Árcédulával van komoly baj, illetve hogy amerikai cucc, még ha itt is szerelik össze - ezért nem gondoolom hogy nálunk valaha is HIMARS lesz.Először én is ezt hittem, de beleolvastam a cikkbe, és ott nekem úgy tűnik, hogy már szinte befejeződtek a tárgyalások. Konkrét időpontot is említett az aláírásra, ami szreintem azt jelenti, hogy gyakorlatilag biztos a deal:
At the same time, Rheinmetall is in talks with Lockheed Martin, the U.S. company manufacturing the HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) multiple rocket launchers in heavy use with Ukrainian troops, Papperger said.
"At the Munich Security Conference, we aim to strike an agreement with Lockheed Martin to kick off a HIMARS production (in Germany)," he said, referring to an annual gathering of political and defence leaders in mid-February.
"We have the technology for the production of the warheads as well as for the rocket motors - and we have the trucks to mount the launchers upon," Papperger said, adding a deal may prompt investments of several hundred million euros of which Rheinmetall would finance a major part.
Észtek (2022): 6 darab HIMARS-ért fizettek 500 millió dollárt rakétákkal együtt!
Dánia (2023): 19 lövegért és 8 PULS-ért 248 millió dollárt fizetnek - ebben is lehet valamennyi rakéta.
Attól még hogy a németek szerelik össze attól még az amcsik mondják meg kinek lehet eladni - ettől meg kitöri Orbánt a frász.
Továbbra is elhanyagolható szerintem a HIMARS esélye nálunk.