T
Törölt tag 1945
Guest
Ez tévedes, ha valami hát akkor a TWISTER uj hypersonic interceptora igazi multi-range lesz, de a TWISTER alatt már valaszoltam részletesen.
Javítottam is ott a tévedésedet...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez tévedes, ha valami hát akkor a TWISTER uj hypersonic interceptora igazi multi-range lesz, de a TWISTER alatt már valaszoltam részletesen.
Probalod, de nem igazan sikerul... Annyiban itt igaz, amit irtal, hogy a PAC hatotavjanak teteje esik max egybe a TWISTER raketajanak az also hatotavjaval a tervek szerint, de szerintem ezt meg maguk a franciak sem tudjak, tekintve hogy 2030-ra all hadrendbe. Amugy a TWISTER ala beviszik majd az egesz meglevo miskulanciat, ez mar most is deklaraltan cel, igy valoszinuleg az Aster is a TWISTER resze lesz.Javítottam is ott a tévedésedet...
Igazán csak remélni merem, hogy a TWISTER általad vízionált ICBM elhárító képességével kapcsolatban nem megint egy kongresszusi megszólalást hozol majd fel...Probalod, de nem igazan sikerul... Annyiban itt igaz, amit irtal, hogy a PAC hatotavjanak teteje esik max egybe a TWISTER raketajanak az also hatotavjaval a tervek szerint, de szerintem ezt meg maguk a franciak sem tudjak, tekintve hogy 2030-ra all hadrendbe. Amugy a TWISTER ala beviszik majd az egesz meglevo miskulanciat, ez mar most is deklaraltan cel, igy valoszinuleg az Aster is a TWISTER resze lesz.
Acronymfinder, csodalatos, micsoda "szakmai" hozzaszolas.Igazán csak remélni merem, hogy a TWISTER általad vízionált ICBM elhárító képességével kapcsolatban nem megint egy kongresszusi megszólalást hozol majd fel...
Acronymfinder, csodalatos, micsoda "szakmai" hozzaszolas.
Azt mivel fogod megmagyarazni, hogy total felreertetted a TWISTERnem nem csak a lenyeget-nevet stb, de meg a funkciojat is a kommentedben? Megint kozlod, hogy "es te ezt elhiszed?" vagy hasonlo...?
En is igy erzem, ezert is voltam kenytelen a 'javitasod' kijavitani.Szerintem személyeskedés helyett technikai részletekről kellene szólnia ennek a haditechnika fórumnak.
Ha valaki marhaságot ír egy technikai részletről, akkor azt kijavítjuk, és ettől kár megsértődve vagdalkozni.
En is igy erzem, ezert is voltam kenytelen a 'javitasod' kijavitani.
Egen, a megközelítés beli különbség megmaradt közöttünk.
Megpróbálom összefoglalni a vita lényegét, ahogy én látom (amúgy keresni kellene neki egy jobb topicot mer Patriot komplexumot nem akarunk venni).
Kijelentetted egy kongresszusi meghallgatásra alapozva, hogy az USA nem rendelkezik olyan fegyverrel, amivel egy hiperszonikus célt le lehetne lőni.
Erre én ezt az ábrát közöltem:
Lásd: PAC3 - Vmax=3000m/s
Természetesen lehet a PAC3-nál jobb/drágább/nagyobb hatótávolságú új rendszert kifejleszteni sokpénzért, de technikai szempontból a Kongresszusban marhaságot beszéltek. (nem először, és nem utoljára)
A vita feloldása az én szempontomból az lenne, ha technikai szempontból tudnád cáfolni a fenti ábrát. (forrással)
A NASAMS kapcsán nem azt mondták, hogy az amerikai rakéták mellett az IRIS-t is lehet belőle indítani? Lehet, hogy emiatt említettek meg. Vagy szimplán rosszul emlékszem.Erdekes osszefoglalo a cseheknel: https://www.armadninoviny.cz/modernizace-nemecke-protivzdusne-obrany-2030.html
Ugyan a BW ujra kiepulo foldi legvedelmerol szol, a nemetek altal szorgalmazott paneuropai (GBAD) programot csak megemlitik, de belemegy a Diehl IRIS SLS/SLM, sot, a MkIII protoba is, mert alapvetoen ebben plusz a PAC-3-ban latja egyelore a raketavedelmet Nemetorszag.
A a szoros nemet-magyar katonai kotelekek miatt ill a RM nyilatkozat utan mi is szoba kerulunk, mar minket is leendo klubtagnak tippel... utobbi erdekes kerdes, en nem hinnem, hogy a NASAMS mellett IRISnak barmifele szerepe lehetne nalunk.
A NASAMS kapcsán nem azt mondták, hogy az amerikai rakéták mellett az IRIS-t is lehet belőle indítani? Lehet, hogy emiatt említettek meg. Vagy szimplán rosszul emlékszem.
Te meg a szakma...Nincs mit cafolnom, ez megint onmagaert beszelt.
Szerinted mindenki hulye a Patriot kapcsan, hiszen te Kobanya-Alsorol logikusan (!) jobban tudod az amugy titkositott Patriot kepessegeket, mint a US DoD, az osszes military es civil szakertojuk, az itteni szakkiadvanyok meg ugy altalaban mindenkinel (ti. soha senki nem allitja, hogy a Patriot jo lene ilyesmire, meg a gyartoja sem.)
De teszteltek is, talan a norvegok, de szerintem akkor lenne értelme az egésznek, ha a Gripeneken is cserelve lenne az AMRAAM...
Te meg a szakma...
Azért vágod mekkora faszságot írtál le?
"jobban tudod az amugy titkositott Patriot kepessegeket, mint a US DoD, az osszes military es civil szakertojuk, az itteni szakkiadvanyok meg ugy altalaban mindenkinel"
Szakkiadványok...
Szóval akkor az USA szakkidaványokat csak az USA területén lehet elolvasni... azok nyilván katonai titkok, mert azt írod ezek egy szinten vannak az US DoD SC-vel... apám, nem semmi
Sidewinder?
Integrálták hozzá de feleslegesnek tartom a Sidewinderek cseréjét, csak rendelni kell a legújabb, X változatból.A NASAMS kapcsán nem azt mondták, hogy az amerikai rakéták mellett az IRIS-t is lehet belőle indítani? Lehet, hogy emiatt említettek meg. Vagy szimplán rosszul emlékszem.
Hear, here!Integrálták hozzá de feleslegesnek tartom a Sidewinderek cseréjét, csak rendelni kell a legújabb, X változatból.
Sokkal fontosabb lenne csöves légvédelem beszerzése, a Mistralokat távirányított toronyba rakni, esetleg venni a Gripenekre Meteort.
Erdekes. A a ramjeten kivul a Meternak mar az a tulajdonsaga is verhetetlen nalam, hogy a mid-course update nemcsak az inditotol johet, de mashonnan is, amit egy sokszereplos legiharcban zsenialisan lehet automatizalni egy intelligens szoftverrel, ami akar lehet local, distributed/p2p a gepek kozott is (pl az E/F ilyesmi upgradere van konkretan tervezve, nem veletlen a compartmentalized sw designt.)Nem az AMRAAM helyett, hanem a mellé, azt kiegészítve. Pár éve Ostravaban egy spanyol pilótától kérdeztem hogy melyiket tartja jobbnak, azt válaszolta hogy a kettő együtt alkalmazva nagyobb taktikai rugalmasságot biztosít, mindkettőnek vannak előnyei adott esetben.