[HUN] Mali misszió (Takuba Task Force)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
15 541
25 047
113
Elkezdtél mellébeszélni, engedd el ezt a dolgot.
Egyáltalán nem mellébeszéltem, csak erre akartam utalni :) :
A különlegesek 15 éve akarnak blekkhókkot nonstop. Kaptak valami hasonlót helyette ami az MH egészének jobb választás de ők sem sérülnek vele túlságosan. Ha rájuk lenne hagyva megvennék fél amerikát (az meg hogy valójában is jobb-e vagy pedig nem az más kérdés)...
 

Rapesz

Well-Known Member
2021. május 9.
114
324
63
Amúgy mit keresett ott Maróth? Vitte a kis noteszét és személyesen írta bele, hogy a katonáknak mi a véleménye a felszerelésről? Semmi bajom a jó Maróth Gáspárunkkal, felőlem a Tatuin bolygóról is bejelentkezhet, csak furcsa számomra, hogy ő Takuba alsón haknizik, miközben Budapesten a kollégái éppen megállapodnak az Iris-T beszerzéséről, csak nem annak vagyunk tanúi, hogy Maróth Gáspárt egy kicsit (vagy nagyon) éppen "hátrébb vonják"....
Nála van a pénztárca. Így el kellett vinni megbeszélni hogy mit hogyan bérelnek a fiúk.
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány and Venom85

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 423
56 481
113
Egyébként az "amerika imádatnak" egyszerű oka van: azt látják, azzal van tapasztalatuk.
Érdekes, hogy a honvédség modernizálása során ezernyi szállal kötődik a káposztafejekhez" a különlegeseknél pedig úgy tűnik, hogy az amerikai vonalat viszik tovább....
 
 • Tetszik
Reactions: Venom85

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
1 637
5 153
113
Egyébként az "amerika imádatnak" egyszerű oka van: azt látják, azzal van tapasztalatuk.
Meg gondolom az amiknak kicsit több tapasztalatuk van a fegyvereikkel, logisztikájukkal, stb mint bármely nemzetnek összesen. Így több okosságot is tudnak ezekről megosztani.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
3 396
9 472
113
Persze van a magyar rögvalósággal is....
Vannak jó jenki cuccok ez tény! De azért luxusnak tartom, hogy idehaza panaszkodnak az usa holmik horribilis összegeiről meg fentartási köktségeiről, de miattuk azért kivételt teszünk mert ők azert csak az elit!
 
 • Tetszik
Reactions: krisss

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
36 102
40 654
113
Vannak jó jenki cuccok ez tény! De azért luxusnak tartom, hogy idehaza panaszkodnak az usa holmik horribilis összegeiről meg fentartási köktségeiről, de miattuk azért kivételt teszünk mert ők azert csak az elit!
Kicsit érdekes amit mit mondasz, mert soha semmit nem vettek a különlegeseknek az USA-ból. Bármi amit tőlük vettünk és fegyver az vagy a Gripeneknek ment vagy NASAMS.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
6 019
9 620
113
Érdekes lenne tudni, hogy felmerült-e egyáltalán, hogy a német KSK mintájára átszervezik (felszerelés,szervezeti felépítés) a magyar különleges erőket......
A KSK-t éppen leépítik/átszervezik - kicsit túl sok lőszer meg robbanó anyag tűnt el az utóbbi időben... :p
 
 • Imádom
Reactions: Kim Philby

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
15 541
25 047
113
Mi nem jó a H225M-ben azon kívül, hogy nagy? illetve az miért olyan nagy baj?
Én csak "fotelszakértő" vagyok, de a rendelkezésre álló adatok alapján jó helikopter a H225M egy csomó önvédelmi elektronikával, radarral, nagy teherbírással és hatótávval. SOF küldetésekhez nem tűnik rossznak.
Ahogy fentebb is írtam a SOF-nál kimondottan szokták szeretni a nagyobb gépeket.
Az angolok pl. SOF-ot támogató helikopter ezrede is standard tipusként a Chinook-ot alkalmazza. Van mellette egy másik, kisebb helikopteres százada is, de volt olyan időszak, amikor kizárólag a Chinook volt az egyedüli tipusuk.
Érdekes módon, 2018 óta egy fenestronos Dauphin II-es század áll még rendelkezésüre. A külön érdekesség még, hogy ezen gépeknek kimondottan civil festésük van.