1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Lynx KF41

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - borisz által indítva @ 2020. augusztus 17..

 1. Firga bácsi

  Firga bácsi Well-Known Member

  Szép munka a készítőnek. De azért remélem valami komolyabb festésük lesz. A sárga szerintem nem lett jó. Valami homok szín jobb lett volna. A Leopard 2-k színe és foltozása nagyon bohókás, én komolyabb festést adnék a magyar harcjárműveknek.
   
  Crusader and mindenen kívül like this.
 2. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Na emberek, végigolvastam a mai termést és csak fogom a fejem. Hogy egyesek itt micsoda magas szinten képesek reszelni a semmit az egészen bámulatos.
  Néhány, leginkább bizonytalan információ alapján szinte már tényként kezelitek a 30-as gépágyút. Ez még a kisebbik baj lenne. Jelenleg a KF41 épp csak kilépett a fikció státuszból de egyesek már azt szarozzák, hogy egy kiforratlan IFV-hez nem egy (felhasználási terület szempontjából) még kiforratlanabb gépágyút rendeltünk meg, ráadásul úgy, hogy ennek a kalibernek ebben a kategóriában való jövőbeni elterjedése bizonytalan, ami egy rossz választás esetén további logisztikai problémákkal súlyosbítja a szövetségen belüli együttműködést.

  A kaliberváltás jóval összetettebb annál, hogy "jobb mer nagyobbat szól". Elsősorban itt a szövetségeben elfoglalt helyünk és méretünk miatt a meghatározó hadseregek ilyen irányú elmozdulását kell figyelnünk. Ha végül a 35-öst nagy számban renszeresíti minimum két nagyobb szereplő akkor érdemes már nekünk is ezen elgondolkodni.Itt külön szerencse, hogy a platform elvileg mindkettőt képes hordozni.

  Addig is szorosan együtt kell működni a RM-al a fejlesztésben és a kis számú kísérleti integrálásban a most megkötött megállapodásokat felhasználva. Legyen először tapaszalat.

  Jelen helyzetben, úgy gondolom a 30-as volt a felelős választás, amennyiben így történt. Ha ez nem lenne igaz és mégis 35-össel vesszök őket, akkor azt inkább merésznek nevezném.
   
 3. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Az az új járműmintánk. Az lesz mindenen!
   
  Chima3ra likes this.
 4. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Átfutottam. Semmi extra, de azért jó érzés volt! :cool:
  Néhányan aggódnak, hogy amíg mi fegyverkezünk Romániában ellopják az erre szánt pénzt. Ezen picit összeugrottak. :)
  Pár magyar kicsit trollkodott nekik, a már említett Piranhas fenyegetőzés, meg felmerült, hogy ki uralja a légteret.
   
  yrkon, svajcibeka, Venom85 and 5 others like this.
 5. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Ha lesz majd még magyar hadiipar, akkor később akár át is építhetők akármi másra is.
   
 6. Chima3ra

  Chima3ra Active Member

  Ezt nem képesek sajnos egyesek megérteni. Alapból is több különböző konfigurációban rendszeresítjük a Lynx-et. A 218 darab sincs kőbe vésve,ha úgy alakul a jövőben ez még bővülhet is akár. Magát a Lynx-et meg évtizedekre rendszeresítjük,ha minimálisan is komolyan veszik az üzemeltetését,akkor ez az időtáv 2-3 nagyjavítási és/vagy modernizációs ciklust magában fog foglalni...
   
  kaktusz likes this.
 7. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member


  Az elmúlt mondjuk 60 évben ismereteim szerint 3 jelentősebb megvalósult eszközmodernizáció volt a Néphadseregnél/MH-nál (tehát amikor valami komolyabb harceszköz az élettartama mondjuk középtájánál jelentős harcérték növelő modernizációt kapott.

  - A T-55-ösök modernizálása T-55 AM verzióra még a szocialista időkben. Amennyiben információim pontosak, nem a legjobb állapotú 55-ösök lettek átépítve

  - KUB modernizácó (erről jókat olvastam)

  - P-18 modernizáció

  (az AK modernizációt szerintem ne említsük)

  Az MH elmúlt 50 évének fényében nem reális abban bízni, hogy a beszerzett technikát élettartama során 1 vagy 2 alkalommal érdemben modernizálják.

  Legalább akkora esély van rá, hogy a most beszerzett cucc 20-25 évig lényeges változtatás nélkül lesz rendszerben
   
  mindenen kívül and dudi like this.
 8. L.O.B

  L.O.B Well-Known Member

  nem számít hogy hányszor olvasok ilyen Román kommenteket, mindig meglep hogy mennyire nincsenek tisztában saját haderejük képességeivel
   
  geseft and kaktusz like this.
 9. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ezt az üzemeltetési kultúrát szeretnénk levetkőzni.
   
  DTheo, Spartan.asfv, borisz and 8 others like this.
 10. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member


  A Fuchs 2 újabb és fejlesztett konstrukció, még APS-t is teszteltek vele

  Egy egyszerű gumikerekes jármű, lövésszállítónak megfelel, ráadásul úszóképes.

