[HUN] Lynx KF41

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
6 556
7 336
113
Mert még hivatalos bejelentés nem történt meg. És egyelőre a 218 az ami teljesen biztos. A további alvázak száma a skyranger szerződésben lesz véglegesítve. A 256-os szám amit Palkó elkottanyott viszont eléggé komolyanvehető.

És a növekmény mind Skyrangert takar?
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
7 572
12 849
113
És a növekmény mind Skyrangert takar?
Feltételezéseink szerint nagy részt igen. A növekmény 38 jármű
Várhatóan 6-8 járműves ütegek lesznek, mert légvédelem tűzésrség-szerűen szerveződik.
6-8 jármű elég egy zászlóalj légvédelmére, mert egy Skyranger 2-3 km-es sugarú körben tud légvédelmi fedezetet adni gép ágyúval.
4-6 üteg kijönne, ami a Lynxes nehéz zászlóaljunk légi fedezeetére bőven elég lenne.
A kerek 38-at mondjuk egyik számítási mód sem adja ki (pl. 4x8=32), szóval 6 alváz lehet hogy másra kell - pl. a légvédelmi osztály törzse használja majd mint mobil parancskoki harcálláspont. Esetelg az egyikre rádobnak valami komolyabb radart - ez utóbbi csak az én ötletem...
Mondjuk az ELTA radart horgos "multiliftes" emelővel bármi a hátára tudja venni, szóval nem lenne nagy kunszt megoldani, hogy a Lynx hátára vegye...
 
 • Tetszik
Reactions: Venom85

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
7 572
12 849
113
StrikeShiled témában tervezem "meginterjúolni" a RM-et. Ha valakinek van kérdése ezzel kapcsolatban, akkor írja meg nekem!
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
269
1 247
93
starship destroyer fejlesztése és magyar gyártása miként alakul?
A Jupiter melletti zéró gravitációs dokkban már épül számunkra 3 db Imperial osztályú star destroyer és hozzájuk tartozó TIE Defender századok. 2035-ben ezek váltják majd a Gripeneket. A költségek miatt a bejelentést a választások utánra halasztották.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
8 331
13 130
113
Nem hinném pedig kell egy olcsóbb mindenes gép. Főleg ha akarnak még létszámot emelni.

Teljesen egyetértek. Nekem úgy tűnik 2 dandár lesz full extra, a tatai nehéz és a debreceni közepes. ( Már ha a debreceni lesz a közepes ) Amennyiben ez a kormány marad. Aztán ott vannak a különleges erők, akik viszont úgy gondolom, teljesen külön téma, felszerelés terén. Ezeken túl említve lett egy jövendőbeli 3. dandár, mint könnyűdandár. Erről még nem tudunk lényegében semmit, csak hogy ez is lesz. Majd pedig ott lesz még az újonnan betervezett 5 önálló lövész zlj. Na ezek aztán a sötét ló kategória. Mert csak annyi van, hogy a "Szittya koncepció", amit meg fognak jeleníteni a harcászatukban ezen új kötelékek. De hogy hol, mennyi, miképp, mivel, mikor, na még itt semmi hír nincs, pletyka szinten sem. Már ami a civil érdeklődőket illeti.
Az eddigi berendelések teljesen rendben, ami a technika színvonalát illeti, mert világszínvonal.
Azonban, szükséges lenne a további alakulatok át és felfegyverzésére is nehézfegyverekkel. Nem ördögtől való, hogy legyen gumikerekes beszerzés a könnyű dandárnak, vagy az önálló lövész alakulatoknak. Rendben hogy kialakítjuk a komoly gumikerekes harcjárművek gyártását hazai bázison. Azonban ameddig abból sorozatgyártott és a csapatokhoz kikerülő mennyiség lesz, addig az sok év még. Na, addig is kellene valami, amit aztán ha megérkeznek az új eszközök, lehetne normálisan letárolni, netán a területvédelemnek átadni, a normális technikai ellátottság folyamatossága és folytonossága jegyében. Illetve ott van még a területvédelem. Mi lesz belőlük, vagy mi sem, na ez is kérdés még. Ott sem árthat egy gumikerekes, aminek gépágyúja, esetleg ATGM képessége is van. Nem hinném hogy ördögtől való, hogy némi harcérték növelés létrejöjjön a területvédelmi ezredeknél is, Mivel ezekből ,a végére, 7 alakulat lett beígérve.

Nálam is jöhet a német 6 kerekű, mint alap és bázis jármű. Használtan, nagyobb mennyiség esetén, gondolom kedvezőbb áron meg lehetne kapni. Eretnek gondolatként, nem vetném el használt, felújított Marderek beszerzését sem, a közepes dandárnak, ameddig a Lynx mennyiség nem lesz megfelelő.