1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Katonai ruházat

Diskurzus a(z) 'Gyalogság, gyalogsági felszerelések, fegyverek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. arcas

  arcas Well-Known Member

  Akkor nem értünk egyet, pontosan ezért:
  Pontosan igy van.
  Szerintem meg pont társaságira ilyen kell. Mondom én aki nem utálom csipőből a jelenlegi -szerintem nemzeti- magyar kormányt, ...és igen, elsőre én is hiányoltam a "magyarosabb jelleget" az új ruhákból.
   
 2. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Úgy tűnik, hogy ebben nem. Személy szerint én mindig is rühelltem a rongyrázást és a kényelmetlen, célszerűtlen szarokat, amikre az aktuális divat szerint azt hazudják-hazudták, hogy elegáns, stb. És ezzel nem vagyok egyedül.

  Tekintélye a ruhának? Lehet hogy én vagyok túl fiatal (közeledvén a 40 felé), de számomra egy ruhának önmagában semmiféle tekintélye nincs. A Honvédségnél rendszeresített gyakorlónak is ugyanannyira lehet "tekintélye", ha társul hozzá a Honvédségről a társadalomban kialakult megfelelő kép, mint bármilyen más ruhának. Ha viszont ez a kép nincs meg a köztudatban (mint ahogy a Rendőrség esetében, mert nagyon sokan bármelyik múltbeli, vagy mostani rendőregyenruha és rendőr láttán csak köpnek egyet...), akkor frakkban, meg cilinderben is parádézhatnak, vagy akár úgy, mint azok a bohóc észak-koreai tisztek a combjukon is kitüntetésekkel, akkor sem lesz semmi respektjük.

  Persze ez csupán a személyes véleményem. :)
   
 3. arcas

  arcas Well-Known Member

  Én is a 40-hez közeledek, de nekem azért az másképp jön le. Az egész átruházás egyik legnagyobb PR hozadéka a "célközönség" felé való nyitás, azaz a fiatalok felé, a jövő katonája felé. Az ilyeneknek az 'amerika győz' filmek és a kül. lövöldözős játékok alapján van "képük" a katonaságról, mivel már sorktonai szolgálatról is csak hirből hallottak...
  Személyszerint én irigykedve néznék arra, aki ebben az új köznapiban mellém állna pl. a buszon.
  Persze ez csupán a személyes véleményem:)
   
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

  Aztán bemennek és kapnak egy jó tártáskát gyakorló meg nincs...
  Egy féle kéne ebből tök felesleges társaságit meg köznapit is csinálni.
   
  Celebra, wolfram and borisz like this.
 5. arcas

  arcas Well-Known Member

  Persze, értem én mire gondolsz,...de nem is erről beszéltem.
   
 6. krisss

  krisss Well-Known Member

  Csak a mai fiatalok pont leszarják a köznapit meg a társaságit, nekik menőn kell kinézni mint a Call of duty-ban, meg a jobb amcsi filmekben és ez meg kurvára hiányzik. Mit kapnak ? Rosszabb esetben tártsákát meg 65M málhagyíkot (ez a gyakoribb), jobb esetben BW málhazsákot (ami 30 éves dizájn) meg valami ótvar málhamellényt ami ha szerencséjük van akkor nem szakad szét és nem valami kínai retek, aztán vagy elköltenek alsóhangon kb száz ezer forintot normálisra vagy hagyják a picsába az egészet.
   
  wolfram, borisz and blogen like this.
 7. arcas

  arcas Well-Known Member

  Egy kérdés: hivatalosan, irásban hányszor jelezted, hogy pl. a Te felszerelésed nem felel meg vagy korszerűtlen, vagy nem alkalmas a feladat végrehajtásához?
   
