk át fegyvert mert nekünk sincs elég (Orbán) és már 6 éve folyamatosan azt hallgatjuk hogy "az előző kormány bezzeg odaadta a tankokat", ezek után nem túl valószínű hogy ebből lesz bármi is.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 353
113
A "letárolt" T-72-ket mikorra lehet üzembiztos harcképes géppé tenni?
Attól függ menyit fizetnek érte....
de nem fizet senki nem kell megijedni... (legalábbis most még biztos nem fizet majd újrafegyverzéskor esetleg...)
vihetik a Hmmwv ket is ami maradt az országba vagy koszovoba ami van. nyugodtan a d20 a btr a brdm ek mind mehetnek a 29 esekkel együtt.
vegyék meg. jó áron ne vasba hisz háborúba mennének nem a vitrinbe kanálnak...

Eddig még nem jelentkezett be értük senki se az angol see a német se az usa. mindenkinek ingyen kellene....

Iraknak adtunk egy középeuropai hadseregnyi fegyvert puszira semmit nem kaptunk cserbe némi aprót...

Követelőznek? meg lehet mondani hogy mit adtunk ajcsiba iraknak meg afgánnak a semmiért nincs már mit ingyen adni amit van azt pénzért vegyék meg.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 205
2 677
113
A "letárolt" T-72-ket mikorra lehet üzembiztos harcképes géppé tenni?
Szerintem mar az ukran balhe kirobbanasakor nekilattak, de igy is "tul sokaig" tart. Anno volt egy cikk amit belinkeltem, hogy a csehek 1 letarolt BMP-1-et talan 9 honap alatt tettek bevethetove. De nem volt persze haborus helyzet.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 353
113
2,5-3 millió USD-t.
10/millio / gép a felúlyításra persze ft ba :) (tudjuk ez mire elég...)a lőszer az alkatrész meg ingyen vólt... vagy ha nem akkor máris 5-7 millio ft/ gép.
ennyiért a méhtelep átvette vólna. ez még a currus alkalmazottai órabérét se fedezte meg az üzem müködtetését... (még mi fizettünk rá hogy legalább diszperzittel homokszinre legyenek kenve.)
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 205
2 677
113
...
Hogy mit szólna a nyugat? ...
1. Es mit szolnanak az ukranok? Igyis sokan felve jonnek allitolag MO-ra a hataron keresztul, mert azt mondjak nekik ukranba,h. az oroszokkal vagyunk :confused:

2. Mar latom is a CNN-en, ahogy mutatjak, hogy gyartjak a nok meg az oregesszonyok a gonosz magyarok ellen a molotovokat. . . meghogy "igaze orban mekkora diktator/putyinklon stb." A Bundestag meg szepen torolne a rendeleseinket a RM vagy a KMW-nal, mert "agresszor allamoknak" NO nem szallithat fegyvert stb.

3. kozben parhuzamosan menne a dicsoites, hogy a roman hadsereg milyen hosiesen megmenti a moldavokat az orosz agressziotol + kuldjunk sok uj fegyvert a romanoknak mert szukseguk van ra . . . a magyar rendelest inkabb oda, ok inkabb megerdemlik. ..
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 353
113
1. Es mit szolnanak az ukranok? Igyis sokan felve jonnek allitolag MO-ra a hataron keresztul, mert azt mondjak nekik ukranba,h. az oroszokkal vagyunk :confused:

2. Mar latom is a CNN-en, ahogy mutatjak, hogy gyartjak a nok meg az oregesszonyok a gonosz magyarok ellen a molotovokat. . . meghogy "igaze orban mekkora diktator/putyinklon stb." A Bundestag meg szepen torolne a rendeleseinket a RM vagy a KMW-nal, mert "agresszor allamoknak" NO nem szallithat fegyvert stb.

