1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Katonai lőterek, bombaterek Magyarországon

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - beta által indítva @ 2016. július 1..

 1. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Ennek a faterja is inkabb gumit huzott volna...
   
 2. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Én már csak kurucékat várom, hogy megtalálják a lakcímét, szerintem ezt pár órával utána megfogják és kiherélik. Ennek is tipli lesz ahogy nézem, nem csak az olasz ****nak.
   
 3. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Mondjuk azt jozan esszel tulzasnak ereznem, bar erzelmileg ertheto reakcio. Ilyenkor azert eszembe jut, ha az ilyen seggarc talal egy masodik vilaghaborus bombat a kertjeben, vajon eszebe jut-e, hogy mekkora primitiv faszkalapkent viselkedett korabban... Szerintem nem.
   
 4. joker

  joker Well-Known Member

  Mondjuk azt jozan esszel tulzasnak ereznem, bar erzelmileg ertheto reakcio. Ilyenkor azert eszembe jut, ha az ilyen seggarc talal egy masodik vilaghaborus bombat a kertjeben, vajon eszebe jut-e, hogy mekkora primitiv faszkalapkent viselkedett korabban... Szerintem nem.
  </blockquote>

  Hátha nem jut eszébe, hanem inkább áthívja inkább a sötétzöld barátait, azok hívják az AI-s, sorosalapítványos, stb barátaikat és együtt kezdik feszegetni.
   
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Aberrált egy gyerek ha a magyar-osztrák meccsen is a sógoroknak szorított. Annyira liberális hogy krekeszti a többséget.
   
 6. eSeM

  eSeM New Member

  "Egy – a területet ismerő forrásunk által hivatkozott dokumentum szerint - a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén csaknem 3 milliárd forint értékű fejlesztés keretében, két szakaszban valósulna meg az egykori bombázó lőtér rehabilitációja, az Európai Unió és a hazai költségvetés társfinanszírozásában. A Nádudvar, Nagyiván, Kunmadaras, Karcag, Hortobágy települések külterületén található egykori bombázó lőtér területe máig magán viseli a több évtizedes katonai tevékenység nyomait. A projekt keretében összesen csaknem 4200 hektár bombázással érintett célterületet és védőzónát rehabilitálnának.
  <b>Úgy tudjuk, civil szakcégek nem vállalták a veszélyes feladatot, ezért a Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezreddel kötöttek szerződést.</b>"

  "A szerzővel ellentétben én meg úgy tudom, hogy több civil cég is örömmel vállalta volna, lévén sok éves, fix és jó bevételt hozó munka.

  De Szombathely szépe kimondottan olyan lépéseket tett, hogy civil cégek vagy ne induljanak vagy ne legyenek alkalmasak a tenderen indulásra.
  Emiatt volt is egy nem éppen oxfordi stílusú vita a HM-ben, nem kicsike alezredesi-ezredesi hanem magasabb szinten."

  (index fórum)
   
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ez sajna eléggé hihető verzió
   
 8. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Az üzlet körülményei teljesen lényegtelenek, ez a két OFAB egy bejelentéses kivonulásnál is felrobbanhatott volna.
   
 9. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  "Az üzlet körülményei teljesen lényegtelenek, ez a két OFAB egy bejelentéses kivonulásnál is felrobbanhatott volna. "

  Igy van. Egyebkent hogyan lesz valakibol tuzszeresz? Gondolom vegyeszmernoki diploma az alap.
   
 10. joker

  joker Well-Known Member

  Azt hiszem nem ennyire bonyolult. Vannak robbantásszakértői képzések 400-800 órával, főleg ipari felhasználásra. És ebből lehet szakosodni, épületrobbantásra, bányászati robbantásra, tűzszerészetre, tüzijátékokra, stb. Persze nem lehetsz hülye a kémiához, de vegyészmérnöki nem látom miért kellene hozza és ennek a kategóriának a kémiáját a képzés alatt is meg kell tanítsák.
   
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Csak egy feltételezés, ott a semmi közepén miért kellett mozgatni az a hatalmas bombát? 250kg az nagyon sok, nagyon nehéz és nagy, saccra kb 1-1,20 hosszú 30 cm széles. Valami FAB-250 lehetett.

  Azért van pár talányos kérdésem ,nem is igazán vágom a működésüket. Elvileg azt írták már korábban kiszerelték a gyújtót belőle. Ők vagy mások?Mennyivel korábban, 1 nap , 1 hét, 20 év? Mi van ha valamit rosszul jegyzőkönyveztek és azt hitték a bomba biztonságos? Itt arra gondolok hogy ha ledobnak egy ilyen repeszrombolót az általában nem a becsapódáskor robban hanem pár méter magasan nem? Arra gondolok hogy a bomba besült de csak annyira hogy megmozdították és már el is szólt. Holott a gyújtószerkezetet kiszerelték (vagy ők vagy mások) és biztonságosnak gondolták. Mi van ha esetleg a bomba alatt volt még egy, pl akna? A meleg mennyire játszhatott közre? Miért nem egy markolóval emelték ki kötélen? Nagyon úgy gondolhatták hogy teljesen biztonságos. Kézzel hurcolászták? Vagy mikor megmozdították már robbant? Valami kóbor szikra?
   
