1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Katonai ruházat

Diskurzus a(z) 'Gyalogság, gyalogsági felszerelések, fegyverek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. krisss

  krisss Well-Known Member

  Dudinak nincs és sosem hordta, én viszont tudom, hogy milyen mivel van. Meg dudi nemigen mászkál ott ahol hordanak ilyesmit. A mostaninak a szabása meg az anyag minőség csapnivaló(az ing olyan mint ha zacskót húznál . Nem lenne gond ezzel ha ésszerűsítve lenne pl tényleg minek a köznapi mellett a társasági is külön és jelenleg úgy, hogy se gyakorló se személyi felszerelés ehhez kéne legutoljára nyúlni.
   
  wolfram and arcas like this.
 2. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Egy volt kollégám mondta még két hónapja, hogy Récselé az üzlet egy barátnője/üzlettársa neve alatt a ruhaüzlet. A katonák (főtiszt haverjai) szerint nem kényelmesek, szar anyagból vannak. Nekem tetszik a sapka és a sapkarózsa kivételével. Kiváncsian várom a seregben szolgálók véleményét a gyakorlati tapasztalatok alapján, de úgy olvastam itt korábban, hogy most inkább málhamellény, rendes málhazsák, tártáska, és egyéb felszerelésre lenne szükség. Az ipari háttérre visszatérve, évente gyakorló ruha tízezres nagyságrendben nem lehet rossz biznisz.
   
  fishbed likes this.
 3. arcas

  arcas Well-Known Member

  Apa kezdődik! :p
   
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

  Annyit egy évben kb 1990-ben rendeltek utoljára...
   
 5. borisz

  borisz Well-Known Member

  A vérbalosoknak valahogy mindig van szegről-égről egy fideszes ismerősük. :D :D
   
  Matróz Kommandó and arcas like this.
 6. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  A fiatalokat és különösen a játékokon és az amcsi háborús filmeken szocializálódott és a katonáskodás iránt jelentős részben emiatt érdeklődő részüket eléggé hidegen hagyja a "köznapi" és hasonló cuki rucikák. Nekik (és ebben osztozom az igényeikkel) az elérhető legmodernebb, "leghightechebb" eszközök és felszerelés, korszerű, magas szintű kiképzés, jó fizetés és olyan elöljárók kellenek, akik profik, akik (jó) példát tudnak mutatni és akikről tudják, hogy lehet számítani rájuk (és a tudásukra) akkor is, ha éles helyzetbe kerülnek.

  Nos, én akkor néznék irigykedve rájuk, ha olyan katonákat látnék, akikről tudom, hogy a rendszer megbecsüli őket, és ez a megbecsülés mind kiképzésben, mind anyagiakban, mind életpályamodellben, mind a személyi felszerelésükön (megfelelő mennyiségű korszerű éjjellátó, vagy kombinált termó-éjjellátó, korszerű védősisak, málhamellény, védőmellény, hátizsák, stb. mindenkinek) is meglátszana. A Bren 2, az új bakancsok és a többi mostani beszerzés jó kezdet, de még nagyon az elején jár a dolog.

  Lehetséges. De nem tartom túl jó ötletnek ezen a módon.
   
 7. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  A narancsködös tekintettel mindenkit vérbalosnak látsz, aki nem dicsőíti a fidesz minden intézkedését. Te nem vér-, inkább agybajosnak tűnsz a hozzászólásaid alapján.
   
 8. borisz

  borisz Well-Known Member

  LooL :D Menj egy kicsit árnyékba. ;)
   
  rappali_ and vilmoci like this.
 9. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Inkább Montenegroba mennék...;)
   
 10. arcas

  arcas Well-Known Member

  Én a katonáról beszélek, Te meg a Honvédségről. Ugyanezeket látva majd, amiket felsoroltál én a Magyar Honvédségre leszek majd büszke ;)
   
 11. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ha megkérdezel egy katonát, hogy milyen ruházati cikkre van szüksége az első a mérethelyes gyakorló lesz.... Aztán az esőkabát ami nem ázik át, a téli ruha amiben nem fázik és valahogy senki sem fogja hiányolni a köznapit.
   
  vilmoci, fishbed, antigonosz and 3 others like this.
 12. arcas

  arcas Well-Known Member

  Lehet.
   
 13. krisss

  krisss Well-Known Member

  Sajnos nem lehet hanem biztos.
   
 14. krisss

  krisss Well-Known Member

 15. arcas

  arcas Well-Known Member

  Elhiszem Neked,...emlitettem is, hogy tudom mi minden fontos az egyéni felszerelésben, vagy inkább mi minden lenne fontosabb,...de én az utóbbi időben optimistább vagyok mint pl. egy éve voltam, ahogyan ez a köznapi ruha upgrade a semmiből jött, úgy maholnap más is jöhet...mert jönnie kell.
  A soha semmi nem jó meg "minek ez" hozzáállástól viszont kezdek falra mászni...egy több mint 8 éves lefutású programban ne akarjunk már azonnal mindent egyszerre...és nem kell belemenni a prioritásokba, én sem ezzel kezdtem volna, de legalább az a megújulás, amit annyira hangoztatnak, az elkezdődött.
  Nekem ez a ruházati elgondolás globálba speciel tetszik,...nem ettől lesz jó katona valaki, de szerintem kellett már ez is. Ha eddig azt szokta meg a honvéd, hogy mindenhova gyakorlóba ment, mert abba lehetett menni, vagy mert csak az volt, akkor term. idegen lehet a köznapi bevezetése.
   
  Laci1970 likes this.
 16. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Ezek a ruhák még csak bemutató darabok. Nincsenek csapatpróbán, ezáltal a haverok véleménye semmit sem ér. Ez abba a kategóriába tartozik, hogy "azt hallotam, hogy az ismerősöm haverjának a barátjátja ezt mondta".
   
 17. arcas

  arcas Well-Known Member

  Valamelyik riportban elhangzott -ha nem maga a tervező mondta, nem emlékszem-, hogy ki voltak küldve próbára a ruhák és a visszajelzések alapján lettek javítva, toldozva foltozva. Persze lehet ez csak szöveg, de elhangzott.

  Más, ...ha már ruhákról van szó,... tisztjelöltek:
  [​IMG]
   
 18. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Attól függ, hogy ki az ismerős, és ki a haverja.
   
 19. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Muszáj ezt? Itt? Így?
   
  vilmoci, arcas and zsolti like this.
 20. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Csak válasz volt. Muszáj mindig jobbos/balos-ozni? Itt, így?
   

Ezen oldal megosztása