3. kozben parhuzamosan menne a dicsoites, hogy a roman hadsereg milyen hosiesen megmenti a moldavokat az orosz agressziotol + kuldjunk sok uj fegyvert a romanoknak mert szukseguk van ra . . . a magyar rendelest inkabb oda, ok inkabb megerdemlik. ..
amint az első lynx legurul a gyártósóról azt töröl a német amit csak akar...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 923
73 351
113
10/millio / gép a felúlyításra persze ft ba :) (tudjuk ez mire elég...)a lőszer az alkatrész meg ingyen vólt... vagy ha nem akkor máris 5-7 millio ft/ gép.
ennyiért a méhtelep átvette vólna. ez még a currus alkalmazottai órabérét se fedezte meg az üzem müködtetését... (még mi fizettünk rá hogy legalább diszperzittel homokszinre legyenek kenve.)
Épp a Currus volt az akkori üzlet nyertese... 10 évvel később ugyanannyi felújítás nélküli tankért a cseh Excalibur már csak kb. fele ennyit fizetett. Igaz, azt már a HM Ei zrt-nek.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and hunemperor

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 353
113
Épp a Currus volt az akkori üzlet nyertese...
10 évvel később ugyanannyi felújítás nélküli tankért a cseh Excalibur már csak kb. fele ennyit fizetett. Igaz, azt már a HM Ei zrt-nek.
642 milli ft 77 db T72 4 db t55 kisbika 36 BTR? (BMP) felújításáért? hatalmas üzlet? 5.480.000 ft / jármű hatalmas üzlet vólt a currusnak...
amikor a kalocsáról felszállítás/gép több vólt mint 100.000 majd a leszállítás a kikötőbe ennek többszöröse... (az évszázad üzlete vólt valóban... boccs az ironiáért.) a többi meg a lőszer meg a pótalkatrész... még mi fizettünk hogy adhattunk.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 923
73 351
113
642 milli ft 77 db T72 4 db t55 kisbika 36 BTR? (BMP) felújításáért? hatalmas üzlet? 5.480.000 ft / jármű hatalmas üzlet vólt a currusnak...
amikor a kalocsáról felszállítás/gép több vólt mint 100.000 majd a leszállítás a kikötőbe ennek többszöröse... (az évszázad üzlete vólt valóban... boccs az ironiáért.) a többi meg a lőszer meg a pótalkatrész... még mi fizettünk hogy adhattunk.
Volt a cégnek munkája? Lett belőle bevétele? A szállítási költségeket ők fizették vagy más állami szervek? De ha "állami költségvetési" szinten nézzük, akkor lehet hogy igazad van.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and hunemperor

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 353
113
Volt a cégnek munkája? Lett belőle bevétele? A szállítási költségeket ők fizették vagy más állami szervek?
végülis tök mind1 nagy üzletnek nem vólt nevezhető... felfele kerekítve is 5.5 millió per gép...
ez egy drágább személyautó javítatása amit odavertek a szallagkorlátnak és sérült a blokk... meg a kaszni is...

a lényeg hogy ha lenne is mit adnunk (már mindent elajándékoztunk) se lenne nagy üzlet ahogy irak esetében se lett az...

vegyék meg piaci áron akinek kell a teknikánk van bőven... (ajándékba nincs) fizesse ki érte a piaci árat ami a háború miatt megemelkedett.

aztán szép napot.... (nem fogja senki ezt tenni ahogy eddig se jelentkeztek be vagy érdeklődtek ez irányba...) pedig ha fizetik a currus felújítaná akár...

a lényeg hogy nem kapunk érte semmit se az angoloktol se a németektől se a franciáktól se az usatol...
ahogy az IRAKNAK adott középeurópai hadseregméretű ajándékért sem kaptunk semmit (1 lynx árát és abból még újítsuk fel adjunk pótalkatrészt és lőszert dögivl egy kisebb háborúra valót szállítsuk adminisztrűáljuk stb.)

Irak adott e valamit cserébe? kaptunk e gázmezőt olajkutat? most kapunk e kedvezményt az energiahordozókra?