  23 tonnás harci tömeggel azért a kebabos kocsinál/Hummernél/BTR-80-nál nagyobb védelmet és mobilitást ad, márpedig abba is beleültek a magyar honvédek, méghozzá missziós környezetben.
   
  Luthero likes this.
 11. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Szurkolok, de azért van bennem szkepszis.
   
  mindenen kívül likes this.
 12. Chima3ra

  Chima3ra Active Member

  Nézd,megértem a félelmeidet és a fenntartásaidat,de ha az elmúlt évtizedeket vesszük alapul,akkor az egész Z2026 úgy ahogy van teljesen elképzelhetlen lett volna,akár csak pár évvel ezelőtt is... Azt az egyet egyszerűen nem szabad figyelmen kívül hagyni,hogy most valami olyasmi kezdődött el,amire emberemlékezet óta nem volt példa a honvédségben. Ha maga a Z2026 végigfut,akkor is meg csak ott fogunk tartani,hogy egy modern,21. századi Nato haderő ALAPJAIT raktuk le,amire végre lehet majd építkezni. 2026-ra nem a végcélt fogjuk elérni,hanem a hederő újraépítésének a kezdetével leszünk(remélhetőleg) kész. És a technika mellett ott van még ami ennél is fontosabb,az ember. Ha valamit kezdeni is akarunk a fejlesztésekkel,akkor itt jönnie kell egy illetményrendezésnek is,szóval teendő az még akad bőven. De most tényleg valami olyan kezdődött el,amire akár 4-5 éve még gondolni se mertünk volna,ezt figyelmen kívül hagyni nem lehet...
   
  fulcrum11, Tegin, Blitz97 and 3 others like this.
 13. dkes

  dkes Well-Known Member

  Hívhatjuk tőlem "Fuchs 666" -nak is (devil inside ... :hadonaszos:). A lényegen semmit nem változtat. A sarki Zaporozsec -en is tesztelni tudok bármilyen APS -t. Az előző hsz -em teljes mértékben áll attól ...
   
  Spartan.asfv and Chima3ra like this.
 14. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Egyébként a viccet felretéve, örülnék ha lenne egy ilyen naprakész magyar haditechnikai oldal, ahol a legújabb fejlesztési, beszerzési híreket lehetne követni néhány elemzéssel.
   
  Chima3ra likes this.
 15. krisss

  krisss Well-Known Member

  Nem azon vagy?
   
  Spartan.asfv, borisz, endre and 13 others like this.
 16. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ahahhaaaa!!! :D:D:D Touché Pussy Cat!
   
  Chima3ra likes this.
 17. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát ez lett az alap festésünk, én személy szerint elégedett vagyok vele.
   
  endre, svajcibeka, Centurio and 6 others like this.
 18. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Nemigen. Ahhoz, hogy 23 végére legyártodjon 46, jó hamar el kellene készülni az elsőnek. Szerintem 22 őszén. Azt 22 tavaszán már egy gyártósoron el kellene kezdeni összerakni, olyan alkatrészekből, beszállítók reszegysegeibol, akik szerződés alapján a végleges terméküket már előző év őszén (21) legyártani , az alvállalkozók től jövő kell kisebb kütyükből. Ezekhez szerződés kell nyilván előtte, 21 tavasz nyár. Sok esetben az alvállalkozóknak, beszállítoknak az adott termék gyártását meg kell szervezni (szerszámzat, munkaerő).
  Ezért 21 tavaszára a jármű sorozatgyártható, végleges konfigurációjának a terveivel rendelkezni kellene. Ezt megelőző én a prototípus nak többezer kilométeres teszt során kellene a hibáit feltárni, majd az eloszerian vissza ellenőrizni, illetve az üzemeltetési utasításokat kidolgozni.
  Tehát a prototípusnak kész kell lennie, úgy 2018-19-re.
  Ja, és mindig, minden tesztnek tökéletesnek kell lenni a tavaly kezdődött nyúzóprobakon.
  De hát az csak 21-ben kezdődik. Júj!
  Az ausztráloknak!
  És a magyar prototípusok mire épülnek meg, ha az ausztrál 1 évig épül?
  Ez a jármű maga lesz a csoda!
   
  krisss likes this.
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ha a Lance 2 tornyot választottuk már pedig nagyon esélyes,hogy igen;)akkor egy esetleges kaliberváltás sokkal olcsóbb lesz ennél a 2 millió eurónál.
   
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  És amíg minden megérkezik, amit rendeltek, addig sütkéreznek a dicséretekben, hogy meg lesz a 2 százalék és jól költik el az eu-s pénzt német haditechnikára, a NATO megbízható erős tagja leszünk stb. stb. és learatják a politikai hasznot. De mire minden megérkezik, addigra vagy NATO/EU nem lesz vagy Magyarország nem lesz a tagja... mert "független, semleges Magyarország" a cél. Így végül nem kell majd semmit beadni a közösbe. Erre mondják hogy "ügyes"...:cool:
   
  DTheo and mindenen kívül like this.

Ezen oldal megosztása