 12. jogalappal

  jogalappal Active Member

  A projekt kapcsán és a civilek bevonásáról néhány alapvető információ:

  http://gyomberbela.blog.hu/2016/07/03/sulyosan_alulbecsultek_a_hortobagyi_bombazo_loter_tajrehabilitaciojaval_osszefuggo_feladatokat
   
 13. Loken

  Loken Well-Known Member

  http://24.hu/kozelet/2017/03/10/a-honvedseg-vizsgalja-veszelyben-vannak-e-a-szentendrei-futok/
  Nehezen tudom elhinni, hogy egy lőteret úgy építenek meg, hogy másokat veszélyeztessen....Azt már inkább, hogy utólag körbe építi a civil szféra mert kell a hely.
  Azt viszont végkép nem, hogy miért építenek sétányt a környékére...
  Véletlenek mindig történhetnek...Egy gellert kapott golyó. Véletlenül elsülő rossz irányba tartott fegyver. Amit meg ugye kilövünk az le is esik egyszer....
   
 14. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az Eurovelo 6-os kerékpárutat építették az eredetileg gondosan kiválasztott helyszínű (lőirányba semmi és akkor még azt hitték, hogy nem is lesz soha) lőtér végébe. Persze párhuzamosan a lőtér másik oldalán a főút mellett is van egy kerékpárút, de sebaj...
   
 15. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Egyelőre még az se biztos, hogy a nőci igazat mondott. :)
  1. Ott van vége a világnak, vagy mi? Például rögtön ott van a Duna, azon meg néha hajók jönnek mennek.
  2. Esélyes, hogy korábban sem ért a partig a kerítés, szóval ha véletlen arra bóklászott valaki, akkor lelőhették volna. Gondolom ezért van a végében az a „védmű”.
  3. Még az aktív katonák között is előfordul elvétve olyan amelyik vagy fél a fegyvertől, vagy egy a szokásosnál is ügyetlenebb pillanatában képes lenne saját magát is lelőni, szóval még akadhatott olyan is aki a gondos tervezés ellenére kijátszotta a védelmet (ennek jóval kisebb az esélye, mint hogy a hölgy csúsztat).
  4. Pár kamaz földdel közvetlenül a kerítés mellet örökre meg lehetne (a kerítésen belül, mielőtt nagyon okos lennél :)) oldani a problémát.
  5 Külön jópofa, hogy a főút melletti járdát felminősíted kerékpárúttá, csak azért, mert valami idióta kirakatta a táblákat, mert azt hitte, hogy jó lesz az úgy... :D
   
 16. blogen

  blogen Well-Known Member

  Kerékpároznak a főút melletti járdán, ki van jelölve, ennyi. Néhány billencs föld a jelenleg problémás kerékpárútra és a lőtér megint nem fenyeget senkit, ahogy évtizedekig nem tette.
   
  tarzaan likes this.
 17. akagi

  akagi Well-Known Member

  Hölgyek, Urak!
  Nagyon kétségbe vonom a cikk állítását, de főként a futó nőét!
  Egy gyal'lőtér kiépítésének szigorú szabályai vannak a tervezéstől a kivitelezésig. Mivel katonaságról beszélünk: van "kis" (marok 50méter) és "nagy"(gpi.150méter) laktanyán belül.Most építünk egyet, igaz ez "civil". Aki járt már ilyen helyen, az tisztában van, hogy a kiépített lőállás csak előre és hátra "nyitott"! Maximum magadba tehetsz kárt, ha nagyon béna vagy. Kering fent az interneten egy svájci példa, ahol a lőállás és a céltábla között forgalmas autóút vezet, és még sincs "galamb lövészet"!
  A futónőt meg kikötözném 20-20méterre a céltábla mellé és mögé a futóárokba, hogy jól tudjon saccolni. Habár, igazat adok neki, mert a 12-18 cm-t milliméterre megtudja mondani a 3-5 ös kaliberrel együtt! Különben Szentendrén a főút mentén van a lőtér a kerítésen belül vagy 20méterre évtizedek óta. Az igazi nagy lőtér meg Izbég határában a "vízesésnél" található a HM üdülő szomszédságában.
   
 18. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  blogen, baz+, pont annyira lettél okos, mint amire számítottam :D
   
 19. akagi

  akagi Well-Known Member

  Te még felülsz a szakrasztikus elmélkedésén? Kis naiv!:(
   
 20. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nem volt semmi szarkazmus benne. Az önkormányzat már régóta szabadulni akar attól a lőtértől. Sorozatlőni se lehet ott, mert annak meg a hanghatása zavarja a helyi lakókat. Most végre bezáratták, merthogy már zárva a lőtér.
   

Ezen oldal megosztása