 8. krisss

  krisss Well-Known Member

  Tanulmányokat írtam, róla, illetve a szakdolgozatom is ilyen témában készült, olvasták is páran. Illetve 2000-óta 4x próbálták megreformálni a személyi felszerelés rendszert, csak mindegyik próbálkozás érdeklődés hiányában elhalt.
  Annyi, hogy a felsővezetésnek ez magasabb prioritás.... Főtisztek is jelezték már páran a dolgot, de nemigen haladt még úgy sem előre...
   
  wolfram, fishbed, borisz and 2 others like this.
 9. migfun

  migfun Well-Known Member

  Elég baj, ha ezt nem tudják, elég lenne pár fórumra benéznie az illetékeseknek... Vagy látni, hogy sokan maguknak veszik. Nem hiszem, hogy ezt "alulról jövő kezdeményezés" szinjén kell megoldani. Ha a vezetés érzékeli, hogy gond van (sok a saját beszerzésű cucc), akkor lépjen.
   
 10. megazez

  megazez Well-Known Member

  Szerintem a könnyűipart akarják újraéleszteni, kell egy varroda ami hazai és pont. Az, hogy ez a varroda éppen a honvédség könnyebben előállítható ruházatával/ruhatárával indítja a termelést az mellékes, ha ez a varroda valahonnan leakaszt 2 éven belül ~40-60 varrónőt és kiszolgáló személyzetet akkor már előrébb van az iparunk és a honvédjeink is ruházattal.
   
  svajcibeka likes this.
 11. honved

  honved Well-Known Member

  Szerintem ez felejtős egész Európában. Magas az élőerőmunkaigénye, a jövedelmezősége pedig alacsony. Ez itt nem fog menni.
   
 12. arcas

  arcas Well-Known Member

  A lehetőségekre voltam kiváncsi, ill. hogy alulról vannak-e jelzések és hogy reagálnak-e rá. Ha csak tűrsz és sajnáltatod magad...ne csodálkozz. Akkor odafent is azt hiszik, hogy lent minden ok.
   
 13. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ne játszuk már, hogy Rákosi elvtárs ha tudná, hogy szar nekünk akkor biztos nem hagyná... Ez akkor is kamu volt meg most is az.
   
  Celebra, wolfram, borisz and 4 others like this.
 14. papi

  papi Well-Known Member

  A TMK/2013M meg a 2015M szerencsétlenkedés után biztos ez?
   
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  Szerintem valami belső könnyűipart ami nem összeszerelésen alapszik össze kellene hozni, szőrmeiparból tudok kiindulni, mert ahonnan származom település ott volt egy elég nagynak mondható komplexum, amit úgy privatizáltak, hogy heti 5-10 milliós bevétele volt a 90-es években (itt a heti meg a 90-es éveken van a hangsúly) devizában és forintban vegyesen folyt be a pénz (oroszok/törökök/olaszok voltak a fő vásárlók dollárt hoztak, csak a belső piaci felvásárlók fizettek forintban, olaszoknak át is játszották szépen akik bezáratták pár év után), első kézből tudom mert nagyapám volt az aki tudta, hogy hétvégén mennyi pénz van a páncélszekrényben, mivel mindig péntek este jöttek felvásárolni és a bank akkor már nem volt, ezért hétfőig a telephelyen volt a pénz.
   
 16. krisss

  krisss Well-Known Member

  Szerinted ennek mekkora relevanciaája van huszonpár évvel később?
   
 17. megazez

  megazez Well-Known Member

  Semennyi, de újra lehetne kezdeni valahonnan, olyan nincs, hogy leülsz és minden jön magától
   
 18. krisss

  krisss Well-Known Member

  A gond a munkaerő hiánya és a munkaerő ára. A könnyűiparban max a luxus szegmensben tudsz rentábilis lenni Ázsiahoz képest.
   
  megazez likes this.
 19. megazez

  megazez Well-Known Member

  Ezért írtam a szőrmét mint extra, tudom oda szűcsök kellenek, de egy szűcs már simán elmehet varrónak is.
   
 20. arcas

  arcas Well-Known Member

  :eek:
  Na jó, ...majd emlékeztetlek rá.
  A múltkor pont Te mondtad, hogy nincs köznapi, vagy szar, stb. ...
  Dudi reakciója szerint meg az egyik leginkább használt öltözék lenne - ha normális lenne.
  Nekem -igy kívülről- szükségesnek és kívánatosnak tűnik egy normális ilyen gönc,...lehet Te belülről másképp látod. Ennyi.
   

Ezen oldal megosztása