1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Katonai lőterek, bombaterek Magyarországon

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - beta által indítva @ 2016. július 1..

 1. akagi

  akagi Well-Known Member

  Na, nem mondod!
  A műút forgalma nem zavarja a helyi lakósokat, meg a HÉV, csak a kézifegyverek zaja? Sorozat lövés? Arra ott volt van a nagy lőtér! Megnyugtatlak, hogy az önkormányzat jelentős anyagi támogatást kap a HM-től, tehát nem a saját f@át harapja le! Hogy írtad? Néhány billencs földet rád!
   
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az önkormányzatot úgy tűnik nem érdekli az altiszti akadémia, ők csak szabadulni akarnak a lőtértől. Azt is megkockáztatom, hogy a balliberális sajtó azért hozza nagy elánnal a hírt, hogy belekössenek az orbáni lőtérprogramba. A helyi lakosok normál esetben le lennének tojva, de valamiért most az önkormányzat nagyon keménykedik.

  A többit nem értem, vagy inkább te nem érted. Szerintem a megoldás a lőtért zavaró kerékpárút felszámolása lenne rövid távon. Hosszú távon pedig az egész akadémia diszlokálása Hajmáskérre mondjuk egy részben újjá, részben újjonan épült modern létesítménybe, aminek korlátlan méretű gyakorlótér áll rendelkezésére messze minden civil idiótától!
   
 3. akagi

  akagi Well-Known Member

  Azt hiszem, hogy a szarkazmus szó nálad nem helyénvaló!
   
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

  Amúgy az utolsó hozzászólása nem hülyeség. Főleg az altiszti akadémia kiköltöztetésével. A ludovikát is ki kéne rakni Pestről.
   
  fip7, svajcibeka and silurusglanis like this.
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nem tudom mi a problémád. Tényleg nem.
   
 6. akagi

  akagi Well-Known Member

  ..., hmmm! És hova? A Zrínyit is szüntessük meg? Majd megvédik a seggedet a románok vagy a szerbek?
   
 7. akagi

  akagi Well-Known Member

  A lőtér és a kerékpár út békésen elférnek egymás mellett. Mivel a sorkatonai szolgálatom alatt lövészetvezetői engedéllyel rendelkeztem engedjétek már meg, hogy ne úgy legyen minden, ahogy a hírközlés lehozza. A hajmáskéri kitelepítés kapcsán meg: halvány lila a mentalitásod...
   
 8. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ember oda járok.....
  Amúgy egy új megfelelő épületekkel és egy saját gyakorlótérrel és lőtérrel rendelkező képzési intézmény kéne. És az nem az Orczy kert és nem is a Zrínyi kampusz...
   
 9. krisss

  krisss Well-Known Member

  Amúgy abban egyetértek, hogy a lőtér ott tényleg békésen elfér a kerékpárút mellett és a ott semmiféle kicsapódó lövedék nem lehetett.
  Szarkeverés az egész. Amúgy meg ha esetleg ez azt eredményezi, hogy felújítják kicsit a lőteret azt megköszönöm.
   
  fip7 and vilmoci like this.
 10. akagi

  akagi Well-Known Member

  Az Orczy-kert a Ludovika kiképző területe volt! És nem volt ott BKV busz garázs és GYP sem!
  Mellesleg a schönbrunni kastély Gloriette mögötti területe a mai napig is az osztrák honvédség kiképző területe. Pedig, majdnem Bécs belvárosa!
   
 11. krisss

  krisss Well-Known Member

  Volt 120-éve amikor tényleg nem volt ott semmi, csak akkor senki sem gondolta volna, hogy a város szépen körbenövi az egészet.
  Az a terület kicsit nagyobb mint ami az Orczy kertből maradt nem ?

  De lényeg az, hogy szüksége lenne az intézménynek egy saját gyakorlótérre és egy lőtérre, hogy ne kelljen állandóan a többi alakulattól kuncsorogni.

  Jó ellenpélda a Wrocllaw-i katonai akadémia Lengyelországban, kisváros szélén van, csak kimész a kapun és ott a gyaktér meg a lőtér, hatalmas alapterületen.
  Megfelelő létesítményekkel, épületharcászatra, hegyi kiképzésre, gépesített harcászatra, szimulációs eszközökkel.

  Ha Hajmáskéren lenne az egész, egyből ott a 0-ponti lőtér, a gyakorlótér, ott a romváros, egyszerűbb az közlekedés a gépekkel,és szét lehet bontatkoztatni egy szakasznál nagyobb erőt kényelmesen a gyakorlótéren, a gyakorlatok alatt az állomány elhelyezése,is megoldott, lenne hely a korszerű létesítmények kialakítására az eszközparknak.
  Ha a Ludovikát nem is kéne átköltöztetni, az altisztit mindenképpen érdemes lenne átrakni oda.
   
  fip7 likes this.
 12. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Ez tévedés, csak rà kell nézni a tèrkepre. Ott csak a Mària-Theresia Kaszàrnya van, aminek a kitelepitése/ bezàràsa szintén napirenden van. Jelenleg ott van elhelyezve a Gardebataillon, a Gardemusikkapelle, a Heeres- Nachrichtenamt és a Kommando Militärpolizei. ( Diszszàzad, Diszszäzad zenekara, a katonai hirszerzéi hivatal valamint a katonai tabori rendörség parancsnojsàga)
   
 13. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nem akarod érteni ugye, hogy a katonának láthatóan nincs beleszólása. Az önkormányzat valamiért úgy döntött, hogy szabadul a lőtértől, úgyhogy a katona kiállhat a csillagos ég alá és elsírhatja a panaszát ezzel kapcsolatban a csillagoknak. Sarkára is állhatna és lezárhatná a csába a kerékpárutat ugyanazzal az ürüggyel, amivel a civilek záratnák a lőteret ugyan, de valamiért nem fogja, mi több, azt is elismerte, hogy a civilek ürügye jogos. Nem tudom miért, de elismerte, így innentől a sztorinak vége.
   
 14. blogen

  blogen Well-Known Member

  A lő- és gyakorlóterét kettévágta az A8 autópálya, viszont az alá is építettek átjárót az akadémiának.
   
 15. akagi

  akagi Well-Known Member

  Bocsika!
  Azért még ott vannak!
  Igaz, rég jártam arrafelé!
   
 16. akagi

  akagi Well-Known Member

  Nem véletlen írtam a szarkazmasudról, Te nem érted!
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem feltétlen hülyeség amit blogen ír.Simán lehet,hogy vett ott valaki olcsón területet mert ott a lőtér de valamire használni akarja amiben zavar a lőtér...
  Vagy simán csak valami elvakult pontagyú így akar belerúgni a Honvédségbe mert reggel a lövések zajára kelt.
  Abszurdisztánban élünk kéremszépen!
   
  fishbed and fip7 like this.
 18. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  :)
  Én meg bocsànatot kérek a rettenetes helyesirásomèrt. :)
   
 19. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

 20. blogen

  blogen Well-Known Member

  Tehát néhány nap és a vizsgálat megállapítja, hogy a nő feltehetően hallucinált? Mondjuk van olyan hely, ahonnan talán ki lehet lőni, a hozzászólásom feletti videó nyitóképén a kirakott lőlapoktól balra van egy kapu és abba az irányba sréhen a fűtőmű felé talán meglőhető a bicikliút iránya is a kapun keresztül, ha nincsenek nagyobb parkoló autók és a fahulladék halom éppen le van pusztítva! Jó, tudom, ez egy extrém elvi lehetőség... :D
   

Ezen oldal megosztása